Israelsk retspleje

LEDER
11. januar 2017

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, afhøres i disse dage af politiet, ifølge israelsk presse sigtet for magtmisbrug og bestikkelse. Det er ikke usædvanligt. Rækken af israelske toppolitikere, der gennem tiden er blevet dømt for mandatsvig, bestikkelse etc. er imponerende, men viser også, at landets strikse korruptionslovgivning tages alvorligt.

Aktuelt er Netanyahu sigtet i to sager: For siden 2009 at have modtaget en månedlig donation af cigarer og lyserød champagne fra filmmogulen Arnon Milchan, kendt for Pretty Woman og Fight Club. Og for at have forhandlet med sin hidtidige ærkefjende, Arnon Mozes, ejer af Israels største avis, Yedioth Ahronoth, om positiv mediedækning til gengæld for indgreb mod gratisavisen Israel Hayom, der har erobret markedsandele fra Mozes’ avis.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Niels Nielsen
    Niels Nielsen
Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Sus johnsen

Nu er det kun de sidste af en lang række anklager om korruption gennem tiden. At han er sluppet helskindet ud af dem, trods de nogle af dem involvere åbenlys snyd, viser ikke at koruptionslovgivningen tages alvorligt, men mere at vejen ud af sådanne anklager er mulig hvis man har de rette forbindelser.
Aktuelt er afsløringen, som først bliver rigtigt udfoldet over de næste uger, hvor Al Jazeera afslører at israelsk embasadefolk aktivt forsøger at fjerne parlementsmedlemmer som ytrer sig kritisk om Israels ulovlige bosættelser. Israel skynder sig at undskylde for 'mandens' udtalelser, og så er den lukket, siger flere britiske MP sammenstemmende. De er medlemmerne af en israelsk venskabsforening som gennemsyrer hele det britiske parlement.
Korruption? Det vil jeg mene. Følg med fra i morgen hvor vi vil blive klogere på Israels forsøg på at påvirke den engelske regering, aggressivt, vedholdende og faktisk lige siden Balfour deklarationen, hvor et land, gav et andet folks land til et tredje folk. Opskriften på ballade. http://www.aljazeera.com/news/2017/01/uk-mp-urges-probe-alleged-israeli-...

Torben Arendal, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Nielsen, Thomas Toft, Torben K L Jensen, Carlo Karstens, Dorte Sørensen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne kommentar