Måske er der alligevel brug for nogen til at rådgive DR om mangfoldighed

LEDER
Danmarks Radios ansatte må gerne deltage i Copenhagen Pride. Men de bør ikke bære tøj eller skilte med DR’s logo. Ifølge Danmarks Radios etikchef, Inger Bach, kan man ikke bevare sin journalistiske uafhængighed og samtidig deltage i homoparaden
Stine Tidsvilde
8. august 2017

I næste uge afholdes Copenhagen Pride. Siden den første parade blev afholdt for lidt mere end 20 år siden, er antallet af deltagere og virksomheder, som går med i paraden for at vise deres støtte til seksuelle minoriteters sag, vokset og tæller i dag blandt andre teknologivirksomheder som Microsoft og IBM, banker som Nykredit og Danske Bank og offentlige institutioner som DSB og Forsvaret.

Men ikke Danmarks Radio.

Danmarks Radios ansatte må gerne deltage i Copenhagen Pride. Men de bør ikke bære tøj eller skilte med DR’s logo. Ifølge Danmarks Radios etikchef, Inger Bach, kan man ikke bevare sin journalistiske uafhængighed og samtidig deltage i homoparaden. Som hun siger til fagbladet Journalisten:

»Sagen er et godt eksempel på, hvor hårfin balancen er mellem at værne om DR’s uafhængighed og samtidig være en åben virksomhed.«

Det er svært at forstå.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Niels Nielsen
  Niels Nielsen
 • Brugerbillede for Steffen Gliese
  Steffen Gliese
 • Brugerbillede for David Zennaro
  David Zennaro
 • Brugerbillede for Hans Aagaard
  Hans Aagaard
 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
Niels Nielsen, Steffen Gliese, David Zennaro, Hans Aagaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

Otto Lerche Christiansen,
Det kunne være fedt, hvis DR deltog i Priden sammen med alle andre, der bakker op om den.
Præster i krave, katolikker og ortodokse fra alle trosretninger er velkomne.
Men, men.. Mediernes rolle er ikke deltagelse. Det er iagttagelse, rapportering, analyse og alt det vi godt ved.
Vi kan altså ikke have medierne til at deltage i begivenhederne på lige fod, dermed mister de enhver troværdighed.
Efter alt at dømme er det sket i USA, hvilket ej fordrer kopiering på noget plan.

Finn Thøgersen, Susanne Andersen, Henrik L Nielsen, Morten P. Nielsen, Kim Houmøller og Henrik Brøndum anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

Trond Meiring, ser egentlig ikke "Fear and loathing in Las Vegas" som noget der var 'in' her i Danmark.
Men jeg tager da nok fejl ;-)

Brugerbillede for niels astrup

Ja gu er der brug for mere mangfoldighed i DR.

Lige nu er tophistorien på nettet og i radioaviserne, at politiet i København ikke kan klare banderne!

Det sker så otte år efter, at store provinsbyer begyndte at få sløjfet DERES politistationer. De fleste heroppe har forlængst opgivet at ringe efter politiet. For godt et år siden så en god bekendt en fyr komme gående med pistolen fremme. Hun gad ikke en gang ringe til politiet.

Så jov: DR burde dække HELE Danmark. Men det er nok ikke det, der menes med mangfoldighed.

Finn Thøgersen, Egon Stich og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for David Zennaro
David Zennaro

Hahaha, hvor er det latterligt, at DRs medarbejdere ikke må skilte med det. Til priden altså. Åh, hvor det lyder som noget fra min ungdom!

Brugerbillede for Poul Solrart Sørensen
Poul Solrart Sørensen

I 70'erne var der bred opbakning til at mænd var langhåret, men det er forsvundet på den måde forstået at der ikke er nogen opbakning det er istedet forandret til at det er nogens valg af livsstil og hvis DR dengang havde bakket op om at alle skulle være langhåret (som en del os havde fået opfattelsen af at udviklingen ville blive) så havde DR ikke været deres job voksent i forhold til at være kritisk overfor hvad der er en "bevægelse" og hvad der er en kamp for lige rettigheder. For mig og se er der meget i homobevægelsen der er en "bevægelse" som vil være afløst af almindelig accept og ligeberetiggelse om 10 år.

Brugerbillede for Dennis Jensen
Dennis Jensen

Folks seksualitet er vel deres egen sag? Hvorfor skal DR skildre med det? Det er vel ikke deres arbejde?

Personligt finder jeg det vigtigt at DR, som statsstøttet organisation, ikke pludselig skal stå til salg for samfundets egne ideologiske udtryk. Vores årlige Pride Ritual har jo formentlig ikke megen betydning for seksuelle el. kønslige minoriteter - det er mest en måde for diverse politikere, bloggere og selvbestaltede "kendis" personligheder, at udbasunere deres frisind og generelle moralske korrekthed. Der skal være plads til de homoseksuelle! Jo tak, det er vist ikke så kontroversiel holdning i dagens Danmark ...

Christian de Thurah og Poul Solrart Sørensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Poul Solrart Sørensen
Poul Solrart Sørensen

Iøvrigt mener jeg at DR bør nedlægges fordi, det er usundt at have statsmedie kan svømme i penge og tiltrækker folk der kan se at pengene sidder så løst, at de kan financere deres personlige livsstil med penge fra licenstruget ... ikke mindst fordi der er en ledelse, der måske opretholder nogen juonalistiske forpligtigelser, men stort set ikke føler nogen forpligtigelse overfor licensbetalerne.