Leder

Socialister kan godt bo i store dyre huse

Debat
16. september 2016

Venstrefløjen har en forbløffende moralsk autoritet.

De borgerlige ideer dominerer politik i dag, men venstrefløjens særlige kapacitet til at give folk dårlig samvittighed over deres velstand, ressourceforbrug og privilegier er intakt.

For den, der sætter principper over tilfredsstillelsen af sine egne behov, er altid en provokerende skikkelse. Det er sådan nogle, man føler, man skal forsvare sig over for.

Og den røde moral er så appellerende, at mange borgerlige har frydet sig offentligt over, at Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har købt en villa i Valby til mere end seks millioner kroner. BT har endda lavet en læserafstemning med spørgsmålet:

Strider det mod venstrefløjens idealer, at Johanne køber en millionvilla?’.

Det er generøst, at også BT og deres læsere tager ansvar for varetagelse af venstrefløjens principper, og man fornemmer en vis lettelse over, at de, der skulle have højere idealer, tillader sig at købe et stort hus. Som en borgerlig iagttager skrev:

»Den bedste måde at få færre socialister på er, når de får smag for at leve godt og borgerligt.«

Det er sjovt, men pointen er faktisk den modsatte: Den bedste måde at ødelægge venstrefløjen på er at gøre afkald og selvfornægtelse til et ideal. Det kan ikke være et venstreorienteret mål, at folk ikke skal realisere deres muligheder i verden. Tværtimod.

For problemet er ikke, at der findes gode villaer og attraktive kvarter, men at så få har adgang til dem. Og en ulighed forsvinder ikke, hvis Johanne Schmidt-Nielsen flyttede til et socialt belastet kvarter.

Det svarer til den malplacerede kritik, som hævder, at Pia Kjærsgaard ikke kan være folkelig, fordi hun bor i Gentofte og ikke kan tale for udkanten, fordi hun selv befinder sig i centrum.

Hvis legitimiteten og radikaliteten er afhængig af, hvor man bor, er det ikke bopælen, den er gal med. Så er det ideerne, engagementet og politikken, der skal laves om.

Der, hvor Enhedslisten svigter deres principper, er ikke i forhold til prisen på Johanne Schmidt-Nielsens hus, men at partiet ikke har siddet i Europaparlamentet og ikke har udnyttet mulighederne for at skabe sociale fremskridt gennem den Europæiske Union.

De har overladt kampen mod verdens tech-giganter til Margrethe Vestager. Deres problem er ikke, at Johanne Schmidt-Nielsen kommer til at bo i Valby, men at partiet tilsyneladende ikke bor i Europa.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Kongstad Nielsen

Man boller bedre i store huse. Og i luksushoteller på fede ferierejser. Det har Information erfaret, og den nye chefredaktør deklareret. Depravation er vejen frem.

Thomas Petersen, Flemming Berger, Jens Falkenberg og erik winberg anbefalede denne kommentar

Der er aldrig noget latterligt ved et synspunkt - jeg er en endnu større EU tilhænger end Erhard Jakobsen var - men Enhedslisten skal flyttes fra deres standpunkt ved argumenter - ikke ved latterliggørelse.

ingemaje lange, Torben Lindegaard og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar

Generalmajor Hillingsøe skriver om sig selv, at da han søgte ind i militæret, blev han spurgt om han var kommunist, og han svarede prompte: "Nej, jeg bor i eget hus." Det kunne de vel se ud af adressen, kommenterer han overbærende.

Ekstrabladet har afviklet en læserundersøgelse. Den viser fiftyfityt, for eller imod, at man kan bo i eget hus når man er socialist. Kan man mon bo i ejerlejlighed. Skal man virkelig betale betale husleje til en boligspekulant for at være socialist ..jeg ved det ikke.

Og så melder Information sig gudhjælpemig i koret af galninge...

Olav Bo Hessellund, Benny Jensen, Torben K L Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Lillian Redam, Carsten Svendsen, Mikael Nielsen, Arne Lund, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Carsten Wienholtz, Torben Skov og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

At være socialist betyder da ikke man skal være fattig. Dem der tror det har virkelig misforstået socialisme - Tillykke med dit nye hjem Johanne.

...Jeg er ikke det mindste misundelig på dit nye hus. Højst din mand ;-)

Erik Jensen , Torben K L Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Thomas Jakobsen, Lillian Redam, Steffen Gliese, Carsten Wienholtz, Mikael Velschow-Rasmussen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

...Tvært i mod betyder socialisme, at vi alle sammen skal bo i eget hus.

Colin Bradley, Lars Peter Simonsen, Allan Stampe Kristiansen, ingemaje lange, Lillian Redam og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

...En anden ting. Kan man overhovedet købe en villa til under 6 millioner kr. i det oppustede hovedstadsområde?

olivier goulin, Lars Peter Simonsen, Allan Stampe Kristiansen, Thomas Holm, Lillian Redam, Anne Sofie Skemt Hjuler, curt jensen, Steffen Gliese, Carsten Wienholtz og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Jeg glæder mig I øvrigt til at et medie spørger Johanne Schmidt selv. Hun har givet et svar der sætter tingene eftertrykkeligt i relief...
...jeg vil ikke her tage glæden fra Johanne Schmidt - hun skal selv have den fornøjelse, at opfriske folks hukommelse. Hvis der da er nogen medier, der er etiske nok til at spørger - nu da det er tydeligt at forargelse udebliver, selv på Ekstrabladet.... året er 1963

Martin E. Haastrup

'Venstrefløjen har en forbløffende moralsk autoritet.'
Rune Lykkeberg har skrevet en leder med en fantastisk tabloid autoritet.

Allan Stampe Kristiansen, Erik Jensen , Jens Falkenberg, Morten P. Nielsen, curt jensen, Arne Lund og ulla enevoldsen anbefalede denne kommentar

Arh, nu er det dæmret for mig. Kampagnen udspringer selvfølgelig af et cluecart fra højere sted, der er landet på landets redaktionsborde om samlet, at give de mundlamme højrefløjsdebattører det ultimative dræberargument.

---
Jeg tror sørme vi skal have valg.

Karsten Aaen, Allan Stampe Kristiansen, curt jensen, Carsten Wienholtz og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Hmm. Jeg anbefalede lederen selvom jeg ikke kan læse det hele. Efter jeg har læst kommentarerne føler jeg uldenhed.
Dog vil jeg slå fast, at socialister lever i samme virkelighed som alle andre. At være socialist er ikke at være munk i askese. Har man brug for at rejse findes flyver jetflyene uanset passagerernes politiske overbevisning. Bor man et øde sted har man brug for en bil. Man kan også være direktør for eget firma, som Johannes kæreste.
Alt dette er virkeligheden i nuet. Derfor kan man godt ønske sig et samfund, som beriger alle og ikke kun de få!
Om kæresten er socialist ved jeg ikke, men hvis hun kan bo med en kapitalist har hun og Ø helt sikkert et problem! Tidligere kommentarer i disse spalter har spået, at Johanne er potentiel socialdemokrat. Vi finder nok ud af det :)

Erik Jensen , Thomas Petersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Mon ikke vi har brug for at gøre os klart, at styrken i det danske samfund - og i den nordiske velfærdsstat - var blandingsøkonomien, hvor staten undgik at få snavsede fingre ved at udbytte borgerne, fordi kommerciel drift var på private hænder og pisken over nakken, som vi kender den fra de kommunistiske eksperimenter på ufuldkommen materiel baggrund, derfor kunne undgås.
På samme måde er udbredelsen af en vis privat ejendom til alle at foretrække, fordi den simpelthen ideelt set giver en social stamina, som enhver borger i et demokrati bør kunne læne sig opad. Men der er selvfølgelig andre muligheder for at give folk den.

Så siger Lars Seier noget i retning af, at socialister har godt af at få hang/trang til det gode liv. Billedet af Lars Seier viser en overvægtig mand. Rød i hovedet og med mere end en ekstra hage. Er det det gode liv?

http://www.bt.dk/content/item/998832

Kristian Rikard, Carsten Wienholtz, Lars Peter Simonsen, Allan Stampe Kristiansen, curt jensen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Marianne Bjerg. 16. september, 2016 - 07:21
*******
Hvordan forestillede du dig, at JSN skulle leve? Forestillede du dig at JSN skulle dele sin løn med dig eller andre? Eller at hun slet ikke skulle have løn? Eller måske kun løn op til kontanthjælpsniveau? Eller at hun skulle leve i et bofællesskab resten af sit liv? Så vidt jeg forstår det, har JSN arbejdet hårdt og vedvarende, og hver dag i mange år.

Brug galden på andre politikkere, som vitterligt har gang i at få fingrene i alskens kagedåser så som: fordelende på første klasse, og en stor betalt-af-andre lejlighed i det indre København.

Mads Berg, Leif Høybye, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Britta Hansen, Lars Peter Simonsen, Niels Duus Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Thomas Jakobsen, ingemaje lange, Tue Romanow, Lillian Redam og Nille Torsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Kan sagen ikke vendes om - er det ikke mere forargeligt at boligpriserne er så høje omkring de større byer?????

Derudover har JSN vist sin solidaritet al den tid hun har siddet i Folketinget ved kun at modtage en reduceret løn, hvor resten af lønnen er gået til partiet. Tænk hvis alle partier gjorde ligeså, så kunne skatteyderne undgå så mange penge til partistøtte.

Mads Berg, Karsten Aaen, Janus Agerbo, Britta Hansen, Lars Peter Simonsen, Allan Stampe Kristiansen, Ole Henriksen, Mads Kjærgård, Hans Larsen, ingemaje lange, Lillian Redam, Nille Torsen, Arne Lund og Nanna Wulff M. anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

Socialisme i praksis er tilsyneladende blevet reduceret til velmenende idealistiske akademikeres naive ønske om at alle andre indser det gode i at opgive egne behov så der er plads til alle, mens partiets fortrop kan tillade sig selv en lille beløning.
Orwells "Animal Farm (Kammerat Napoleon) " om igen.
For en ikke-socialist som mig er det blot vand på min mølle....

Med venlig hilsen
Lennart

ulla enevoldsen

Husk: du er latterlig, hvis du ikke deler værdier med Rune Lykkeberg - og Rasmus Brygger, tidligere formand for liberal alliance. Uanset om et kæmpe forbrug fører til klodens nedsmeltning må og skal du kun elske kapitalismen og dine meninger er latterlige, hvis ikke du er enig med Lykkeberg, Rasmus Brygger og den fløj. Så gør som Corydon og Helle Thorning, elsk kapitalismen, assimiler og underlæg dig totalt. Så har du nået den herlige status at være ulatterlig.

Virkelig en leder, der er Inf. værdig. Alene relevansen! Men også sammenblanding af ting, der intet har med hinanden at gøre: Johanne Schmidt-Nielsens bolig og EL's forhold til EU. Kunne Lykkeberg ikke gøre sig den ulejlighed og fortælle, hvordan de to ting hænger sammen.
Når jeg læser ledere som denne, så ville jeg da ønske, at Lykkeberg var blevet på Politiken, hvor sligt passer fint ind i den redaktionelle profil.
PS: Den hellige forargelse over at JSN bor i en millionvilla, udspredes af folk, der selv gør det. Hvor bor du selv Lykkeberg. Mig bekendt er det vist kun på Lolland, der kan købes villaer til under en mio kr.

Olav Bo Hessellund, Jens Falkenberg, Janus Agerbo, Lars Peter Simonsen, Jeppe Lykke Møller, Allan Stampe Kristiansen, Hans Jensen, Hans Larsen, ingemaje lange, Nille Torsen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Svendsen og Nanna Wulff M. anbefalede denne kommentar

...At blive rig på andre folks bekostning er det virkelig det gode liv?

Allan Stampe Kristiansen, Peter Wulff og curt jensen anbefalede denne kommentar

Sikke noget vrøvl, Vi kan ikke allesamme bo i eget hus. Dvs. vi kan ikke allesammen bo i hus, eget eller lejet fordi i så fald skulle vi have endnu 2 planeter til. Der er simpelthen ikke plads på denne jordklod at alle kan bo i et hus med have og garage, og der er heller ikke ressourcer nok til at alle forbruger så meget som eget hus i praksis betyder. Det har intet med socialisme at gøre men et rent økologisk regnestykke.

Socialisme vil så være: vi bor i eget hus på skift. I hvert fald den socialisme som EL bekender sig til, og som jo også skal være grøn.

Alt andet ville være socialt uretfærdig og eller uansvarlig overfor miljø og klima.

Vel, så længe man går ud fra at alle ønsker at bo i eget hus. Hvilket rent faktisk langt fra alle gør. Der er masser af folk der slet ikke gider al det arbejde og ansvar det betyder at have eget hus og som hellere vil bo i en lille lejlighed midt i byen, hvor livet sker.

Hvad er i øvrigt forskellen på at bruge andre folks penge frem for andre folks bekostning?

At bruge andre folks penge betyder de mange tager fra de få og andre folks bekostning betyder de få tager fra de mange - Den grundlæggende forskel på socialisme og kapitalisme.

...Spørgsmålet er så, hvem skal have mulighed for det gode liv? De få eller de mange?

Ingen er så kloge på hvad en ægte socialist er, som anti-socialisterne :-)

Torben Skov, Christian Nymark, Mads Berg, Leif Høybye, Colin Bradley, Lars Peter Simonsen, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, Thomas Jakobsen, Ivan Mortensen, Poul Anker Sørensen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Svendsen, Niels Duus Nielsen og Herman Hansen anbefalede denne kommentar

...Kun at have brug for 2 planeter er da et fremskridt frem for de 4 planeter vi har brug for i dag ;-)

Christian Nymark, Britt Kristensen, Nille Torsen, curt jensen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

...er det iøvrigt ikke betænkeligt at Johanne overhovedet har råd til et hus, når hun har betalt partiskat til Enhedslisten hele livet? Det må Information da hellere granske i.

Sladderspalte på lederplads
Socialister kan godt bo i store dyre huse - tusind tak, Rune Lykkeberg, der falder en tung munkesten fra ens hjerte – det er noget, der giver click-klejner i kassen med alle disse uventede kommentarer … ;-)

Olav Bo Hessellund, Torben Skov, Hans Aagaard, Jens Illum, Benjamin Bach, Janus Agerbo og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Arne Lund - der er skam flere steder - på Mors, fx, kan du få havudsigt til under en million ...

Er der hav på Mors?

Alt dette får mig til at tænke på dette gamle citat (dog om et andet parti):

"Men i øvrigt behøver man ikke at have været 10 om et gårdlokum og have fodret rotter hele sin barndom for at være socialdemokrat"
(http://www.kristeligt-dagblad.dk/mennesker/den-udiplomatiske-diplomatfrue)

Leif Høybye, Janus Agerbo, Britta Hansen, Lars Peter Simonsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Anne Sofie Skemt Hjuler

"Det latterlige ved Enhedslisten er ikke prisen på Johanne Schmidt-Nielsens lejlighed, men at partiet ikke engang er opstillet til Europa-Parlamentet og ikke udnytter mulighederne for at skabe sociale fremskridt gennem den Europæiske Union."
Men nu vedtog partiet jo altså i maj fremover at opstille selvstændigt til netop Europa-Parlamentet...

Mads Berg, John Hansen, Niels Duus Nielsen, Hans Jensen, Hans Larsen, Dorte Sørensen, Bill Atkins og Nille Torsen anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

Det følger meget godt Deng Xiaoping:
Poverty is not socialism. To be rich is glorious. Deng Xiaoping
Read more at: http://www.brainyquote.com/quotes/authors/d/deng_xiaoping.html

med venlig hilsen
Lennart

Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Ih, du godeste. Ikke, at jeg havde stor tillid til Rune Lykkeberg - men at få købet af en villa til at handle om, at EU-modstandere er latterlige!
Og så i Outzes gamle blad.
Efter en svada om, at problemet ikke er, at der findes gode villaer, men at så få har råd til dem - Tjah, hvis lidt flere havde råd, så ville huspriserne nok stige, og det er jo godt ... ikke? ... eller ...
Er det det, der skal være sporen i kampen mod verden tech-giganter?
Hvordan synes du selv, det går med den kamp, Rune Lykkeberg - nu, hvor kommissionen er ved at ruste os til den ved at melde os ind i CETA og TTIP?
For frihandelsaftaler er gode i den kamp, ikke - man får i hvert fald ikke indtryk af andet ved at læse Information.
Der er vedtaget et kontanthjælpsloft (helt i overensstemmelse med den i EU gældende ordoliberalisme), der vil tvinge en hel stribe af familier, også børnefamilier, til at bo i billigere lejligheder, der ikke findes - i hvert fald ikke i dele af landet, hvor der også er chance for jobs.
Men Informations leder vedrørende boligpolitik handler om socialisters boligkøb - og om, at det er latterligt, der findes et parti, EU-modstandere kan stemme på.
Gad vide, hvad en sådan linje vil betyde for bladets abonnementstal.

Olav Bo Hessellund, Benjamin Bach, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, John Hansen, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, ingemaje lange og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

og hvis lederskribenten havde fulgt bare lidt med i politik, ville han vide, at Enhedslisten stiller op til EU valg ved det næste valg.

Benjamin Bach, John Hansen, Arne Lund og Nille Torsen anbefalede denne kommentar

Enhedslisten går ind for frihed i fællesskab - det er det samme som socialdemokratiet - så enhedslisten og socialdemokratiet har åbenbart noget meget vigtigt tilfælles og de siger også at det er jagten på profit til de få, der karakterisere det kapitalistiske samfund. De er åbenbart ikke mere fattige i enhedslisten end de har råd til at købe nogle aktier eller fast ejendom engang imellem. Frank Aaen er også aktionær i danske bank og Novo og en del andre steder. Helt dårligt går det nok ikke for enhedslistens ledere og det er da dejligt at høre - enhedslisten vil gerne lave et samfund hvor der er socialisme og ikke kapitalisme, og socialisme bliver defineret som der hvor der er lighed - i enhedslistens program, der næsten fylder 10 sider står der at i næsten stortset alle politiske centrale spørgsmål vil de 2 klasser stå med modsatte interesser. De 2 klasser i henhold til enhedslisten er dem som arbejder også kapitalisterne - og kapitalisterne det er sådan nogle som spekulere og ejer aktier og fast ejendom og der er så en klassekamp, siger enhedslisten. Dem, der ejer og fagbevægelsen er i øvrigt en af de største aktieejere i Danmark fordi de har deres pensionsfonde som de investerer deres penge i aktier. Så enhedslistens klassekamp den går på den ene side mellem nogle mennesker - jeg ved ikke hvem det er - måske enhedslistens medlemmer - hvor mange måske ikke har så velbetalte jobs, men ikke alle Frank Aaen og Johanne Schmidt Nielsen har bestemt en god løn. Så på den ene side har vi kapitalisterne de rige og på den anden side de fattige og der er en klassekamp mellem dem. Enhedslisten er også modstandere af jagten på profit. Profit det er en virksomhed får når den tjener penge og kapitalisterne går ind for profit. Det kunne være interessant at vide om udgiverne af enhedslistens blade også går ind for profit for hvis ikke de gør det er det da en kedelig ting at være ejer af de blade. For at sælge deres blade bliver de nød til at ansætte nogle dygtige journalister så derfor er de nød til at tjene nogle penge og hvis man tjener flere penge end man har udgifter så har man profit og det er jo forudsætningen for at man kan investerer og hvis ikke man kan investerer så kan bladene jo slet ikke udvikle sig så har man ikke noget til at stå imod med de år man ikke selv har nok så jeg har lidt svært ved at se logikken i enhedslistens økonomiske politiske tanker. Altså 2 klasser overfor hinanden : på den ene side Frank Aaen og Johannes Schmidt Nielsen og fagbevægelsen og på den anden side alle de lavtlønnede og kontanthjælpsmodtagerne ?

Michael Andersen

Er Johanne Schmidt-Nielsen en golddigger? Man kunne forledes til at tro det. For hvordan skulle man med en løn svarende til "en faglært metalarbejder i København" ellers få råd til en villa til 6,4 mio.?

Lise Lotte Rahbek

Jeg kender ikke til Johanne S-N's privatøkonomi.
Jeg kan heller ikke hverken give hende ret til eller ikke ret til at eje et hus. Hvordan skulle det dog kunne være MIN afgørelse.

Jeg kan blot have min holdning til, at når man ejer store ting med driftsomkostninger, som f.eks et hus, så skal der tjenes en hel del penge til driftsomkostninger. Hver måned. Ellers kan man ikke beholde det erhvervede hus.
For at skaffe de penge, som skal lægges til driftsomkostninger, KAN det godt ske, at man må gå en hel del på kompromis med sin integritet og moral. Bare engang imellem..
Og det gør mig trist at tænke i den retning.

Hans Aagaard, Flemming Berger, erik winberg og Thora Hvidtfeldt Rasmussen anbefalede denne kommentar

Odin Rasmussen, jeg kan ikke helt decifrere mig frem til en pointe i dit skriv, men du skriver noget om Enhedslistens partiprogram, som du angiveligt skulle have studeret. På trods deraf skriver du om høje lønninger i Enhedslisten, men har åbenbart overset beslutningen om partiskat:
https://enhedslisten.dk/om-enhedslisten/partiskat

Og så skriver du noget om fast ejendom og profit. Du må have overset Enhedslistens beslutning om beskatning af arbejdsfrie indtægter:

...Derfor foreslås en beskatningen af værdistigninger på jord og fast ejendom. Skatten beregnes af forskellen mellem salgspris minus købsprisen tillagt forbedringer (fratrukket nedskrivning som følge af slid). Skatten skal mindst være på niveau med skatten på lønindkomst.

Men du er ikke alene om dine fordomme Odin Rasmussen. Rune Lykkeberg har som Anne Sofie Skemt Hjuler skriver ovenfor overset at Enhedslisten har taget beslutning om at opstille til EU-parlamentet.

Der er åbenbart basis for at nogen genovervejer deres stilling til Enhedslisten.

Topskatteydere stemmer på Enhedslisten - og glæder sig over at der stadig er et parti der forstår at vores unikke skattesystem ikke er en byrde, men både en forsikring og en investeringsfond der med omtanke kan investere for 1000 milliarder om året i et solidt sikkerhedsnet et universalt sundheds og uddannelsessystem ligeværdig velfærd grøn og social vækst - investeringer der skaber et stabilt marked for virksomheder og job - er det ikke fantastisk !!! Hvad vi kan når vi lægger vores overskud sammen

Thomas Petersen, Carsten Wienholtz, Janus Agerbo, Niels Duus Nielsen, Ole Henriksen, ingemaje lange og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Og så er der oven i købet stadig flere danskere der kan bo i millionvillaer rejse verden rundt købe fladskærme designermøbler spise gourmetmad og indkassere gyldne pensioner fra de investeringer vores kapitalfonde skummer fløden af på det globale marked - Danmark og danskerne er i sandhed velsignet - hvad har vi dog gjort så godt ??? Om ikke en unik fusion mellem socialisme og kapitalisme styret af en solid stat med en stor investeringskasse

Carsten Svendsen

Mon der bliver vist samme interesse for hvor tusinder af kontanthjælpsmodtagere bliver tvunget til at flytte hen, når kontanthjælpsloftet træder i kraft?

Allan Stampe Kristiansen, Carsten Wienholtz, Janus Agerbo, Niels Duus Nielsen, Mads Kjærgård og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Fem minutter i deadline

Rådhuspladsens Krusemynte
smed en bombe og forkyndte
med alvorligt rynket pande:
Ned med Alting og Johanne!

Folk sprang med væk deres mapper,
ind i porte, op ad trapper
kun en lille redaktør stod
bleg og fattet hvor han før stod.

Bomben sprang, og redaktøren
holdt sig for de store øren,
skreg med enden ud af skjorten:
Op med mig og linje fjorten!

(Med tak for lån til Halfdan Rasmussen)

Flemming Berger, Thora Hvidtfeldt Rasmussen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Enhedslisten er jo kritiske overfor EU. Det er svært at være i tvivl om. Men EU har jo som ide og formål at skabe europæisk demokrati. Det skulle man så tro at enhedslisten synes var en god ide. Jeg er godt klar over at Europa/ EU ikke fungerer ret godt. Men der er da trods alt gennem de parlamentarikere i EU/ europa-parlamentet et forsøg på at skabe et europæisk demokrati og når nu at enhedslisten støtter demokrati synes det svært at forstå når de ikke støtter de andre menneskers forsøg på at skabe et demokrati alle dem der går ind for EU, men det er måske fordi det skal være et socialistisk demokrati som der står i partiprogrammet og socialisme er svaret på de store problemer, der følger af kapitalismen og mangel på demokrati.

Trolden Teddy siger rend mig i røven Rune med dine sladder historier. Farvel til Information.

"Men EU har jo som ide og formål at skabe europæisk demokrati."
Hvordan synes du selv at det går med det Odin Rasmussen. EL er ikke imod et demokratisk samarbejde i Europa, men imod EU i sin nuværende form.

Eigil Thomassen

På billedet lignede det ikke mere end en solid murermestervilla. Og med nuværende renter kan man vel få et kreditforeningslån på 1 million til 500 kr om måneden. Huslejen bliver så 3000 kr/måned.Man har næsten ikke råd til at lade være, det er i allefald billigere end at sidde i lejlighed !

Niels P Sønderskov, Britta Hansen og Hans Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Michael Andersen

Det er klart, at Johanne Schmidt-Nielsen ikke med sin hyre på niveau med en københavnsk metalarbejder kan betale halvdelen driftsomkostninger og prioritetsydelser på et hus i Københavns Kommune indkøbt til over kr. 6 mio - selvfølgelig ikke.

Hun ejer ikke desto mindre det halve hus; men hendes søde kæreste, Casper, er direktør i Prime Time, så det går jo nok alligevel. Johanne Schmidt-Nielsen risikerer dog at blive gaveafgiftbeskattet af de penge kæresten må skyde ekstra i husdriften. Men revisor husker nok at tilråde oprettelsen af et gældsbrev, hvis SKAT bliver for nærgående.

Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Nej, Curt jensen - ikke PÅ, men den del af et hav, der hedder Limfjorden, er rundt om ... arbejdspladser er det så lidt småt med.
Fiskeriet er i den retning ikke, hvad det har været. Heller ikke landbruget. De ansætter mest praktikanter - helst fra lande så langt borte, at de ikke rigtig tør brokke sig over løn og arbejdstid.

Torben Lindegaard

@Eigill Thomassen

Du regner vist ikke det hele med.

Huslejen bliver over kr. 30.000/25.000,- pr. måned henholdsvis før og efter efter skattefordel.

Grethe Preisler

Og bjerget barslede og nedkom med en leder uden hverken hoved eller hale.
Men viljen ser Vorherre på, og vi mødes på midten, når vi har fundet ud af, hvor midten har lagt sig til hvile siden sidste gang, vi mødtes på den ;o)

Flemming Berger, Poul Anker Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Marianne Bjerg
"..- ressourcerne der kan og skal deles, bliver og er hastigt blevet færre, men du har sikret dig din magelige del af kagen - ergo er der det mindre til resten."
*******
Og hvordan, Marianne, deler DU det du har med andre?

Torben Lindegaard

@Henrik Brøndum

Det er ellers et flot sammenligning - "større EU-tilhænger end Erhardt Jakobsen".

Jeg vover mig ind imellem frem med en vattet sammenligning med Uffe Ellemann, som jeg koket erklærer mig på niveau med.

Der er væsentlig mere Swung over dit udsagn.
Og så i Information; du er en modig mand - respekt.

Mads Kjærgård

Tja man kommer vel ikke uden om, at det er en møg sag for Enhedslisten.

Sider