Venstre har skrevet deres ’Imagine’ for den hårde udlændingepolitik

LEDER
16. februar 2017
Delt 5 gange

Venstres indfødretsordfører Jan E. Jørgensen har i Berlingske skrevet en kommentar, som burde blive partiets manifest for en af de svære samtaler i Danmark: Udlændingedebatten.

Jørgensen er hverken minister eller leder i partiet, mens hans kommentar kan læses som den såkaldt ’realistiske’ udlændingepolitiks ’Imagine’.

Den er et opgør med udlændingedebatten og et forsvar for udlændingepolitikken. Han skriver imod mistænkeliggørelserne, fordommene og ideologiske stråmænd: »Jeg er træt af den unuancerede integrationsdebat,« hedder indlægget.

Han er »træt af dem, der ser en fjende af Danmark, hver gang de ser en muslimsk pige med tørklæde. Og lige så træt af dem, der ikke kan forstå, at det er lidt svært at undervise en pige i burka«.

Han er ligeledes »træt af dem, der mener, at alle muslimske kvinder er undertrykte. Og lige så træt af dem, der ikke ser noget problem i mænd, der ikke vil give hånd til kvinder«.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Viggo Okholm
    Viggo Okholm
  • Brugerbillede for Leo Nygaard
    Leo Nygaard
Viggo Okholm og Leo Nygaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Jan Weis

Den store mediale tavshed – ’Zum ewigen Frieden’ - Jan E. Jørgensen må tilhøre et europæisk mindretal.
Medens forargelserne breder sig på avisredaktionerne, viser det sig, at flertalseuropæernes mening om muslimsk indvandring desværre er aldeles i synk med Mr. Trump af alle – og det kan så vurderes som godt eller skidt, demokratisk eller ej – så hvornår ser vi en avisleder om dette fænomen, dette skisma, som allerede fylder godt op andre steder uden denne tavshedens ’hulahopdans’ om den aktuelle varmeste grød -
http://www.chathamhouse.org/expert/comment/what-do-europeans-think-about...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4199918/Most-Europeans-want-end-...

Brugerbillede for Trond Meiring

En grov fornærmelse af John Lennon. De har nok lært det af Trump, men døde mennesker kan jo ikke tage til modmæle.

Brugerbillede for Arne Lund

Jan E. Jørgensen er den pæne Frederiksberg-advokat, som Venstre sender i byen for at hælde lyserød fernis ud over de svinagtigheder, der er en følge af Støjbergs og Martin Henrikzens forenede anstrengelser. Med bævende, fløjlsblød stemme bagatelliserer Jørgensen de mange stramninger. Men som salig Freud jo lærte os, så skal man bare kradse en smule i overfladen, så viser ulvemanden sig. Således også her.

Karsten Aaen, Viggo Okholm, Thomas Christensen, Hans Larsen, Hans Hüttel og Martin Madsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Henning Nielsen
Henning Nielsen

90 % af alle danskere i landdistrikter har sporadisk eller ingen kontakt med indvandrere og bygger deres holdninger på de erfaringer givet i medierne.
Det må vi tage alvorligt hvis vi ønsker at mindske os-dem tankegangen. Mest af alt må medierne tage deres ansvar alvorligt. Det nærmer sig det ynkelige.