Leder

Kan Troels trylle?

Det var en udskældt undervisningsminister, som i går forlod sin post begrundet med familiære årsager. I skolekredse vil der blive grædt tørre tårer over afskeden med Tina Nedergaard (V), men forventningerne til den nye minister er også til at overse
Debat
9. marts 2011

Det var en udskældt undervisningsminister, som i går forlod sin post begrundet med familiære årsager. I skolekredse vil der blive grædt tørre tårer over afskeden med Tina Nedergaard (V), men forventningerne til den nye minister er også til at overse. Et nyt ministeransigt vil næppe kunne retablere det skolepartnerskab, som blev lanceret af statsministeren i januar sidste år, men som efterfølgende forliste til tonerne af et højlydt skænderi mellem lærerformand og minister.

Troels Lund Poulsen sidder nemlig med en bunden opgave i form af et udspil, som er uspiseligt for skoleverdenen: Eleverne skal have karakterer fra 6. klasse, nationale test skal offentliggøres, og så skal kommunerne have mulighed for at se bort fra loftet over klassekvotienten.

Hjælpen til at komme igennem med nogle af de forslag får den nye minister hverken fra skolens interessenter eller fra oppositionen, som så kort før et valg ikke er til sinds at hjælpe nogen stor skoleaftale igennem. Officielt er forhandlingerne i gang, men reelt er der tale om en paradeforestilling for lukkede døre, hvor partierne gør sig til og stiller bunkevis af spørgsmål. Som det eneste oppositionsparti sidder Socialdemokraterne med ved forhandlingsbordet. Deres interesse i at lave en aftale med VK frem for efter et valg at lukke SF med ind i en ny forligskreds kan oplagt ligge på et lille sted.

Folkeskolen er dog fortsat et prioriteret område for Lars Løkke Rasmussen (V), som her har øjnet mulighed for at kombinere værdipolitik og vækst. Troels Lund Poulsen, som i offentligheden mest er kendt for sin lidenskab for traktorer, kan roligt opfatte udnævnelsen som en forfremmelse fra Skatteministeriet. Men i realiteternes verden skal han stå i spidsen for en politik, som lærerne har kaldt en falliterklæring, som oppositionen kun vil skose, og som vælgerne placerer et godt stykke nede på listen over vigtige valgtemaer.

Succes med den opgave ser ud til at kræve magiske kræfter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her