Leder

Politik på bestilling

Debat
29. april 2011

På vej ind i Finansministeriets forhandlingslokale i går fik Dansk Folkepartis forhandlere stukket et nyttigt dokument i hånden. Sort på hvidt kan Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl nu godtgøre over for finansminister Claus Hjort Frederiksen, at udlændinge koster det danske samfund dyrt. Helt præcis 15,7 mia. kr. om året. Beregningen er gefundenes fressen for DF, der med et fingerknips kobler beløbet til de 47 mia. kr., regeringen har sat sig for at spare i den såkaldte 2020-plan. Og vupti, Dansk Folkeparti kan nu gøre udlændinge ansvarlige for den danske velfærdsstats truende kollaps. Hvilket selvfølgelig er hele operationens bissede formål.

At Dansk Folkeparti er rede til at give udlændingepolitikken endnu et vrid ud i absurditetens overdrev, er ikke overraskende.

Dét er til gengæld beregningernes ophavsmænd. Anført af Integrationsministeriet er øvelsen udført af embedsmænd fra fem ministerier. Disse embedsmænd reducerer sig selv til tarvelig karbonkopi af den borgerlige tænketank CEPOS, der for længst har leveret en identisk beregning. Men uagtet antallet af budbringere forbliver resultatet det rene nonsens.

Hvorfor?

Embedsmændene slår alle udlændinge flygtninge og indvandrere sammen i ét stort regneark. Dermed medregnes de kvoteflygtninge, end ikke Dansk Folkeparti vil afvise og som selvsagt udgør en udgift. Dernæst ignoreres den kendsgerning, at over halvdelen af den samlede gruppe er under 15 år og først om nogle år vil være på arbejdsmarkedet. Og heldigvis er den opvoksende generation særligt pigerne stærkt repræsenteret på uddannelsesinstitutionerne.

Det er beskæmmende, at regeringen stiller embedsmænd til rådighed for at massere Dansk Folkepartis politiske taskenspillere. Der er tale om en sammenblanding af den lovgivende og udøvende magt i politisk øjemed. Det er er uskønt. Og direkte krænkende for respekten for de formelt neutrale embedsmænd i fem ministerier, der lader sig misbruge til bestillingsarbejdet. cj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

..På bestilling ? Ja.
DF - ja. men hvem bestiller egentlig ?
Bestillingen skulle være at : 'vupti, Dansk Folkeparti kan nu gøre udlændinge ansvarlige for den danske velfærdsstats truende kollaps. Hvilket selvfølgelig er hele operationens bissede formål'.

DF er skabt til dette formål. Vi ved alle et eller andet sted, at ikke een flygtning eller indvandrer har tildelt sig selv sine rettigheder i DK, eller mere eller mindre dobbelte statsborgerskaber. Ikke ? Præmis 1.

Og på den baggrund kan vi roligt tage anstændig affære, hver gang noget som helst udsagn beklikker noget eller nogen der bare beskæftiger sig med 'indvandrere', ikke ?
Som om ingen kunne finde på at 'spekulere' i emnet. men det er der altid nogen der kan og gør ! Velkommen til kapitalkritikken, kids.

Så sent som forleden mentes det her i debatten, at undertegnede var 'pinlig' med store bogstaver, når han gjorde opmærksom på det første præmis, og hvad det betød for 'ansvarsplaceringer'.
Pinlig hehe tjae ... der fulgte ingen argumentation med, :-)

Politikere i centrum-venstre-domænet har skabt alle eventuelle problemer, som 'indvandring' har forårsaget - herunder afledningsmanøvren DF.
Men kritik af DF er lige præcis den meningsløse sags-forglemmende underholdning for masserne, som de egentligt ansvarlige helst ser deres proselytter engageret i. Tænk hvis de opdagede hvordan det egentlig hang sammen.

Alle de små detaljer i disse regnestykker er mindre væsentlige. Hvorvidt danmarks befolkning har dansk eller polsk baggrund ligeså.
Hvorvidt Danmark skal være 'sig selv' eller integrere sig i McDonalds og Jihad, er derimod ikke uden betydning. Af en eller anden grund handler den danske venstrefløj i Aldi og Superbest ...også i overført betydning.

og ja. DF vil naturligvis benytte den virkelighed de er omgivet med, parlamentarisk i egen interesse efter bedste evne. Havde mnan ventet andet ?

”… embedsmænd reducerer sig selv til tarvelig karbonkopi af den borgerlige tænketank CEPOS …”

”… beskæmmende, at regeringen stiller embedsmænd til rådighed for at massere Dansk Folkepartis politiske taskenspillere.”

Houston, we have a problem.