Leder

Øremærket barsel i stedet for kvoter

Debat
15. september 2017

En ny undersøgelse fra Dansk Industri udarbejdet på baggrund af tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at andelen af kvinder i bestyrelser for de 1.400 omfattede virksomheder er steget fra 10 pct. til 17,4 siden 2013, hvor nye regler trådte i kraft.

Enhedslisten er selvfølgelig ikke tilfreds. Partiet mener, at der stadig er langt til en fordeling, som er værd at fejre. Og så sent som i foråret råbte både mandlige og kvindelige topledere ifølge Berlingske Business op om, at de danske regler skulle strammes, fordi udviklingen går for langsomt i Danmark sammenlignet med lande, hvor presset på virksomhederne for øget ligestilling er større end herhjemme.

I Danmark er det nemlig frivilligt for større virksomheder dels at opstille måltal for andelen af kvinder i bestyrelser, dels at indføre en politik for at fremme ligelig kønsfordeling i virksomhederne.

Om de førnævnte topledere anser resultatet af den nye undersøgelse for så positivt, at de ikke mener, der skal foretages yderligere fra lovgivernes side, vides ikke. Men deres utålmodighed understreger, at det ikke kun er Enhedslistens ligestillingsudvalg, som ønsker, at der sættes mere mere fart på bestræbelserne på at få en mere ligelig fordeling af bestyrelsesposter mellem kvinder og mænd.

At andelen af kvinder i bestyrelser er steget, skyldes formentlig også, at både EU og den tidligere regering har rumsteret med planer om at tvinge virksomhederne til at øge ligestillingen. Det har skabt fokus på problemet og fungeret som en slet skjult trussel. Men som også økonomiprofessor Nina Smith påpeger, er fokus på kvindelige talenter ganske vist positivt, »men det flytter ikke noget fra den ene dag til den anden«.

Der skal en langt større kulturændring til. Frivillige handleplaner og lignende er ikke de eneste redskaber i kassen. Derfor opfordrer Nina Smith politikerne til på ny at overveje at indføre øremærket barsel til fædre, hvis de vil have tingene til at gå hurtigere.

Hvad angår danske mænd og kvinders muligheder for at holde barsel, er det nemlig ikke lykkedes danske politikere at øge ligestillingen. De har i stedet indført en lovgivning, der understøtter det kønsstereotype familiemønster, sådan at kvinderne tager langt den største andel af barslen og derfor stadig halter efter mændene løn- og karrieremæssigt. Uanset de gode resultater ad frivillighedens vej. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Personligt finder det langt mere utroligt med alle disse bagstræberiske beton-liberale, der i misforstået forsvar for et absurd og selvmodsigende frihedsideal, desperat kæmper mod vindmøller og andre fremskridt.
Tænk at de ikke selv kan se hvor latterlig og forældet en tankegang de repræsenterer.

Frederikke Nielsen

Så længe staten skal betale for gildet, er det helt fint med nogle regler, der fokuserer på ligestilling.
Gider den enkelte familie ikke alt "de' dær ligestilling", kan de jo selv betale. Enhver frihed har sin pris.

Johnny Winther Ronnenberg

Det er på tide med en reel deling af barslen, den største modstand kommer paradoksalt nok ikke fra politikerne, men fra kvinderne som ofte opfatter barselorlov, som deres tilkæmpede privilegium, fordi de fik retten først. Det har de selvfølgelig ret i, men det er ikke ligestilling.

Søren Kristensen

Ja, hvis bare ikke kønnene var så stereotype!

Søren Kristensen

Stereotypiske, skulle der vist stå.

Dorte Sørensen

Hvis kvinderne virkelig holder manden fra at tage sin halvdel af barslen - så må mændene da råbe højt og kræve øremærket barsel til mænd.
Jeg er bare bange for at det ikke er den største grund til at mange mænd kun tager en lille del eller ingen ting. - bange for arbejdsgiverens og andres misbilligelse, tjener mere end moren, osv.........

Begrundelsen fra den borgerlige fløj om ,at de ikke kan og vil blande sig i privatlivet lyder hult, når politikerne ellers er helt fremme i "skoene" i de fleste andre situationer. Samt at de har vedtaget øremærket barsel til moren.

Barselsperioden skal sættes op til 1 1/2 år og lønnen under barsel skal være 100% af folks normale løn. Forældrene skal selv bestemme hvordan de vil fordele barslen mellem sig. Så skal det nok ordne sig alt sammen.