Nu lyder De Radikale pludselig som Svend Brinkmann

LEDER
Den populære forsker Svend Brinkmann og hans ligesindede har nærmest skabt en folkebevægelse med deres konkurrencestatskritik. En kritik, mange i Det Radikale Venstres vælgersegment er enige i.

Den populære forsker Svend Brinkmann og hans ligesindede har nærmest skabt en folkebevægelse med deres konkurrencestatskritik. En kritik, mange i Det Radikale Venstres vælgersegment er enige i.

Casper Dalhoff
18. juli 2017
Delt 87 gange

»Studerende er ikke bare arbejdsmyrer i konkurrencestaten,« sagde den radikale næstformand Sofie Carsten Nielsen i weekendens Information. Konkret vil De Radikale afvikle den centrale del af studiefremdriftsreformen, som handler om, at universiteternes bevillinger afhænger af, hvor hurtigt de studerende gennemfører deres uddannelse.

Det er en fornuftig, men påfaldende udmelding. Fornuftig fordi det pres, som fremtidsreformen har lagt på universiteterne, vil give dårligere uddannelser med fokus på tempo frem for fordybelse og grundighed.

Allerede inden fremdriftsreformen havde man strammet gevaldigt op på tempoet – de unge kommer i dag hurtigere igennem uddannelsessystemet end for bare 15 år siden. Der var blevet ryddet op – også på de steder, hvor der vitterligt var brug for oprydning, for eksempel på specialekontorerne, hvor mange studerende var lidt for glade for at opholde sig i 90’erne.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Jørn Andersen
    Jørn Andersen
Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Steffen Gliese
Steffen Gliese

Det bliver ikke godt, før vi får rullet de sidste 20 - eller ligefrem 30 - års gymnasie- og universitetsreformer tilbage. Helt paradoksalt var det gymnasium og det universitet rettet imod fremtiden på en måde, som kortsigtede beslutninger sidenhen ikke er.

Jens Winther, Einar Carstensen, Hans Larsen, Brian Jensen, Anders Reinholdt, Kurt Nielsen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, Jørn Andersen, Karsten Aaen, Colin Bradley, Anne Eriksen og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Erik Jensen

Et dejligt budskab, at der endelig kan vejres morgenluft, efter ca 40 år, hvor filosofier og dogmer fra neoliberalisterne har udsultet fællesskabet - kaldet "den offentlige sektor", og samtidigt givet kunstigt åndedræt til egoismen - kaldet privatisering.

Konsekvenserne er ikke bare et haltende samfund, men i særdeleshed en udpræget kamp der betyder "alle mod alle" - kaldet konkurrencesamfundet, og solgt som modernisering og optimering.

Tilbagerulning af gymnasie - og universitetsreformer er nok en utopi. Vi skal naturligvis frem til (igen) at dyrke kvalitet frem for kvantitet. Frem til (igen) at gøre penge til et middel og ikke et mål. Frem til (igen) at dyrke fællesskab og ansvarlighed...

Vi savner partier der kan - og vil løfte denne opgave, så velkommen til de nye radikale tanker. Lad os håbe at de trækker flere partier med i denne retning.