Leder

Løkkes oprydning

Debat
20. februar 2014

Send flere penge, tak! Den danske regering valgte i går at forlænge støtten til klimaorganisationen GGGI, selv om den danske formand, Lars Løkke Rasmussen, har umådeligt vanskeligt ved at godtgøre, om de allerede donerede midler følger formålet.

Beslutningen er sådan set helt rigtig. Danmark skal bestemt yde støtte til en international organisation, der har udvikling via grøn vækst som vision og virke. Men det burde ske under den ufravigelige forudsætning, at foretagendet og dets formand kan vise, at pengene går til bæredygtig og grøn udvikling i lande i Den Tredje Verden. Lars Løkke Rasmussen har ifølge eget udsagn stillet sig i spidsen for en yderst påkrævet oprydning i den skandaleramte organisation. Problemerne begrænser sig ikke til en revision af de velkendte rejsevejledninger.

Som denne avis tidligere har afdækket, handler det også om begrundet mistanke om fusk og mistanke om nepotisme i hovedkontoret i Seoul. Og de seneste dage har vi ydermere fortalt, hvordan en endnu ikke offentliggjort revisionsrapport peger på en række tvivlsomme transaktioner i GGGI-projekter i Indonesien og Etiopien, hvor selve projektarbejdet i ringe grad er gennemført. Rundt i alle hjørner med sin fejekost har Lars Løkke Rasmussen altså langtfra været. I sig selv er det alt andet end betryggende i forhold til den videre støtte af et formål, der synes bedre som ord på papir end i praktiseret virkelighed.

Yderligere bekymrende er det, at en række eksperter i gårsdagens Information slog fast, at ingen reelt kender problemets fulde omfang. De foreløbige undersøgelser har alene været stikprøver, fordi GGGI har afslået at udlevere alt relevant materiale.

Det holder ikke. Som en betingelse for yderligere støtte burde den danske regering have krævet den fornødne åbenhed, der gør det reelt muligt at undersøge, hvordan pengene anvendes. Det må være en rimelig forudsætning for at sende flere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lene Timmermann

Hvad mener lederskribenten med at skrive: "Beslutningen (om at kaste yderligere 90 mill. efter GGGI) er sådan set helt rigtig." ?
På den baggrund lederskribenten selv ridser op, er der absolut ingen fornuft i at kaste 90 gode millioner efter de 90 bortødede.

Henrik Christensen

Idden som formuleret burde være støtteværdig men eksekveringen diskvalificerer i den grad foretagenet. Den rimelige, helt grundlæggende betingelse er ganske tydeligt ikke opfyldt, så hold dog op med at kaste god penge efter dårlige! Sunk Cost, hedder det.. hvis I ikke skulle kende til begrebet....