DF lukkede – tys, tys – en hjemmeside om åbenhed om EU-penge

LEDER
17. juni 2017

Åbenhed, ordentlighed og gennemskuelighed om brug af EU-midler. Det forlangte Dansk Folkeparti under sin valgkamp til Europa-Parlamentet i 2014. Kravet havde genklang blandt vælgerne, der gav 465.000 personlige stemmer til spidskandidaten, Morten Messerschmidt. Det trak tre andre DF’ere med i parlamentet: Anders Vistitisen, Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson.

Som en boomerang har ærlighedskravet siden ramt Messerschmidt og Vistisen, der har måttet vedgå misbrug af millionbeløb af EU-støttekroner til deres tværnationale parlamentsgruppe MELD og den dertil knyttede fond FELD. EU’s kontor for bekæmpelse af svindel, OLAF, har endnu ikke afsluttet sin undersøgelse. MELD-FELD-bedraget fik Rikke Karlsson til at forlade DF i forargelse.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Alvin Jensen
  Alvin Jensen
 • Brugerbillede for Toke Andersen
  Toke Andersen
 • Brugerbillede for David Zennaro
  David Zennaro
 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
 • Brugerbillede for Torben Lindegaard
  Torben Lindegaard
Alvin Jensen, Toke Andersen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Henrik L Nielsen
Henrik L Nielsen

Det er jo god politik. Lov en masse når der er interesse for det og lad det så stille og roligt sive ud i ingenting når interessen er væk.

Det er som den politiker, der til en topchef inden for fødevareindustrien, sagde, da topchefen bad om at få nogle retningslinier han kunne følge med hensyn til sukker og salt: Det rager mig en papand hvad du gør, blot jeg ses som om jeg gør noget ved problemet.

Alvin Jensen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar