Leder

Mere end ord

1. juni 2011

Det siger mere end ord, at Lars Løkke Rasmussen vælger at udvandre i vrede fra et interview med Berlingske, da han bliver spurgt til Konservatives snak om skattelettelser. At han så kommer tilbage efter 15 minutter og snakker om alt andet end skattelettelser er ligegyldigt. Han har allerede sagt mere end 1.000 ord om det, han ikke ville kommentere. Men Berlingskes chefredaktion vælger at tale endnu højere med deres håndtering af Løkkes optræden. De ser bort fra en samlet Christiansborgredaktions protester og fjerner passagen om optrinnet fra det stort anlagte søndagsinterview med statsministeren. Og det tilmed i en uge, hvor chefredaktionen kun har haft hovedrysten tilovers for Henrik Sass Larsens (A) kritik af en politisk skævvridning i det danske mediebillede.

Tilsyneladende har Berlingske faktisk et problem, når det kommer til at skelne mellem det abstrakte værdigrundlag, som mediet opererer efter, og den konkrete journalistik, som udarbejdes på Christiansborg.

Heldigvis sidder der stadig en flok menige journalister, der holder det kerneideal i hævd, at man forholder sig kritisk til den til enhver tid siddende regering. Berlingskes journalister vælger at kritisere bladledelsen på avisens intranet vel vidende, at den slags selvfølgelig slipper ud. Øjensynligt bekymrer de sig mere om avisens troværdighed, end chefredaktionen gør.

Jens Grund, jourhavende den pågældende dag, påstår, at fjernelsen af passagen alene var journalistisk begrundet. Og det er da helt givet, at der findes gengivelser af meningsudvekslinger mellem journalister og politikere, der ikke bidrager med andet end en afstivning af journalistens ego, men lige netop i denne sammenhæng, hvor interviewet handler om Lars Løkke Rasmussens vækstvisioner, er det da overordentligt relevant at vide, at han reagerer med vrede på et spørgsmål om regeringspartnerens ambitioner. Men ifølge flere medier ønsker Jens Grund ikke at kommentere yderligere. Det behøver han heller ikke.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Virkelig god leder. Og på trods af at Berlingskes journalister nu "efter forhandlinger med ledelsen" har valgt at rette ind til partidisciplinen, holder de sidste sætninger stadig:

"Men ifølge flere medier ønsker Jens Grund ikke at kommentere yderligere. Det behøver han heller ikke."