Leder

Et spørgsmål om tillid

22. marts 2012

For fire måneder siden erklærede skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) sin »fulde tillid«. I går suspenderede han sin departementschef, Peter Loft.

Allerede i december blev Peter Loft anklaget for magtmisbrug ved angiveligt at have forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse i Stephen Kinnocks skattesag. Beskyldningerne blev fremsat af Erling Andersen, chef for Skat København, der som bekendt endte med helt at afvise, at Helle Thorning-Schmidts husbond havde snydt i skat i Danmark.

Undre kan det, hvorfor Thor Möger Pedersen venter fire måneder med at træffe denne indlysende rigtige beslutning. Nye oplysninger i sagen er ikke kommet offentligt frem.

Hvad der reelt vender op og ned i anklagerne, har en særlig kommission nu to år til at få afdækket.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), hans rådgiver Peter Arnfeldt og altså Peter Loft er blandt hovedpersonerne i sagen. Derfor kan han selvfølgelig ikke arbejde som departementschef, mens hans selv og hans nu tidligere departement granskes og dommerafhøres.

Skatteministeren forklarede i en officiel meddelelse, at en forestående omorganisering af ministeriet var årsag til suspenderingen.

»Det er min vurdering, at en ny departementschef bedst kan stå i spidsen for de udfordringer, Skatteministeriet står over for, herunder den kommende omorganisering af ministeriet,« skrev ministeren.

Sniksnak. Selvfølgelig vil ministeren ikke afsætte en departementschef på grund af en omorganisationsplan. Mere sandsynligt er det, at Thor Möger Pedersen har fået en viden, han ikke ønsker at dele med offentligheden. At ministeren ikke længere har fuld tillid, indrømmede han i går eftermiddag over for TV 2 News, men årsagen ønskede han ikke at uddybe.

Tilbage står det påfaldende faktum, at Peter Loft forlader Skatteministeriet, få dage efter at hans tidligere chef vendte tilbage til Folketinget. For uanset udfaldet af kommissionsarbejdet, falder et eventuelt politisk ansvar tilbage på Troels Lund Poulsen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nok mere et ? om tålmodighed: Hvornår trækker Loft sig selv. Det gjorde han så ikke, men det har ikke været nogen rar tid for manden, som er under sine følelsers vold.