Det kenyanske fyrtårn

LEDER
Kenyanere observerer en demonstration over valgresultatet, der erklærede oppositionsleder Raila Odinga som taber. 

Kenyanere observerer en demonstration over valgresultatet, der erklærede oppositionsleder Raila Odinga som taber. 

Abaca
12. august 2017

Det er altid værd at bemærke, hvad der foregår i Kenya.

Kenya har en befolkning som Spanien og god landbrugsjord, en sjælden vare i Afrika. Det har i århundreder været en etnisk smeltedigel med nu hele 40 folkeslag, næsten dobbelt så mange, som skal enes i EU. Siden det i 1963 blev selvstændig, har folkeslagene enedes om et demokratisk styre af staten, selv om markant magtmisbrug har medført lange stræk med diktatur og etnisk dominans.

Det er økonomisk veldrevet sammenlignet med andre afrikanske lande, folk flest kan læse og skrive og regne den ud, og landet tiltrækker investering og handel. Dybvandshavnen i Mombasa med vejene til kontinentets indre gør dets hovedstad, Nairobi, til et af Afrikas vigtigste knudepunkter for varer og kapital, mennesker og magt.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for ingemaje lange
    ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu