Leder

Moderat politisk pres

Debat
13. marts 2012

I sagen om brug af torturoplysninger har Villy Søvndal henover weekenden formået at gøre sig selv til første offer for sin egen politik.

Søndag morgen slog udenrigsministeren på Berlingskes forside fast, at det »vil være underligt og modsætningsfyldt at anvende oplysninger, der er fremkommet under tortur«.

Sådan! Danmark har fået en regering, der har gjort det til sin politik at »forsvare menneskerettighederne og bekæmpe tortur«, fremturede SF-formanden.

I hvert fald indtil kritikken – internt og eksternt – i løbet af søndagen rejste sig. Hvad det er for et pres, udenrigsministeren har været udsat for, kan vi kun gisne om. Men indtryk har det tydeligvis gjort.

Forslået og med akut assistance fra justitsminister Morten Bødskov (S) lod Villy Søvndal sig søndag aften bære ud af den debat, han selv få timer forinden havde åbnet. Og det tilmed med en forsikring om, at alting er, som det altid har været, og sådan vil det forblive.

»Kursen er uændret i forhold til vores efterretningstjenesters samarbejde med og udveksling af oplysninger med samarbejdspartnere fra andre lande,« hed det i en pressemeddelelse fra Søvndal og Bødskov.

Av, av. Sikke en ydmygelse SF-formanden i disse dage værgeløst må se sig selv og sit parti blive trukket igennem.

Nu skal selv udenrigsministre selvfølgelig have lov til at blive klogere, men det synes ikke her at være tilfældet. Tværtimod ville Villy Søvndal gøre op med tortur og pression, hvorefter han lod sig selv vælte omkuld af få timers kritik af et standpunkt, han tilsyneladende stadig har.

Midt i sit foreløbige politiske lavpunkt bør Villy Søvndal huske sine egne ord, da han stadig stod ved sine meninger. Han belærte således søndag morgen befolkningen om, at oplysninger fremkommet under tortur som oftest er komplet utroværdige. Helt korrekt, hr. udenrigsminister. Vi kan tilføje, at det samme gør sig gældende for holdningsskift fremkommet under moderat politisk pres.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Holger Madsen

"Hvad det er for et pres, udenrigsministeren har været udsat for, kan vi kun gisne om."

Mit gæt, Christian Jensen, hedder Washington.!

Ja, Søvndahl blev ofret, han fortjener alt mulig støtte for at være imod brug af oplysninger fremkommet under tortur.

Thorning havde ikke behøvet gøre som den canadiske regering:
http://www.information.dk/295913#comment-533587

Det viser, at det er embedsmænd, der bestemmer og ja... måske andre?

Villy er den største klovn i Helles cirkus - ganske uegnet som minister og en katastrofe for Danmark.

Bjarne Bisgaard Jensen

I dag har han så på pressemødet af HTS fået udleveret et par krykker til vejen frem

lillian simonsen

Jeg udlover en dusør til det bedste initiativ, der kan genoprette Danmarks tidligere ry som mønsterland for fri presse- og ytringsfrihed. Villy Søvndal må meget gerne bidrage!

Hans excellence kan prise sig lykkelig for, at han ikke, så vidt vi ved, blev udsat for et "moderat fysisk pres", en israelsk specialitet, stemplet som tortur ...

Flot og muntert skrevet! UG med stor pil opad for den velturnerede konklusion: Også holdningsskift fremkommet under moderat politisk pres er komplet utroværdige.

Andreas Prætorius

Man må erkende at han i dette tilfælde havde hjertet det rette sted og for en gangs skyld mente hvad han sagde. Nu mangler han bare lidt cahonies at bakke det op med

Her havde vi lige chancen, for at vores land så mindre tåbeligt og egoistisk ud i verdens øjne (og i vores egne), og så bliver der ikke sat en streg der. Indenfor tingogpenge-juraen, bliver man straffet, når man køber noget stjålet. Det samme gælder ikke med luderne. Vi ser blindt til, mens prostituerede bliver handlet, for kunderne er jo ikke strafbare/kriminelle - de betaler jo for at kunne voldtage! Også i denne situation vender vi det næsten blinde øje til - får DK nogle oplysninger fremskaffet ved tortur, så siger vi på forhånd ikke Nej Tak! På trods af PETs erfaringer om, at det blot skaber flere terrorister. No logic - nur behændigheit.

Med lidt held fælder regeringen sig selv :O)

Jacob Selchau

Villy Søvndal er en skændsel, uden værdighed eller principper.

Det samme kan siges om resten af vores regering og det meste af vores folketing.

"Terrorisme", vræler man fra sidelinien, og så er der ikke noget, som de skrog ikke er parat til at sælge ud af.

Men Villy Søvndahl mangler stadig at forklare os, hvorfor han ikke fandt en undersøgelse af CIA-overflyvningerne relevant. Ellers fremstår hans vilje til et et opgør med tortur-forhold ekstra mærkværdige, fordi han slet ikke selv baskker op om opgøret, omend han nu hævder, at gøre det i praksis. Men hvor blev praksis så af i nævnte tilfælde. Det hænger slet ikke sammen...

Med venlig hilsen

Nu står pressen jo nærmest i kø for at latterliggøre ham, og det var ret forudsigeligt det ville ske.

At 'de ansvarlige' finder den retorik 'ansvarlig' må være for egen regning. Velbekomme.

Og villy, luk nu skuffen.

Hugo B,
Hans Engell giver en sandsynlig forklaring i denne artikel:
http://www.udenriget.dk/?p=482