Leder

Udvikling eller afvikling?

Debat
7. september 2013

Udtrykket ’noget for noget’ har fået et twist i debatten om den midlertidige lønnedgang blandt medarbejderne hos Danish Crown. Det første ’noget’er typisk dækkende over en ydelse og det andet ’noget’ en passende modydelse.

I tilfældet Danish Crown er der da også tale om en ydelse fra medarbejderne i form af et forslag om 600 millioner kroners lønnedgang over fire år. Modydelsen tegner imidlertid til at blive en hensigtserklæring om at bevare status quo, altså, ingen fyringer.

Selvopofrelsen har udløst roser fra såvel arbejdsgivere som fagbevægelsen. Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet, NNF, kalder således udspillet »modigt af medarbejderne.«

Men manøvren udskyder bare en ubekvem udfordring, som fagbevægelsen mangler løsning på: Det kan ikke betale sig at ansætte en ufaglært dansker til et job, som kan klares af en ufaglært tysker til under den halve løn.

Med den midlertidig lønnedgang med henblik på at bidrage til udvikling af produktionenkan slagterierne måske holde næsen oven vande på kort sigt. Men alene siden 2005 har Danish Crown måttet sige farvel til 7.000 medarbejdere.Det er derfor umiddelbart forståeligt, når medarbejdere og fagbevægelse bakker op om den midlertidige lønnedgang. Alternativet er endnu flere fyringer. Men spørgsmålet er, hvad løsningen bliver næste gang, slagterierne ikke kan låne penge i banken. Vil medarbejderne acceptere endnu et greb i lommen for at bidrage til udvikling af virksomhedens produktion? Eller må de igennem en ny fyringsrunde?

Efterspørgslen efter ufaglært arbejdskraft peger kun i én retning. Og det er ikke mod Ringsted eller Horsens. Lønpresset fra udlandet er kommet for at blive. Det ved fagbevægelsen godt. Så mens pinen bliver trukket i langdrag, må LO, NNF og de andre spørge sig selv: Hvor længe kan man blive ved med at kaste redningskranse ud til en branche under afvikling?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her