Leder

Syndebukke

Debat
12. januar 2016

Venstre-regeringen er på med sit hidtil største løftebrud og tak for det. Finansminister Claus Hjort Frederiksen lod mandag forstå, at der formentlig ikke – som ellers klart og tydeligt indskrevet i regeringsgrundlaget – i foråret 2016 vil blive ført forhandlinger om skattereformens såkaldte anden fase.

Det er den fase, hvor regeringen har lovet at lette skattetrykket for de danskere, der i forvejen tjener og har mest. Desuden er det ifølge Lars Løkke Rasmussen planen at øge incitamentet for at arbejde ved at sænke skatten for de laveste indkomster, men med et stærkt ideologisk pres fra Liberal Alliance og Konservative synes det hævet over enhver tvivl, at den nu udskudte skattereform i sidste ende vil slå den sociale ulighed endnu mere skæv, end den er i forvejen. Derfor er det godt, at reformen udskydes – gerne på ubestemt tid.

Regeringen fortjener til gengæld ikke tak for den forklaring, der i går fulgte med det varslede løftebrud. Udgifter til flygtninge og asylansøgere angives således som den direkte årsag til, at danskerne ikke kan slippe billigere i skat.

Ingen skal forklejne den opgave, primært landets kommuner med flygtningekrisen står over for såvel logistisk som økonomisk. Men regeringen får med sin retorik det til at lyde som om, at den danske velfærdsstat er ved at knække sammen under vægten af asyludgifter. Det er en grov politisk manipulation, der i virkeligheden dækker over, at Venstre-regeringens lovede skattereform rent politisk er kuldsejlet.

Dansk Folkeparti har for længst meddelt, at partiet ikke kommer til at stemme for skattelettelser til de rigeste danskere. Politiske garantier udstedt af DF er faldet betydeligt i kurs efter det svigt i finansloven, Kristian Thulesen Dahl før jul måtte erkende i forhold til boligydelsen til landets fattigste pensionister.

Men i weekenden afviste ligeledes Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, enhver tanke om at stemme for lettelser af topskatten. Dermed kan Lars Løkke Rasmussen umuligt skaffe sig flertal for sin skattereforms anden fase.

Men i stedet for at erkende sin egen politiske uformåen har vi altså en statsminister, der hellere vil gøre flygtninge endnu mere til syndebukke, end de er i forvejen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Asbjørn Dahl

På nuværende tidspunkt er det vist veldokumenteret, at størstedelen af de migranter der kommer hertil ikke er flygtninge fra Syrien. Så meget som 60 % er alt muligt andet - nordafrikanere, albanere, pakistanere ... 40 % af de nordafrikanere der kommer til Tyskland er endvidere kriminelle. Syndebukke? I Tyskland er ordet "Rapefugees" brugt ved demonstrationer mod pøbel-sexoverfaldene. Er det ikke mere dækkende, de seneste begivenheder taget i betragtning? Der er nok ikke belæg for en naiv antagelse om at det skulle forholde sig meget anderledes med dem som kommer til Danmark.

Allerede i dag har staten årligt underskud på ikke-vestlige indvandreres høje træk på offentlige ydelser, underbeskæftigelse mv, som andrager 16 milliarder. Dette underskud er kumulativt, år efter år. Og nu tyder alt på at det bliver meget større. Karen Hækkerup prøvede ganske vist at skjule beregningerne ved at nedlægge arbejdsgruppen, men den nuværende regering har heldigvis tænkt sig at genoptage disse helt afgørende beregninger.

Et årligt tab på over 20 milliarder i de kommende år er nok et forsigtigt gæt. Det er da en national økonomisk skandale! Hvad får vi egentlig for den astronomiske sum? Nordafrikas overskud af kriminelle, liderlige unge mænd? Nej tak - jeg tager de 20 milliarder til sundhedsvæsenet, skoler, forskning og genopretning af et anstændigt forsvar i stedet.

I følge CEPOS, så er det er alt sammen de lediges skyld, de fattiges, de syges skyld, de ældre på plejehjemmenes skyld, migranternes skyld... hvorfor de rige ikke er rigere end de er.

Hvorfor er CEPOS ikke bare ærlig, og sige det lige ud, som de tænker… genindfør gaskamrene, så er problemet løst.

Philip B. Johnsen

COP21 satte Europa skakmat, nu er syndebukken ilde stedt!

Asbjørn Dahl

- Milliarderne mangler i statskassen. Hvor skal de komme fra? Der mangler 20 mere til næste år. Hvor skal dé komme fra? En forestilling om, at ubegrænset rigdom bare er et vilkår i Danmark er helt forkert. Og vi kan ikke bare beskatte os til mere fælles rigdom, som der kan deles ud af til enhver, der måtte ønske at tage permanent ophold og forsørgelse i Danmark på fælleskassens regning. År efter år (Jeg anbefaler "Sortland" af Ahmad Mahmoud for et rystende indblik i det permanente dræn vi har lagt i den danske økonomi med de ikke-vestlige indvandrer-parallelsamfund).

Allerede Churchill indså det helt håbløse i at prøve at skabe rigdom ved beskatning (og det er immervæk nogle år siden):

“We contend that for a nation to try to tax itself into prosperity is like a man standing in a bucket and trying to lift himself up by the handle.”
― Winston S. Churchill

En fortsat uddeling fra den danske fælleskasse til alle der måtte ønske at få del er simpelthen ikke mulig og også umoralsk.

Med en omskrivning af Margaret Thacthers så brilliante ord om socialisme, så er problemet "that eventually you run out of other peoples money".

Så hvor skal pengene komme fra? Bliver immigranterne til hjernekirurger? Var de ikke det i forvejen?

:)

Martin Madsen

@Asbjørn
Er du ikke faret vild? Jeg tror du skulle have været på uriasposten..
"Rapefugees" siger mere om dit intellektuelle stade, end det gør om dem du omtaler.

Johanna Haas, Mads Berg og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Asbjørn Dahl

@Martin Madsen

"Rapefugees" stammer fra demonstrationer i Tyskland, som jeg så korrekt anførte.

Og prøv at holde dig til emnet. Provokation i stedet for substans er bare enfoldigt.

Keld Albrektsen

Jamen, fint, Asbjørn, hvad er da din løsning på problemet? Smid alle ikke-europæere ud af Danmark og luk grænserne, sæt militæret ind, eller hvad? Når det nu er deres skyld det hele, så skal vi vel af med dem, eller hvad?
Lad os få noget substans! Medtag gerne en analyse af, hvordan resten af Europa vil reagere, og vores eksport vil være uberørt af at skaffe os af med alle de uønskede elementer...

Asbjørn Dahl

For ikke at destabilisere situationen yderligere bør Danmark gøre som Canada: Selektivt tage kvinder, børn og hele familier, men afvise enlige mænd. Vi bør også følge Naser Khaders forslag om selv at hente flygtningene direkte i flygtningelejrene. Derved opnår vi mindst tre gode ting: Vi hjælper de svageste flygtninge med det største behov, nemlig de kvinder og børn, som ikke har ressourcer til at betale for en rejse til Skandinavien, vi underminerer menneskesmuglernes forretning og vi afviser de enlige mænd, der har størst risiko for ikke at kunne finde ud af at overholde loven når de er her.

Hvad vi gør ved de parallelsamfund, som allerede er etablerede ved jeg ærlig talt ikke. Jeg tror de kommer til at generere megen negativitet i årene fremover. Jeg anbefaler som sagt "Sortland", som jeg finder rystende læsning.