Leder

Nyrup

Man skal ikke have nogen stor fantasi for at forestille sig, hvor gale i skralden de er i toppen af Socialdemokraterne efter gårsdagens melding fra tidligere partiformand og statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Han mener fortsat, at Dansk Folkeparti ikke er stuerent, og at Socialdemokraterne må sætte hælene i over for de nye udlændingestramninger fra VKO
Debat
13. november 2010

Man skal ikke have nogen stor fantasi for at forestille sig, hvor gale i skralden de er i toppen af Socialdemokraterne efter gårsdagens melding fra tidligere partiformand og statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Han mener fortsat, at Dansk Folkeparti ikke er stuerent, og at Socialdemokraterne må sætte hælene i over for de nye udlændingestramninger fra VKO. Man kan næsten høre dem fnyse: »Hvem i alverden er han, der tabte magten i 2001 på den forkerte udlændingepolitik - at belære os, efterfølgerne og de nye generationer af socialdemokrater om, hvordan det skal gøres. Klap dog i, Nyrup,« siger de til hinanden.

Modsat SF er Socialdemokraterne er et parti, som historisk og i sin egen selvforståelse er skabt til at have magten. Hvis partiets politik står i vejen for at nå magten, så må man ændre politikken. Sådan er tankegangen, og det er i det lys, man skal se det store ryk mod højre i udlændingepolitikken. Den nuværende ledelse vil ikke under nogen omstændigheder igen tabe et folketingsvalg på en for slap udlændingepolitik, dertil er det overordnede mål for vigtigt. Og derfor får Nyrup og borgmestrene fra Vestegnen en ualmindelig kold skulder.

Men presset fra baglandet er stort og voksende i begge partier. Derfor går opgaven ud på at finde en vej til at sige nej til regeringens stramninger uden af signalere slaphed, og før den strategi kan lægges, må man se, hvad der kommer på bordet i detaljen. Der findes to måder at argumentere imod pointsystem: Den radikale, som handler om, at man ikke skal lovgive om menneskers kærlighed, og så den, som Villy Søvndal lagde an til, nemlig at man med pointsystemet er ved at etablere en helt urimelig forskelsbehanling mellem mennesker. Et A-hold, som med penge, uddannelse, erhvervserfaring og de rette forbindelser kan få familiesammenføring - og så alle de andre, som ikke kan. For venstrefløjen er der musik i den sidste, men holder det hele vejen? For det næste spørgsmål kommer hurtigt derefter: Vil S og SF rulle stramningerne tilbage, hvis de kommer i regering? bew

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hele DF-toppen var i 2003 på endnu et besøg i Taiwan, hvor Pia var i timelang audiens hos præsident Chen Shui-bian. Han har i tidens løb tildelt samme top en lang række ordner for DFs lobbyarbejde for Taiwan i Folketinget. Det nære samarbejde bliver nok afbrudt fra i dag, hvor Chen Shui-bian blev sat bag tremmer for at have brugt sin titel til at bedrage nationen med, for over 100 millioner kroner. Det er således ikke kun på udlændingepolitikken, at DF har svinet sig grundigt til...

Det er ubegribeligt at S - SF ikke griber muligheden for at skabe en anstændig kant til DF regimet. Regeringen ligger ned, med blødende sår fra utallige skadalesager, DF er skingre - bare patter. Herre Jemeni. Kom nu på banen. Sæt kant. Vi vil sgu en ny politik. For Nyryp har ganske ret.

Helt enig med Claus. Holdningen i den socialdemokratiske (og SF`s) ledelse er komplet uforståelig situationen taget i betragtning.

Man kunne måske forstå tankegangen om, at man ikke igen vil tabe et valg på udlændingepolitiken, for 2 år siden, hvor man stadig var klemt og konstant bagud i meningsmålinger.

Men i dag er det regeringen, der er så trængt af dårlige sager, at den nærmest vælger sig selv, og både Pia Kjærsgård og Lene Espersen er efterhånden så skingre at høre på, at langt de fleste vælgere er stået af. Lene Espersens popularitet er rekordlav.

Og i den situation går danskerne squ da ikke hen og genvælger regeringen, bare fordi de synes, at det er for meget med de der grisebasse mænd, der skal have sig en ung thai-kone.

Selvtilliden i S-SF´s ledelse må jo være ubegribeligt lav, siden de ikke tror på, at danskerne vil følge dem, hvis de viser en anden vej frem for det danske samfund, end den VKO står for.

Bent Winther spørger retorisk, om den "holder hele vejen", og S-SF i regering vil rulle stramningerne tilbage.

Ja naturligvis da, hvorfor i al helvede skulle de dog ikke gøre det, når stramninger er både urimeligt, komplet sindsyge og fundstændig unødvendige?

S-SF har jo også for længst aftalt, at de vil rulle starthjælpen tilbage, så hvad er lige forskellen?

Det kan VKO da OGSÅ bruge til at argumentere for, at de to partier vil åbne ladeporten på vid gab til det danske velfærdssystem.

Hvis man skulle følge den tankegang, som åbenbart hersker i toppen af S og SF, og som Bent Winther åbenbart også går ind for, så skulle det da også være absolut tabu at ændre ved starthjælpen eller kontanthjælpsloftet.

For man må jo for guds skyld ikke mene noget andet end VKO, for så taber man nok bare valget.

Det er da efterhånden til at blive idiot af at høre på, så tåbeligt er det!

Og hvad med flygtningepolitiken? Her har S-SF jo også aftalt, at man vil forbedre forholdene for asylansøgere markant.

Men hvordan kunne de to partier dog finde på at gøre noget så dumt???? Nu kan VKO jo beskylde dem for at åbne ladeporten på vid gab, og så taber de jo bare valget!!!!

Altså igen hvis man skal følge Bent Winthers, Henrik Dam Kristensen og Villy Søvndahls tankegang.

Mon ikke statsministeren i virkeligheden håber på et helt andet folketing, hvor han kan regere udenom DF? Det tror jeg nok, efterhånden!

"Den nuværende ledelse vil ikke under nogen omstændigheder igen tabe et folketingsvalg på en for slap udlændingepolitik, dertil er det overordnede mål for vigtigt."

Det helt store problem er jo netop, at set udefra, så har nuværende ledelse i socialdemokratiet overhovedet ikke noget overordnet mål andet end at gøre karriere som ministre. Nogen form for mål eller visioner på samfundets vegne, det er der overhovedet ikke tale om.

Carsten Jensen har jo grundlæggende fuldstændig ret, når han siger, at problemet i Danmark er, at vi ikke har anstændige borgerlige politikere, og at vi har haft et yderst uheldigt generationsskifte i Socialdemokratiet.

Bent Winther:

»Den nuværende ledelse vil ikke under nogen omstændigheder igen tabe et folketingsvalg på en for slap udlændingepolitik, dertil er det overordnede mål for vigtigt.«

I Danmark har vi et journalistisk præsteskab, der har kompetencen til at definere, hvad der er Sandheden (med stort S), når det gælder den politiske udvikling i Danmark.

Det er stand-up kommentatorer som Hans Engel, Peter Goll, Ask Rostrup, Ralf Pittelkow, Henrik Qvortrup, Helle Ib, Erik Meier Carlsen og hvad de nu ellers hedder.

Det er de journalistiske Ayatollaher i Danmark, der har licens til at fortælle alle os andre, hvordan pølsen skal skæres.

Når dette journalistiske præsteskab først har fældet en dom om et emne, er det at betragte som en uomgængelig sandhed, og denne sandhed bliver derefter ukritisk og bevidstløst gentaget af resten af stort set alle landets journalister.

Stand-up kommentatorerne har for lang tid siden besluttet at Socialdemokraterne har tabt de sidste mange valg fordi deres udlændingepolitik ikke er lige så rabiat som VKOs.

Her ser stand-up kommentatorerne fuldstændig bort fra det faktum at Hele Thorning Schmidt og Henrik Dam Kristensen tabte det seneste valg med et brag på trods af at socialdemokraterne under valgkampen gjorde et stort nummer ud af at fortælle at deres udlændingepolitik er lige så ”stram” som VKOs

Det er et ud af mange eksempler på at stand-up kommentatorernes (b)analyser kun meget sjældent bygger på facts og kendsgerninger. Stand-up kommentatorernes vurderinger bygger næsten udelukkende på ideologi og på og overfladiske common sense betragtninger.

Jeg ville ønske mig at Informations lederskribenter på et tidspunkt ville begynde at tænke selv, i stedet for hele tiden bevidstløst at efterplapre, hvad det journalistiske præsteskab på et tidspunkt har udtalt.

Bent Winther:

»Men presset fra baglandet er stort og voksende i begge partier. Derfor går opgaven ud på at finde en vej til at sige nej til regeringens stramninger uden af signalere slaphed,… «

Hvornår vil Bent Winther forstå at humanisme, solidaritet og anstændighed ikke er det samme som slaphed?

Dorte Sørensen

I mine øjne er det befriende at Vestegnens borgmestre – endda Glostrups Venstre borgmester – samt nu også Nyrup Rasmussen siger fra over for familiesammenføring, hvor kun veluddannede og folk med penge kan få familiesammenføring.

Peter Andreas Ebbesen

Det er godt Poul Nyrup holder fast i sit standpunkt når det handler om Dansk Foreskeldsparti.
I øvrigt er det jo ganske pinligt, når vi gang på gang skal høre Pia stå at agere grædekone på skærmen, når der er nogle der snakker lidt undt om hende.
Det kunne aldrig falde konen ind og tænke over at hun selv er meget hoven og nedladene over for andre i den offentlige debat, når hun sviner udlænninge og anderledes tænkende individer til i den grad som hun gør.
Blot må vi konstatere, at i Pia's optik, der består yttringsfriheden i at hun må sige præcis hvad der passer hende, mens vi andre er nogle dumme idioter der ikke kan tænke selv.
For det er hende og kun hende der har ret, og hun ved nok hvad der gavner Danmark og danskerne bedst!
Føj for pokker, hvor er det usmageligt!
VH Heidi Madsen, der absolut ikke er stolt af at være dansker!

Per Thomsen rammer noget journalistisk væsentligt, når han karakteriserer visse journalister og lederskribenter som ’stand-up-kommentatorer’.

For ja, hvor er de trættende disse ’lemminge-journalister’, der i bedste selv-overvurderende ’spindoktor’-stil følger efter de mere eller mindre politikløse og derfor alene magtkonkurrerende ’politikeres’ snobben nedad efter, hvad de tror, er laveste fællesnævner, hvorved de som dem viser deres foragt for henholdsvis læsere og vælgere.

Sørgeligt at se dette ’spin-journalist’-fænomen brede sig også ind i Informations spalter.

Forhåbentlig er det ikke en følge af et redaktionelt ’generationsskifte’ på ’den mindst ringe’, :-).

Må redaktionen gøre sig nogle selv-kritiske og -reflekterende overvejelser.

Dette skrevet i al venlighed, :-).

Per Thomsen: Du tager fejl. Det er da mange andre "politiske ayatollaher" i Danmark. Du glemmer Politikens selvglade Seidenfaden, som pinligt undskylder for dit og dat af frygt og af hensyn til oplagstallene. Og f.eks. denne avis' ligeledes meget selvglade og selvsikre Georg Metz, som snart ikke kan skrive noget uden pr. rutine, ser det ud til, at give DF og Pia skylden for alt (dog med undtagelse er hans seneste leder). Men der er mange flere, Ja, hvad med den altid korreksende Rifbjerg, der for langt tid siden har fundet de vise sten?.Dette politisk korrekte journalistiske/ kulturelle parnas herhjemme fylder da ganske godt op i medierne.

PS: Hvem gider lytte til Nyrup? Han er ikke en mand med magt. Han er en helt igennem stor klodsmajor, hvis ord ikke har den nogen betydning, hvor det betyder noget. Od da slet ikke i Bruxelles.

Idiotiet breder sig åbenbart til Nyrups europæiske gruppe.

http://politiken.dk/politik/ECE1137373/s-inviterer-df-ind-paa-roed-stue/

Hvornår skifter Nyrup mon parti?