Leder

Nu har du ordet, Gade

Debat
10. februar 2011

Kønt ser det sjældent ud, når skæbnebrødre griber ud efter hinanden i forsøget på at afværge fælles fald. Indtil i går tydede alt på, at tidligere forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, ville sidde alene tilbage med ansvaret for i 2007 at have lækket fortrolige oplysninger til TV 2 om danske jægersoldaters hemmelige mission i Irak. Udsigten til en solotur i sølet fik imidlertid Winther til at kaste skylden tilbage på sin tidligere chef. Via sin advokat lod han forstå, at det var ministeren selv, der lod TV 2's Rasmus Tantholdt overvære »en dialog mellem daværende forsvarsminister Søren Gade og lejrchefen K.B. Petersen om en snarlig udsendelse af jægersoldater«. Citat slut!

Jacob Winther giver altså sin tidligere chef det endegyldige ansvar for lækken. Han nægter simpelt hen at være gulvkluden, der renvasker Søren Gades politiske eftermæle.

At Københavns Politi ikke har vist vilje til at komme til bunds i sagen, er ikke nogen nyhed. Foreløbig har politiet end ikke besværet sig med at afhøre Søren Gade, og en anonym politikilde har tidligere udtalt, at »vi har mere alvorlige sager at tage os til«. Set i det lys kan det kun bekymre, når anklager Dorit Borgaard i går erklærede, at hun nu i »fred og ro« vil læse Winthers advokaterklæring. En konsekvensløs tekstanalyse er desværre nok, hvad vi forventer fra ordensmagtens side.

Nu er der ingen grund til at have tiltro til hverken Winther eller Gade. Sammen udviklede de et forsvarsministerielt system, hvor fordrejninger og løgne til forveksling lignede fast arbejde. Tag bare manipulationerne med antallet af tilfangetagne i netop Irak og skandalen om Jægerbogen. De to, minister og spindoktor, har formentlig ikke noget at lade hinanden høre. Men nu har Jacob Winther talt.

Til Søren Gade er der kun at sige: Nu er det dig, der har ordet. Se nu at få det overstået. Dit politiske eftermæle bliver nok vanskelig at redde. Men du kan redde respekten om de soldater, du engang hædrede for et mod, du nu selv savner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

God opsummering - men når "the bucks stop" var Søren Gade jo ikke andet end en lille dreng der ikke bare løb fra ansvaret, men også forsøgte at tørre det af på sin tro "væbner" Winther. Og derfor tror jeg også at Søren Gade mere regner med et comeback i V efter valget, end han går efter at få renset sin kulsorte samvittighed.

Michael Kongstad Nielsen

Historien om Søren Gade, der i 2007 var på besøg i Basra hos lejrchef K.B. Petersen ledsaget af TV 2’s Rasmus Tantholdt (hvorfor kun TV2?) mens de blev overrumplet af raketter eller morterer eller hvad det var, der slog ned i nærheden af lejren, så de herrer måtte søge ly under et bord, og dernede snakkede lettere rystet om, at nu måtte Danmark se at få sendt nogle jægersoldater ned, så de kunne gå ud i ørkensandet og jagte de fæle irakkere, der ikke kunne fatte, at de var blevet befriet, men som nu bombardere deres befriere, en snak Rasmus Tantholdt selvfølgelig hørte, da han også lå der nede under bordet sammen med sine venner - ja, den historie er da ikke ny. Den kunne man læse dengang, og igen da lækagesagen rullede. Der er intet nyt i det. Stakkels Højesteret, at skulle bruge tid på den slags.

Tom W. Petersen

Jeg tror, at Christian Jensen tager fejl, når han skriver: "Dit politiske eftermæle bliver nok vanskelig at redde."
De folketingsmedlemmer, der støtter regeringen og dens støtteparti, accepterer stort set en hvilken som helst handling, hvis bare de mener, at den har støttet deres politik.
De vil fortsat udadtil mene, at Gade har været en fin mand. Bare lidt uheldig, desværre.

Han sparer nok stemmebåndene til Rigsretten ...

Både Gade og Rønn har fået ordet, men ingen ytringsfrihed.
Sjældent har Dansk Folkeparti haft så oplagte chancer for at fremtvinge et folketingsvalg på et mistillidsvotum, men sålænge regeringen undlader at tale om EU-afstemning, vil også Gade og Rønn kunne løbe udenom spidsroden, hvilket Søren Krarup i sine udtalelser åbenbart står inde for, og da hans afgang fra Folketinget nu synes imødegået med opstillingen af hans russisk- og militærkyndige datter Marie, kan spillet gå videre.

Valget kommer til at finde sted d.12/4, derfor drejer det sig i øjeblikket om at få udskudt så mange skandaler som overhovedet muligt. Det gælder både denne sag, Sanders sag og Birthe Rønns sag.

Hold øje med røg fra ministerierne i de kommende uger, når de mest belastende dokumenter brændes.

12/4 ?Er du astrolog?

Hej Ursula,

Nej jeg tror ikke på astrologi.
Men tilsyneladende har Venstre booket DGI-byen d.12/4 iflg. BT. Derudover har Hans Engel, som jeg anser for en af de bedre kommentatorer, gennem flere mdr. argumenteret overbevisende om denne dag som valgdato.

Steen Erik Blumensaat

Hvidekorsridderens kamp mod mørkemænd, emdte med at han satte danske soldaters liv i fare.
Regeringen viste sig at være mørkemanden, ikke sortemarxistmuslim.
At lyve er godt.
At stjæle er godt.
At slå ihjeld er godt.

At være venner og alliert med narkobaroner, våbenhandler, pædestrater, toturbødler, krigsforbrydere, suværenitetsbrydere,vi alene hvide,Exxon, Rockefeller, den krakede jødebank er godt.

Steen Erik Blumensaat

Allan Greenspand fandt kun en fejl i sin plan for at regere verden.
Hvormange har Borgelige Diktatur fundet.

Dette her er demokrati. Vi er alle lige for loven.
Og Loven siger, at alt tilhører Borgerskabet - med andre ord skal alt afleveres til Staten.

Man glemmer at inkludere Departementschef Lars Findsen i trekløveret, som forsøgte sig med at føre offentligheden bag lyset. Det er stadigvæk utroværdigt, at triaden ikke skulle have vidst noget som helst i sammenhængen, om, hvad de andre foretog sig, Information...

Med venlig hilsen

"Hvad skal det ende med,?
spurgte en røst
Og jeg måtte la spørgsmålet
ligge.
Men nu har jeg fundet
en virkelig trøst:
dét skal det netop
ikke."

Piet Hein aug.41.