Leder

Et håb for Europa

10. september 2015

Hvor har Europa dog brug for håb i en tid, hvor håbløsheden synes i overhængende fare for at sætte sig som en permanent politisk og mental tilstand. Håb for de tusindvis af flygtninge og migranter, der i øjeblikket drives rundt på europæiske motorveje, færger og tog, eller som er på vej hertil med livet som indsats. Og et håb for det europæiske fællesskab, der skal finde fælles løsninger på den måske værste flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

På vej ind i et efterår svøbt i fortvivlelse formåede EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i går at tænde et håb i mørket med sin i spænding ventede ’State of the European Union’-tale i Strasbourg.

Det skal være slut med bare at tale. Nu skal der handles, fastslog Jean-Claude Juncker. Nemlig! Det skal være slut med, at nogle europæiske lande taler om de fælles løsninger som noget, de andre er ansvarlige for. Nemlig! Nu skal 160.000 flygtninge fordeles i EU’s lande, og hvis de ikke selv kan finde ud af det, vil EU-Kommissionen foreslå tvungne kvoter. Nemlig!

Endnu har vi til gode at se kommissionsformandens forslag omsat til konkret politik, men allerede nu står det klart, at den danske regering formentlig vil gå vanskelige tider i møde. Indtil i går balancerede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med indstuderede sætninger på hykleriets grænseflade: Med statsmandsattitude har han talt om nødvendigheden af fælles europæiske løsninger på det fælles problem, selv om Danmark med vores retsforbehold står uden for det fælles.

Hvad var så Lars Løkke Rasmussens reaktion på Jean-Claude Junckers fælleseuropæiske udspil? En blank afvisning af at EU skal komme og presse et kvotesystem ned over Danmark. Det er de andre lande, der har et problem. Danmark tager ifølge statsministeren rigeligt med flygtninge.

Men så nemt ser den danske regering ikke ud til at slippe. Med EU-Kommissionens udspil kan den danske særordning blive grundlæggende udfordret. For hvis vi ikke deltager frivilligt i et nyt fordelingssystem for flygtninge, kan vi ikke længere fortsætte med at bruge den såkaldte Dublin-forordning. Det er den aftale, der gør, at man kan sende flygtninge, der kommer til landet, tilbage til andre europæiske lande, hvor de tidligere er blevet registreret. Det lyder teknisk, men konsekvensen er klar: Danmark vil i fremtiden risikere at skulle modtage og huse langt flere flygtninge, fordi vi ikke – som det er tilfældet i disse dage – vil kunne sende dem tilbage til eksempelvis Tyskland.

Hvordan Lars Løkke Rasmussen forholder sig til den situation, står hen i det uvisse. Foreløbig kan vi konstatere, at han gerne vil være en del af fælles europæiske løsninger, hvis altså fællesskabet vil det samme som os. Ellers kan de rende og hoppe!

Mens Europa står i en skæbnestund, er det afgørende, at vi alle hver især tilskynder vores politikere til at træffe beslutninger, der bevarer de fælleseuropæiske værdier som solidaritet og medmenneskelighed.

Helt ekstraordinært har denne avis i dag sammen med 11 andre europæiske aviser – herunder tyske Die Zeit, franske Libération og britiske The Independent – valgt at sende en appel om konkret politisk handling til vores stats- og regeringschefer.

I appellen foreslår vi at sætte Dublin-forordningen midlertidigt i bero og udvise solidaritet med de lande ved Europas ydre grænser, som først modtager flygtningene. Desuden appellerer vi til at bekæmpe menneskesmugling ved at skabe nogle mekanismer, der giver flygtninge mulighed for at søge asyl i Europa uden at skulle sætte livet på spil. »Vi er nødt til at handle, og vi er nødt til at handle nu,« lyder appellens afsluttende opråb, der kan læses i sin helhed på side 7 i dagens avis.

I sin tale i går mindede Jean-Claude Juncker om Europas fortid som et kontinent, der for en generation siden selv var afhængigt af andre landes velvilje over for vores flygtende forfædre.

»Vi europæere burde vide og burde aldrig glemme, hvorfor det er så vigtigt at give ly, og hvorfor den fundamentale ret til asyl er så vigtig. Den fundamentale ret til asyl er en af de vigtigste internationale og europæiske værdier. Det skal vi ikke glemme,« sagde han. Nej, netop det må vi aldrig glemme, og hvis vi står sammen om ikke alene at huske – men også handle efter – de grundlæggende værdier, så er alt håb bestemt ikke ude. Hverken for flygtningene, migranterne eller for EU.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørgen Mathiasen
  • Freddy Andersen
  • Mihail Larsen
  • Gorm Lerche
  • Carsten Mortensen
Jørgen Mathiasen, Freddy Andersen, Mihail Larsen, Gorm Lerche og Carsten Mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gustav Alexander

Det er sørme en nyfunden glæde ved Jean-Claude Juncker og Angela Merkel som mine med-socialister her under flygtningekrisen har fundet sig. Kunne det mon tænkes at dagsordenen hos den danske venstrefløj og Europas mest neoliberale politikere var helt forskellig? Eller er der virkelig tale om en af historiens mest belejlige moralske opvækkelser hos EUs neoliberale, antidemokratiske elite?

Havde EU været en folkelig institution og et mellemstatsligt samarbejde, havde jeg været positivt stemt. Nu er EU imidlertid til for at sikre retten til den fri udnyttelse og konstante underbydelse af arbejdskraft. Er det mon det venstrefløjen tænker, når de snakker om internationalisme? Jeg tvivler.

Vi kan ikke stole på EU og en midlertidig krise skal ikke få os til at overgive suværenitet. Det er en skræmmekampagne at vi pludselig skulle komme til at huse mange flere flygtninge, hvis vi står udenfor en aftale. Ikke at være med i en aftale skal selvfølgelig ikke blive en undskyldning for ikke at tage flygtninge, men det skal ikke være en overstatslig institution - som ingen dansker har haft mulighed for at stemme for - de bestemmer det.

UD med EU.

Kim Houmøller, Finn Thøgersen, erik mørk thomsen, Freddy Andersen og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar

Jean-Claude Juncker sagde samtidig at flygtninge og immigranter -skal- arbejde fra dag 1, det glæder jeg mig til at se effektueret..

Det er fedt at se hvordan de løber rundt som en flok hovedløse høns, de har siddet på deres små troner nede i Bruxelles men nu begynder virkeligheden at ramme dem i nakken.
Men selvom det brænder på, så er der stadig tid til at lege idioter:
http://www.bt.dk/politik/eu-forslag-splitter-politikere-nej-til-fraekke-...

Kim Houmøller, Per Torbensen, Flemming Berger og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar
Kaj Spangenberg

Hvis Juncker og ligesindede med "europæiske værdier" forstår asyl i megastørrelse til de mange, mange titusinde af tilrejsende fra Mellemøsten og Afrika, så sætter han dette over forsvaret for vore gennem mange, mange generationer opbyggede velfærdssamfund.
Løsningen på flygtningproblemet ligger ikke i Europa, men i Syrien og den arabiske del af verden. Plus i Afrika, hvor det for nylig blev estimeret, at 200 millioner fattige og frustrerede mennesker søger nord på for at krydse Middelhavet til det forjættede Europa.
Juncker mener også, at asyllanterne skal have ret til arbejde. Hvor? Hos hvem?
Det er sandelig en flok forvirrede høns, dem dernede i Bruxelles!

Kim Houmøller, Morten Pedersen, Per Torbensen og Klaus Kaaslund anbefalede denne kommentar

de lande, der er krigsførende i de lande, hvorfra folk flygter, har pligt til at tage imod disse.

Flemming Berger, Bill Atkins og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

Det er ganske enkelt skræmmende som frihedselskende demokrat, at høre på en chefredaktør for en fremtrædende dansk avis som dagbladet Information, i store følelsesladede vendinger forsvare nogle selvudråbte fælleseuropæiske værdier, som aldrig nogensinde har eksisteret andet end i hovedet på hårdkogte liberalistiske og kommunistiske internationalister samt islamister, der sammen med EU og New World Order-segmentet går målrettet efter at få nedbrudt samtlige nationalstater i Europa hen over hovedet på de europæiske befolkninger.

Jeg kalder det for verdens største og farligste statskup, når EU-magteliten med kommissionsformanden Jean-Claude Juncker i spidsen, nu vil true og tvinge samtlige 28 medlemslande til at tage imod hundredtusinder af muslimer fra alverdens fejlslagne stater i Mellemøsten og Afrika, der på trods af store olierigdomme og mineralforekomster ikke kan finde ud af, at leve i fred og harmoni med hinanden gennem brugen af demokratiet som politisk styreform.

Alt sammen sker under påberåbelse af næstekærlighed og medmenneskelighed.

En begavet mand som Christian Jensen ved naturligvis udmærket godt, at de hundredtusinder af flygtninge, der lige nu strømmer ind til Europa – og alle de andre som er på vej – allerede kommer fra sikre flygtningelejre i Tyrkiet og Libanon samt Jordan, hvor de hver dag får mad og drikke samt et sted at sove. Alligevel gør chefredaktøren alt for at give et indtryk gående ud på, at de tilkomne flygtninge nærmest er styrtet direkte ud af Kobani og Aleppo i Syrien med kuglerne piftende om ørerne, så vi alle skal få ondt af dem og føle dårlig samvittighed.

Chefredaktør Christian Jensen tilkendegiver meget tydeligt med sit følelsesladede brug af ordet ”Nemlig!”, at hvis det passer EU-kommissionen at sende 10.000, 20.000, 30.000, 40.000 eller 50.000 muslimske flygtninge til Danmark, ja, så må og skal vi danskere bare acceptere det i humanismens navn, og så ellers indstille os på en kraftig indskrænkning fremover i vores økonomiske velfærdspolitik, fordi det selvsagt koster milliarder af kroner at tage imod alle disse mennesker, der skal livsforsørges fra dag 1 af deres ankomst til landet.

EU-kommissionens trussel om tvungne kvoter til de 28 nationalstater svarer til, at chefredaktør Christian Jensen i morgen må finde sig i, at kommunalbestyrelsen hen over hovedet på ham og hans familie beslutter sig for i næstekærlighedens og medmenneskelighedens navn, at en muslimsk flygtningefamilie nu skal bo i hans parcelhus mod hans vilje og med besked om, at han bliver udskammet i lokalsamfundet som nazist, fascist og racist, hvis ikke han bare makker ret hele vejen igennem.

Chefredaktør Christian Jensen lyder til at være pavestolt over, at hans dagblad har tilsluttet sig en appel sammen med andre internationale aviser om, at EU-kommissionen skal få styr på den humanitære tragedie med de mange flygtninge og migranter fra blandt andet Syrien, men de samme aviser kommer ikke med nogen som helst appel om, at EU hurtigst muligt får sikret de ydre grænser ordentligt, som de lovede nationalstaterne i forbindelse med tiltrædelsen af Schengen-aftalen.

Nej, vi skal bare tage imod … og tage imod … og tage imod en hvilken som helst størrelse af muslimske flygtninge og migranter fra mislykkede stater, der strømmer ind i Europa med krav om, at de i henhold til nogle FN-menneskerettigheder og EU-menneskerettigheder har krav på asyl. Ligesom de fra dag 1 har krav på at blive livsforsørget med bolig og sociale ydelser af de arbejdende kristne befolkninger, der i flere hundrede år har opbygget moderne civiliserede samfund med lov og orden gennem brugen af demokratiet som politisk styreform.

”Vi er ikke forpligtet til at ødelægge vores eget samfund”, udtalte generalsekretær Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp for nogle dage siden som kommentar til den ukontrollerede strøm af flygtninge, der lige nu vælter ind over det europæiske kontinent, og hvor rigtig mange er økonomiske flygtninge og migranter, der bare ønsker at få en bedre tilværelse på bekostning af de europæiske befolkninger, som i forvejen lider under høj ungdomsarbejdsløshed og statsgæld i milliardklassen.

Ikke desto mindre er det lige nøjagtig, hvad EU-kommissionen aktuelt er på vej imod, nemlig det endegyldige frontale angreb på Europas kristent funderede homogene nationalstater, hvis befolkninger må se magtesløst til, at politikere og embedsmænd samt fremtrædende medier i skøn forening, lader millioner af fattige u-integrerbare muslimer komme til kontinentet. Vel vidende at langt de fleste af disse flygtninge og migranter, bare ønsker at leve med Koranen som lovreligion, og for hvem patriarkalske familietraditioner, klankulturer og stammekulturer er det vigtigste i hverdagen.

Uden overdrivelse kan man i dag sige, at islamiseringen af det europæiske kontinent nu går ind i sin afsluttende fase, orkestreret gennem de nationale medier af de samme magthavere i EU-kommissionen, der skulle have passet ordentlig på Europas ydre grænser siden etableringen af Schengen-aftalen, ligesom de gennem de sidste fire år burde have kæmpet for en varig fred i de muslimske lande som Syrien og Libyen sammen med FN, så Europa havde undgået den aktuelle flygtningestrøm.

I dag sidder vi i den tragiske situation, at det store flertal af europæere må se magtesløst til, at deres homogene nationalstater gennem flere hundrede år forvandles til multikulturelle nationer, der i løbet af føje år vil gå i opløsning med omfattende parallelsamfund, sekteriske krige, borgerkrige, sult, nød, fattigdom, hjemløshed, vold, anarki og kaos for de etniske befolkninger, der i flere hundrede år er vokset op med demokratiets sekulære love og den kristne arbejdsdisciplin.

Men, men, men …

Hvad skal det store flertal af danskere og europæere gøre for at forsvare deres opbyggede homogene nationalstater, når vi i dag sidder med folkevalgte politikere og professionelle mediefolk overalt i Europa, der helt uansvarligt er fuldstændig indoktrineret med den holdning, at selvstændige nationalstater som Danmark lige så meget tilhører en syrer, iraker, somalier, iraner, afghaner, pakistaner eller hvem som helst, der gennem asylshopping kan finde vej til vores land?

Nu er det ifølge chefredaktør Christian Jensen pludselig helt i orden, at suspendere Dublin-forordningen i humanismens navn, mens helvede bryder løs, hvis nogen taler om at suspendere Schengen-aftalen og indføre grænsekontrol, så de europæiske nationalstater selv kan styre, hvor mange flygtninge og migranter de ønsker at lukke ind. Nu er det pludselig Europa, der skal yde massiv finansiel og humanitær bistand til de mellemøstlige nationer, og ikke stenrige muslimske nationer som det muslimske Saudi-Arabien, og vi skal ligeså også genopbygge muslimske lokalsamfund på lang sigt.

Undskyld, men er det med at opbygge muslimske lokalsamfund netop ikke det vi europæere lige har prøvet i forbindelse med krigene i Afghanistan og Irak uden held, fordi det sekteriske had mellem sunnimuslimer og shiamuslimer samt hadet til Vesten er så voldsomt, og fordi langt de fleste muslimer slet ikke ønsker demokratiet som politisk styreform, men blot ønsker at leve med Koranen som lovreligion?

I stedet strømmer irakere og pakistanere stadig ind i Europa som flygtninge, selv om tusinder af europæiske og amerikanske soldater har givet deres liv gennem 10 år for at skabe fred i de to lande, men hvis befolkninger tydeligvis ikke ønsker demokratiet som politisk styreform, og i stedet bare vil leve med patriarkalske familietraditioner, klankulturer, stammekulturer og Koranen som lovreligion.

Hvis den magtfulde EU-kommission virkelig ønsker at gøre noget godt for sin overvejende kristne europæiske befolkning med førstefødselsret, ja, så bør de i løbet af det næste halve års tid få stablet en militær FN-koalition på benene med 500.000 mand i lighed med Golfkrigen i 1991, hvor man i løbet af få uger udraderede den irakiske hær og smed dem ud af Kuwait. Hvad med at gøre det samme med al-Assads regime i Syrien, men også Libyen og terrororganisationen Islamisk Stat, så millioner af flygtninge kan vende hjem til deres land og genopbygge det efter borgerkrigens ødelæggelser?

Men, nej, sådan går det næppe, fordi stærke usynlige geopolitiske kræfter tilsyneladende endegyldigt har besluttet sig for, at det europæiske kontinent nu skal betale en helt urimelig menneskelig og økonomisk pris for, at shiamuslimer og sunnimuslimer ikke kan leve i fred med hinanden gennem demokratiets sekulære love. Hermed ender vi danskere op med som andre europæere, at blive èt folkeslag ud af mange i det land, som vores forældre, bedsteforældre og oldeforældre gav os i arv sammen med grundlovens fædre, og vores børn og børnebørn kommer til at leve i et fremtidigt multikulturelt helvede.

Vi danskere ender som fattige og ulykkelige dhimmier (slaver) i vores eget land.

Britt Kristensen, Kim Houmøller, børge pedersen, Ditte Jensen og Freddy Andersen anbefalede denne kommentar
Freddy Andersen

Penge er magt!!!

Jeg må tilstå min tillid til denne magt, eller de få som besidder den, kan ligge på et meget lille sted.
Intet tyder på at den vil blive brugt til andet end at styrke denne magt, og måske på endnu færre hænder.
Det vi ser i disse dage udspille sig i Europa, med store flygtninge strømme, stiller os i et dilemma, mellem, som en selvfølge at hjælpe disse mennesker, og på den anden side stå i en situation med en øget konkurrence om de arbejdspladser som findes, med et deraf følgende pres på lønninger og arbejdsforhold, og hvad deraf følger.
Er det en bevist situation skabt af de få? Et kyniskt spil om magt? Jeg kunne have mine bange anelser.
Jeg er bange for at limpinden er lagt ud, i form af mennesker på flugt fra krig, som få ved hjælp af ord som ”enten er i med os, ellers er i imod os” og manupilatore og løgne, har skabt denne situation, hvor vi selv har deltaget, og så vi ikke opdager bedraget.
Nu hører vi så de få Juncker, Mutti appellerer til masserne om solidaritet, for at fordele disse flygtninge landene imellem, der var sådan set ikke noget jeg hellere ville gøre, hvis det ikke lige var fordi det klingede så hult i mine øre, man kan vist ikke beskylde hverken Junker eller Mutti for at hylde principper om solidaritet, men snarere princippet om at enhver er sin egen lykkesmed.
For min skyld må de fremmede meget gerne være her, men på den anden side har jeg på ingen måde lyst til at fylde lommerne på de få.
Jeg vil sætte mig på mine knæ og tikke jer om at se på dette: https://www.dr.dk/tv/se/prinserne-af-yen/prinserne-af-yen

Jens Thaarup Nyberg, uanset hvad alverdens eksperter påstår, er og bliver det et uhyggeligt perspektiv for de europæiske befolkninger, at folkevalgte politikere og uansvarlige humanister samt fremtrædende medier i Europa, nu hylder EU-kommissionens suspension af Dublin-forordningen om, at man som flygtning skal registreres i det første europæiske land, og i stedet tillader hundredtusinder af flygtninge, at asylshoppe sig hele vejen igennem Europa til lige netop det land, som de finder mest passende for dem selv.

Flygtninge og migranter søger naturligvis til europæiske lande som blandt andet Danmark og Sverige, der har den bedste økonomiske velfærdspolitik, og ikke til de tidligere kommunistiske stater i unionen, der aldrig har opbygget de samme økonomiske velfærdsrettigheder som de nordiske samfund, og som ikke tilbyder 4-værelses lejligheder eller parcelhuse til asylanter fra dag 1 på bekostning af de etniske befolkninger … og for deres økonomiske regning baseret på national gældsættelse.

Men hvis for eksempel Danmark i morgen beslutter sig for med et repræsentativt flertal i Folketinget, at suspendere FN-asyllovgivningen og Schengen-aftalen for en periode, så flygtninge og migranter fra de mange flygtningelejre i Tyrkiet og Libanon samt Jordan ikke længere bare kan asylshoppe sig hele vejen op til vores land, ja, så vil EU-magteliten og de internationale medier gå fuldstændig amok. Også selvom det aldrig har været idéen med de ”fælleseuropæiske værdier”, at Europa skulle lade sig rende over ende af millioner af muslimske flygtninge og migranter fra alverdens mislykkede stater i Mellemøsten og Afrika.

Der er snart ikke længere noget håb for Europa som et homogent kontinent.

Jens Thaarup Nyberg

@Ole Brockdorff
"Flygtninge og migranter søger naturligvis til europæiske lande som blandt andet Danmark og Sverige, der har den bedste økonomiske velfærdspolitik, og ikke til de tidligere kommunistiske stater i unionen, der aldrig har opbygget de samme økonomiske velfærdsrettigheder som de nordiske samfund, og som ikke tilbyder 4-værelses lejligheder eller parcelhuse til asylanter fra dag 1 på bekostning af de etniske befolkninger … og for deres økonomiske regning baseret på national gældsættelse."
Angiveligt flygter de i Dk værende syrere til Sverige, der har de familie.
De østeuropæiske lande er gået en del tilbage i socialforsorg, efter murens fald.

Freddy Andersen

@Ole Brockdoff
" et uhyggeligt perspektiv for de europæiske befolkninger" så langt er jeg enig, men man kunne jo nedlægge den neoliberale EU konstruktion, så tror jeg uhyggen ville lette lidt.

Jens Thaarup Nyberg

@Ole Brockdorff
Forestiller du dig, de flygtninge eller migranter, der endelig når europa, skal blive i eksempelvis Grækenland, Italien ( Spanien ?) ?

SABOTAGE ELLER DUMHED
Lars Løkkes regeringmedlemmer må jo være dumme.
Jamen, et på papiret liberalt kapitalismeelskende parti, ødelægger vores brandingkapital
Danmark lever af handel med udlandet, eksportoverskud.
Så er det godt nok ikke smart at ødelægge vort gode omdømme i Verden.
Er de ved at sabotere Danmark med vilje?

Grethe Preisler

Det er ikke nemt at være nogen, Ole Brockdorff,

Orienten begynder i Wien, som de kloge sagde i 1800-tallet. Kunne du ikke lige fortælle, hvornår Schengen-landene, EURO-zone-landene og resten af landene i Den Europæiske Union er blevet til hele Europa.

Og hvornår dette relativt beskedne udsnit i det vestlige hjørne af det geografisk vidt udstrakte eurasiske kontinent nogen sinde har været et kulturelt og etnisk "homogent kontinent"?

Freddy Andersen

Prøv at se hvad der foregår i Grækenland, her prøver med djævelens, IMF og ECB magt at få Grækerne ind i folden og til at makke ret.
De behøver i aller højeste grad vores hjælp.

Okay, Grethe Preisler, jeg udskifter gerne sætningen ”homogent kontinent” med ”civiliseret kontinent”, og med det mener jeg et kristent funderet Europa gennem flere århundreder, hvor befolkningerne har valgt demokratiet som politisk styreform. Ikke en lovreligion som Koranen med efterfølgende patriarkalske familietraditioner, klankulturer og stammekulturer, der er årsagen til de store flygtningestrømme på grund af sekteriske krige, og som de europæiske befolkninger nu skal belastes med.

Ærligt sagt, Jens Thaarup Nyberg, jeg forestiller mig ikke, at flygtninge eller migranter, der endelig når til Grækenland eller Italien eller Spanien skal blive i disse lande. Tværtimod forestiller jeg mig, at de hurtigst muligt skal returneres til deres hjemland ved hjælp af en international militær FN-koalition, som man så det i forbindelse med Golf-krigen i 1991, hvor en hær på 500.000 soldater eliminerede Saddam Hussein og Irak på ganske få uger.

Men det er under alle omstændigheder undergravende for den politiske stabilitet i Europa, at EU-landenes befolkninger i den grad nu skal belemres menneskeligt og økonomisk med millioner af fattige muslimske flygtninge og migranter i de kommende år, der ikke forstår demokratiet som politisk styreform, fordi de politiske ledere i deres hjemlande aldrig nogensinde har kunnet finde ud af, at få deres befolkninger til at leve i fred og harmoni med hinanden.

Og, ja, Freddy Andersen, lad os få nedlagt den neoliberale EU-konstruktion.

Ole Brockdorff, skulle vi så ikke til en begyndelse have ladet være at smadre disse landes byer, og økonomier. Det er åbenbart en stor overraskelse for det borgerlige Danmark at vores krigsførelse skaber flygtningestrømme.

Per Torbensen, Recep INAL, Flemming Berger, Jens Thaarup Nyberg og Freddy Andersen anbefalede denne kommentar
Freddy Andersen

@ Ole Brockdoff
Burgde man ikke have kunnet forudse da man i 1991 gik med i disse krige og skabte kaos i området, at det ville skabe flygtningestrømme.
Mit spørgsmål er nu var det en bevidst neoliberal strategi?

Skal det være rigtigt homogent skal vi tilbage til Holsten mellemistiden.
Vi skal til tiden før homosapiens ødelagde idyllen. :)

Jens Thaarup Nyberg

@Eskild Nielsen
10. september, 2015 - 15:29
Døm selv:http://www.dr.dk/nyheder/udland/sveriges-statsminister-overraskende-danm...

Ole Brockdorff
10. september, 2015 - 16:38
Så de kristne demokratier er altså ikke istand til at klare de kriser, de selv er medvirkende til, med andet end afvisning af nødlidende ?
Jeg tvivler ikke på, mange vil tilbage; men før der falder ro og fred over de berørte områder, går der nok et par generationer.

Grethe Preisler

Okay, Ole Brockdorff,

Hvorfor siger du det så ikke bare som det er: At du er flintrende ligeglad med, hvem der officielt har regeringsmagten i DK, så længe det bare er ånds-eliten i DF's Centralkomite, der reelt bestemmer, hvad de må bruge den til?

@freddy
Det er ikke æbler.
Hulemalerier viser at neandertaler allerede på det tidspunkt viste de ikke skulle vælge en sherif der kom bundled med et fadølsanlæg
Det kom de så bare til fordi de var bange
Og det var der det gik galt
Så blev de rendt over ende og den kulturelle byrde påtvunget

Det er meget ærgerligt at vi har forsømt at udvikle et FN-system som aktivt kunne tage sig af ikke blot dette globale anliggende, men også andre. I stedet kan EU og andre globale magter lægge linjerne og balancere beslutningerne af med den neoliberale politik. Og selvom der muligvis ikke er tale om nogen forbigående krise (mangt og meget tyder på at situationen vil udvikle, og ikke afvikle sig), kan det vel være ualmindeligt klogt at tage akutte beslutninger på de eksisterende rammebetingelser - modsat hvad der blev tilfældet med terrorkrise og finanskrise, hvor opportunismen rådede i lovgivningsmaskinerne over det ganske Europa.

Freddy Andersen

@Peter Jensen
Er det ikke sådan at penge er magt? Og meget få sidder på den, oven i købet uden for al demokratisk indflydelse, jeg har svært ved at forestille mig, at man godvilligt vil ændre ret mange kommaer, der kan flytte på noget, der kan bringe den magt i fare.

Freddy, det kan i hvert fald være vigtigt at forstå at udviklingen ikke burde være kommet bag på os - og at det militært oprustende EU med vinding for øje har været en væsentlig faktor i den opportunistiske, europæiske passivitet ... og tilmed modtager af Nobels Fredspris, mens det ikke har skortet på kritik fra et ulykkeligt svagt FN af både indsatsen overfor global fattigdom, i flygtninges nærområder samt bl.a. håndteringen af flygtninge/migranter ved EU's grænser.

Henrik Plaschke

Robert Jensen:

Nu vil jeg nødigt tale på venstrefløjens vegne, men…

Jeg forstår ingenting: hvorfor skulle det forhold, at er af verdens mest usympatiske og undertrykkende regimer tilbyder finansiering af moskeer i Tyskland, dog kunne "gøre venstrefløjen bløde om hjerterne"???

Jeg kan kun ønske mig, at Saudi Arabien holder sig langt væk – såvel med penge som med ideologi. Og jeg tror egentlig, at mange på venstrefløjen vil være enige med mig i dette.