Leder

Det er ikke bare skadelig symbolpolitik at lukke muslimske friskoler. Det er en hetz

Mette Frederiksen vil lukke de muslimske friskoler.

Mette Frederiksen vil lukke de muslimske friskoler.

Jens Dresling

Debat
12. august 2017

Mens grupper af unge med overvejende anden etnisk baggrund hærger København i den verserende bandekonflikt, slår Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, et slag for integrationen. Den skal forbedres ved at lukke de muslimske friskoler, hvor andelen af elever med udenlandsk baggrund er over 50 procent.

Partiets integrationsordfører var i byen med samme forslag tidligere på sommeren, men det skader jo ikke at bruge bandernes hærgen og utryghed blandt borgerne til at skabe lydhørhed for sine politiske synspunkter.

En friskole med udgangspunkt i islam er ikke en del af majoritetskulturen, siger Frederiksen og henviser til en »masse eksempler, som B.T. har været drivende i at afdække, f.eks. skoleledere og lærere, der promoverer terrororganisationer«, manglende ligestilling på skolerne og hadske ord over for jødiske minoriteter.

Det skaber parallelsamfund, fastslår S-formanden, der endnu engang får understreget, at partiets ønskeposition for tiden er til højre for Venstre i udlændingepolitikken. Venstre advarer til gengæld mod at skære alle friskoler over en kam.

Et politisk flertal skærpede allerede sidste år tilsynet med friskolerne, og myndighederne holder for tiden ekstra øje med syv muslimske friskoler, ifølge Berlingske. De versende pressehistorier er angiveligt ved at blive undersøgt. Så mens man afventer fakta om påstået jihadistisk undervisningsmateriale og lignende, kunne socialdemokraterne måske få tid til at kigge på det, man rent faktisk ved om de muslimske friskoler.

Ifølge en undersøgelse fra tænketanken Kraka får elever på muslimske friskoler 1,4 karakterpoint højere gennemsnit ved afgangsprøven i 9. klasse end tosprogede børn med samme baggrund i folkeskolen. Elever fra muslimske friskoler har 5,6 prodentpoint større chance for at færdiggøre en ungdomsuddannelse fem år efter afsluttet skolegang. Og 7,1 procentpoint større chance for at påbegynde en videregående uddannelse fem år efter.

Frederiksen er selvfølgelig klar over, at forslaget kan være i strid med grundlov og konventioner. Men »jura er ikke en eksakt størrelse«, trøster formanden sig med.

Hvordan det kan være fremmende for integrationen at trampe på minoritetsbeskyttelse og grundloven, samtidig med at en lang række muslimske friskoler gør et bedre stykke arbejde end de folkeskoler med flertal af tosprogede elever, Frederiksen og resten af Christiansborg har det fulde ansvar for, er hinsides enhver fantasi.

Det er ikke bare skadelig symbolpolitik. Det er en hetz.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Sørensen

Så socialplutokratiet melder ud at muslimske friskoler ikke gavner den nationale ensretning...det kan vel ikke overraske når man tænker på det er Sass og Mette der leder partiet.

Eva Schwanenflügel, Ryan Klitholm, Teodora Hansen, Steffen Gliese, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Om jeg fatter, at det skulle være en del af venstrefløjens projekt at holde hånden over nogen religion og tilhørende skoler, der præker det crap.

Nette Skov, Torben K L Jensen, Martin Sørensen, Peter Hansen, Michael Hullevad, Jonathan Smith, Palle Yndal-Olsen, Claus Schmidt, Hans Aagaard, Peter Frost, Marianne Stockmarr, Jan Kauffmann, Henrik Nielsen, David Hertz-Holm, Kjeld Jensen, odd bjertnes, Henrik Andersen, Rie Forchhammer, Søren Ferling, Susanne Andersen, Peter Bojsen, Ulf Johannesson, Kim Houmøller og Morten Clausen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvorfor melder Mette Frederiksen og andre såkaldte socialdemokrater sig ikke ind i DF? Socialdemokrater er de ikke længere.

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Ryan Klitholm, Teodora Hansen, David Zennaro, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Mads Berg, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Poul Anker Sørensen, Hans Larsen, Karsten Aaen, Thomas Kamp, Flemming Berger, Colin Bradley, Niels Duus Nielsen, Susanne Andersen, Poul Sørensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Benny Jensen
Det er åbenbart noget crap der giver bedre karaktere end det socialplutokratiet vil sætte i stedet.
- Desuden er dialog ikke gået a mode på venstrefløjen bare fordi det borgerlige sammenrend fortrækker at elitærere partier bestemmer hen over hovedet på befolkningen eller befolkningsgrupper, der ikke er et udtryk for "majoriteteskulturen" ... man tror det ikke men det er det udtryk som Mette Frederiksen bruger - lad mig gætte på, at det er udtryk hun har fundet på sammen Sass....

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Ryan Klitholm, Teodora Hansen, Steffen Gliese, Marianne Stockmarr, Ejvind Larsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Benny Jensen
Har Danmark ikke længere ytringsfrihed , foreningsfrihed,forsamlingsfrihed, religionsfrihed??
I mine øjne er det en uhyggeligt udvikling - hvad bliver det næste forbyde politiske partier, der kritisere regeringen osv.

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Ryan Klitholm, Peter Jensen, Jens Winther, Teodora Hansen, David Zennaro, Steffen Gliese, Mads Berg, Ejvind Larsen, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Karsten Aaen, Flemming Berger og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Mette Frederiksen og Sass Larsen er en uhyggelig udvikling ....

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Teodora Hansen, David Zennaro, Mads Berg, Ejvind Larsen, Alvin Jensen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
charlie white

Enhver virksomhed der undergraver friheden til at ytre sig bør afvises og ikke modtage offentlig støtte.

At bruge retten til at ytre sig, for at modarbejde og gøre den daglige kamp for frihed vanskeligere, er selvfølgelig forkert, og skal helt korrekt, udsættes for konsekvenser.

Susanne Andersen, Martin Sørensen, Peter Hansen, Claus Schmidt, Hans Aagaard, Jan Kauffmann, Carsten Wienholtz, Rie Forchhammer, Søren Ferling og Morten Clausen anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg har ikke noget mod muslimer, men jeg har noget imod de i bosætter sig i Danmark for at praktisere en anden kultur, som splitter sammenholdet.

Der findes da mange andre steder på Kloden, så for mig er det ok at lukke friskoler, da de i princippet modarbejder integration..

Martin Sørensen, Peter Hansen, Michael Hullevad, P.G. Olsen, Claus Schmidt, Hans Aagaard, Charlotte Svensgaard, Henrik Nielsen, Henrik Andersen, Rie Forchhammer og Søren Ferling anbefalede denne kommentar
Kay Max Jensen

Hvis der noget som er dansk kultur, er det de frie skoler og der har i årevis været dybt sekteriske (kristne) frie skoler uden angreb fra div. politikere. Man skal bekæmpe fundamentalisme og ekstremisme men ikke med angreb på danske kerneværdier.

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Poul Sørensen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Ejvind Larsen, Alvin Jensen, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen, Flemming Berger og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Skal vi tage den nu? Jeg vil hellere høre om Kong Henrik, men ok det kan vi da godt så.
Vedr. de 1,4% bedre gennemsnitskarakterer.
At måleenheden for vores børns parathed til at overtage verden efter os selv er utilstrækkelig jævnfør vore egne idealer, blev igen bevist da man nævnte at muslimske friskoler præsterer "1,4% bedre end Folkeskolen".
Et bevis for det er at 2. verdenskrig ikke ville have været så vanskelig en opgave for de allierede hvis det var tilfældet at religiøs eller politisk fanatisme udelukkede faglig dygtighed.
At Mette F tyr til signalpolitik skyldes at hun kender den politiske virkelighed.
Jeg tror ikke DF havde løftet en finger eller at pressen havde gidet skrive om det, hvis nogen fra Soc.Dem. havde foreslået at ændre kriterierne for karaktergivningen i samfundsfag.

Hvor er nyheden?

Henrik Andersen

Socialdemokratiet er ved at få vendt skuden ifh. muslimske friskoler, nu mangler et grundigt tjek af moskeer, nedbringelse af indvandring fra muslimske lande, hjemsendelse af kriminelle
indvandrere uden dansk statsborgerskab. Så kan jeg stemme på dem igen, fortsæt den gode linje.

Søren Ferling, Morten Pedersen, Peter Hansen, Michael Hullevad, Jan Kauffmann og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvilke politiske partier kritiserer regeringen, de går da ret stille med dørene.
Tilsyneladende er løsninger på problemer at forbyde dem eller større straffe. Det kan være, at muslimske friskoler er på forkerte spor, så må de revidere og forny sig. I virkeligheden kan det være en hjælp, hvis man har fælles mål - nemlig at få unge mennesker uddannet og indgå i det almindelige samfund.
Med de mange hindringer i dag, hvor man ikke har fællesskab, bliver man nødt til at lade tiden gå, indtil den er moden.
Dog på ingen måde sådan, at der skabes problemer og fjendtlighed. Men det kunne evt. debatteres?
Socialdemokratiet i denne form med Frederiksen og Sass giver ikke meget håb om et egentligt alternativ til dette økonomi-ræs og manglende grønne udvikling, det er nødvendigt at protestewre på en intelligent måde og lægge planer, der så kan give folk et regulært alternativ til nuværende.

Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Trond Meiring og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Ingen tvivl om at kæft trit retning og ideologisk fodslag øger evnen til at lire lektier af ved eksamensborde. For min skyld kan man fint notere det i sig selv som en erfaring og en kulturberigelse man ikke lige selv havde tænkt. Men er shariaen så o
gså en tilsvarende bedre ideologi end folkeskolens bærende f.eks. ? Det er en noget tynd og rent kvantitativ tråd Mette-Line Thorups logikker dingler i.

David Hertz-Holm

Utroligt klodset formuleret forslag, men målsætningen om at stoppe muslimske friskoler kan man da kun bifalde. Ingen børn bør indoktrineres religiøst, og det er og bliver svært at tro på at skoler der bekender sig til en religion skal kunne tilbyde den nødvendige grad af oplysning og refleksion om religiøse spørgsmål som alle børn bør have krav på, så de selv kan danne religiøs identitet eller mangel på samme, og hvor det er et demokratisk svigt af børnenes rettigheder og integritet hvis man fratager dem den oplysning, og det er så ligegyldigt om det er Islam eller nogen anden religion.

Henrik Andersen, Peter Hansen, Michael Hullevad, P.G. Olsen, Toke Andersen, Claus Schmidt og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar

Reelt set er det noget rigtig møg det Mette Frederiksen er ude i, for faktisk tror jeg ikke hun kender ret mange af de omtalte skoler, men hun hopper gladelig i med begge ben for at følge en folkestemning der passer ind med DF. Jeg er helt på det rene med at firskoler uanset ideologi, moral og tro skal holdes øje med, da de trods alt har et ansvar for de børn de har , men vi skal huske at vores samfund betaler den største del af deres budget. Hvorfor muslimske forældre trods ikke så mange penge formår at sikre "beskyttelsen" mod vores kultur og moral ved vi vel heller ikke. Måske har disse børn oplevet dårlige vibrationer fra "danske" børn og forældre. Personligt synes jeg friskoler er en dårlig ide da de deler børn op efter økonomi m.v.

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Mads Berg og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

De frie og alternative skoler begyndende fra 60'erne var ret sundt for samfundets frie udvikling, men siden de så "glade" 00'erne har det antaget en samfunds undergravende karakter, for i takt med neo-liberalismens fremmarch sidenhen har tendensen været hen imod det elitære og reaktionære hvor de første victims har været vestegnens skoler: de er efterladt til hen og anfalds projekter for den absolutte mislykkede integration.
Løsningen er vel ikke den sure medicine om frie og atomiserede "tro"-baserede skoler: katolske, muslimske, protestantiske, budhistiske, jødiske etc. Frie skoler var engang et unikt koncept for det meget homogene danske samfund, men i vor kaotiske moderne tider er der et stort behov for en gennemgående reform, hvor det unikt danske fri-skole koncept naturligvis skal overleve og udvikle sig selv - og det kunne vel sagtens være et krav fra fremtidens Euro-Asia til DK for at kunne kvalificere sig til EA's fonds angående OD - original dannelse.
Der må vel være en god grund til at Kemal Atatürk i sin tid indførte Tevhid-i-Tedrisat: Unified Secular Education in Anatolia.

Kim Houmøller

For 15 år siden havde jeg den udsøgte fornøjelse at køre bus i sydvest kvarteret, hvor der åbenbart lå en muslimsk friskole. Om eftermiddagen når eleverne fik fri, blev bussen fyldt af små muslimske piger alle iført tørklæde. Rart at se hvor vel integrerede disse små piger var. Deres brødre overhældte os senere på dagen med sten og andet kasteskyts. Bevar de muslimske friskoler, hvor man lærer at bekæmpe det land man er bosiddende i.

Søren Ferling, Susanne Andersen, Per Torbensen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

Kay Max Jensen

Helt rigtigt, men man kan også vende den om: Hvis der er noget, der er venstrefløjspolitik, så er det religionskritik. Venstrefløjen har i generationer angrebet religion og kirke uden at ryste på hånden. Af og til er bølgerne endda gået meget højt, som når Hans Kirk i Kritisk Revy sammenlignede kampen mod Indre Mission med rottebekæmpelse.
Hvad er der sket? Hvorfor pludselig så forsigtig?

David Hertz-Holm, Henrik Andersen, Søren Ferling, Morten Pedersen, Peter Hansen og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar

Muslimske friskoler, hvor der kun går børn af anden etnisk herkomst, og med samme religion, vil logisk set holde folk i et parallelsamfund, hvilket så efterhånden vil vokse og skabe en evig og uundgåelig konflikt i mellem dem og os, da interesser og ønsker til samfundsudviklingen vil være alt for forskellige.

Samtidigt vil denne konflikt fjerne alt fokus fra de andre problemer i samfundet, og specielt for den alm. lønmodtager og hans "små" problemer sammelignet med dette.

Muslimske friskoler fremmer ikke integrationen, men holder den i limbo eller direkte modarbejder den. Man kan ikke sammenligne med andre friskoler, da der netop her er den overordnede problemstilling omkring integrationen, som vil være alt afgørende.

Det bedste for alle, og da især invandrerene selv, vil da være at de kom i en ganske alm. folkeskole, hvordan skal de ellers nogensinde have en chance for, at gebærde sig på lige fod med os andre, hvis de aldrig har haft en chance for, at lære hvordan vores samfund, kultur, socialisering og interaktion folk imellem fungere her i landet.

Tak til socialdemokratiet for dette nødvendige og konstruktive forslag, som vil være en nyttig hjælp i integrationsprocessen.

Niels Duus Nielsen

Christian de Thurah, der er sket det, at kristendommen her i landet har forvandlet sig fra en dominerende institution, hvor bekvemmelighedskristne i kraft af deres netværk kunne dominere sogneråd og andre lokale demokratiske forsamlinger med henblik på at gennemføre og fastholde reaktionære tiltag og modarbejde enhver form for ændring af status quo.

Hvis Islam var en dominerende trosretning, hvis medlemmer sad på magten i diverse demokratiske forsamlinger, ville der være al mulig grund til at genoptage religionskritikken. Men umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om nogen demokratiske forsamlinger, som styres af muslimer - bortset fra et par beboerråd her og der, som blot afspejler beboernes demokratiske vilje, og så bestyrelserne i de muslimske friskoler, som ifølge sagens natur er muslimer, hvad ellers? Min søn blev smidt ud af folkeskolen og gik derfor i en periode i en rød friskole, hvor både lærerne og bestyrelsen var røde, for ellers ville det jo ikke have været en rød friskole. Det var helt transparent, og hvad kan du egentlig ønske dig mere?

Så det er ikke så meget et spørgsmål om at være forsigtig. som det er et spørgsmål om ikke at bruge sine kræfter på ligegyldige problemer, eller endnu værre, på at argumentere for brud på Grundloven. Det er tilladt at være religiøs her i landet.

Ture Strange, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Mads Berg, Poul Sørensen, Viggo Okholm, Ryan Klitholm og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Skal vi nu ikke også lade være med at manipulere med Marx? Citatet er: "Den religiøse elendighed er på én gang udtryk for og protest mod den virkelig elendighed. Religionen er den betrængte skabnings suk, den er er en hjerteløs verdens hjerterørelser, den er åndløse tilstandes åndsindhold. Den er folkets opium. ... Kritikken af religionen rummer altså i kim kritikken af den jammerdal, hvis helgenglorie religionen er."

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

@Steffen Gliese

Problemet med islam er jo at det er en lovreligion, altså også en ideologi, hvor man prøver at fremme og omskabe et samfund efter den religion/ideologi´s tanke og lovord, det synes jeg da ikke, at man skal støtte med statslige midler, og ej heller fremmer det nogen som helst integration.

Så islam er altså ikke alene en simpel religion, som folk klamre sig til i nøden, og et sidste håb, men også et magtredskab og styring af den frie tanke, da tankerne der bør tænkes jo allerede er nedskrevet!

Niels Christian Sauer

En privatskole, der ikke respekterer ligestillingen mellem kønnene, kan lukkes af tilsynet med henvisning til gældende lov. Hvis man VIL.

Steffen Gliese

Peter Hansen, hvis du ser, hvad mange muslimer siger, så er det, at de meget bedre indenfor rammerne af vores demokrati kan efterleve de religiøse bud end i de mellemøstlige diktaturer.

Hvad med andre foreninger og trossamfund?

F.eks. Buddhistisk center eller Jehovas vidner eller indremissionske forsamlinger. Hvis man har sagt A må man vel også sige B. Samfundet kan da ikke være efter den samme gruppe hver gang? Skal vi også lukke munden på folkekirkens præster eller andre der påvirker børns tankegang. Hvad med Disney Channel? Disney Channel og anden underholdning tror jeg har den mest skadelige virkning på mine niecer, selvom deres far tror på Islam.

Jeg kender forøvrigt en del muslimer efterhånden og de er da meget flinke, vi prøver at sludre lidt og de vil gerne lære dansk så jeg gør mit bedste for at imødekomme dem. Det virker meget godt, de bliver så glade og det gør jeg som regel også. I dag mødte jeg en fra Afghanistan i en kiosk, en ung mand. Vi gav hinanden hånden og udvekslede navne. Det var rart at byde ham velkommen her. Nogle af mine naboer er fra Syrien. Datteren og konen er lige kommet til Danmark efter at have ventet i 2 år i Syrien. Nu er familien glade. De er så venlige og rare mennesker. Der er også et par stykker fra Afrika, jeg ved ikke om de er muslimer eller hvad, men de er også rigtigt søde og vi sludrer om lidt af hvert. Jeg ønskede en af de nye held med at finde et arbejde og forklarede ham at det godt kan være svært. Han cykler på en lyserød racercykel for at få noget motion. Jeg mødte ham en dag da jeg var på vej til stranden. Det var hyggeligt at rende ind i ham der. Der er også en dreng fra Afrika der spiller fodbold hele tiden. Han kan jonglere med bolden 216 gange, det er hans rekord. Det er dejligt at bo sådan et sted med folk fra andre lande. De er ligeså imødekommende som mine andre naboer der er født i Danmark. Det virker på mig som om, at det mest handler om hvordan jeg selv imødekommer dem!

Jeg forstår ikke hvorfor så mange synes at muslimer er særligt slemme, men det er vel klart at det bliver de, hvis samfundet ikke kan lide dem! Det er det der er så trist. Jeg ved ikke hvem der kan gavn af denne splittelse imellem os og dem.

Min far har lært mig at være meget imødekommende overfor fremmede. Det er jeg virkelig glad for, for det giver muligheder for i mødet med dem at kunne skabe en positiv stemning og på den måde lære hinanden at lidt at kende. Det er dejligt at få dem til at føle sig velkommen her i et fremmed land.

Venlig hilsen

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Mads Berg, Johnny Winther Ronnenberg, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Viggo Okholm og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

Muslimske friskoler har generelt ikke et mangfoldigt tolerant samfund for øje. Jeg vil anbefale alle at læse Akmed Akkaris bog "Mit opgør med islamismen", der fortæller han øjenåbnende om verden bag murene, om virkeligheden på flere af de friskoler han er lærer på. Det er dybt sørgeligt hvordan Grundtvigs visioner forvaltes med løgn på løgn og strategiske meldinger til at malke tilskudsordningerne.

Peter Hansen, Henrik Andersen, Søren Ferling og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

Niels Nielsen
Religionskritik handler vel ikke kun om at kritisere en flertalsreligion, der sidder på magten, men om at kritisere religion som sådan ud fra et - i hvert fald i egen selvforståelse - mere rationelt eller videnskabeligt verdenssyn. Det (indrømmet) gamle eksempel, jeg nævnte, handler jo netop ikke om et angreb på den dominerende religion, men går specifikt på en fraktion af den. Uanset, hvordan man vender og drejer det, er der sket et skred på venstrefløjen her.

Jeg tror så at en del af motiverne til at vælge en muslimsk friskole også har noget med disciplin og viden at gøre. Det er den ne side dernæst kommer så nok et ønske om at bevare den religiøse kultur med tro og ret så regelret levevis. Folkeskolerne er også meget forskellige og desværre er der også forældre der, som bliver hysteriske hvis for mange nye .læs muslimer, skal være der. Men den ene mund ønsker man at muslimer skal spredes men med den anden mund ønsker man ikke selv at være en del af det. Egentlig burde vi bevare disse friskoler men med større krav evt. med flere såkaldt danske lærere som kan argumentere for det bedste i vores mere frie livssyn samtidig med at man respekterer Islam på linje med kristendom.

Niels Duus Nielsen

Christian de Thurah, du skal da være velkommen til at udøve religionskritik, hvis det betyder så meget for dit åndelige velbefindende, det er jo et frit land, vi lever i. Selv er jeg ret ligeglad med, hvad folk tror på, dem om det, så hvorfor jeg skulle udøve religionskritik, når jeg ikke rigtigt gider, og ikke rigtigt kan se relevansen heraf kan jeg ikke rigtigt forstå.

Det er jo ikke fordi vi trues af teokratiske tilstande, tværtimod er vort elskede demokrati ved at udarte til et flertalsdiktatur, hvor mennesker, der går i for små sko, føler at de skal bestemme over os, der går i mere fornuftige sko.

Jeg har en mistanke om, at al den snak om religionskritik blot er et figenblad, der skal dække over en fremskreden racisme. Men det er kun en mistanke, ikke noget jeg kan bevise.

Elisabeth Andersen, Mads Berg, Steffen Gliese, Viggo Okholm og Johnny Winther Ronnenberg anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Man kan roligt regne med, at nissen gemmer sig bag flertalsreligionen, det er der den kan tage røven på flest.

@Peter jensen

Hvis du ikke kan se, at der er forskel på islam og de fleste andre religioner, så har du valgt at være blind!

Men ellers er jeg i princippet enig, alt religion er overtro, og dog grænser noget af den henimod det filosofiske, f,eks budisme.

Der hvor kæden hopper af ved mig, det er når en religion bliver påduttende og påtrængemde ud over egne grænser, f.eks ved demostrativ påklædning, og krav i det offentlige rum, som andre der ikke dyrker samme religion skal enten underlægge sig eller acceptere i den politiske korrektheds tjeneste, og det synes jeg som venstreorienteret ikke er i orden.

Martin Sørensen, Henrik Andersen og Søren Ferling anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Peter Hansen, du har åbenbart ikke meget viden om religion, der i alle tilfælde bygger dybt og rodfæstet på filosofi - ja, uden religion, ingen filosofi, såmænd. Og den buddhistiske letmælksudgave er ikke noget at samle på, efter min ringe mening.
Du glemmer også en anden ting: at vi skal finde os i din påklædning! Den blander vi os kun udenom, hvis du blander dig udenom andres.

Trond Meiring

Steffen Gliese,
Ved du meget om buddhismen og dennes "letmælksudgave" og andre mejeriprodukter?

@Steffen Gliese

Der er stor forskel på en fastlåst eviggyldig sandhed, og så en relifion der er baseret på filosofi?

jeg tillader mig, at have en mening om påduttende propaganderende symboler i det offentlige rum ja, vi taler jo ikke om alm. Beklædning og nødvendig beklædning, men en tilkendegivelse om undertrykkelse og fascistoide budskaber, mon ikke du ville have det på samme måde med nazisymboler.

Martin Sørensen, Henrik Andersen og Søren Ferling anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Påduttende propaganderende symboler i det offentlige rum..." - skøn formulering!

Principielt er jeg enig, men i praksis er jeg ligeglad. Skulle jeg virkelig hidse mig op, hver gang jeg møder en mand med slips, som dermed symbolsk udtrykker, at han har underkastet sig den herskende orden? Eller en kvinde med makeup, som dermed symbolsk forsøger at hævde sin seksualitet? Eller hver gang, der kører en bus forbi, der forsøger at få mig til at købe et eller andet ligegyldigt, som jeg ikke har brug for, og dermed symbolsk propaganderer for en køb-og-smid-væk-kultur, som jeg finder dybt forkastelig?

Okay, reklamerne på busserne irriterer mig faktisk, men folks påklædning kan altså ikke rigtigt få mit blod i kog.

Elisabeth Andersen, Trond Meiring og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

@ Niels Nielsen

Jeg vil jo heller ikke sige, at jeg hidser mig op, men det er bare ikke noget jeg på nogen måde ønsker at fremme. Jeg ser mange unge piger, som på den måde får bundet deres ungdom og udfoldelse via sådanne styrende beklædningsdiktater, og dermed spilder og begrænser selvsamme ungdom, og det gør mig meget trist til mode, at tænke på.

Det handler, som skrevet før, også meget om integration og om at være oplyst, så det handler vel i bund og grund også om frihed til selvudvikling, dvs. at det mest er for deres egen skyld, og ikke min.

Jeg bryder mig absolut heller ikke om reklamer, de suger unødig opmærksomhedsenergi ud af en, og den energi og fokus vil jeg hellere bruge på nogle konstruktive tanker.

Reklamer på gaden og på nettet er unødig støj!

Martin Sørensen, Trond Meiring og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Nogle af de danske piger (de mest letklædte, sminkede etc.), og nogle "udenlandske" piger (de mest tildækkede, reserverede etc.) kan synes som hinandens ekstreme modsætninger. Men egentlig er det vel ikke så vigtig, som Niels Nielsen ræsonnerer. Individet bør selv bestemme hvordan det skal gå klædt. For mig, er det så bare fint om pigerne vil vise sig frem, og om de ikke vil, så er det også helt fint med mig. ;-)

Poul Sørensen

"Påduttende propaganderende symboler i det offentlige rum..."
- Jeg kom lige til at tænke på om der her var tale om DR og deres tvungne licens....men det er rigtigt DR er ikke påduttende propaganda symbol i det offentlige rum som jeg er tvunget til at betale licens til. DR er selvfølgelig "en påduttende propaganderende institution i det ofentlige rum" ... my bad.

@ Trond Melring

Problemet opstår der hvor valget reelt ikke findes.

@Poul Solrart Sørensen

Nu virker det måske også lidt voldsomt, at påstå at du er uenig i alt hvad DR sender og bekender sig til.

Du skulle prøve at se Russia Today, så skulle du se hvordan man kan vende og manipulere tingene!

Desuden så er nogle ting måske inspirerende hvor andre ting bare ikke føre nogle steder hen udi udvikling, altså en "blind end".

Trond Meiring

Peter Hansen,
Al tvang og ufrihed er grundlæggende og principielt af det onde.

Trond Meiring

Og, det er jo altid en fattig trøst, at det måske står værre til andre steder.

MF er en værre bonderøv/kone for hun aner intet om Tyrkiet og ej heller om den islamiske verden og civilisation, og heller ikke om hvad US har i gangsat af diverse skumle planer siden 70'ne for at undergrave den socialistiske utopia. Any antydning om den islamiske GRØNNE BÆLT for at undergrave x-Sovjet burde få alarmklokkerne gå i gang for enhver seriøs "venstre-orienteret" politiker! Ak, ja det danske Social-Demokrati og Socialisme, goddag med en økseskaft. Det er ikke for at fremmane en anti-muslimsk spirit men blot påpege at neo-imperialismen er ret farligt når den er ved at afvikle sine nyttige idioter - i dette tilfælde højst sandsynligvis Gülenistiske skoler i DK.

Trond Meiring

Recep INAL,
Det hedder, "Goddag, mand. Økseskaft."
Der var i historien en gammel, tunghørt (eller simpelthen mer eller mindre døv) mand, der sad på sin skammel udenfor huset og skar på et gren fra et træ. Så kom der en nabo forbi og sagde, "Goddag, mand."
Den gamle, som troede at naboen spurgte om hvad han lavede, svarede så, "Økseskaft!", for det var jo et skaft til sin økse, han sad og lavede.

Poul Sørensen

Peter Hansen
Bare at du kommer til at tænke på RT når der tales om DR, det viser hvor langt ude DR er.
Jeg ser Al Jazeera, der er en af verdens bedste nyhedsmedier. Der er rigtigt meget jounalistik på et niveau der er i særklasse, det er meget sjældent at man tænker, at det blev jeg ikke klogere af eller der var ikke nok baggrund med .... Al Jazeera har opkøbt mange af verdens bedste rapportere, så selvfølgelig er det klasse.

@Poul Sorart Sørensen

Ny ser jeg mange forskellige nyhedsmedier, og jeg har også set "meget" Al Jazeera indtil for nogle år siden, for da fandt jeg ud af, at den engelske version adskiller sig væsentligt fra den arabiske, og så faldmede billedet lidt, da jeg netop også ofte synes, at det der blev sagt ofte var fornuftigt, ligeså dækning og objektivitet, men det skulle desværre ikke være det samme på den arabisk talende del, og så falder hele formålet til jorden efter min bedste vurdering.

Så altså en station der desværre taler med to tunger...

Niels Duus Nielsen

Peter Hansen, det er svært, om ikke umuligt, at finde et nyhedsmedie, som ikke taler med to tunger, og når man en sjælden gang finder et sådant, viser det sig ofte at den tunge, der tales med, kun kan udtale sig om det, der ses, når kikkerten holdes for det blinde øje.

Opgaven er at vurdere og kritisere alt, hvad man læser. Er kildegrundlaget i orden? Er fremstillingen farvet af bias? Et godt argument med gyldige præmisser er et godt argument, uanset hvem, der fremsætter det. Og selv om du på nogle punkter har andre holdninger end mine, kan jeg jo ikke røre dine argumenter og dine præmisser, hvis de ellers er i orden.

Derfor er jeg ikke så bange for at se RT eller al-Jazeera, tværtimod giver de mig ofte en anden vinkel på virkeligheden end den, de danske medier normalt serverer. Det er så op til mig - og dig - at finde mening i galskaben.

Vor tids forbandelse er, at virkeligheden formes af medierne, så hvis man ikke stoler på mediernes virkelighed, og ønsker at lære den virkelige virkelighed at kende, er man henvist til at læse, hvad medierne skriver, for der er - udover de i sagens natur subjektive erfaringer, som kan komme til udtryk i personlige anekdoter - ikke andre kilder til sandheden.

Det er fristende at tro, at der ikke er nogen mening med galskaben, og det er endnu mere fristende blot at tro på, hvad aviserne skriver, men hvis man vil VIDE, er der ingen vej uden om at læse revl og krat og så forholde sig kritisk til det hele.

Jeg ser af og til Fox News på youtube, ikke fordi jeg tror, de serverer sandheden, men for at få en fornemmelse af, hvad der rører sig på den amerikanske højrefløj. Måske ville du have godt af fordomsfrit at se lidt al-Jazeera, selv om du mistror mediet? Med de kildekritiske briller på, selvfølgelig, men det gælder altså også, når man læser Washington Post eller Information.