Leder

Frygten for fakta

Debat
30. juni 2015

Hvad ville vi mon sige om en udenlandsk stat, hvor en ny regering som en af sine første embedsgerninger bebudede lukning af en demokratisk nedsat, uafhængig kommission, der må forventes at sætte kritisk fokus på fremtrædende folk fra regeringspartiet og fra et af de partier, der udgør regeringens parlamentariske grundlag? Vi ville nok mene, at den slags er typisk for lande med betydeligt mindre rodfæstede parlamentariske og demokratiske traditioner end Danmark. Vi ville tale om magtfordrejning og beskyttelse af egeninteresser.

Ikke desto mindre er det nu sket i Danmark, hvor Lars Løkke Rasmussen har besluttet, at den såkaldte Irak- og Afghanistankommission skal lukkes. Dermed har han sikret, at Anders Fogh Rasmussen og Søren Gade fra hans eget parti og Konservatives Per Stig Møller ikke behøver afgive forklaring om deres rolle i krigene i Irak og Afghanistan. Og at vi ikke kommer til at høre de involverede embedsmænds og soldaters version.

Læs også: Soldater-fagforeninger kritiserer nedlæggelse af krigskommission

Man skulle have troet, at Søren Gades opstilling til Folketinget for Venstre i sig selv havde været en garanti mod at lukke kommissionen. Det ville ganske enkelt være for gustent at lempe den skandaliserede forhenværende forsvarsminister tilbage i Folketinget for så at lukke ned for undersøgelsen af den del af hans seks år som minister, der handler om krigene i Irak og Afghanistan, og som bedømt ud fra de forhåndenværende oplysninger synes at belaste ham kraftigt. Og lukningen af kommissionen ville jo også åbne for mistanken om, at aflysningen af undersøgelsen er Lars Løkke Rasmussens tak for Søren Gades hjælp under formandsopgøret i Venstre – nu hvor det ikke blev til en ministerpost. Men åbenbart bekymrer de sig ikke om den slags i Venstre. Eller også er andre hensyn bare vigtigere.

I regeringsgrundlaget forklares lukningen af kommissionen med, at »grundlaget for den danske deltagelse i Irakkrigen og forhold omkring danske soldaters tilbageholdelse af personer under den danske krigsdeltagelse i henholdsvis Irak og Afghanistan allerede er tilstrækkeligt belyst«. Noget særlig stærkt argument er det mildest talt ikke. For nej, krigsgrundlaget og omgangen med fanger er så langtfra »tilstrækkeligt belyst«, selv om vi ved en del, blandt andet fordi meget er blevet afdækket i nærværende avis.

Vi ved, at FN på linje med kommissioner i andre lande og juridiske eksperter herhjemme har vurderet, at Irakkrigen var i strid med folkeretten. Vi ved også, at anonyme embedsmænd fra Udenrigsministeriet i journalisten Jesper Tynells bog Mørkelygten har sagt, at de udførte politisk bestillingsarbejde for Fogh-regeringen, da de leverede det juridiske grundlag for dansk deltagelse i Irakkrigen, og at de reelt måtte bøje juraen til det yderste. Ligesom vi ved, at der i Irak ikke fandtes de masseødelæggelsesvåben, som daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og daværende udenrigsminister Per Stig Møller på linje med deres amerikanske og britiske kolleger gav offentligheden indtryk af, at Saddam Hussein var i besiddelse af.

Læs også: De ubesvarede spørgsmål om krigene

Vi ved endvidere, at danske soldater i både Irak og Afghanistan forsøgte at smyge sig uden om Danmarks folkeretlige ansvar for fanger ved at tage britiske og irakiske soldater med på danske operationer og lade dem foretage selve de fysiske tilbageholdelser. En finte, som ikke alene er moralsk betænkelig, men som ifølge uafhængige jurister også meget vel kan vise sig at være juridisk uholdbar.

Hvad fangerne angår, ved vi desuden, at Søren Gade som forsvarsminister gav Folketinget både vildledende og decideret faktuelt forkerte oplysninger om, hvor mange personer, danske styrker tilbageholdt. Og at han i modstrid med et løfte fra Anders Fogh Rasmussen hemmeligholdt oplysninger for Folketinget om Forsvarsministeriets kendskab til, at det irakiske politi, som danske styrker var med til at overlevere fanger til, mishandlede mennesker i deres varetægt.

Det kendetegnende ved disse forhold og vores øvrige viden om den danske krigsførelse er, at de netop ikke er »tilstrækkeligt belyst«, men derimod åbner nye spørgsmål om, hvad regeringen vidste, og hvordan den agerede i forhold til denne viden. Men sandheden om Lars Løkke Rasmussens lukning af undersøgelseskommissionen er jo heller ikke, at han mener, vi allerede ved alt, hvad der er værd at vide om den danske krigsindsats. Den er efter alt at dømme, at han og konsorter frygter de fakta, som kommissionen måtte afdække, hvis den fik lov at gøre sit arbejde færdig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thomas Aniss

"Hvad ville vi mon sige om en udenlandsk stat, hvor en ny regering som en af sine første embedsgerninger bebudede lukning af en demokratisk nedsat, uafhængig kommission, der må forventes at sætte kritisk fokus på fremtrædende folk fra regeringspartiet og fra et af de partier, der udgør regeringens parlamentariske grundlag?"

Det samme som "vi" siger nu?

CROOKS!

Laust Persson, Ole Jensen, Mads Berg, Robert ellebaek-harboe@vip.cybercity.dk, curt jensen, Preben Haagensen, Søren Thuesen, Søren Nielsen, Randi Christiansen, Daniel Hansen, Rasmus Kongshøj, Jan Wolfram Thiemann, peter fonnesbech, Søren Fosberg, Uffe Illum, lars abildgaard, Thomas Petersen, John Andersen, Marianne Rasmussen, Anne Eriksen, Tue Romanow, Jens Jørn Pedersen og Kim Øverup anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Det er uansvarligt!

Robert ellebaek-harboe@vip.cybercity.dk, Jette M. Abildgaard og Flemming Bruun anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Det er Løkke i en nøddeskal!
Og så påstår man, at DF er krejlere?

Hanne Ribens, Carsten Mortensen, Mads Berg, curt jensen, Søren Nielsen, Rasmus Kongshøj, peter fonnesbech, Flemming Bruun, Søren Fosberg, Nanna Wulff M. og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Peter Ole Kvint

Sandheden er uønsket, så måske vi snart ser en ny kommission, med den rette politiske styring?

Mads Kjærgård

Sandheden er nok den, at sandheden ikke interesser den brede del af befolkningen. Hvad faen, det var jo bare "niggere" der blev slået ihjel!

erik mørk thomsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
John Andersen

Ifølge Al-jazera, har 3 navngivne civile dansker af mellemøstlige herkomst været sent til Libanon til ”forhør”. Rendition heder det vist. Det er sikkert forståeligt at regeringen ikke ønsker nogen undersøgelse af den slags, men for at komme dette uvæsen til livs burde undersøgelsen fra Irak og Afghanistan fortsætte. Det er Danmarks ære vi snakker om.

Niels Duus Nielsen, Mads Berg, Karsten Aaen, Jette M. Abildgaard, Ib Heinisch, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Carsten Wienholtz, Flemming Bruun, Søren Fosberg, Jens Jørn Pedersen, Anne Eriksen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Lars Jorgensen

Den borgerlige regering i nullerne var som bekendt også klinisk renset for undersøgelseskommissioner - pga. deres flertal med DF.

Og nedlæggelsen af Irak-Kommissionen har da tydeligvis også hastet, da det var noget af det første, der skete da Løkke trådte til...

Venstres tilgang til medier, sandhed og lovgivning er uden tvivl langt mere problematisk end de fleste har fantasi til at forestille sig. Læs og del meget gerne min artikel om Venstres historiske og aktuelle indflydelse og tilgang til de danske medier og journalister: "Venstres ledelse er en trussel mod det danske demokrati" (fra 17. juni, 2015)
http://www.kommunikationsforum.dk/lars-jorgensen/blog/venstres-ledelse-e...

Mads Berg, Preben Haagensen, Jette M. Abildgaard, Jørn Petersen, Søren Nielsen, Bernhard Drag, Philip B. Johnsen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, peter fonnesbech, Carsten Wienholtz, Flemming Bruun og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Lars Jorgensen

Og Løkke er allerede godt i gang med at få kontrol over de danske medier igen - især TV2 og DR. Her et kort indlæg af undertegnede om Løkkes mildt sagt besynderlige adfærd på dagen for sin tiltrædelse af statsministerposten:

"Løkkes magtmisbrug fortsætter allerede første dag/tænk at være næsten enig med Pittelkow!"
http://www.kommunikationsforum.dk/lars-jorgensen/blog/loekkes-magtmisbru...

Mads Berg, Bjarne Andersen, Niels Møller-Larsson, Jette M. Abildgaard, Jørn Petersen, Bernhard Drag, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Flemming Bruun og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Jeg opholder mig en del af året under rejse på Balkan, hvor jeg netop er nu. Og her findes flere stater, som man ville kunne, forvente, var villige til at gøre det samme som Løkke Rasmussen i analog situation.

Og jeg følger meget tæt, hvad der foregår her, og endnu er ingen faldet for fristelsen. Men hvis et land som Danmark, som ofte har kritiseret andre landes udemokrati, kan slippe godt fra gøre det, er der i hvert fald 3 lande hernede, som vil kunne gøre præcis det samme.

Mads Berg, John Andersen, Bjarne Andersen, Preben Haagensen, Karsten Aaen, Jette M. Abildgaard, Flemming Berger, Randi Christiansen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Flemming Bruun, Jens Jørn Pedersen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Det er dybt rystende, hvis et flertal i Danmark støtter op omkring, at regeringen ser ud til at være så korrupt. Spørgsmålet er, hvad den personlige vinding er?

Ole Jensen, John Andersen, curt jensen, Jette M. Abildgaard, Ib Heinisch, Gert Romme, Randi Christiansen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Jakob Johannsen anbefalede denne kommentar
Peter Nørgaard

I går begyndte.:

http://www.skrivunder.net/forum/135802/start/75

der i dag har rundet 5.000 underskrifter. Støt underskriftsindsamlingen.

Dråber udhuler stene ...

John Christensen, Carsten Søndergaard, Jette M. Abildgaard, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Krig for olie!

Alle bør stå sammen for, at bekæmpe de antidemokratiske kræfter i dans politik, der undertrykker oplysning og mørklægger, den førte politik i Danmark.

Hvad handle mørklægningen i virkeligheden om?
Kampen mod aktivistisk udenrigspolitik, er kampen for den tredie verdens frigørelse fra undertrykkelse og kampen mod klimaforandringer, krig og folkevandring.

Neokolonialisme er, 'den danske aktivistisk udenrigspolitik', den bestemmende indflydelse, som gamle kolonimagter udøver, over for tidligere koloniområder.

Betegnelsen er især hæftet på de økonomiske forbindelser i form af handelssamkvem, private investeringer, eller økonomisk bistand eller lån til illigetime magthavere, der ved prestige projekter, holder sig ved magten, som oftes infrastruktur, finansieret ved lån der ikke betales tilbage, men bruges til udbytning, hvor råstoffer, som olie mm., der med fordel kunne forædles lokalt, bliver solgt til spotpris, som sikkerhed for lån.

Herigennem er den økonomiske afhængighed, som kolonierne håbede deres politiske uafhængighed ville ophæve, fortsat og forstærket.

'Aktivistisk udenrigspolitik og krigen for Danmark's 'vækst' på fossilbrændstof.'

Danmark's politikkere lyver for borgerne, om Danmark, som foregangsland i klimakampen, mørklægning og løgn er dækkende ord for politikernes klimaindsats, hvis forbrugsdrevet, ikke bæredygtig produceret, overforbrugs 'vækst' medregnes, som kilden til klimaforandringerne.

Yes.. Danmark er dygtige til at reducere direkte CO2 udledning, men Danmark et af verdens mest CO2-udledende lande per indbygger, på trods af de rimelige ambitiøse CO2 udlednings mål.

Årsagen til, at Danmark har en kolossal klimaudfordring er, at Danmark i stigende grad importerer, mange af vores varige forbrugsgoder fra udlandet. Den CO2 der udledes for, at producere disse varer, bliver ikke indregnet, som en del af Danmarks udledninger, selvom udledningen sker, som følge af, at danskere køber og forbruger disse varer.

Skifergas og Nordsøolie, danmarks klimakatestrofe skabende faktorer.

IPCC 'prøver' at forklare danske politikkere og resten af verden, at 80% af verdens kendte, også 'de danske olie, gas og kul reserver', skal blive i jorden, for ikke klimaet skal tage, en dramatisk drejning mod kraftigere katastrofer.

Nogen bør spørge vores kære politikkere, hvad problemet er, hvorfor er det, så svært at forstå, hvad blive i jorden betyder.

Det betyder, at Danmark ikke må søge nye reserver, vores nuværende fossilbrændstof reserver 'er rigelig store til, at bringe Danmark frem til 2050', hvor Danmark efter planer skal være fossil frit.

Salget af DONG, dansk olie og skifergas, for penge, vækst på bekostning, af vores børns fremtid.

Læs selv, endu en sort dag for klimaet.

Fra link:
"Energisikkerhedsstrategien er en del af EU’s plan om en fælles europæisk energiunion.
At udbygge infrastrukturen til egen produktion og import af sorte energiformer, såsom skifergas, atomkraft, kul og biobrændsel, er åbenbart den sikre vej mod, at nå dette mål."

Link: http://puls.politiko.dk/endnu-en-sort-dag-for-klimaet/

Martin Hansen

Der vinkels for skrapt, småting blæses op, ansvar placeres skævt, og at holde fortrolige oplysninger fortrolige er ikke at lyve eller skjule noget for folketinget etc.

For eksempel har FN ikke vedtaget eller besluttet at Irakkrigen var ulovlig, dets tidligere generalsekretær har udtryk sin personlige mening herom, men han talte skam ikke for FN, herunder de to vetomagter UK og USA, sært nok.

Jeg vil ærlig talt sige, at der ikke er noget særlig ukendt omkring de krige, der bør blive offentlig kendt. Jeg mener ikke det er det store tab, at kommisionen lukkes, omend jeg ville foretrække, at kommisionen udvides til dels at omfatte tidligere krige og senere krig, samt tilføjes et større hold historikere, politologer og militære fagfolk, der kunne udarbejde et langt grundigere værk om krigene, deres juridiske, politiske, militære aspekter og erfaringer, der kan bedre nyttegøres fremefter og oplyse bredt.

Den nuværende kommision synes for smal, og mere politisk drilleri end et ærligt forsøg på at udrede og høste erfaringer.

bent Christensen, Karsten Aaen, Henrik Munk Molke Rediin, erik mørk thomsen og Kaj Jensen anbefalede denne kommentar

John, tak for tippet om tortur af danskere. Det havde jeg faktisk ikke læst. Påfaldene at man må ty til udenlandske medier hvis man vil informeres om dansk torturpolitik. Her er artiklen: aljazeera.com - Claims Denmark outsourced its torture to Lebanon

Karsten Aaen, Jette M. Abildgaard og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Rasmus Kongshøj

Gentag efter mig: "Danmark er verdens mindst korrupte land. Vi har demokrati og retsstat. Vi er meget bedre end folk nede i Hullabullaland."

Carsten Mortensen, Niels Møller-Larsson, Flemming Berger, Peter Hansen, Steffen Gliese, Peter Nørgaard, Anne Eriksen, Daniel Hansen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Carsten Pedersen

Bananrepublik !

Randi Christiansen

Martin hansen, du har ret i, at kommissionen burde udvides, som du beskriver. At man ikke gør det, men i stedet nedlægger den, viser i bedste fald uagtsom inkompetence, i værste, at man ikke ønsker sin egen rolle i sagen afdækket yderligere. Under alle omstændigheder stærkt mistænkeligt, udemokratisk - og egentlig uforståeligt, ihvertfald i modstrid med folkestyrets ånd om gennemsigtighed i administrationen - at lars løkke og co foretrækker at udsætte sig for den mistænkeliggørelse fremfor at lade alt komme åbent frem.

Preben Haagensen, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Martin Hansen

Nej, Randi, når et lille politisk flertal lavede kommisionen som et partipolitisk våben mod den daværende opposition, fremfor at udredt og samlet erfaringerne, så bør det ikke undre den nye regering lukker den ned.

Men som sagt mener jeg den nye regering skulle sætte sig sammen med den nye opposition og blive enige om et udvidet kommissorium, der skal omhandler danske krigsdeltagelse fra og med Kosovo til og med beslutningen om at bombe i Irak - og komme i dybden og bredden.

Martin Hansen

Søren Bro,

jeg tror faktisk Søren Gade er mod kommissionen lukkes. På den måde har Søren Gade ringere muligheder for at få en afklaring og afregning på sin del af et eventuelt politisk ansvar. Faktisk synes det at stikke Søren Gades politiske muligheder, at sagerne ikke kan finde en konklusion, men holdes i live som uafklarede sager.

Martin Hansen

Søren Bro,

jeg kunne tilføje, at Gades sager alle er sager, hvor Gades embedsapparatet har gjort i nælderne, hvor Gade har stolet på de oplysninger han har modtaget og derfor videregivet med stor overbevisning (far her), tydeligvis ikke sager Gade har siddet og udtænkt og iværksat, men sager Gade er offer for, men som minister har det formelle politiske ansvar for, men det var altså ikke Gade, der talte tilbageholdte eller Gade, der oversatte jægerbogen til arabisk, ej heller tyder noget på folk gjorde det på Gades instruks, for at sige det mildt.

erik mørk thomsen

Hvad der ikke noget om, at Venstre ville støtte kommissionen, hvis krigen under Nyrup også blev undersøgt?

Philip B. Johnsen

Politisk mørklægning, er meget mere omfattende, end ministre med blod på hænderne.

Politisk mørklægning, der beskriver de geopolitiske bevæggrunde, for dansk bidrag, til international indsats, den aktivistiske udenrigspolitik, mørklægges naturligvis for, offentligheden for at skjule, selve problemstillingerne, bag den politisk opfattede nødvendighed for indsatsen, selve beslutningsgrundlaget.

Til alt held for danskerne, har verdens ledere, en personlig ven, der offentlig har sagt det højt.

Dette grundlæggende problem, som ingen af verdens leder vil høre, men alle ved er sandt, selve essensen i verdenslederes, frygt for fakta og grundlaget bag krigen, for magten og olien, manden er FN-generalsekretær Ban Ki-Moon.

Ki-Moon ved, hvad der er op og ned i verdens udfordringer, at økonomisk nytænkning, til erstatning for den fejlslagene, skal implementeres, at en bæredygtig omstilling, er den eneste vej og at det haster.

FN-generalsekretær Ban Ki-Moon, siger at den danske, EU’s og resten af den vestlige eksporterede, vækst uden omtanke politik i verden, er døende, spørgsmålet er kun, hvilket omfang af menneskelig lidelse, det vil forgå under.

Fra link:
“For most of the last century, economic growth was fuelled by what seemed to be a certain truth: the abundance of natural resources.

Those days are gone.

Climate change is also showing us that the old model is more than obsolete. It has rendered it extremely dangerous.

We need a revolution.

It is easy to mouth the words “sustainable development”, but to make it happen, we have to be prepared to make major changes, in our lifestyles, our economic models, our social organization and our political life.”

Ki-Moon, 2011

Link: http://www.un.org/sg/statements/?nid=5056

Karsten Aaen, Jette M. Abildgaard og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Martin, jeg må indrømme, at jeg ikke har overblik over, i hvilket omfang du har ret i at 'et lille politisk flertal lavede kommisionen som et partipolitisk våben mod den daværende opposition, fremfor at udredt og samlet erfaringerne,", men jeg er ikke i tvivl om, at det sagtens kan forholde sig sådan. Derfor er jeg enig i dit forslag.

Vi bør have et fredsministerium.

Torben Kjeldsen

Ret simpelt. Jeg kalder det et alvorligt antidemokratisk tiltag. Nu vil jeg med god samvittighed beskylde alle borgelige for at være skyld i medvirken til krigsforbrydelser mod menneskeheden. Mennesker der skjuler deres gerninger bevidst i et demokrati er i mine øjne skyldige.

Jesper Hansen

Martin Hansen: "Jeg tror faktisk Søren Gade er mod kommissionen lukkes."

Ha, ha, ha. En absurd kommentar.
Grunden til at kommissionen lukkes er tværtimod, at det allerede nu ser ud til, at det med kommissionen kan endegyldigt bevises, at det er UOMTVISTELIGT at Søren Gade (m.fl. er en SUPERKRIMINEL, KORRUPT og magtmisbrugende KRIGSFORBRYDER.

Hvor usselt er det ikke, når folk evigt og altid forsøger at tørre ansvaret af på de upolitiske embedsmænd.

Jesper Hansen

Martin Hansen: "Jeg tror faktisk Søren Gade er mod kommissionen lukkes."

Ha, ha, ha. En absurd kommentar.
Grunden til at kommissionen lukkes er tværtimod, at det allerede nu ser ud til, at det med kommissionen kan endegyldigt bevises, at det er UOMTVISTELIGT at Søren Gade (m.fl. er en SUPERKRIMINEL, KORRUPT og magtmisbrugende KRIGSFORBRYDER.

Hvor usselt er det ikke, når folk evigt og altid forsøger at tørre ansvaret af på de upolitiske embedsmænd.

Jesper Hansen

Martin Hansen: "Jeg tror faktisk Søren Gade er mod kommissionen lukkes."

Ha, ha, ha. En absurd kommentar.
Grunden til at kommissionen lukkes er tværtimod, at det allerede nu ser ud til, at det med kommissionen kan endegyldigt bevises, at det er UOMTVISTELIGT at Søren Gade (m.fl. er en SUPERKRIMINEL, KORRUPT og magtmisbrugende KRIGSFORBRYDER.

Hvor usselt er det ikke, når folk evigt og altid forsøger at tørre ansvaret af på de upolitiske embedsmænd.

Jesper Hansen

Alle viste at det ville ske. Der har sandsynligvis været en underbordsaftale om det, lige fra starten. Det er korrupt.

De eneste væsentlige grunde til at kommissionen ikke forlængst er blevet færdig og klar med beviserne til valgkampen, er venstrefløjens svigt og socialdemokraternes forrædderi.

Randi Christiansen og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Peter Nørgaard

Herligt at solen stadig skinner - og underskriftindsamlingen, der blev indledt i går, nærmer sig de første 10.000.

At halvdelen er fra UDSYNS Danmark og resten fra København & omegn + de 3 største byer viser, at vi ikke er splittet op. Go for it, venner /;-) Skriv under og del.:

http://www.skrivunder.net/forum/135802/start/75

Daniel Hansen, Christel Gruner-Olesen, Ole Frank, Randi Christiansen, Jette M. Abildgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jesper Hansen

Vil regeringen også nedlægge domstolene?

Christian Harlang, advokat for 23 irakiske torturofre:
" Hidtil er det ikke lykkedes at få fremlagt alle dokumenter i sagen, herunder de aktstykker, som formentlig viser, at forsvarsminister Søren Gade (V) i november 2004 gav meddelelse om, at de uskyldige civile sunni-irakere skulle udleveres til tortur hos shia-militsen."

http://www.information.dk/538185#kommentarer

Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz, Jette M. Abildgaard og Peter Nørgaard anbefalede denne kommentar

Kan anbefale den nyligt udkomne bog: "sociopaten ved morgenbordet". Efter gennemlæsning af denne, er det muligt for de fleste læsere at genkende psykopaterne i det offentlige rum samt privatsfæren. Der er således rigelig tid til at læse den før næste valg.

Daniel Hansen, Flemming Berger og Peter Nørgaard anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Blair og fogh var 2/3 af aksen - når bush sagde hop, var spørgsmålet kun : hvor højt? Kan kun gå galt - det værste er det kaos, som de tre efterlod irak i, og som nu plager verden i form af is. Man skulle næsten tro, at det var planlagt - så dumme og inkompetente kan man da ikke være, når man er statsleder - eller hvad?

Daniel Hansen, Jens Jørn Pedersen, Carsten Wienholtz og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Peter Nørgaard

Tak for henvisningen 21:47, Kim Larsen.

Svenske Lars-Olof Tunbrås.: "Psykopatiske chefer - ligeså farlige som charmerende" (Forlaget Birmar, 2002) anbefales. Desuden Dahl og Dalsegg.: "Chamør og Tyran" (Munksgaard, 1999). Biblioteket har dem.

Mellem 5 % og 10 % af alle ledere har sygdommen psykopati. En sygdom der ikke kan erkendes af den syge - endnu. Den canadiske forsker og psykiater, Robert D. Hare, har beskrivelser af sygdommen på nettet. Også danske professor og overlæge, Erik Simonsen, har stor indsigt i denne sygdom.

Hvor mange % af de danske ledere har sygdommen psykopati..? I mit fag - filmfaget - nærmer vi os nok 20 % ...

Daniel Hansen, Kim Vildnis og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

Danmark er IKKE et af verdens mindst korrupte lande, den snævre magtelite sørger for at de korrupte ikke bliver fængslet, men derimod får lukrative stillinger, gennem kammerateri og ved politiske studehandler, dette er Danmark verdensmestre i, http://www.information.dk/538185

Daniel Hansen, Carsten Mortensen, Flemming Berger, Randi Christiansen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

En stat, hvor journalister retter ind og magthaverne bestemmer, hvad der skal oplyses om og hvordan. http://www.kommunikationsforum.dk/lars-jorgensen/blog/venstres-ledelse-e...

Daniel Hansen, Christel Gruner-Olesen, Elisabeth Andersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Jesper Hansen

Frygten for fakta er måske mere forståelig, når man tager i betragtning, at der i international retspleje er præcedens for, at politikere der planlægger og udfører overfald på fremmede lande kan idømmes livstidsstraf.
Det er i den forbindelse værd at bemærke, at den danske VC(O)-regerings deltagelse i overfaldet på Irak, samt deres deltagelse i udspredelsen af de falske påskud, der skulle gøre det muligt, på ingen måde afviger fra de handlinger, som Rudolf Hess blev idømt livstidsstraf for ved Nürnberg-krigsforbryderdomstolen.

Dermed er der retsgrundlag for, at man selvfølgelig helt straffrit kan kalde de ansvarlige for Irakkrigen, for det de er: krigsforbrydere.
Det gælder uanset kommission eller ej. Det er nemlig allerede et beviseligt faktum, at Danmark deltog i overfaldet på Irak, og udspredte løgne med det formål. Det kan ingen nægte.

"Hess was found guilty on two counts: crimes against peace (planning and preparing a war of aggression), and conspiracy with other German leaders to commit crimes. He was found not guilty of war crimes and crimes against humanity. He was given a life sentence, one of seven Nazis to receive prison sentences at the trial."

https://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Hess

Daniel Hansen, Flemming Berger, Ole Frank og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Colin Bradley

Det var vidst med 99% sikkerhed allerede 6 måneder inden krigen begyndte, at Irak ikke havde MØV. Selveste CIA fik dementeret rygtet om, at Irak var i gang med at forhandle Yellow Cake i Niger under en undersøgelse beordret af Vice Præsident Dick Cheney. Man skal være ret naiv for at tro, at selv om Cheney vidste sandheden, det samme gjorde Bush ikke. Disse oplysninger blev hurtigt fejet væk fra avisernes hovedsider, og blev knap nok nævnte i fjernsyn før længe efter krigen. Spørgsmålet er hvor meget blev de allierede i koalitionen indviet i disse mørkelagte fakta. Igen skal man være lidt dum for at kunne tro på, de ikke anede mindst en lille smule og kunne gætte sig til resten.

Til trods for at jurister blev ansat til at fordreje ordene i de relevante resolutioner, så man kunne sige at krigen blev søsat på en juridisk bindende paragraf, alle - selve de dumme - forstår at det blot var smooth talk, og realiteten var at krigen blev solgt til offentligheden ved manipulerende brug af løgn historien om, den kritisk nødvendigheden for invasionen pga. Saddams snarlig MØV kapabilitet. Bush og Cheney vidste det var en løgnehistorie, (de havde selv fundet på den!) og hvis Blair, Fogh og Stig Møller virkelig er så dumme, at de ikke havde den fjerneste mistank så skulle de aldrig have haft lov til at sidde i en parlamentsbygning. Men sandsynligheden er selvfølgelig meget snarere den, at de også udmærket vidste historien var en løgn hvis monstrøsitet man skal næsten tilbage i historien så langt som til Hitlers løgne om jøderne for at finde en monstrøs nok til en sammenligning.

Men hov! Det kan vi ikke have. Det er for pinligt! Det gør dem til krigsforbrydere, der bør dele skæbne med Milosovic, Karadic, o.l. ved Le Haag. Tidligere ledere af store vestlige demokratier fængslet i 20 år for ufattelige forbrydelser mod menneskeheden? Næ næ nej det går ikke. Det passer bare ikke vores selvforståelse.

Det er nemt nok at forstå vennetjenesten ved at få lukket kommissionen:

http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/sep/03/tony-blair-the-hagu...

Daniel Hansen, Flemming Berger, Randi Christiansen, Benjamin Lau Jensen og Jesper Hansen anbefalede denne kommentar
Colin Bradley

. . . så forvent ikke en invitation fra Lars til Desmond Tutu til at besøge vores fredeligt lille land i de næste ti år!

Alan Strandbygaard

Det er korruption og beskyttelse af egeninteresser. Samtidig en ignorance og arrogance overfor det danske folk.

Daniel Hansen, Flemming Berger, John Christensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Georg W. Bush junior er en simpel mand, som Anders Fogh Rasmussen, Tony Blair og Per Stig Møller er det, med simple svar på livets udfordringer, hvis man ikke er dem i krig, så er man fjenden, oprydningen efter simple mænd, er altid omfattende.

Generationer må betale prisen, for simple mænd med magt, med eller uden denne retsag.

"Magtmisbrug"?

Eller

"De må have noget at skjule"?

Colin Bradley

. . . eller . .
. .
begge to?

John Christensen

Har lige skrevet under og delt på FB - fordi det er det mindste og hurtigste man lige kan gøre inden vi se ved Arbejdsretten.
Der er trukket en streg i sandet, og nok er nu mere end nok!

Hvis ikke der formelt drages nogen til ansvar for krigenes ugerninger, så må enhver gøre op med sig selv - om det skal passere ustraffet.
Modstandskampe opstår når uret bliver ret!

God dag der ude

Daniel Hansen, Flemming Berger og Peter Nørgaard anbefalede denne kommentar
John Christensen

ses

Thomas Aniss

Romerne havde allerede for et par tusind aar siden tilstraekkelig indsigt i magtens problematikker, til at formulere foelgende:

"Hvem vogter vogterne?"

Svaret i Danmark ano 2015 er:

Det goer vogterne selv, og derfor er der ingen der goer det.

Daniel Hansen, Ole Jensen, Flemming Berger, Ib Christensen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Hans K Hansen

peter fonnesbech anbefalede Lars Abildgaards kommentar til Den danske model besejrer Ryanair i Arbejdsretten for 5 minutter siden

’Det er en stor del af vores tro, at man skal forsøge at gøre sit bedste’
29-årige Alia Juriah betragter det at få en uddannelse som en vigtig del af at være troende muslim. Indimellem er det dog en udfordring, som når hun bliver nødt til at rulle sit bedetæppe ud på universitetets toilet
IndlandKommentarer (4)
Den danske model besejrer Ryanair i Arbejdsretten
Onsdag blev der i Arbejdsretten afsagt dom i sagen mellem Ryanair og fagbevægelsen.
TelegramOpdateret 1. juli 2015 kl. 16:01Kommentarer (25)

Uden en stærk fagbevægelse får vi et ræs mod bunden
Hvis dagens dom i Ryanair-sagen går den forkerte vej, er det endnu et skridt mod britiske tilstande. Og min studietur til Liverpool med 25 andre lærlinge og svende fra byggefagene slog én ting fast med syvtommersøm: Den vej skal vi ikke ned ad
DebatKommentarer (19)
Ryanair har allerede modtrækket mod konflikten klar
Ryanair vil have afprøvet, om det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at konflikte mod selskabets fly i København
Telegram1. juli 2015 kl. 14:56Kommentarer (2)
Ny forskning: Islam er med til at integrere unge muslimer
Unge muslimske kvinder opfatter det at få uddannelse og blive integreret som en vigtig del af at være en god muslim. Det er konklusionen i ny forskning, der gør op med forestillingen om, at islam er en stopklods i integrationsprocessen
IndlandKommentarer (4)
BeskedMartin Ingolf
Jeg er desværre ikke den hellige kriger, politiet og medierne gerne vil gøre mig til. Men det bliver jeg måske engang.’
Said Mansour, kendt som boghandleren fra Brønshøj, er i Landsretten dømt til udvisning af Danmark, efter at have opfordret til terror. Det er første gang en dansk statsborger udvises fra Danmark.
Information interviewede i 2003 Mansour. I interviewet opfordrede Said Mansour til terror.
Læs interviewet her.
1. juli 2015Martin Ingolf
LA støtter Pia Kjærsgaard som Folketingets formand
Efter flere dages tøven peger Liberal Alliance på Pia Kjærsgaard, som dermed står til at blive formand fredag.
TelegramOpdateret 1. juli 2015 kl. 14:23Kommentarer (6)

Den græske nedsmeltning tager fart
Pensionister afskæres fra deres pensioner, usikkerheden tager til og kapitalkontrollerne i landet kan ende med at lægge det græske erhvervsliv ned og sende endnu flere ud i arbejdsløshed
UdlandKommentarer (26)
Grækenland bøjer sig for flere af långivernes krav
TelegramOpdateret 1. juli 2015 kl. 13:56Kommentarer (12)

Nobelpris-økonomer til grækerne: Stem nej!
Trojkaen fastholder politikken med nedskæringer over for Grækenland, som man indledte i 2010, og som siden har hindret Grækenland i at skabe vækst og komme ud af krisen, siger fremtrædende økonomer
UdlandKommentarer (12)
Kristent land
At Danmark er kristent, er foretaget for at behage Dansk Folkeparti. Så tager Venstre med, at medlemmer af mosaiske og muslimske trossamfund, hinduer, buddhister, konfucianere, fritænkere og ateister får et budskab om, at de ikke rigtigt hører hjemme her i landet.
DebatKommentarer (21)
Økonomer: Vi lader som om Grækenland kan betale
Der synes at være bred enighed blandt økonomer om, at Grækenland ikke vil kunne tilbagebetale sin enorme gæld. Alligevel er gældsafskrivelse ikke en del af det udkast til en aftale, som EU-Kommissionen offentliggjorde mandag. Politik forhindrer økonomisk fornuft, mener iagttagere
UdlandKommentarer (35)
Telegrammer
16:52
30 af 38 dræbte på stranden i Tunesien var briter
16:46
S skoser Støjberg for smal blå asylaftale
16:25
FAKTA: Her er de voldsomme Roskilde-koncerter
16:16
KL-formand: Venstre har skiftet velfærds-kurs efter valget
16:11
KL: Løkkes kurs vil ramme kernevelfærden hårdt
16:01
Danskere kan også komme på integrationsydelse
15:56
Verdens fattigste har fået rent vand - men ikke toiletter
15:53
Ryanair-konflikt kan først indledes om to uger
15:46
Morten Ø: Smålighed sejrer i asylstramning
Flere telegrammer
Information på Facebook

Mest læste
DEBAT
Frygten for fakta
DEBAT
Ingen er blevet smukkere af at få at vide, at de er grimme
DEBAT
Når nederlaget regerer
INDLAND
Løkkes kinderæg
UDLAND
Den græske nedsmeltning tager fart
DEBAT
Kristent land
UDLAND
Økonomer: Vi lader som om Grækenland kan betale
Nyhedsbloggen

Står vi overfor en revolution indenfor elbiler?

De sælger langt dårligere end bilfabrikkerne havde forventet, men alligevel er der optimisme at spore.
The GuardianKommentarer (0)
Som det skete

Læs talen, som Grækenlands finansminister Yanis Varoufakis holdt på det lukkede møde for eurogruppens finansministre den 27. juni, da forhandlingerne om Grækenlands tilbagebetaling af gæld var brudt sammen
Yanis Varoufakis' blogKommentarer (0)
Irak-kommissionen skal ikke skrottes

En tværpolitisk gruppe af underskrivere opfordrer i et åbent brev danske politikere og medier til ikke at tillade, at Irak/Afghanistan kommissionen nedlægges.
Denfri.dkKommentarer (4)
’Jeg var minister for en regering med en aktivistisk udenrigspolitik. Det var mit lod’

Søren Gade fortæller til Berlingske om at vende tilbage til magten i dansk politik
Berlingske PolitikoKommentarer (3)
’It was a deer, but now it’s just dinner’

Tidligere veganer er nu konverteret til kødspiser. Læs hans beretning om at slagte og spise et rådyr
HazlittKommentarer (5)
Rapport: Thatchers liberalisering endte med økonomisk nedsmeltning

Ny rapport hævder, at Margaret Thatchers økonomiske liberalisering ikke - som antaget af mange - førte til øget vækst.
University of CambridgeKommentarer (4)
Folk hyrer hjemløse til at ligge i kø efter sneakers

»Jeg bor jo ude gaden alligevel. Normalt plejer jeg at sidde nede i metroen og sælge aviser, så det er jo ikke noget stort problem for mig at sidde her,” forklarer Søren, der indkasserer en løn på omkring 14 kroner i timen for sin tjans.«
EuromanKommentarer (1)
Mere på Nyhedsbloggen
Debat
Må I holde jeres sti ren og jeres CV fri for huller
Tillykke, I dygtige, angste, hudløse vidunderbørn. Jeg ser, at nogle af jer overvejer at tage et år fri efter gymnasiet. Det nytter ikke noget.
DebatKommentarer (3)
BeskedMartin Ingolf
’Dagbog fra Syrien’ som ebog

Jeg er tilbage i Syrien. I et land, hvor læger systematisk forsøges udryddet af styret. Pludselig vælter hele den syriske katastrofe ned over mine skuldre, og ... mit hjerte er nu tynget af sorg.
Den danske læge Haifaa Awad rejste for nogle uger siden ind i Syrien for at arbejde på et hospital. Hun havde fået nok af en dansk valgkamp, hvor flygtninge igen var blevet hovedtema, men uden at de selv kan tage del i debatten.
Haifaa skrev dagbog undervejs, og nu er den udgivet som ebog.
Køb hendes dagbog hos Riidr her >>
29. juni 2015Martin Ingolf
Frygten for fakta

Hvad ville vi mon sige om en udenlandsk stat, hvor en ny regering som en af sine første embedsgerninger bebudede lukning af en demokratisk nedsat, uafhængig kommission, der må forventes at sætte kritisk fokus på fremtrædende folk fra regeringspartiet og fra et af de partier, der udgør regeringens parlamentariske grundlag?

------

Det er princippiet problematisk. Man skal huske at sådan handler også repræsentative demokratier, ikke kun her i landet.

Således stoppede Radikale Venstre og Socialdemokraterne, blot et af mange eksempler, analytisk statistik der skulle belyse omkostningerne/indtjeningen ved indvandring, som blandt det første efter regeringsdannelsen i 2011, med Karen Hækkerup som ansvarhavende minister.

Det spiller ingen rolle, for politikerne generelt, hvad befolkningen mener. Det er en af flere betingelser og konsekvenser, ved fortsat at tillade folketings-diktatur.

Hans K Hansen

Beklager at der kom mere med i ovenstående kommentar end der var klippet ind i kommentarfeltet. Det skyldes en fejl. Der burde kun være medtaget følgende:

Frygten for fakta
Hvad ville vi mon sige om en udenlandsk stat, hvor en ny regering som en af sine første embedsgerninger bebudede lukning af en demokratisk nedsat, uafhængig kommission, der må forventes at sætte kritisk fokus på fremtrædende folk fra regeringspartiet og fra et af de partier, der udgør regeringens parlamentariske grundlag?

------

Det er princippiet problematisk. Man skal huske at sådan handler også repræsentative demokratier, ikke kun her i landet.

Således stoppede Radikale Venstre og Socialdemokraterne, blot et af mange eksempler, analytisk statistik der skulle belyse omkostningerne/indtjeningen ved indvandring, som blandt det første efter regeringsdannelsen i 2011, med Karen Hækkerup som ansvarhavende minister.
Det spiller ingen rolle, for politikerne generelt, hvad befolkningen mener. Det er en af flere betingelser og konsekvenser, ved fortsat at tillade folketings-diktatur.

bent Christensen

Kommisioner ,der arbejder udfra et sagligt ønske om udredning er i orden.
Politiske kommisioner , der er startet som et drilleri ,er dyre og misvisende.
Skattekommisionen og Irak kommisioner skulle aldrig have været startet.

bent Christensen

Kommisioner ,der arbejder udfra et sagligt ønske om udredning er i orden.
Politiske kommisioner , der er startet som et drilleri ,er dyre og misvisende.
Skattekommisionen og Irak kommisioner skulle aldrig have været startet.

bent, det er lidt interresant at du kan omtale Irak-kommisionen som "drilleri" ... jeg tror du er blevet lidt påvirket af hvordan krig er i vor tid er blevet fremlagt som en serie rene, uskyldige operationer.

Vold er en grov forbrydelse. Mord er værre. Seriemord værre endnu. At starte en krig er en forbrydelse som ikke engang tåler sammenligning med de førnævnte.

Der er noget der hedder lovligt nødværge. Men alt tyder altså på at det ikke er tilfældet med Irak-krigen, trods snakken om masseødelæggelsesvåben.

Hvis en seriemorder kan frikende sig selv, har vi ikke nogen retsstat.

Sider