Leder

Lykketofts faux pas

Debat
27. januar 2016

I en periode havde den britiske avis, The Guardian, hver dag en minileder under den ledende artikel med titlen: ’In praise of…’, hvor folk fik ros for ofte politisk ukorrekte ytringer om dette og hint.

Når vi ikke sætter samme titel på denne leder efter Mogens Lykketofts bodegakarakteristik af statsminister Lars Løkke Rasmussen som ’en lille svindler’, skyldes det ikke så meget selve ringeagtsytringen. Uden for det politiske univers ville den medføre strafansvar, men folkevalgte er vant til lidt af hvert.

Og alle, der har fulgt bare nødtørftigt med i politik, ved jo, hvad Mogens Lykketoft sigtede til på sin runde fødselsdag den 9. januar i Folketingets samtaleværelse: En statsminister, som var tæt på at blive fyret som partiformand for halvandet år siden på grund af fraværende personlig troværdighed og – i lighed med Lykketofts egne partifæller – har pantsat sit politiske arvesølv i Dansk Folkeparti – så sent som i går gennemførtes nye stramninger af den i forvejen infame udlændingepolitik, der især rammer de værgeløse børn. Som Løkkes »talent- og profilløse« forgænger fremover skal tage vare på.

Lykketoft talte således ikke som Folketingets tidligere og verdenssamfundets nuværende formand, men som djærv dansk socialdemokrat, der ikke viger tilbage fra at kalde en spade for et arbejdsredskab.

De adopterede bodega-gloser begrundes med, at anledningen var privat, og at tilhørerne var »slægt og venner«.

Talen blev rundsendt i 50 eksemplarer i tillid til, at den forblev privat – hvordan den tillid er skabt efter 35 år i den socialdemokratiske folketingsgruppe vil forblive en gåde!

Nuvel – shit happens – det forstemmende er sådan set ikke fornærmelsen, men beklagelsen af den og de uklædelige klynk over den forudsigelige læk. En virkelig socialdemokrat havde stået ved sine ord – og om nødvendigt uddybet dem.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ole Henriksen

Det største problem er, da at manden, i den grad, har ret!

uffe hellum, inger margrethe thora møller, Cisco Gulløve, Per Jongberg, Karsten Fogde, Tommy Knudsen, erik mørk thomsen, Flemming Berger, Bill Atkins, Adam Lajtoch-Rosschou, Ib Christensen, Per Klüver, Torben K L Jensen, Martin Mørch, Jørgen Steen Andersen, David Zennaro, Peter Knap, Uffe Illum, Jørn Andersen, June Beltoft, Søren Johannesen, Herman Hansen, Ivar Nielsen, Søren Fosberg, Torben R. Jensen, Claus Nielsen, John Andersen, Henrik Okkels, Mikael Nielsen, Leif Vonge Nielsen, Ole Steensen, Rasmus Knus, Steffen Gliese, Ervin Lazar og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Kurt Loftkjær

At være ordentlig

Mette Frederiksen udtaler: "Forudsætningen for at befolkningen kan holde os ud og kan holde den politiske diskussion ud, det er, at vi er ordentlige. Og selvfølgelig er det ikke ordentligt at kalde andre de ting, som Mogens Lykketoft."

Men er politikerne ordentlige over for alle andre? De danske politikere har siden 2002 truffet mange beslutninger, som måske med rette kan karakterisere dem som uordentlige. Formen i dialogen bør ikke være den afgørende målestok. Alt for mange diskussioner drejer sig om formen og ikke indholdet.

Skal vurderingen ske på baggrund af, hvad politikerne siger eller hvad de gør?

Min personlige opfattelse, at politikere primært skal bedømmes på deres gerninger. Og i den sammenhæng kommer Mette Frederiksen måske selv i farezonen?

Max Hansen, Per Jongberg, Janus Agerbo, Martin Mørch, Jørgen Steen Andersen, David Zennaro, Uffe Illum, Jørn Andersen, Søren Johannesen, Mads Berg, Herman Hansen, Torben R. Jensen, Inge Balling, Claus Nielsen, John Andersen, Kurt Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Ulf Johannesson, Christian Mondrup, Rasmus Knus, Steffen Gliese, Marianne Rasmussen, Bodil Waldstrøm og Marie Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Lasse Ellegaard

"En virkelig socialdemokrat havde stået ved sine ord"

Så du mener ikke, at Mogens Lykketoft er en virkelig socialdemokrat????

Det er ren Ævle-Bævle.

inger margrethe thora møller, Per Jongberg, Jørgen Steen Andersen, Jørn Andersen, Mads Berg, Inge Balling og Leif Vonge Nielsen anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Hvor ville manges liv dog blive triste og besværlige - hvis ikke man kunne skyde skylden på alt på DF. Tænk hvis alle politikere stod til ansvar for deres gerninger selv. Hvad angår socialdemokraterne, så er mange af deres ugerninger mod det danske folk (som jo er dem der har valgt dem, til at varetage danskernes land, ikke hele verden), i nøje samklang med den radikale gruppe - ikke DF.

Evan Knudsen, erik mørk thomsen, Flemming Berger, odd bjertnes og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Uden saks og klister ingen journalister

"Shit happens" - og vi går jo alle til Spækhøkeren - for Grøden, Mr. Ellegaad ;-)
Hvordan kan det være, at the gentlemen of the press m/k fra Berlingske Business og Jyllandspeter i folketingets presseloge altid kommer først på gaden med 'de'seneste nyheder' fra Fjæsbog-redaktionens rygtebørs?

Steffen Gliese

Nej, Helene Kristensen, uden DF ville vi kunne koncentrere os om samfundets væsentlige spørgsmål.

Torben Kjeldsen, Erik Feenstra, Jørgen Steen Andersen, June Beltoft, Mads Berg, Herman Hansen, Bent Gregersen, Ebbe Overbye, John Andersen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Ytringsfriheden gælder da også for Lykketoft

- udtalelserne var måske "politisk ukorrekte", men det ville være ludkedeligt,hvis der ikke af og til smuttede "finker af panden".

Cisco Gulløve, Jørgen Steen Andersen, Jørn Andersen, Svend Erik Sokkelund, Herman Hansen, Ebbe Overbye, John Andersen, Lise Lotte Rahbek og Leif Vonge Nielsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Falk Rangård

Bedøm ikke manden på hans ord , men på hans handlinger.
Selvfølgelig må han ikke kalde en stor statsmand "en lille svindler", selv om det er det han i bund og grund utallige gange har opført sig som, ud fra devisen "går den så går den" og kommet med halve sandheder når det blev opdaget.
Når man ser på den retorik som visse politikere anvender overfor de svage i samfundet og den lovgivning som blev vedtaget i folketinget igår, så er det da meget belejligt at anvende sendefladen til at fokusere på Mogens Lykketofts private udtalelser.
Det pinlige er at Lykketoft har ret og "den lille svindler", undskyld, "store statsmand" ved det godt.

Svend Erik Hansen, Cisco Gulløve, Lili Winkel, erik mørk thomsen, Flemming Berger, Steffen Gliese, Per Klüver, Uffe Illum, Jørn Andersen, Søren Johannesen, Svend Erik Sokkelund, Herman Hansen, Søren Fosberg, John Andersen, Kim Houmøller og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Jeg tilslutter mig Lasse Ellegaards ønske om, at Mogens Lykketoft uddyber sine kritiske ord om de 2 fhv. og nuv. statsministre. Vedrørende sidstnævntes habitus minder jeg om hvordan han som 17-årig snød Hanne Boels band "Blast" for en aftalt hyre på kr 30.000 for at spille til en fest, som han arrangerede. Festen gav et drønende underskud, hvorefter LL undveg sit ansvar ved at påberåbe sig sin alder under 18 år. Se http://www.politiko.dk/nyheder/loekke-snoed-hanne-boel-30.000-kr

Tommy Knudsen, Evan Knudsen, erik mørk thomsen, Steffen Gliese, Jørgen Steen Andersen, Uffe Illum, June Beltoft, Svend Erik Sokkelund, Søren Fosberg, Claus Nielsen, Niels Duus Nielsen, Ebbe Overbye, John Andersen, Kim Houmøller, Henrik Okkels og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Tja.. manden slog jo hovedet på sømmet, mere er der vist ikke at sige om det.

Hele dialogen i TV og i folketinget viser jo bare hvor indspist og verdensfjernt folketinget er blevet, og hvor ligegyldige DR, TV2 er blevet. Tandløse og afrettede.

// Jesper

uffe hellum, Søren Wegner, erik mørk thomsen, Flemming Berger, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Per Klüver, Torben K L Jensen, Jørgen Steen Andersen, Uffe Illum, Jørn Andersen, June Beltoft, Svend Erik Sokkelund, Herman Hansen, Curt Sørensen, Søren Fosberg, John Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Et af alderens privilegier har altid været, at fortælle de yngre nogle uforblommede sandheder, og denne gang rammer den plet, en undskyldning ville kun være et tegn på svaghed …

Tommy Knudsen, erik mørk thomsen, Kim Houmøller, Jørgen Steen Andersen, Uffe Illum, Jørn Andersen, Svend Erik Sokkelund, Herman Hansen, Søren Fosberg, Niels Duus Nielsen, Ebbe Overbye, John Andersen, Jens Kofoed og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Jeg synes ordene skulle have været fremsagt offentligt, og at alle de andre 'svindlere' i V, S og de øvrige partier passende kunne have været nævnt i samme omgang. Og så måtte det gerne gentages ca en gang om ugen.

Der er alt for meget lurepasseri, baseret på frygt og opportunisme i dansk politik. Hvis politikerne havde mandsmod til at råbe op, når de så og hørte om 'svindel' og humbug' blandt deres kolleger - og journalister turde konfrontere politikerne stædigt med ubehagelige borende spørgsmål, når de talte med uld i munden, eller snakkede langt udenom - så kunne det være, at vi kunne få slået hul på denne ulidelige facade i den politiske kultur og få genoprettet lidt tillid til politikerne.

Lykketoft er faktisk en af de få politikere, som udviser en vis naturlig autoritet, ved netop at være præcis det modsatte, hæderlig og troværdig. Det er synd at han ikke har udnyttet dette i langt højere grad til at agere som 'folketingets samvittighed'. Han har generelt været alt for diplomatisk og tilbageholdende gennem alle årene i kritikken af sine egne og oppositionen. Manden er jo folketingets nestor, og tidligere formand. Det giver en vis pondus. Eftersom han formentlig har næsten hele sin flotte politiske karriere bag sig, synes jeg han skulle bruge de sidste år på virkelig at give hele det politiske establishment en opsang. Det er sådan noget politikere normalt først gør, når de er gået på pension (eks. Uffe Elleman Jensen) - men sikke et eftermæle han kunne skabe for sig selv, hvis han brugte de sidste år på at spidde den politiske forlorenhed - om nødvendigt fra bagerste række i folketingssalen.

Så lige bortset fra denne 'svipser', så må man sige at Lykketoft generelt er umådelig diplomatisk og selvkontrolleret, når han optrædder offentligt.

/O

Erik Feenstra, Flemming Berger, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Martin Madsen, Per Klüver, Jørgen Steen Andersen, Uffe Illum, Jørn Andersen, June Beltoft, Svend Erik Sokkelund, Mads Berg, Herman Hansen, Søren Fosberg, Bent Gregersen, John Andersen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Mange siger, at det er forkert af Lykketoft at sige det han gør. Ingen siger, at det han siger er forkert.

Tommy Knudsen, erik mørk thomsen, Erik Feenstra, Flemming Berger, Steffen Gliese, Sune Olsen, Martin Madsen, Per Klüver, Torben K L Jensen, Jørgen Steen Andersen, Martin Mørch, David Zennaro, Ole Henriksen, Uffe Illum, June Beltoft, Svend Erik Sokkelund, Mads Berg, Søren Fosberg, Torben R. Jensen, Claus Nielsen, Niels Duus Nielsen, John Andersen, Bodil Waldstrøm, Christian Mondrup, Erik ludvisen, Reka Nielsen, Lise Lotte Rahbek og karl thygesen anbefalede denne kommentar

"En virkelig socialdemokrat havde stået ved sine ord" - Har han da taget afstand udover at beklage at det slap ud i offentligheden? (som om det var en fejl, yeah right....)

Så indtil videre må der vel antages, at han står ved sin mening og faktisk stadig mener det han har sagt/skrevet. Hvad er det så lige præcis han skal uddybe yderligere?

erik mørk thomsen, Torben K L Jensen, Jørgen Steen Andersen, Svend Erik Sokkelund, Ebbe Overbye, Søren Fosberg og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Karl Aage Thomsen

Jeg er meget enig med dem der skriver, at så gu redet da rigtigt det Lykktoft har sagt, og det burde hans medsammensvorne ha' fortalt ham for flere år siden. Han er sgutte en statsmand værdig, hverken inden- eller udenrigs, og hvis skrigeskinken prøver at udelukke ham fra socialdemokraternes
Kaffeklubber, så har hun igen skudt sig selv i både hoved, røv og fod.
Katho

DEN SOCIALE PENSIONSFOND
Til Kurt Loftkjær,
Politikerlede og medielede er vist egentlig forholdsvist udbredt f.eks. forårsaget af håndteringen af DEN SOCIALE PENSIONSFOND.
Mogens Lykketofts rolle vedrørende DEN SOCIALE PENSIONSFOND KAN MAN LÆSE OM I INFORMATION
http://www.information.dk/92685

Folketinget og retsvæsenet mistede også troværdighed i den sag.

sym-og antipatier synes at præge debatten så meget at b.dk kalder den omtalte tale (også på mail efterfølgende for kloaktalen.

Niels Duus Nielsen

Dengang, der var socialdemokrater til, var jeg ikke så vild med Mogens Lykketoft. Men nu, hvor Socialdemokraterne flirter med højreekstremismen, må jeg tage hatten af for ham.

Sjovt nok er der sket det samme med min vurdering af Uffe Ellemand Jensen: Da han havde magt var han min yndlingshademinister, men efter at Venstre blev et højreekstremistisk parti, lyder han jo helt fornuftig.

Hvad jeg forsøger at sige er, at Både Mogens Lykketoft og Uffe Ellemand Jensen nok er nogenlunde ligesom de altid har været, men Socialdemokraterne og Venstre har smidt al anstændighed over bord for at tækkes de rige. Så politikerne selv kan blive rige. Og så til helvede med fattigrøvene, de kan jo bare tage et job. Eller spise kage.

Kurt Nielsen, erik mørk thomsen, Erik Feenstra, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Martin Madsen, Per Klüver, Jørgen Steen Andersen, David Zennaro, Uffe Illum, Jørn Andersen, Jens Thaarup Nyberg, Lise Lotte Rahbek, Erik Fallesen, Herman Hansen, Søren Fosberg, Ebbe Overbye, Hans Larsen, Christian Mondrup og Torben R. Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Robert Kroll

"Finke af panden........................"

Nej, den er for langt ude.

En erfaren mediesurfer som Mogens Lykketoft tror ikke selvfølgelig ikke et sekund på, at han på Christiansborg kan holde en sådan tale med det indhold for 50 personer, uden at indholdet efterfølgende kommer for dagens lys.

For at være helt sikker sendte Lykketoft lige talen til de 50 gæster.

Så Mogens Lykketoft er ude i et mediestunt.

Det er der jo ikke noget galt i.

Men pressens opfølgning bør gå på at få udforsket formålet med det hele.

Per Torbensen, erik mørk thomsen, Kjeld Jensen, Kim Houmøller, David Zennaro, Svend Erik Sokkelund og Torben R. Jensen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

Når man skal til valg og står i stemmeboksen for at udføre sin demokratiske borgerpligt burde det være muligt at kunne sætte et minus kryds, som tæller en stemme fra frem for at lægge den til.

Evan Knudsen, erik mørk thomsen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

@Herman

Når man skal til valg og står i stemmeboksen for at udføre sin demokratiske borgerpligt burde det være muligt at kunne sætte et minus kryds, som tæller en stemme fra frem for at lægge den til.

Ja, det er jo det, jeg har argumenteret for i mange år; personlige mistillidsvota.
Dobbeltvoteringssystemet kaldes også 'et Balanceret Flerpartisystem'.

/O

erik mørk thomsen, Anders Reinholdt, Herman Hansen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Torben R. Jensen

Sjov tanke Herman Hansen
Men er det ikke netop forsøget på at undgå "minusstemmerne", som har ført til en politiske strategi, hvor det gælder om at ramme midten af meningsmålingerne.
Markankante politikere, som deler vandene ville med minus-stemmer formentlig få færre stemmer end de farveløse politikere, der gemmer sig i flokken.

Jens Thaarup Nyberg

"Nuvel – shit happens – det forstemmende er sådan set ikke fornærmelsen, men beklagelsen af den og de uklædelige klynk over den forudsigelige læk. En virkelig socialdemokrat havde stået ved sine ord – og om nødvendigt uddybet dem."
Forstemmende ? uklædelige ? virkelig socialdemokrat ? -aha, en "indigneret" journalist skriver om politik.

Torben R. Jensen, Steffen Gliese, Jørgen Steen Andersen, Torben Lindegaard og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
jasper bertrand

Når folk bliver gamle fjolser, er det som regel fordi de også var unge fjolser. Og bortset fra at han havde en glansperiode som finansminister under Nyrup, havde han jo mange tåbelige synspunkter som ung, Marx og EU modstand etc. Og hvordan kan en erfaren mand have hehov for et manuskript til en ligegyldig tale på en tredjedel A4 side?

Torben Lindegaard

@Jasper Bertrand

God pointe, selvfølgelig kan Mogens Lykketoft holde en festtale af den beskedne længde alene med memorerede - eventuelt nedskrevne - stikord.
Det er under ingen omstændigheder nødvendigt at skrive talen ud.

Så formålet er et andet - nemlig et mediestunt.

Men hvad har Mogens Lykketoft ville opnå med sit udfald?

Det må journalisterne forsøge opklaret i de kommende dage.

Lasse Nielsen

Christian Mondrup har indsat et interessant link om Lars Løkkes fusk mod Hanne Boel (Må jeg gætte på, at Løkke aldrig siden har turdet gå til en koncert med hende af frygt for at blive skældt ud fra scenen).
Man kunne tilføje andre veldokumenterede sager, som da Løkke sammen med Søren Pind drak 20 snapse og omdøbte regningen til "Arbejdsfrokost", så den blev betalt af skatteyderne. Eller da han indlogerede sig under navnet "Hr. Jensen" for at dække over en hotelregning. Når man opfører sig sådan, altså snyder Hanne Boel, omdøber regninger og kalder sig selv noget andet, så kan man da ikke bagefter ynke sig over, at nogen siger "svindler".

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE4104667/JP-analyse-20-snapse-gen%C3...
http://politiken.dk/indland/politik/ECE506334/loekke-paa-hotel-under-nav...

Torben Lindegaard, erik mørk thomsen, Per Klüver og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar

Den "lille svindler" blegner lidt i forhold til den "lille fører", som Steve Bell har tegnet til dagens The Guardian.

http://www.theguardian.com/commentisfree/picture/2016/jan/26/steve-bell-...

Jørgen Steen Andersen, Per Jongberg, Kurt Loftkjær, Uffe Illum og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

FINDHOLGER!

Hvem har hacket adgangskoden til Mogens Lykketofts e-mail konto og misbrugt den, mens han selv hvilede ørerne efter receptionen i Folketingets Selskabslokaler i anledning af hans 70 års fødselsdag?

Søren Johannesen

Genialt træk af Lykketoft!
Lad indholdet af en "privat" tale sive, så kan han sige hvad han virkelig mener, unden samme konsekvenser som hvis det var sket i et interview - "det var ikke ment til offentliggørelse" er forklaringen selvfølgelig. - Men selvfølgelig ville han have det ud!
Hvorfor? - fordi det er sandheden!
En politiker som retteligt skulle være dømt for skatteunddragelse og gjort uvalgbar er nu vores Statsminister! Og en anden politiker for hvem politik blot er retorik, skal nu lade som om at hjælpe alverdens børn, tiltrods for at hun med stolthed i stemme oplyste, at hun var ansvarlig for de første stramninger på flygtninge området i 12 år (hvem talte hun egentlig til ved den lejlighed)

Det er meget lidt konstruktivt at svælge i denne offermentalitet ..... specielt når forbryderen gør sig selv til offer og al kritik forstemmer!

Hvem er herre over og kontrollerer vores verden?!
Du kan være sikker på, at det er dem som vi ikke må kritisere!

Kurt Nielsen, Torben R. Jensen, erik mørk thomsen, Ole Henriksen, olivier goulin, Jørgen Steen Andersen, Jens Thaarup Nyberg og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er vel bare Mogens Lykketofts private udgave af den globale DK bashing, også kaldet simpelt redepisseri. Respekt ?

Jens Thaarup Nyberg

"Hvem er herre over og kontrollerer vores verden?!
Du kan være sikker på, at det er dem som vi ikke må kritisere!"
Og hvem er så det ?

Grethe Preisler

Niels Thaarup Nyberg,

Vil du virkelig gerne vide, hvem det er, vi ikke må kritisere?

Det er DET STORE SPAGHETTIMONSTER (She who must be obeyed) som sidder lænket til granitvæggen i fangekælderen under World Economic Forums hovedsæde i Geneve og lægger guldæg til dem, der dyrker hende.

Desværre kræver hun brændofre af ungt menneskekød for ikke at sønderrive sine lænker og få hele tempelbygningen til at kollapse over sine syndige tjeneres hoveder. Men så længe mennesker formerer sig i samme tempo som rotter og kaniner er udgiften til opdræt af nye offerdyr overkommelig i forhold til afkastet.

Kurt Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Flemming Berger, Jens Thaarup Nyberg og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...Kort sagt. Det burde være muligt, at kunne stemme fjolser, banditter, manipulerende, uduelige enkelt personer ud af folketinget - Appena possibile.

Jørgen Steen Andersen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Tak til Mogens, for at gå foran i ytringsfrihedens navn. Dejligt at vi nu frit kan tale om den lille svindlers meritter. Bilag, inkognito-adfærd og gratis privatbolig på Marienborg, grundet uforstand på egen økonomi. Mageløs statsmand; reducere flygtninges rådighedsbeløb med en krone, samtidig med at svindlere snyder og bedrager den danske stat for mia. Lars´es ansvar.
Og Pades anmodning om undskyldning fra Mogens, fordi både Helle og Lars anbefalede Mogens til UN posten! Anbefalingen kan også skyldes, at få Mogens af vejen! Og så kvitterer Mogens nu herfor.
Lasse Ellegård grav lige lidt dybere i bevæggrundene, Mogens er ikke nogen novice på Borgen.

Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Herman Hansen, Torben R. Jensen, erik mørk thomsen, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Ole Henriksen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jens Harder Vingaard Larsen

Jeg tror Lykketofts lille stunt er designet til at studere hans egnes reaktion. Altså de socialdemokratiske politikere. Ikke deres reaktion i medierne, men deres rigtige reaktion internt i gruppen, for at få en ide om det kan svare sig (betale sig) at starte en lille revolution i partiet når han vender hjem fra New York. Eventuelt kan han også bruge informationen til at lægge strategi for hvordan. Det ville være rart med en lille trekantsrevolution fra Mogens, Ritt og Frank Jensen ( kun sidstnævnte mangler at komme med åben kritik af S toppen, så måske han er det hemmelige våben?) Hvem ved? Måske er det bare ønsketænkning...

Jørgen Steen Andersen, Herman Hansen, Torben R. Jensen, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Ole Chemnitz Larsen

Lykketoft tager Fejl:

Løkke er ikke en " lille svindler",

Men en stor svindler.

Det viser fakta på fakta vedrørende embedsførelsen.

Hvor Statsministeren har dækker over skatteminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Kristian Jensen.

Kim Houmøller, erik mørk thomsen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Stor eller lille Ole Chemnitz Larsen,
- det kan man altid diskutere, når det drejer sig om kassebedrøvere fra partiet Venstre. Alt er jo relativt, som man siger, og i forhold til det, venstremanden Peter A. Alberti i sin tid præsterede, er Løkke da kun en lille fisk i Verdenshavets filial i Frederiksholms Kanal.

Jørgen Steen Andersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Nogle gange føler jeg mig lidt uanstændig.
Men så tænker jeg bare på Venstre, og så er jeg helt OK.

Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Herman Hansen, Lise Lotte Rahbek, Else Damsgaard, Steffen Gliese, Erik Feenstra, Niels Duus Nielsen, Jens Thaarup Nyberg og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kurt Loftkjær

@Rasmus Knus
27. januar, 2016 - 13:43

Tak for den tegning, som jeg med den største beklagelse anser for selvforskyldt og måske sammenligelig med Muhammedtegningerne.

The Guardian vil sikkert henholde sig til ytringsfriheden.

Man kunne spørge sig i denne sammenhæng i lighed med Muhammed-tegningerne om, hvad skal det være godt for?

Søren Johannesen

"In a time of universal deceit - telling the truth is a revolutionary act" - George Orwell

Bortset fra at, endnu en tur rundt på hjulet, ikke er hvad vi har brug for, så revolutionen må gerne udeblive. Det vi har brug for er en evolution, skabelsen af noget bedre ud af asken af det der (snart) var.... vi har den fordel at, i disse tider er det meget nemt at forestille sig noget bedre!

- man kunne starte med "alle mennesker er født lige!" og så bygge videre derfra! Det betyder naturligvis at det hierarki som vi lever under i dag må ophøre! Måske det i virkeligheden er DET som al panikken i verden handler om ....

Kære Mogens, lav noget ravage der over i FN også, vi har brug for det!

Ib Christensen, Jørgen Steen Andersen, Herman Hansen, Lise Lotte Rahbek, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Jens Thaarup Nyberg og Ole Henriksen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Muhammed-tegningerne var til for at få nyttige idioter til at hoppe på løgne, som grund for at dække omkostninger for andres behov for at slå muslimer ihjel.

Troede ikke der var nogen der fortsat var i tvivl om hvad de tegninger drejede sig om.
Tag et tjek på forholdene omkring tegningerne og Danmarks højest betalte spindoktor, som blev ansat dagen efter tegningerne kom i aviserne.

Jens Thaarup Nyberg

Grethe Preisler
27. januar, 2016 - 15:41
Nåh, spaghettimoster; hun er lige til ske og gaffel - når hun koges mer end al dente :>

Steffen Gliese

Tak, Jens Thaarup Nyberg, du fik lige en halvtrdsøre MINDST til at falde for - al dente henviser jo til GAFFEL-tænderne.

@ Rasmus Knus

Tak for henvisningen til The Gaurdian. Jeg har haengt ham op paa mit lokum.

Jens Thaarup Nyberg

Steffen Gliese
27. januar, 2016 - 20:17
Oh, hele min formue spildt.

Ib Christensen

Søren Johannesen
27. januar, 2016 - 17:15

Vi kalder det den moderne civilisation den vi lever i.
Jeg ville ønske vi kunne finde en vej til den modne civilisation i stedet. Føles som om vi hænger fast i teenager civilisationen, og vi er ved at få fåresyge, men ikke vaccineret.

Topskatten har den effekt at folk der ikke kan få nok, finder ud af de ikke kan få nok.
Indtil vi finder vejen frem, bør vi gøre hvad vi kan, for ikke at øge farten ned af skråplanet.
Måske et fokus på hvornår brædderne begyndte at hælde, kunne pege på hvor forandringen, forandrede i den forkerte retning.

Helle Degnbol

http://www.theguardian.com/commentisfree/picture/2016/jan/26/steve-bell-...

Linket ovenfor fungerede tidligere (tak til Rasmus Knus), men ikke nu, derfor kommer det igen.

Jeg håber, avisen bringer mange billeder i morgen osv. fra udlandet, også gerne indlandet. Vi behøver billeder. Det er en hård verden, og man snapper efter luft i andedammen.

Steve Bell's tegning blev jeg glad for at se. Engang imellem er man, indrømmet, ved at få åndenød. Men sådan en tegning er forløsende, en kærlig hilsen fra det engelske. Som jeg også hørte en redaktør ved The Guardian udtale sig i et interview, generøst perspektiverende.

Det er en befrielse at høre stemmer udefra. Også Lykketofts. Og tankerne her i tråden ang. hans megafonerede fødselsdagstale er konstruktive (Jens Kofoed, Søren Johannesen, Jens Harder Vingaard Larsen). Oven på lederen med den fyndige slutning: "En virkelig socialdemokrat havde stået ved sine ord – og om nødvendigt uddybet dem." Det er da ikke for sent.

Tilbage til bacongrisen og Lars og legoklodserne. Skinger dansk symbolpolitik ytret frit og frejdigt, sågar i annonceform og på arabisk, hermed returneret i en bladtegning, stærk, følsom, skøn i farvelægningen - portrættet nærmest elskeligt. LLR holder på sig selv og på sine værdier, han ser ikke perspektivet, de mørke skyer over det oprørte hav, men humor kan noget: ser han alligevel ikke en smule tankevækket ud?

Nu skal der i hvert fald lyves, lappes og repareres. Too late.

I Information savner jeg stærk og nødvendig tegnekunst. Zieler skiller sig ud (Moderne Tider), fantastisk, men den øvrige informationske bladkunst kan jeg ikke værdsætte. Jeg ved ikke, om andre har det på samme måde, jeg ser det ikke diskuteret.

Niels Duus Nielsen

"I Information savner jeg stærk og nødvendig tegnekunst."

Hørt!

Jeg sniger mig dagligt ind bag Politikens betalingsmur for at se Dagens Tegning. Især på grund af Roald Als, men Per Marquard Otzen er heller ikke at foragte. Information ville ikke tage skade af at opdyrke lidt talent på den front. En god tegning siger mere end 3000 ord, og er vel ikke ret meget dyrere.

Cisco Gulløve

Endelig en politiker med karakter.
Jeg kan kun blive forundret over de meldinger mange kommer med, over en politiker der reelt beskriver, "skjult magtmisbrug", som den "Den lille Gris" :0) - UPS´ "Den stor statsmand" har bedrevet i Dannevang gennem tiden.