Leder

Hånd for mund

Debat
16. november 2011

To skattechefer sidder i disse dage og sveder over de redegørelser, skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har bedt dem aflevere »hurtigst muligt«. Efter flere dages betænkningstid har ministeren afkrævet både sin egen departementschef, Peter Loft, og chefen for Skat København, Erling Andersen, en forklaring på deres rolle i Helle Thorning-Schmidts skattesag. Selve sagen førte som bekendt hverken til kendelse eller offentlig kritik, men i efterspillet har særligt Peter Lofts optræden i sagen vist sig stadig mere gedulgt.

Departementschefen oplyste i august sidste år, at han »ikke kendte til sagen« om Helle Thorning-Schmidts og hendes mands skatteforhold. Men Peter Loft havde på daværende tidspunkt allerede holdt to af i alt fem møder med chefen for Skat København, oplyste Politiken i sidste uge

Desuden har Peter Loft angiveligt forsøgt i den endelige afgørelse at pådutte Skat København en passus, hvis indhold foreløbig er offentligheden ubekendt. Hvordan det hænger sammen, må Peter Loft forklare, men til den forklaring hører selvfølgelig også den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) rolle i sagen.

Uagtet hvad hvad embedsmændene i dag kan lastes for, så falder det politiske ansvar tilbage på Troels Lund Poulsen, som forleden meddelte, at han »kun har én interesse, og det er, at alle detaljer i den her sag bliver lagt frem«.

Glimrende, Poulsen, sådan skal det være. Og du er jo den første til at bidrage med alle detaljer i kontakten mellem dig, din tidligere departementschef og Skat København.

Ordet er frit og dit. Men forsøg ikke at binde os din fromhed og uvidenhed på ærmet. Selvfølgelig har du kendt til sagen, og hvis du ikke selv fortæller om den, vil det forhåbentligt fremgå af de to topembedsmænds redegørelser. Den tavshedspligt, Troels Lund Poulsen gemmer sig bag, er selvpålagt og uden rod i dansk forvaltningsret. Ingen andre end ham selv holder hånden for hans mund.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her