Leder

Rette ægte(-)

Debat
24. november 2011

HVAD GUD MENER herom, har vi endnu til gode at høre. Men forhåbentlig fryder det skaberen, at hans værks mangfoldighed nu får et godkendelsesstempel af den danske kirke- og ligestillingsminister, Manu Sareen (R).

Ministeren bebudede i går, at regeringen vil fremsætte lovforslag om at ligestille homoseksuelle par med heteroseksuelle, således at også de homoseksuelle kan gå til rådhus og kirkealter og blive lovformeligt viet.

Dermed søger SRSF at skære igennem i en sag, der længe har voldt kvababbelser i folkekirken.

RO SKABER forslaget næppe blandt de fromme. Viborgs bisp, Karsten Nissen, forudser, at ligestillingen vil jage flere på flugt ud i frimenigheder. Nissen fortrøster sig dog ved, at det vil stå præster frit, om de vil vie homoseksuelle.

Samtidig løfter bisp Nissen over for DR’s P1 sløret for, at det folkekirkelige vielsesritual fortsat vil forskelsbehandle. Nissen bebuder:

»Der lægges op til, at man bliver erklæret som ægtefælle, hvis der er tale om to af samme køn, mens man bliver tilspurgt som ægte- hustru og ægtemand, når der er tale om et ægteskab. Det er en lille forskel, men det afgørende er, at regeringen ikke presser et kønsneutralt ægteskab ned over folkekirken.«

AHA! LIGESTILLING bliver der altså alligevel ikke. I dag er det de viede heteroseksuelle, der erklæres for »rette ægtefolk«. Det skal de åbenbart flytte ud af — og over i »rette ægtehustru« og »rette ægtemand«. Hvorpå de homoseksuelle kan flytte ind det lediggjorte »rette ægtefolk«.

En vis komik er umiskendelig. Hvorfor tager Folketinget ikke skridtet fuldt ud og erklærer par, der vil vies, for »rette ægtefolk« — uanset køn?

Under alle omstændigheder: Tilbage i 1970’erne omtalte bøsse/lesbiske aktivister foragteligt ægteskabet som »en heteroseksuel tvangsneurose«. Jamen, vær da så hjerteligt velkommen i neurosen. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her