Formel anerkendelse af transpersoner bør føre til mere værdig behandling

LEDER
17. februar 2017

Siden årsskiftet har Danmark, som det eneste land i verden, fjernet transkønnethed fra listen over psykiske sygdomme. Det er en historisk beslutning, der bidrager markant til at afstigmatisere en misforstået og diskrimineret befolkningsgruppe, både herhjemme og internationalt.

Vi skal glæde os, når Danmark lever op til sit progressive verdensry. Det er beundringsværdigt, at en borgerlig dansk regering tager initiativ til at sone en historisk uretfærdighed og anerkende transkønnethed som en kønsidentitet, der skal forstås og accepteres, ikke en sygdom, der skal diagnosticeres og helbredes.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for David Zennaro
    David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu