Dansk Folkeparti fik ret

LEDER
24. marts 2017
Delt 516 gange

Ret skal være ret. Det har vist sig, at Danmark godt kunne få en aftale om samarbejde med Europol, som er (næsten) lige så god som et fuldt medlemskab. Ligesom Dansk Folkeparti forudså op til folkeafstemningen om det danske retsforbehold i december 2015.

Hvis man har fulgt mediedækningen både før og efter afstemningen, kunne man ellers få det indtryk, at det ville blive komplet umuligt, og at Danmark ville blive en retsløs plet på det europæiske landkort, når vi 1. maj forlader Europol. En sikker havn for internationale forbryderkarteller, svindlere og distributører af børneporno.

Men sådan ser det ikke ud til at gå. Regeringen har nu fremlagt et udkast til en aftale mellem Europol og Danmark. Hvis Europaparlamentet og Ministerrådet velsigner udkastet, kan dansk politi fortsætte samarbejdet med Europol som før, bortset fra enkelte undtagelser.

DF anbefalede sammen med EL og LA et nej til at ophæve det danske retsforbehold i 2015. De tre partier fik som bekendt deres vilje, og det er derfor, Danmark nu må forlade Europol og i stedet får status af ’tredjeland’.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Torben Lindegaard
Torben Lindegaard

@Sebastian Abrahamsen

Glimrende at vi stemte NEJ til den "nationalchauvinistiske, ansvarsforflygtigende og umodne ordning", citat Erik Boel - og glimrende, at vi fik en fornuftig ordning med Europol.

Det første er det vigtigste - vi skal stemme NEJ til uværdige forslag fra en kræmmerregering.

For mit eget vedkommende lover jeg at stemme JA til et forslag om helt at ophæve retsforbeholdet.

Brugerbillede for Peder Kruse

Du har ret Mihail. Politisamarbejdet er blot den første skive i salamipølsen på vej mod en retspolitisk union med central myndighed over politi, domstole og retspolitik, men stop dit savlen Mihail. Tiden er forpasset.

Brugerbillede for Michael Kongstad Nielsen
Michael Kongstad Nielsen

Forløbet blev som forventet (af bl.a. mig). Men der er ingen grund til at udråbe vindere og tabere. I det hele bør debatkulturen om EU slet ikke handle om skræmmekampagner eller garantier, men om formodninger og oplæg til forhandlinger.

Brugerbillede for Anne Eriksen

Ja, der blev gjort meget ud af at "snakke om ulykker, rejse til Brüssel og agere" - Men Løkke havde jo også fået folkets stemme og det brød han sig ikke om. Det er lidt ude på overdrevet at kalde noget en debatkultur herhjemme. :)