Tåbeligt at gå dansk enegang og lukke af for kvoteflygtninge

LEDER
13. september 2017

FN anmodede sidste år verdens lande om at tage imod flere kvoteflygtninge. I Sverige besluttede de fremover at give ophold til 5.000 om året mod 3.500 tidligere – selv om landet under flygtningekrisen løftede en langt tungere byrde end andre europæiske lande.

I Danmark gør regeringen noget andet. Tidligere har vi taget imod 500 kvoteflygtninge årligt, altså en tiendedel af, hvad Sverige nu har forhøjet sin andel til. Men vi har brug for »et pusterum«, siger integrationsminister Inger Støjberg. Derfor har hun bebudet, at Danmark ligesom sidste år ikke vil tage nogen kvoteflygtninge overhovedet i 2017.

Og hun har udsendt et lovforslag, der generelt gør op med princippet om, at Danmark hvert år giver ophold til 500 kvoteflygtninge udpeget af FN’s Flygtningehøjkommissariat, UNHCR. I stedet skal det være op til ministeren at vurdere fra år til år, om Danmark kan bidrage.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Holger Madsen
  Holger Madsen
 • Brugerbillede for Steen Sohn
  Steen Sohn
 • Brugerbillede for Kristen Carsten Munk
  Kristen Carsten Munk
 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
 • Brugerbillede for Niels Nielsen
  Niels Nielsen
 • Brugerbillede for Toke Andersen
  Toke Andersen
 • Brugerbillede for Hans Larsen
  Hans Larsen
Holger Madsen, Steen Sohn, Kristen Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Niels Nielsen, Toke Andersen og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Ole Falstoft

Det er skamfuldt!
At et rigt og velfungerende samfund kan udvise en så smålighed og menneskelig armod

Christel Gruner-Olesen, Eva Schwanenflügel og Dagmar Holdensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Ryan Klitholm

"Sjovt" nok vil borgerlige regeringer hverken gå enegang eller være førende, når det gælder klima/miljø, ulandsbistand o.l. Men når det gælder populisternes vælgermagnet nr. 1 "ud med de fremmede", er de helt fremme i skoene for at sparke hårdest. Historieløsheden har aldrig haft det bedre, når "moderne" vælgere er så ufatteligt lette at narre med det urgamle politikertrick at opfinde en fjende udefra, når problemerne tårner sig op indenrigs.

Der er skadeligt for DK's omdømme som en samarbejdende nation, der tager sin del af slæbet, og det er visionsløst, så det skriger til himlen.

Christel Gruner-Olesen, Johnny Winther Ronnenberg, Holger Madsen, Kristen Carsten Munk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar