Læsetid 3 min.

Personalisering af fejl på arbejdspladsen fritager ledelsen for ansvar

LEDER
Vi begår alle fejl på vores arbejde. Gør en journalist det, er konsekvensen en efterfølgende rettelse i mediet. Gør en læge det, kan konsekvensen blive en efterfølgende begravelse. Både den journalistiske og den lægefaglige arbejdsplads har et ansvar, som hviler på ledelsen. Jo alvorligere den mulige følge af et svigt er, des større er ledelsens ansvar for at tilrettelægge arbejdet, så risikoen for fejl mindskes mest muligt.

Vi begår alle fejl på vores arbejde. Gør en journalist det, er konsekvensen en efterfølgende rettelse i mediet. Gør en læge det, kan konsekvensen blive en efterfølgende begravelse. Både den journalistiske og den lægefaglige arbejdsplads har et ansvar, som hviler på ledelsen. Jo alvorligere den mulige følge af et svigt er, des større er ledelsens ansvar for at tilrettelægge arbejdet, så risikoen for fejl mindskes mest muligt.

Sille Veilmark
13. oktober 2017

De hvide kitlers broderskab – åh, jo tak, man kender det: En standshovmodig liga af læger, der udnytter folks frygt for sygdom til at tage sig grundigt betalt og i øvrigt dækker over hinandens svigtende formåen. Det er et billede, som ganske mange ikke-læger mellem år og dag har fået anledning til at gå og skumle over.

Herligt som det kan være at pille lægestanden ned fra dens piedestal, skal man dog bevare sindet åbent for, at der kan være tilfælde, hvor dens medlemmer kan have ret i at påstå sig urimeligt forfulgt.

Et sådant tilfælde har denne avis oprullet i sine udgaver tirsdag og onsdag denne uge.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
 • Brugerbillede for Espen Bøgh
  Espen Bøgh
 • Brugerbillede for Poul Anker Sørensen
  Poul Anker Sørensen
 • Brugerbillede for Toke Andersen
  Toke Andersen
 • Brugerbillede for Lise Lotte Rahbek
  Lise Lotte Rahbek
Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh, Poul Anker Sørensen, Toke Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu