Leder

26,6 procent

Debat
27. maj 2014

Hvem havde troet, det nogensinde ville ske? Dansk Folkeparti som Danmarks suverænt største parti ved et valg til Europa-Parlamentet. Tilstanden i dansk politik er forandret, muligvis for altid, men i hvert fald frem til næste folketingsvalg.

Det er nemt at afvise Dansk Folkeparti som plat populisme og et protestparti på eviggyldig politisk fribillet, men det er ikke alene for nemt. Det er også forkert. Med 26,6 procent af stemmerne står Dansk Folkeparti nu med en politisk magt, der forpligter partiet selv, men spørgsmålet er samtidig, om det bør skræmme alle andre?

Diskuteres kan årsagerne til søndagens jordskredssejr. Borgerlige vælgeres afsmag for Lars Løkke Rasmussens seneste bilagssag udgør sin egen selvstændige forklaring. Men derudover har Venstre, Konservative og delvist Socialdemokraterne i forening pustet ballonen op for DF.

Særligt de borgerlige partier valgte at argumentere for EU ved at underløbe en af EU’s mest grundlæggende ideer: arbejdskraftens frie bevægelighed.

I debatten om velfærdsturisme forsøgte Venstre og Konservative således at kramme DF ihjel ved at adoptere modstandernes politik. Det viste sig skæbnesvangert, og det bør tjene som den vel nok vigtigste lære frem mod næste folketingsvalg.

Det gibbede formentlig i mange, da SF-formand Pia Olsen Dyhr forleden i denne avis fastslog, at hun på en række områder – herunder social dumping – hellere samarbejder med Dansk Folkeparti end med Enhedslisten. Men den strategi bør tjene som inspiration for såvel regering som den øvrige borgerlige opposition. Frem mod næste valg må det afklares, hvad Dansk Folkeparti kan gå ind for og ikke alene, hvad partiet går imod.

26,6 procent af stemmerne forpligter, og hvis Dansk Folkeparti ikke ønsker at omsætte deres opbakning til konkret, opbyggelig politik, bør det udløse protestbølger. I egne rækker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kim Øllgaard

Nu må man håbe, at DF bruger denne opbakning til at føre EU-debatten ind i folketinget og til de hjemlige valgkampe, så de andre partier ikke fremover kan gemme sig bag de sjældne EU-afstemninger.

Jesper Wendt

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde jeg var overrasket, men bekymret, det bør man være. Samtidig har den danske presse blåstemplet DF, og indirekte arbejdet på at gøre dem stuerene. Om det er bevidst, eller bare naivt ved jeg ikke - men det kan sagtens blive et tipping point, med den panik der breder sig i de andre partier.

Det kan godt ske, det langt hen af vejen er proteststemmer, men hvis de respektive partier ikke formår at nå deres vælgere igen, kan man ikke være sikker på de vender tilbage. Tror jeg vil undersøge muligheden for at flytte til Norge, inden grænsebommen bliver alvor.

Det absurde er jo lidt, at man fra centrum-venstre har forsøgt sig med en tilsvarende fjendsk politik, der så fjerner argumentet om at flytte stemmesedlen. Mon ikke Thulesen, allerede er ved at lægge sidste hånd på julekortet?

Pressens lemfældige omgang med højreekstremisme, har jeg mindre forståelse for.

Henrik Strøm, Karsten Aaen, Christel Gruner-Olesen og Niels Mosbak anbefalede denne kommentar
Kristoffer Larsen

Dele af fagbevægelsen har støttet op om DFs agenda med det helt groteske eksempel om befordringsfradraget som en del af problematikken om social dumping. Venstre har sammen med de konservative pustet til sagen om børnechecken selvom det kun handler om små beløb og danskere i andre lande også får de samme ydelser.

Enhedslisten har dertil spillet det nationalistisk kort med, at kun børn bosat i Danmark må modtage børnechecken.

Den populistiske ring er dermed fuldført.

Men ingen kandidater og partier har forholdt sig til den kronisk høje ledighed i Europa eller hvordan man skal gøre sig uafhængig af gas og olie fra Rusland og Mellemøsten.

Niels Mosbak

Jesper Wendt

Både i lande vi normalt sammenligner os med - samt i lande vi normalt ikke sammenligner os med, har man - tilsyneladende i modsætning til den del af den danske befolkning, der vitterligt stemte på DF - forstået at vi her har at gøre med et fænomen på den ekstreme højrefløj.
Således pryder Morten Messerschmidts kontrafej forsiden af "The Independent" og den konservative græske avis Kathimerini løfter også en advarende finger, og placerer DF i gruppen med det neo-nazistiske Golden Dawn.

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite3_1_27/05/2014_540045
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/european-elections-2014-m...

Her er billedteksten til Hr. Messerschmidts billede:

Denmark: Morten Messerschmidt
Leader of the Danish People’s Party, which won 27 per cent of the vote. His party has rammed 20 laws relating to immigrants and asylum-seekers through the Danish parliament, giving it the most anti-foreigner legislation in Europe. His party calls Islam “a fascist ideology” and rails against “East European criminal gangs”. One party strategist said “blood ties” to Denmark should be required for citizenship, though the statement was quickly retracted.

Arbejderparti? Proletarparti? eller måske blot godt gammeldags fascistisk?

Sascha Olinsson, Henrik Strøm, Karsten Aaen, Eva eldrup, Jesper Wendt og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Måske er jeg bare 'fatsvag', men hvad er det for en magt, DF har fået? 26,6% af stemmerne til et EP-valg! 4 kandidater sendt til Bruxelles! Hvor de højst sandsynligt kun får minimal indflydelse. Hvilken 'magt' og/eller indflydelse giver det partiet, som det ikke allerede har, i dansk politik?

I øvrigt tror jeg Pia Olsen Dyhr har fat i noget langt mere fornuftigt og (politisk!) klogt end Helle Thorning-Schmidt med de konstante angreb på DF, stort set uanset hvad hun taler om eller bliver spurgt om, nemlig: Hold dine venner tæt – men dine uvenner endnu tættere.

jan henrik wegener

Noget der kan undre lidt er at DF, og sikkert også andre partier der ligner, stadig kan "chokere" som noget nyt, for efgterhånden er det vel en del af noget der har været her i adskillige årtier.
Der skulle derfor have været tid nok også, ikke mindst, for dets modstandere til at kende og om muligt forstå meget af det der ligger bag. Og man skal vel helst forstå både det man er tilhænger af og det modsatte sådan nogenlunde? Det er måske også et parti, hvor forfejlede angreb let giver bagslag. man kunne jo se Pia K. gå i kødet på kritikere af Morten M.:"Se hvad den mand har måttet tåle!".

Ture Nilsson

når for mange kokke fordærver maden, spiser gæsterne fra skraldespanden

Jesper Wendt

De udvalgte, har huseret siden kolonitiden.

"Brachay is a quiet place in the Haute Marne in north-eastern France, with no crime, no immigrants, no unemployment to speak of and half a century of direct – or indirect – support from the EU farm budget. Why on earth should such a place reject the national establishment and vote mostly for two parties which want to destroy the EU?"

- Det illustrerer meget godt, ansvaret for formidlingen.

Man kan sige de ikke umiddelbart raner magt til sig i konventionel forstand, men det sender signaler, og legitimerer det videre forløb. Der er stadig mennesker, der den dag i dag, stiller sig selv det spørgsmål - hvad drev nazisterne, og hvordan kunne det komme så vidt. Jeg vil påstå det bliver iscenesat ganske nøgternt nu, om det fører til det 4 rige, er for tidligt at sige, men vi har vel hver især et ansvar for, at det ikke gentager sig.

Jeg ville gerne se ansigterne på diverse, hvis stalinismen blev lanceret som stueren. Der ville ingen ende være på ramaskriget, men det kontrære er tilsyneladende uskyldigt. Så magten ligger i taletiden, og det kan jo inspirere til den pæne stalinisme - men ville det ha betydning i arbejdslejrene og kz lejrene? næppe.

Det farlige her er, at EU - er uden for demokratisk kontrol. Det kan godt være vi vælger parlamentarikerne, men i de interne grupper, er vi uden for indflydelse. Så, om, et eller to valg, så står de måske med EU præsidentposten, og hvem ved hvor galt det kan gå. Jeg har ikke tillid til de etablerede partier, nu har de ikke formået de seneste 20 år at vende den udvikling, som gradvist styrker nationalisterne.

Lad os håbe jeg tager fejl, det er sket før. :)

Henrik Strøm, Niels Mosbak og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Jeg tror, man kan fortolke EU-parlamentsvalget i Danmark således:

- mange danskere er træt af de etablerede partiers negligering af befolkningens skepsis overfor EU. De fire forbehold glemmes helst, de gamle partier lader som om, de ikke findes. Dansk Folkeparti tager folks ønsker om mindre EU alvorligt.

- Folkebevægelsen holder stand, men er for fjern og usikker, så det giver kun 8 %

- EL stiller ikke op, så nogle EL-vælgere forskyder sig til SF, og Margrete Auken er jo også temmelig charmerende på sin egen øretæveindbydende måde. Tidligere SF-ere forbarmer sig over hende, da de ikke har glemt deres gamle SF-tilholdssted.

-

Janus Agerbo, Karsten Aaen og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar
Flemming Scheel Andersen

Det handler ikke kun om grænsebomme og integrationspolitik, når folk i afmagt over manglende lydhørhed vælger at stemme på DF.
DFs jubelnummer med deres forslag til forringelser på dagpengene er skam ikke glemt.
Så dumme er de danske vælgere alligevel ikke.
Alligevel forekommer DF som en mindre chance-betonet sejlads for så mange mennesker, ikke på grund af DFs dyder, men p.g.a. de andre partiers ryggesløshed.
Der er faktisk masser af andre områder hvor vælgerkorpset føler sig overhørt end grænsebomme og integrationspolitik, hvor DF ofte som de eneste lyser op med en smule fornuft.
Tro mig det siger jeg ikke med stor lyst, men fordi det er nødvendigt.
Vi har fået en lang række reformer, som befolkningen ikke har ønsket og som i betydelig grad har ændret livsbetingelserne radikalt i negativ retning, uden at vælgerne har mødt den mindste forståelse for deres frustrationer.
Og nej det handler ikke om Morten Koch nostalgi, men om at bevare nogle værdier i det danske samfund, som danskerne sætter højt.
Sygehusvæsnet.
Lægevæsnet.
Universiteter.
Politi og ordensmagten.
Told og skat.
Retsvæsnet.
Borgerservice.
Digitalisering af komminikation til det offentlige.
Skolevæsnet.
Dagpengesystemet.
Sygedagpengesystemet.
Førtidspensioner.
Kommunalreform og Regioner.
Udvidelse af arbejdsmarkedet til ukendt antal.
Alt dette fundamentale i vort samfund er ændret mere eller mindre uden lydhørhed fra politikernes side, og uden en fornuftig demokratisk debat, inden for de vel sidste 10 år.
Og så undrer man sig over at folk er utrygge og parate til at satse på DF??
Hvor skulle de ellers vende sig hen??
Til de politikere der, som medlemmer af "de forbandede syv" har gennemtvunget disse ændringer i levevis??
Jeg undres over at desperationen ikke har givet udtryk forlængst.
I de 10 år tidligere var det ikke bedre.
Der ændrede man kreditforeningerne til profitmaskiner og svækkede fagforeningernes indflydelse til nul.
Begge dele kæmper vi endnu for at overvinde følgerne af, uden det store held.
Problemer som udkants-Danmark er uløste og accelerer i stedet, samtidig med at vi mere end kan ane etableringen af et udkants EU og Danmarks tilslutning til denne udkant, med yderligere fattiggørelse til følge.
Jeg besøgte for mindre end 35 år siden ca. 20-30 husstande om dagen på landet i midtjylland, gennem mit arbejde.
Jeg kunne arbejde i tre dage før jeg mødte en låst dør dengang, selvom der ofte ingen var hjemme.
Penge i kontanter lå til posten på fryseren, somme tider mange penge.
Ja, det er nostalgisk at tænke tilbage på det der bare i denne forbindelse er gået tabt, men jeg kender ingen, ikke een eneste, der ikke gerne ville bytte dagens tilstand på det område ud med dengang.
Og jeg kender ingen der har bedt om de ændringer, og som folk føler er trukket ned over deres hoveder.
Det drejer sig om masser helt fundamentale vigtige ting for folks liv, og ikke et par grænsebomme.
Der er langt mere på spil efterhånden.

Bjarne Bisgaard Jensen, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Der er åbenbart mange danskere og folk i andre eu-medlemslande, som ikke vil acceptere at blive fjernstyret af kommissærer fra Bruxelles.

Det er meget glædeligt, fordi det udtrykker, at de folk ønsker et fungerende demokrati, der giver dem indflydelse på deres egen skæbne.
Hvis ikke de 'etablerede' , eu-medløbende partier respekterer det ønske, vil de - fuldt fortjent - opleve endnu kraftigere tilbagegang ved kommende valg.

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Scheel Andersen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Hans Ditlev Nissen

Lederen fortæller at
"Særligt de borgerlige partier valgte at argumentere for EU ved at underløbe en af EU’s mest grundlæggende ideer: arbejdskraftens frie bevægelighed."

Men hvorfor fastholder man egentlig at det skal være en grundlæggende ide i de europæiske landes samarbejde, at der skal være fri bevægelighed for arbejdskraft?

'Arbejdskraftens frie bevægelighed' har jo vist sig at betyde 'pres for deregulering af arbejdsmarkederne', i mange tilfælde et pres for ringere løn- og arbejdsvilkår. Det siger sig selv at det vil skabe stærk modstand fra folk der har væsentlige grunde til deres modstand.

Burde man ikke efterhånden sige at dyrkelsen af utopien om frie bevægelighed skaber for mange problemer, derfor rykker vi den langt ned på dagsordenen, og fortsætter udbygningen af samarbejdet på andre, mere indlysende positive måder?

Bjarne Bisgaard Jensen, Rasmus Kongshøj, Herdis Weins og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lars R. Hansen

Er der nu noget særligt højreradikalt ved at kalde islam, som de færreste muslimer heldigvis følger til punkt og prikke, for en fascistisk ideologi? Desuden har selve partiet DF aldrig gjort det, flere medlemmer, men ikke for partiet, det ville jeg ellers have bemærket, jeg mindes fremtrædende medlemmer engang har svinget sig op til at kalde partiet for antiislamisk, men ledelsen gav pågældende en balle og tilføjede det ikke er partiets holdning.

At tordne mod kriminelle bander fra Østeuropa, som jo ifg. dansk politi står for omkring halvdelen af indbruddene i landet, synes nu heller ikke specialt højreradikalt. Og jeg mener, at have hørt alle, muligvis med undtagelse af enhedssocialisterne, Folketingets partier har udtryk deres tydelige mishag med østbander. De fleste ville så ikke rigtig foretage sig noget virkningsfuld i den forbindelse, men vrøvlede om grænsebomme ikke hjælper noget, altså at grænsekontrol ingen virkning har på grænseoverskridende kriminalitet.

Og henvisningen til Søren Espersens udtalelse, var det til norsk presse, om at statsborgerskab skulle følge princippet om slægtskab, som er det bærende princip i europæiske lande, heriblandt Danmark (imodsætning til landene i Amerika, hvor de bruger fødestedprincippet) var jo en presseand af rang. Søren Espersen sagde jo ikke det alene skulle være muligt at få statstatborgerskab på den måde, gennem slægtskab til en dansk statsborger, men blot skulle være det bærende princip, hvad det som sagt er, da de allerfleste danske statsborger er blevet det gennem deres slægtskab til en dansk statsborger.

Det er sigende for niveauet, at man (her britisk presse) må tyde til den slags løgnhistorier om DF, når man skal forsvare 'the establishment' mod de eukritiske bevægelser, simpelthen affærdige dem som en slags politik urørlige, der for enhver pris politik må udslettes og udskammes i befolkningerne.

Når jeg hører den internationale presse beskrive DF på den måde, ja, så får jeg en mistanke om, at partier i Europa, der også betegnes som ekstremister, det være sig venstre som højreradikale bevægelser, måske også bliver fortegnet.

Børge Rahbech Jensen

Nu er meningsmålinger stadig ikke folketingsvalg, og Europa-Parlamentet er ikke Folketinget.

Dansk Folkepartis fremgang overrasker mig ikke, men forstærker blot min følelse af at være med i en film fra 30ernes Tyskland. Det har konsekvenser, når et bestemt parti fremhæves hele tiden næsten uden at blive modsagt, og når en stor andel af pressens historier passer til netop det partis ideologi. Senest dukkede en historie om Lars Løkke Rasmussens forbrug på tøj og hoteller sjovt nok op kort efter, samme Lars Løkke Rasmussen satte grænser for Dansk Folkeparti. Jeg tror ikke, det var tilfældigt. Jeg mener, det mindede meget om en 'straffeekspedition', hvor Ekstra Bladet valgte at statuere et eksempel med støtte fra de andre medier i de fire største mediehuse.

I årene før valget til Europa-Parlamentet blev Morten Messerschmidt jævnligt brugt som ekspert i EU-spørgsmål omend i nogle tilfælde sammen med Jens Rohde. Derfor overrasker det mig heller ikke særlig meget, at mange danskere opfattede det, han fremførte om EU, som ekspertudsagn. Vi almindelige mennesker er jo efterhånden opdraget til at tro på alt, hvad eksperter citeres for i medierne.

Flemming Scheel Andersen

Hans Ditlev Nissen

En udmærket ide at droppe arbejdskraftens frie bevægelighed, men desværre langtfra nok.
De andre elementer varernes og kapitalens fri bevægelighed er mindst lige så skadelige, men disse skader er langt sværere at få øje på.

Niels Mosbak

Lasse Johansen

Ja, ja men den britiske presse var da søde ved Morten Messerschmidt. De nævnte da ikke, at den pæne mand er dømt for racisme.

Lars R. Hansen

Måske selv britisk presse, Niels, mente den dom var for latterlig? En annonce i et studenterblad, hvor DFU bemærker, at "massevoldtægter, grov vold, utryghed, tvangsægteskaber, kvindeundertrykkelse samt bandekriminalitet, er hvad et multietnisk samfund tilbyder os", og at det om 10 år ville blive resultatet af den førte politik, er et politisk udsagn, som i et liberalt demokrati ikke brude være ulovligt.

Men dr er vi måske uenige?

Ture Nilsson

@ Lasse
Jo, det er desværre højreorienteret (hvis det overhovedet stadig giver mening at tale højre-venstre) at "tordne" mod fremmede religioner og udenlandske bander.
En venstreorienteret tilgang kunne for eksempel være at undersøge hvilke faktorer der ligger bag denne kriminelle trafik, og ved hjælp af international solidaritet give bedre sociale vilkår i hjemlandet. Ser du, folk med arbejde, studier, kærester, venner og velfærd, har sgu ikke tid til at ligge og køre over grænsen for at stjæle naboens kat.

Ligeledes med de fremmede religioner. Hvis man uden påpegelighed, grimasser og skældsord får lov til at dyrke sin religion i fred, så bliver det også tit ved det. En af grundene til at kristendommen blev så populær over så relativt kort tid, er jo præcis at de blev forfulgt, martret og generelt behandlet som Marius giraffen. Ingen tvivl om at jøderne står så stærkt sammen også, fordi de har været underhund i flere århundreder.

Men bortset fra det, har du en pointe.

Henrik Strøm

Jeg ville ønske at jeg kunne tro på at folk stemte på Dansk Folkeparti fordi de var trætte af EU, men hvis det var tilfældet, hvorfor i alverden skulle de da stemme for patentdomstolen?

Som Nyrup engang sagde: De bliver aldrig stuerene. Det er de heller ikke blevet siden da, 26,6% af vælgerne er bare villige til at få l... på fingrene.

Der er ikke nogen undskyldning for at have stemt på Dansk Folkeparti. Der er ligesom ikke rigtigt noget at tage fejl af, når hovedpersonen i deres kampagne synger nazisange offentligt.

Lars R. Hansen

Ture

Jeg mener nu ikke, at det er et venstrefløjs standpunkt, at ideologier, der påberåber sig en guddommelighed, skal fritages for "påpegelighed, grimasser og skældsord", altså grundig kritik, og da slet ikke islam, der i en venstreoptik må regnes som en isærdeleshed dårlig ide, der skal bekæmpes med langt bedre ideer. Men jeg er med på, at vise dele (det vil sige store dele) af venstrefløjen er blevet infiltreret af en (udpræget amerikansk) kulturrelativisme, hvor udvalgte minoriteters kulturelle og religiøse skikke og gruppeidentitetsbærende udtryksformer og udfoldelser er fredhellige.

Når det kommer til udenlandske kriminelle, og deres heri landet aktiviteter, så er det alt, alt for meget at forlange, at den danske befolkning skal løse de kriminalitetsproblemer ved at sørger for tilstrækkeligt med "arbejde, studier, kærester, venner og velfærd" i de kriminelles hjemlande. Det ikke bare for meget at forlange, det er også helt urealistisk, at Danmark selv hvis vi satte alle kræfter ind kunne løfte alle de østlande op på et velstands- og velfærdsniveau, hvorefter rejsende røverbander forsvinder. Det er ikke et venstrefløjsstandpunkt, men utopisk tænkning, der kun gøre de vælgere, som bliver udsat for indbrud og røverier, rigtig gale i skralden på de virkelighedsfjern fantaster, der fremsætter sådanne løsningsforslag.

Lars R. Hansen

Henrik, at så mange stemte for fællespatentet skyldes nok den massive og brede propaganda for, mens både DF og EL var afdæmpet i deres modstand.

Claus Piculell

Jeg er enig med Christian Jensen her. Altså Informations chefredaktør ...

Claus Piculell

DF's nyfundne og delvist forløgne sociale profil skal afprøves i (for-)handling. Er de med, får man forbedringer og et forlig, der holder efter næste valg. Er de ikke med, vil de gradvist afsløre sig selv. Men det kræver naturligvis bla. en presse, der holder DF fast på såvel løfter som de politiske handler, de indgår - og har indgået siden deres dannelse i 1995.
vh CP

Vibeke Rasmussen

At vælgerne stemte for Patentdomstolen, er ikke bevis på, at de også er for EU. Som Henrik Sass Larsen, Helle Thorning-Schmidt m.fl. jo tudede os ørerne fulde med i tide og i utide, har domstolen intet, intet med EU at gøre.

(Men lur mig, om det ikke alligevel på et tidspunkt hos nogle politikere vil blive udlagt på den måde!)

Lennart Kampmann

Problemet er kognitiv dissonans. "Venstrefløjen" blider sig ind at have "the moral high ground" og blot ved sin eksistens tilbyde noget godt.
Imens kan en dansk gennemsnitsvælger fortælle venstrefløjen at DF nu er blevet et rent parti, der passer på landet og bekymrer sig om den helt almindelige dansker. Partiets politikere er professionelle, taler roligt og afbalanceret, lover ikke noget og køber deres eget tøj.

"Venstrefløj",ligesom "højrefløj" er et ord, der ikke betyder noget. Hvad vil EL, SF, S byde ind med for at imødegå DF's fremgang?

Hvis der ikke kommer modsvar, der er i tråd med det folket ønsker, vil man i fremtiden tænke tilbage på dengang DF kun havde 26,6 procent af stemmerne.

Med venlig hilsen
Lennart

Morten Pedersen

Hensrik Strøm:"Der er ligesom ikke rigtigt noget at tage fejl af, når hovedpersonen i deres kampagne synger nazisange offentligt." Jeg stemmer ikke DF, MEN der køres en sølle smædekampagne mod partiet og Morten Messerschmidt (MM) og store dele af venstrefløjen parkerer hjernen og smæder med.
Nej, MM er ikke nazist, han sad godt fuld i Grøften i Tivoli og hans selskab morede sig med at synge nationalsange fra Europa, da de nåede til Tysklands tilføjede han enten en strakt arm eller et "Hitler-overskæg", det kan jeg ikke huske. Der sad også en journalist fra BT, der kørte historien om nazisten MM, men sidstnævnte blev frifundet, da også dommeren kunne se at der ikke var kød på det ben. Eliten og en frelst venstrefløj lukker øjnene for store udfordringer med en muslimsk indvandring, og store dele af befolkningen stemmer derfor på mere populistiske partier som DF. Det gør ikke folk dumme, det gør ikke DF nazistisk, det fordrer bare fordomsfrie betragtninger på de reelle problematikker.

Lennart Kampmann

DF har stille og roligt overtaget de konservatives plads som partiet der sørger for ro og orden, samt gud konge og fædreland. På en ordentlig måde, naturligvis. Den plads er nok mere populær end 26,6 procent i dag, og der er udsigt til 35 procent hvis ikke de resterende politiske partier i DK får fingeren ud og begynder at passe på befolkningen. Kan vi snart slippe for at alt bliver solgt til udlandet og kan I selv købe jeres eget tøj?
Unionen er jo ikke stendød, og socialdemokraterne er blevet blå, giv mig verden tilbage....

Læg også mærke til hvor lidt der bliver talt om indvandring....Det betyder ikke at det ikke er et emne. Men hvor folk før brokkede sig og stemte på venstrefløjen i solidarisk overbevisning om det gode der ventede, er der en højere grad af opbrugt tålmodighed, der nu omsættes til stemmer på dem der lader til at handle. Selv på Frederiksberg er indvandring et emne der diskuteres, men i en tone der ikke rammer forsiden af Ekstrabladet.
Venstrefløjens lange mangel på handling og løsning kan siges at være medforklarende til dagens tilstand. Det var jo ikke ligesom om Villy var upopulær en gang. Men det blev formøblet.

Med venlig hilsen
Lennart

Med venlig hilsen
Lennart