Leder

Dansk Folkepartis socialbedrageri

Nu er det kommet frem, at Dansk Folkeparti har været med til forringe kontanthjælpen endnu mere, end Venstre-regeringen oprindeligt var indstillet på.

Nu er det kommet frem, at Dansk Folkeparti har været med til forringe kontanthjælpen endnu mere, end Venstre-regeringen oprindeligt var indstillet på.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

16. marts 2016

Løftebrud. Dansk Folkeparti skriver sig nu ind i en uskøn dansk krønike. Forud for folketingsvalget i juni 2015 afviste Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at partiet ville skære i kontanthjælpen.

Det gik Dansk Folkeparti alligevel med til – efter valget. Og nu er det kommet frem, at Dansk Folkeparti har været med til forringe kontanthjælpen endnu mere, end Venstre-regeringen oprindeligt var indstillet på. Efter regeringens forhandlinger med blå blok – Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative – er lovforslaget kommet til at betyde, at en enlig kontanthjælpsmodtager mister 3.500 kr. mere om året, end Venstre lagde op til.

Uansvarligt var Venstre-udspillet i forvejen. Nedskæringen er markedsført som »et moderne kontanthjælpsloft«. Det er en orwell’sk nysprog-brug. Er det ’moderne’ at bringe 14.000 familier i usikkerhed om, at de får råd til at blive i deres bolig?

At tvinge enlige forsørgere – 78 procent af dem kvinder – ud i sorg og bekymring over dagen og vejen for deres familier? En enlig med børn mister mellem 2.000 og 3.000 kr. om måneden. Det kan vist kun være ’moderne’ i lande, som den danske befolkning ikke ønsker at dele velfærdspolitik med.

Venstre-regeringen og dens blå blok dækker sig ind under, at nedskæringerne vil få de arbejdsløse til at tage job. Men som Red Barnet har udtrykt det: Nedskæringen er »fuldstændigt ude af proportioner« i forhold til, hvor få personer der forventes at få arbejde, og hvor hårdt det rammer familier. 24.000 modtagere vil blive ramt – de 75 procent med børn. Regeringen regner med, at nedskæringerne – inklusive kravet om mindst 225-timers årligt arbejde – vil føre til 700 fuldtidsbeskæftigede.

Usandt er det, når Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, henviser til, at det var beskæring af kontanthjælpen, partiet lovede at gå imod – ikke at lægge et loft. Andre DF-bortforklaringer er gået på, at det jo ikke er selve kontanthjælpen, man skærer i, men kun boligstøtten. Sniksnak, det er jo det samlede rådighedsbeløb, der indskrænkes – og for nogle går i minus.

Blå blok dækker sig ind med henvisning til stigningen i antallet af kontanthjælpsmodtagere. Jovist, men det afspejler også den forsnævrede adgang til førtidspension og til dagpenge. Danmark bliver skævere. Dansk Folkepartis selverklærede ’sociale profil’ er fup. Partiet står til en ubetinget vælgerdom – for socialbedrageri.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bill Atkins
 • Per Jongberg
 • Jens Wolff
 • Carsten Pedersen
 • Merete Jung-Jensen
 • Søren Andersen
 • Estermarie Mandelquist
 • June Pedersen
 • Poul Anker Sørensen
 • Flemming Berger
 • lars abildgaard
 • Hans Larsen
 • Elisabeth Andersen
 • Runa Lystlund
 • Slettet Bruger
 • Heidi Larsen
 • Jørgen Wassmann
 • Torben K L Jensen
 • Curt Sørensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Kurt Nielsen
 • Gert Romme
 • Leif Koldkjær
 • Niels Duus Nielsen
 • Jan Pedersen
 • Dorte Sørensen
 • Herman Hansen
 • Randi Christiansen
 • Tue Romanow
 • Johnny Christiansen
 • Ebbe Overbye
 • Poul Krogsgård
Bill Atkins, Per Jongberg, Jens Wolff, Carsten Pedersen, Merete Jung-Jensen, Søren Andersen, Estermarie Mandelquist, June Pedersen, Poul Anker Sørensen, Flemming Berger, lars abildgaard, Hans Larsen, Elisabeth Andersen, Runa Lystlund, Slettet Bruger, Heidi Larsen, Jørgen Wassmann, Torben K L Jensen, Curt Sørensen, Lise Lotte Rahbek, Kurt Nielsen, Gert Romme, Leif Koldkjær, Niels Duus Nielsen, Jan Pedersen, Dorte Sørensen, Herman Hansen, Randi Christiansen, Tue Romanow, Johnny Christiansen, Ebbe Overbye og Poul Krogsgård anbefalede denne artikel

Kommentarer

Herman Hansen

Stuerene, det bliver I aldrig - Den holder vist ganske godt den dag i dag.

...Dansk Folkeparti har røvrendt deres vælgere i en grad, som må være en ny verdensrekord.

Pia Qu, Carsten Pedersen, peter fonnesbech, Merete Jung-Jensen, nils hommel, Mads Berg, June Pedersen, Vibeke Hansen, Elisabeth Andersen, Bill Atkins, Leif Høybye, Espen Bøgh, Ole Frank, Alan Strandbygaard, Janus Agerbo, Jørgen Wassmann, Peter Wulff, Randi Christiansen, Ebbe Overbye og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...Spørgsmålet er så, om rød blok med Socialdemokratiet i spidsen vil fjerne de nye blå kontanthjælps regler den dag de overtager statsministerstolen igen?

peter fonnesbech, Bill Atkins, Christian Mondrup, Calle Hansen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Til anbefaling hør P1 Orientering - "Kontanthjælpsloft får muligvis ingen beskæftigelseseffekt
15 Mar. 2016,kl. 16:31

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er steget med 20 procent, siden SR-regeringen afskaffede det gamle kontanthjælpsloft. Derfor er den nuværende regering er nødt til at gøre noget og igen indføre et nyt kontanthjælpsloft. Sådan lyder forklaringen igen og igen fra partierne bag. Men kontanthjælpsloftet har ikke udsigt til at få nævneværdigt flere i arbejde, forklarer Anders Bruun Jonassen, ph.d., økonom og forsker ved SFI. Den stigning, der har været i de senere år, skyldes nemlig først og fremmest, at det samtidig er blevet sværere at få førtidspension, dagpenge og sygedagpenge. Samlet set er antallet af mennesker på offentlig forsørgelse da heller ikke steget, men derimod faldet. Det viser regeringens egne tal. Medvirkende: Anders Bruun Jonassen, økonom, SFI. Af: Jesper Tynell, journalist, Orientering. "

Estermarie Mandelquist, nils hommel, Mads Berg, June Pedersen, erik mørk thomsen, lars abildgaard, Elisabeth Andersen, Bill Atkins, Simon Hansen, Sascha Olinsson, Leif Høybye, Janus Agerbo, Torben Skov, Torben K L Jensen, Lise Lotte Rahbek, Tue Romanow, Karsten Aaen, Kurt Nielsen, Thomas Barfod og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Herman Hansen, kan en svinehund ikke blive stueren, kan den altid forsøge at ændre indholdet af ordet "stueren". For DF er det lykkedes meget godt, i vore dage betragtes det at skide på (manden på) gulvet i brede kredse for at være stuerent. En rigtig hund ville skamme sig.

Per Torbensen, Mads Berg, Vibeke Hansen, lars abildgaard, Hans Larsen, Bill Atkins, Simon Hansen, Leif Høybye, Ib Christensen, Espen Bøgh, Jens Kofoed, Janus Agerbo, Herdis Weins, Jørgen Wassmann, Kurt Nielsen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Tak david, det er vigtigt, at flest muligt fortæller df's vælgere, hvem det egentlig er, de stemmer på. Det er besynderligt og sørgeligt, at df kan komme så langt ved at tale med to tunger - fuldstændig ligesom de imamer, df er så forargede over.

At df kan holde sig selv ud må bero på en veludviklet evne til - sammen med vennerne i blå blok og hyllet i selvretfærdighed - at bedrage sig selv til at tro, at målet helliger midlet. Og målet, hvad synes det at være? Ja, de siger selv, at det er at få indflydelse. Vi borgere må stadig mere undrende spørge, hvad det egentlig er, df bruger sin indflydelse til. Indtil videre at være halehæng til magten, supportere en asocial og kynisk politik og sminke liget med newspeak og omrokering af de svagestes midler, så df kan lege julemænd med andres penge. Åbenbart de samme andre, som det er nemmest at narre - og så selvfølgelig de danskere, som blev taget for tidligt af potten, har tabt sutten og hvis udsyn nu er begrænset til diverse frygtsomme fobier, som df er eksperter i at give næring.

Jeg har grundlæggende stor sympati for protest, men df's uærlighed er helt uacceptabel, den er råddenskaben i et folkestyre, som de ellers ynder at hylde. Df fremstiller sig som de svages beskyttere, og er i virkeligheden deres bødler. Ulve i fåreklæder, føj, hvor er df klamme.

peter fonnesbech, Mads Berg, June Pedersen, Vibeke Hansen, Elisabeth Andersen, lars abildgaard, Bill Atkins, Olav Bo Hessellund, Ole Frank, Calle Hansen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Torben Skov, Kurt Nielsen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Egentlig er det vel godt nok, som det er. For Dansk Folkepartis indflydelse er jo et krystal klart udtryk for vaske ægte demokrati.

Og hvis der er problemer i dette, skyldes det jo 2 forhold:
- At "mands minde" højst er et par år.
- Og at nogle ønsker at blive snydt.
For der føres jo ikke ligefrem en politik i Danmark, der bør at komme bag på nogen.

erik mørk thomsen, Simon Hansen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Gert Romme: "Egentlig er det vel godt nok, som det er. For Dansk Folkepartis indflydelse er jo et krystal klart udtryk for vaske ægte demokrati."

Du har desværre ret. Demokratiet er igen i gang med at nedbryde sig selv, på bedste demokratiske vis. Machiavellis elitistiske skepsis over for folkestyre viser sig atter velbegrundet. Jeg er dog uenig i, at det er "godt nok" - tværtimod er det en gammel tragedie, der genopføres som farce. Meget ugodt, imho.

Søren Roepstorff, Flemming Berger, lars abildgaard, Bill Atkins, Ole Frank, Karsten Aaen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Uduelige, ansvarsløse, bedrageriske og asociale politikeres og deres embedsfolks skeletter rasler ud af skabene med samme hast, som mørklægningslove og lokumsaftaler forsøger at begrave dem - og de sagesløse borgere står tilbage med tomme lommer og lange ansigter.

Hvor på borgen er der en ærlighed og anstændighed, som vover at gå til kernen af problemet og at nytænke det udfra uegennyttige perspektiver, der - som jesus tilskrives at have sagt - i virkeligheden er til eget allerbedste. Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig, fordi 'hvad du gør mod selv de mindste, gør du mod mig'. En esoterisk sandhed oprindelig udtrykt med henblik på at kunne forstås af almuen, men som for moderne mennesker er blevet til en uforståelig og irrelevant parentes, fordi denne indbyrdes forbundethed, som der refereres til, uden den naturvidenskabelige forklaring (eller den såkaldt mystiske oplevelse, som kan søges og erhverves) ikke kan forstås i praksis.

Det kan vi nu. Ligesom alle vækster i naturen er indbyrdes forbundne via et organisk kommunikationsnet, er alt andet i universet - også humanoider - indbyrdes forbundet, og jesus' ord er derfor en faktuel sandhed, som df og co burde lægge sig på sinde. Men df og co er den tunge bagtrop, som resten må bære på, indtil de er blevet voksne og kan være med til at bære.

Estermarie Mandelquist, lars abildgaard, Bill Atkins, Ole Frank, Karsten Aaen, Torben Skov, Kurt Nielsen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar

Demokrati? Hvor? Artiklen handler om nærmest despotisk topstyring af et politisk parti. Særdeles udemokratisk.

Karsten Fogde, Ole Frank, Torben Skov og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Slap af, DF har et godt råd til kontanthjælpsmodtagerne:

"Kontanthjælpsmodtagere har råd til at ryge og drikke sodavand. Så må de skære det væk. Vi andre må også prioritere økonomisk, og så kan de spare på cigaretterne, siger medlem af kommunalbestyrelsen i Hillerød Irene Brostrøm."

http://www.avisen.dk/saa-maa-de-droppe-cigaretterne-df-bagland-stoetter-...

Så alle os, der ryger, kan bare lade være med at ryge, og dem, der ikke ryger, kan så lade være med at drikke sodavand. DF har skam tænkt på alt. Bortset fra dem, der hverken ryger eller drikker sodavand i forvejen, men det kan da ikke dreje sig om ret mange, vel.

Mads Berg, June Pedersen, Vibeke Hansen, Benny Larsen, Flemming Berger, Elisabeth Andersen, lars abildgaard, Olav Bo Hessellund, Leif Høybye, Kurt Nielsen, Peter Wulff, Nanna Wulff M., Lise Lotte Rahbek, Karsten Aaen, Kurt Nielsen, Bill Atkins og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Kontanthjælpsmodtagere skal iklæde sig sæk og aske, se så fattige, asketiske og især underdanige ud som overhovedet muligt, så kan de måske undslippe overvågningssamfundets smålige og nådesløse røntgenblik. Hvordan, det hænger sammen med at være i form til arbejdsmarkedet, fortaber sig i tågerne, og børnenes uriaspost er ubærlig at tænke på.

Estermarie Mandelquist, Elisabeth Andersen, Torben Skov, Kurt Nielsen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Artiklen afslører jo ikke noget nyt!
Så længe jeg kan huske har Df stået bag alle forlig om dagpenge/kontanthjælps forringelser.
Den kollektive hukommelse er så ringe at vælgerbefolkningen stemmer på Df selvom det koster dem kassen..
Men mon ikke der denne gang er et par stykker som kan huske det her til næste valg?
Man kan godt blive i tvivl om nogen husker det - for der kommer nok en ny anti muslimsk bølge som partiet kan få opbakning fra udover den der er i gang allerede..
Alt håb er ikke ude men næsten..! næsten tre år til næste valg..

Mads Berg, erik mørk thomsen, Elisabeth Andersen, Leif Høybye, Jens Thaarup Nyberg, Alan Strandbygaard, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

Når det menneskelige intellekt udvikler sig hurtigere en den menneskelige bevidsthed, så ender man desværre ofte med en overlegen og elitær personlighed, for hvem retorik og det at kunne "regne den ud" bliver langt vigtigere end noget så "banalt" som medmenneskelighed. Hele livet omdannes til en sport, en kamp, evig konkurrence med dem som ikke er "os" og målet er at vinde, snyde, dræbe indtil kun de intellektuelt oplyste er tilbage ....

Hvis man så samtidig rummer et stort mindreværd og sværger blind troskab til ens foretrukne autoritet, så har man begyndelse til et autoritært regime.

Den gyldne regel, om at gøre mod andre som man vil have de gør mod en er vidunderlig i sin enkelthed. Den rummer dog ingen umiddelbare konsekvenser, for der er en betydelig forsinkelse før konsekvenserne af ens handlinger vender tilbage til en selv. Det har fået nogle til at tro at der ingen konsekvenser er, men det er en fejl slutning.

Politikere som styres af deres intellekt alene, lærer som en computer ville gøre. Og hvis man så samtidig er målstyret, så bliver karakteren og lødigheden af ens midler irrelevant.

Der findes et begreb indenfor psykologien som hedder "dupeing delight", oversat til glæden ved at slippe afsted med en løgn. Det kommer til udtryk ved et skævt og skælmsk smil hos den person som lyver og i præcis det øjeblik personen ved at løgnen lykkedes.

Løkke elsker dette intellektuelle spil hvor retorik er kongen og sandheden er en fjern biperson. Men hvad motiverers Thulesen af? Er det frygten for ikke at være på det vindende hold, frygten for ikke at være en del af fælleskabet? Sjov hvordan frygt har det med at skabe præcis den virkelighed som man frygter ....

Vi er mennesker, derfor er det altid en menneskelig forklaring, men vi foretrækker at give systemerne skylden i håbet om at det fratager os for medansvar.

peter fonnesbech, Mads Berg, Bill Atkins, Jens Thaarup Nyberg, Alan Strandbygaard, Torben Skov, Karsten Aaen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

For en tilhænger af frihandel, åbne grænser og global markedsøkonomi er det direkte utåleligt at lægge øre til Dansk Folkepartis nationalchauviniske udgydelser.

Så ethvert bidrag til afsløring af partiets løgne & ævlerier er velkommen.

Randi Christiansen

Med foghs kommunalreform skete der en voldsom forandring af det kommuale selvstyre. Helt i tråd med newspeak sangen om frihed til selv ag bestemme, gav reformen kommunerne selvstyre, men indenfor en ramme fastlagt af regeringen.

Man skulle tro, at df og co har læst david rehlings kronik, og derfor nu forsøger sig med at rette op på deres gustne og flossede image, for seneste udmelding fra dette sammenrend af uduelige ministre - tjenere for folket - er beskeden om, at omprioriteringsbidraget ikke betyder nedskæringer i budgettet men 'blot', at regeringen vil bestemme over en del af pengene.

De graver deres egen grav, for man kan ikke narre hele folket hele tiden, og en krukke kan gå så længe til vands, at den kommer hankeløs hjem. Df og co har ikke noget tøj på.

Estermarie Mandelquist, Bill Atkins, Søren Johannesen, Alan Strandbygaard, Torben Skov, Niels Duus Nielsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

De der føler sig røvrendt er jo fuldstændigt umulige. De må have ligget i koma i 00'erne siden epokens grufuldhed er så totalt overset.
Partiets stifter og chefideolog er erklæret frontkæmper mod socialisme og dermed også mod socialisternes sociale syn og velfærdssamfund!

Jeg tænker også på hendes mængen sig med de gamle SS-folk i WACL. Det siger alt om DF og den råddenskab de repræsenterer!
https://da.wikipedia.org/wiki/World_Anti-Communist_League

Estermarie Mandelquist, Mads Berg, Vibeke Hansen, lars abildgaard, Hans Larsen, Bill Atkins, Leif Høybye, Alan Strandbygaard, Niels Duus Nielsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Emmy FL
Dansk Folkeparti er det politiske parti, der har den bedste pressetjeneste. Ligegyldigt hvor lille en sag er og bare hvis en sag kommer i et eller andet medie, stiller der sig en repræcentant fra DF og fordømmer og forarges over lovforslaget, eller beslutningen i Folketinget, vel vidende, at de selv har stemt for forslaget. DF politikeren er oftest den første DR/TV2 taler med.

Det er sjældent, eller meget sjældent, at en journalist, har været så omhyggelig med at sætte sig ind i sagerne, at han eller hun stiller sig op og spørger DF om de ikke har stemt for lovforslag.

Det kunne være interessant, at forske i hvor ofte DF har talt mod bedre viden.

En af de sidste pinlige sager er de ældres boligtilskud. Denne sag blev dog opdaget.

Nu bliver P Kjærsgaard mere og mere mundlam i sit nuværende job, det var måske en god ide at parkere hende der.

Min mening er, at DR/TV2 fjernsyn har båret DF ind i Folketinget. Danske journalister har skabt DF af sensationslyst.

Torsten Jacobsen, Estermarie Mandelquist, erik mørk thomsen, Erik Feenstra, Vibeke Hansen, Randi Christiansen, Bill Atkins og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Bernd Åke Henriksen

"Et moderne kontanthjælpsloft" min bare ...! Der hverken er, har været eller vil blive noget moderne over regeringen og dens reaktionære støtteparti. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få væltet dem af pinden.

Per Torbensen, Flemming Berger og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Et parti der ikke holder hvad det lover?! Hvor usædvanligt.
Alle de andre partier er meget mere hæderlige...

Randi Christiansen, Flemming Berger og Jens Nielsen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...Fascismens menneskefjendske brutale ansigttræk skinder igen over Europa - Vi har INTET lært af anden verdens krigs ubegribelige brutaliteter.

Randi Christiansen

Leo : "Der er ikke noget usædvanligt i at gøre noget andet en det der siges i en valgkamp." Og så er det i orden?

Mht løftebrud, som åbenbart er uundgåeligt i politik? Hvad med ikke at love mere, end man kan holde? Eller blot noget så enkelt som at erklære sine hensigter, der naturligvis ikke kan forventes at bestemme egenrådigt over efterfølgende mandatfordeling. Enhver poilitiker vil vel møde dilemmaet imellem egne visioner og kompromiset, og man kan jo altid mene, at alternativet til een selv er værre.

Når dette er sagt, så må der være en grænse for den populistiske kamæleonretorik. Stemmer man - som df - direkte imod egen påståede sociale profil, bør man i det mindste have anstændighed til at indrømme det. Men vælgerne forsvinder nok, hvis de gang på gang oplever, at deres folk på tinge ikke fører den politik, som de har ført valgkamp på. En øvelse, hvor jeg mener, at df scorer højt - omend ikke som de eneste. Da s/r senest forsøgte sig i den ædle kunst at lede et land, gik det jo heller ikke så godt for de enkelte partier med at efterleve egen politik. Og især sos' erne fik på puklen for i den grad at afvige fra, hvad man forventer af socialdemokratiet. Der var nogen forhåbninger til det parti, som her endegyldigt bristede.

Det er ikke i orden, hvis ærlighed ikke er en mulighed i realpolitik. Men måske må vi bare indse, at indtil videre er det banditterne, som fører i det internationale konkurrenceræs, vi som land åbenbart ikke kan melde sig ud af? Det havde jeg trods alt ikke troet om fremtiden, mens jeg i den håbefulde efterkrigsstid gik rundt i en kedelig forstad og voksede op til den. Suk.

Ib Christensen, Mads Berg og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Det er så sørgeligt. uanset hvormeget vi raser herinde er der INGEN af dem der stemmer på DF som opdager det. Jeg har talt med nogle stykker som har stemt på DF som tabte underkæben når jeg fortalte de her ting. Kunne det virkelig være rigtigt? Ja det kunne det så, men blev de vrede ? Nej de stod bare der med flakkende øjne, så jeg til sidst af barmhjertighed måtte skifte samtaleemne.
Folk der stemmer på DF virker til nærmest at være 100 % følelsesstyrede, og når de så har sat krydset tænker de at nu er DEN ordnet, og så behøver man ikke bekymre sig mere om DET. SUK !

Søren Johannesen, Ole Frank, Estermarie Mandelquist, Herman Hansen, Ib Christensen, Karsten Aaen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

En ting er sikkert man når IKKE DF vælgeren ved at stå frådende og skrige ham ind i hovedet. Det bekræfter ham bare, og han vil så være endnu mere overbevist DF'er næste gang krydset skal sættes.

Troels Brøgger - ja, men hvordan f..... kan så mange mennesker, der ellers både er i stand til selv at binde deres snørebånd, køre bil eller cykel og smøre rugbrødsmadder være i stand til ikke at kunne lægge 2 og 2 sammen? Jeg FATTER det ikke.

erik mørk thomsen

Torben Skov
Du har ingen ret til, at antyde, at folk er nazister, bare fordi, de kender nogle, der er det, og møde med dem!
Er jeg tyv, bare fordi eg kender folk, der er det, og omgås dem?
Er jeg løgner, bare fordi jeg kender folk i socialdemokratier-radikal- SF?
Er jeg klasseforræder, , fordi jeg stemte på Enhedlisten og kender folk derfra, selv i det sidste valg, efter eg, og alle andre, at Enhedslisten holdt den mest asociale regering ved magten, siden Madsen-Mydal 1926. 1928, godseeregeingen, sat inde af ØK.
nej, Torben, bare fordi man kende ikke så gode mennesker, som mig er, og gør, har man ikke ret til at bedømme dem som mennesker, men man har ret til, at bedømme dem ud fra, hvad de ret faktisk gør.
De lyver hele bande, som de blive betalt for det, hvad de rent faktisk også bliver.
Hiv deres løgne frem i lyset,Torben, men husk på, at ingen er bedre end andre, de lyver hele bundet.

Jørn Petersen

At angribe de svageste i vores samfund er forræderi overfor os allesammen, det er er der kun et svar på.... frem med høtyvene.

Man fornemmer at det går mod et slutspil med den autoritære fascistiske bølge som har forpestet livet for danskerne og europæerne i to årtier.

Alle begynder at indse at den økonomi som findes, ikke kan og ikke skal forbeholdes de få men komme alle til gode, at deres primitive kapitalistiske opfattelse er destruktiv for alt hvad der er godt for mennesker.

Søren Johannesen, Estermarie Mandelquist, Karsten Aaen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Jørn Petersen: "Man fornemmer at det går mod et slutspil med den autoritære fascistiske bølge som har forpestet livet for danskerne og europæerne i to årtier."

Jeg har haft samme tanke. At de regerende højreekstremister går til stålet nu, kunne tyde på, at de godt ved, at det er sidste chance.

Men det er netop kun en fornemmelse, jeg har, og der kan opstilles et utal af modargumenter. Måske er det kun ønsketænkning, men det er da interessant, at du, Jørn Petersen, har haft samme fornemmelse.

Peter Nielsen

Jeg har aldrig helt forstået hvorfor denne besparelse er nødvendig. Vi bruger jo rask væk penge på tog der ikke kører. Senest vil vi bruge 11 mia. På bedre togforbindelser til Femernforbindelsen som ikke er vedtaget endnu.
Kan det passe at den almindelige lønmodtager får 18 kroner i skattelettelser ud af det her? Det kan jeg jo ikke en gang købe en pakke cigaretter for.
Hvilke uforudsete omkostninger er dukket op som nædvendiggører en besparelse i denne størrelsesorden? Det er jo peanuts i det store regnestykke.
Og jo dem der kan, skal arbejde og kan passende lave de tidligere diskuterede nyttejobs, som man gik fra. Det er også mere fornuftigt end at finde ud af hvilken mus man er.

Karsten Aaen, Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

Folk VIL snydes og bedrages i al deres naivitet. Men dumheden er godt på vej til at brede sig ud i hele Europa. Seneste med tyske nazi light partiet Alternative für Deutschland i sidste weekend - Et parti, som bygger på misforstået "pænhed" og rendyrket idioti og dumhed.

Peter Nielsen

DF er vel det højreorienterede svar på EL....og man kan undre sig over at begge partier kan eksistere - de er lige vanvittige i meget af deres politik.

Det er besynderligt at det er de rige og deres lakajer, der har et problem med, at der ikke er større lønforskel mellem lavtlønsindkomst og kontanthjælp. Vi på lavindkomst misunder ikke en børnefamilie et værdigt liv og vi ved at arbejdsløsheden og løntrykkeriet er reelt, og at stressningen i det jobcenter-systemet er uomgængeligt. Det ligner et forsøg på at splitte solidariteten, for at sætte gang i løn-ydelses spiralen mod bunden ...og så almindelig grådighed.

Britta Hansen, Karsten Aaen, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen, Randi Christiansen, Per Torbensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Leo Nygaard
Socialister går ind for at yde efter evne og nyde efter behov - det kan betale sig for alle.

Troels Brøgger, Bill Atkins, Jens Kofoed, Niels Duus Nielsen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Leo Nygaard, det er blevet klart for mig at hvis vi skal diskutere og have et udbytte af det, så er begrebsafklaring afgørende: "mindstelønnen." hvad lægger du i det begreb?

Randi Christiansen

I denne diskussion overses det behændigt, at udsagnet om, 'det skal kunne betale sig at arbejde' er en relativ størrelse, som forholder sig til mindstelønnen. Hvis denne er lige netop nok til at eksistere på - og det er den ikke engang altid i dette internationale lønræs mod bunden, som de danske konkurrencestatspolitikere kritikløst underlægger sig og derfor gør alle værgeløse over for - så må det anses for ikke blot at være et retorisk overgreb på vores intelligens, men også et egentlig uanvendeligt argument for nedsættelse af diverse overførselsindkomster. Det er IKKE overførslerne, der er for høje - det er mindstelønnen, som er for lav - ovenikøbet for det mindst attraktive og mest nedslidende arbejde - der som et minimum burde kompenseres med gode løn-og arbejdsforhold.

Men nej, den ene procent ønsker at fastholde egne privilegier, og det kan kun ske på bekostning af andres afsavn. Og så har de endda den uforskammede frækhed at kalde det for 'nødvendighedens politik'. Den dag, jeg ser disse priviligeredes ideologiske kaudervælsk stå sin prøve i praksis, og de selv praktiserer det asketiske liv, som de kræver af andre, og fx ikke køber fodtøj til 2000 kr pr sko, kan vi måske tage dem alvorligt. Ikke et øjeblik før og indtil da må disse bannerførerere for andres elendighed anses for at udstille egen uvederhæftighed, når de vil finansiere samfundsudgifter ved at skære i overførselsindkomsterne.

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Marlene Harpsøe top-df'er står lige nu på Folketingets talerstol og lider over alle de spørgsmål om mennesker, der bliver ramt af "det moderne kontanthjælpsloft": Hvide psykisk syge, hvide kræftsyge, enlige hvide med to børn, hvide der må flytte fra deres bolig og langt uden for byen, væk fra venner og familie, hvide der har været soldater og lider af ptsd, osv osv. ...alle sammen skal vi finde en særlig løsning for. Flere kommuner - herunder borgerlige - meddeler at de må oprette container- og trailerparker hvis ikke de folk klare huslejen. Det må vi finde en løsning på efterfølgende. Forhandlingerne genoptages kl 13:00.

Nanna Wulff M.

Tænk på Inger Støjberg som spiser chokolademadder (hvidt brød) og drikker cola hver dag. Hendes hjerneaktivitet afspejler hendes madkultur.

Tænk på Martin Henriksen, som hverken er tynd eller fit. Det samme gælder for Claus Hjordt og Lars Løkke. Hvad spiser de? Har de ikke råd til ordentlig mad?

Ole Frank, Troels Brøgger og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Leo Nygård
Fordi slagord er forældede er meningen det ikke. Behov og evner er forskellige og der faktisk de, der evner at unddrage sig pligten til at bruge deres evner, når behovet for dem er der.

Marlene Harpsøe top-df'er står lige nu på Folketingets talerstol og udtaler: "at det kan godt være at det her forslag gør at familien ikke lige har råd til den årlige udskiftning af flyverdragten, eller kontingentet i fodboldklubben", men det er der også familier på arbejdsmarkedet der ikke har råd til ...

...og derfor sænker de kontanthjælpen yderligere. Påstanden jo er at kontanthjælpen er på niveau de laveste lønninger.

De der arbejder, skulle de få det bedre ved, at de arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere får det økonomisk dårligere? Næppe. Og skulle det alligevel være tilfældet så bør den skadefro tænke på, at det økonomiske overskud eksistere lige ind til arbejdsgiveren nedlægger de laverelønnedes stillinger eller skifter ud med en løntrykker, så er faldet ned under "det moderne kontanthjælpsloft" voldsomt mærkbart.

... for slet ikke at tale om indtægtsnedgangen for de 3/4 af kontanthjælpsmodtagerne, der på grund af sygdom, aldrig kommer på arbejdsmarkedet. ASOCIALT.

PS. den blå blok vælger at glæde sig over de 700 der kommer i arbejde på grund af "det moderne kontanthjælpsloft."

Ole Frank, Lise Lotte Rahbek og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hans Andersen (V) mener at vismændenes udtalelse om, at 'når man sænker kontanthjælpen så følge de laveste lønninger med ned' ...er ren teori.

...mens hans egne tal om 700 i arbejde det er evidens. Hykleri af værste skuffe.

Sikke noget sludder !!!

Det er da helt oplagt, at DF har en klar "social profil". Det drejer sig om at dagloennen til partiets topfolk. Idag, imotrgen og helst endnu flere dage.

De er stort set alle levebroedspolitikere.

Niels Duus Nielsen

Tak for linket, Jens Kofoed, Erwin Neutzsky-Wullf er en gudsbenådet forfatter. Det er en lang tekst, men selvom du allerede har citeret kernebudskabet, bringer jeg endnu et par uddrag, som jeg fandt særligt interessante/morsomme.

"'Fremskridtet' er i sidste ende blot den salgstale, der skal overbevise kunden om, at han vil kunne sælge det erhvervede med profit. Når han ikke tror det længere, får vi en 'økonomisk krise'. En sådan er naturligvis ganske fiktiv – der er jo ikke misvækst, Men den er god, når man skal overbevise idioter om, at de er nødt til at gå ned i løn.

At andre samtidig går op, har naturligvis ikke noget med det fedt at gøre. Det skal kunne betale sig at arbejde, og det er kun bankdirektørens gage, der afholder ham fra at følge sin ubetvingelige lyst til at rense lokummer."

Men pas på, det er også en farlig tekst, der af magthaverne vi blive betragtet som så samfundsnedbrydende, at den muligvis snart havner på index:

"Og har vi stadig lidt svært ved at se noget truende ved den pakistanske grønthandler, kan vi altid identificere ham med et eller andet voldsregime i udlandet. I jødernes tilfælde var det Sovjet. Hver dag bringer man rapporter og billeder af dets grusomheder, som har den store fordel at være lige umulige at verificere og falsificere. Ønsker man da, at jøderne skal indføre sovjetiske tilstande i Tyskland? At Danmark skal blive et kalifat? Med tiden begynder selv anstændige mennesker at føle sig lidt dumme.

Den umiddelbare modvilje mod racismen bliver en realistisk erkendelse af jøde- og indvandrerproblemet. Det er så frygtelig fristende at blive taget alvorligt, blive accepteret, kort sagt: blive en del af den heilende masse."

Leo Nygaard, i Danmark har vi ingen fælles mindsteløn. De fleste overenskomster har en selektiv mindsteløn. Og mindstelønnen ude på det ikke overenskomstdækkede arbejdsmarkede beror på en individuel aftale. Og det er evident i alle økonomiske rapporter, at sænkes kontanthjælpen, så vil mindstelønnen sænkes, til en mindsteløn lige over kontanthjælpen, som vil udløse en sænkning af kontanthjælpen som vil sænke mindstelønnen, til en mindsteløn lige over kontanthjælpen, som vil udløse en sænkning af kontanthjælpen, som vil sænke mindstelønnen, til en mindsteløn lige over kontanthjælpen, som vil udløse en sænkning af kontanthjælpen, som vil sænke mindstelønnen, til en mindsteløn lige over kontanthjælpen, som vil udløse en sænkning af kontanthjælpen, som vil sænke mindstelønnen, til en mindsteløn lige over kontanthjælpen, som vil udløse ...

...eller kort sagt SULTSPIRALEN.

Lise Lotte Rahbek og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Ok, så har Dansk Folkeparti, mod hvad de lovede deres vælgere, støttet Blå Blok's forslag om at skære i kontanthjælpen ..."det moderne kontanhjælpsloft".

...hvordan mon top-df'erne bortforklare, de kommende boligudsatte, de fattiggjorte børn og familier, "sultspiralen" osv. Top-df'erne antyder at loven rammer de brune hårdest .. men er det nok til at få df-vælgerne til accepterer egen fattigdom?

Og med hensyn til at skræmme flygtningene væk fra Danmark - er der mon statdig df'er der tror at flygtningene socialshopper? . har de ikke set de udbombede byer, boligkvartererne og flygtningelejrene.

Grænserne bliver ikke lukket. Flygtningene derimod bliver brugt som løntrykkere på et lønniveau - integrationsydelse - under østarbejderne.

Ok, så har Dansk Folkeparti, mod hvad de lovede deres vælgere, støttet Blå Blok's forslag om at skære i kontanthjælpen ..."det moderne kontanhjælpsloft".

...hvordan mon top-df'erne bortforklare, de kommende boligudsatte, de fattiggjorte børn og familier, "sultspiralen" osv. Top-df'erne antyder at loven rammer de brune hårdest .. men er det nok til at få df-vælgerne til accepterer egen fattigdom?

Og med hensyn til at skræmme flygtningene væk fra Danmark - er der mon statdig df'er der tror at flygtningene er socialshoppere? . har de ikke set de udbombede byer, boligkvartererne og flygtningelejrene.

Grænserne bliver ikke lukket. Flygtningene derimod bliver brugt som løntrykkere på et lønniveau - integrationsydelse - under østarbejderne.

Sider