Leder

Ejendommelige Venstre

Debat
27. august 2013

Det gik så godt i begyndelsen. Først var Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, på rundtur i medierne med beskeden om, at Venstre var på borgernes side. SKAT havde lavet de fejlagtige ejendomsvurderinger, som Rigsrevisionen så voldsomt kritiserede, og derfor måtte SKAT rette op på fejlen til gavn for de borgere, der havde betalt for meget i ejendomsskat, mente ordføreren.

»Hvis det betyder, at danskerne har betalt for meget i skat, så må SKAT selvfølgelig få rettet op på det,« forsikrede Schack Pedersen.

Senere skyndte tidligere V-skatteminister Kristian Jensen at påtage sig sit ansvar og beklage miseren. Så burde den sag jo være klaret for partiet, der i 10 år havde det politiske ansvar for Skatteministeriet.

Men snart viste det sig, at Venstrefolkene var en postgang for hurtigt ude. Allerede i 2006 – et år tidligere end først antaget – var Kristian Jensen nemlig blevet advaret om SKAT’s manglende evner til at vurdere ejendommes værdi, og han havde samtidig afvist at undersøge området nærmere. Forleden kunne Ekstra Bladet så hive hele Venstres top ind i det kaos, som tilsyneladende har eksisteret omkring ejendomsvurderingerne. Som tidligere finansministre har Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen ifølge Ekstra Bladet i regeringens økonomiudvalg bremset en plan, der kunne rette op på SKAT’s forkerte ejendomsvurderinger.

I stedet for at skabe kø ved håndvasken og forsøge at fedte ansvaret af på den nuværende regering kunne Venstres ansvarlige eks-ministre passende indgå i en konstruktiv dialog med den nuværende skatteminister, Holger K. Nielsen, om at få ryddet op – engang for alle.

Så ville det ikke klinge så hult, når partiet bruger enhver lejlighed til at love vælgerne, at partiet arbejder for, at det ikke må blive dyrere at være dansker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

"I stedet for at skabe kø ved håndvasken og forsøge at fedte ansvaret af på den nuværende regering kunne Venstres ansvarlige eks-ministre passende indgå i en konstruktiv dialog med den nuværende skatteminister, Holger K. Nielsen, om at få ryddet op – engang for alle."

Sikke en svada; men spis nu brød til Casper - Vi lever på jorden og ikke i himlen.