Læsetid 3 min.

I 2002 sagde sagde Brian Mikkelsen, at TV2 ville være solgt inden for 100 dage. Farcen er dog aldrig stoppet

LEDER
13. november 2017

Efter næsten 15 års juridisk tovtrækkeri, fastslog EU-domstolen i torsdags endegyldigt, at TV 2 Danmark i årene 1995-2002 modtog ulovlig statsstøtte i milliardklassen.

Nu skal en dansk domstol tage stilling til, om TV 2 skal betale næsten to milliarder i såkaldte ’ulovlighedsrenter’, og en anden dansk retssag kan føre med sig, at TV 2 muligvis skal betale endnu mere. Det kan tage yderligere et par år.

Man mindes den selvsikre kulturminister Brian Mikkelsen, der i 2002 erklærede, at TV 2 ville blive privatiseret »i løbet af 100 dage«.

Nu, mere end 5.000 dage senere, ser det ud til, at den borgerlige værdipolitiske mærkesag om salg af TV 2 må vente endnu længere. Måske forbi den grænse, der står i regeringsgrundlaget – inden udgangen af 2018.

Den paradoksale situation er, at staten kan komme til at skylde staten et milliardbeløb. Staten, der er eneaktionær i TV 2 Danmark A/S, kan ikke bare sende pengene til TV 2, som derefter returnerer pengene til staten. Det ville klart være ulovlig statsstøtte.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for David Zennaro
  David Zennaro
 • Brugerbillede for Michael Hullevad
  Michael Hullevad
 • Brugerbillede for Torben K L Jensen
  Torben K L Jensen
 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Michael Hullevad, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Mikkel Kristensen
Mikkel Kristensen

staten ejer TV2, og TV2 skylder staten 2mia, hvem går konkurs ved, at skylde sig selv penge? - hvis Tv2 bliver solgt, så vil man kunne lave en public service kontakt så langt som til månen - men sælges Tv2 igen, så er tredje ejer ikke forpligtet af nogen som helst kontakt.-

Brugerbillede for David Zennaro

Hvorfor skulle man ikke bare lade den gå konkurs og lade et nyt opstå af ruinerne? Er det ikke sådan erhvervsvirksomheder har gjort i årevis, når de har lavet for store fejl?

Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Arne Lund

1. Brian Mikkelsen har godt af denne kolde afvaskning, der igen igen .- demonstrerer hans uduelighed.
2. Hvis bundskraberkanalen TV2 lukker, vil det være et stort kulturpolitiske fremskridt. For så kan det være - og man har vel lov til at håbe - at DR atter løfter kvalitetsniveauet. For den konkurrence som TV2 førte med sig, det var et hæmningsløst ræs mod bunden.

Finn Egelund, David Joelsen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Tino Rozzo, Trond Meiring, Olav Bo Hessellund, Claus Schmidt, Torben K L Jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Bjarne Bisgaard Jensen
Bjarne Bisgaard Jensen

Dette miskmask af såkaldt public service og reklamefinanciering var en dødssejler fra begyndelsen, hvor gedigen og veldokumenteret public service blev ofret både i tv2, det sagde sig selv, men også i DR.
Nu rettes skytset naturligvis mod DR, god gammeldags men veldokumenteret politisk proportionsforvrængning, der skal beskytte det politiske establisment og kapitalinteresser

Finn Egelund, Torben Bruhn Andersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Michael Kongstad Nielsen
Michael Kongstad Nielsen

TV 2 kan da ikke være en 'rimelig god forretning', Lasse Jensen, når den har oparbejdet et milliardunderskud.
Hvis TV 2 skal sælges, bliver til en privat operatør, der vil overtage et milliardunderskud, som køberen skal have af sælger, staten. Det er vist ikke ulovlig statsstøtte, så vidt jeg kan se. Pengene, der ulovligt er tjent på reklamer, ryger tilbage i det private marked igen.

Hvis ingen kan finde ud af det, skulle staten nok rette henvendelse til sin gamle ven og redningsmand i USA, Goldman Sachs, og bede om lidt kapitalforstærkning til tv-station i nød. Danmark lover at børsnotere selskabet ligesom sidst, og chefer og ledere tilbydes de sædvanlige medarbejder aktier.

David Joelsen, Torben Bruhn Andersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar