Leder

Straf ikke fædrene for at skabe en våbenhvile mellem banderne

Det gælder i ethvert radikaliseret miljø – blandt bandemedlemmer, religiøse eller politiske fanatikere – at udover målrettede efterforskninger fra politi og efterretningstjenester og visse sikkerhedstiltag er statens bedste våben civilsamfundets robusthed.

Det gælder i ethvert radikaliseret miljø – blandt bandemedlemmer, religiøse eller politiske fanatikere – at udover målrettede efterforskninger fra politi og efterretningstjenester og visse sikkerhedstiltag er statens bedste våben civilsamfundets robusthed.

Jonas Olufson

Debat
16. november 2017

I det antikke Grækenland skrev de tragedier bl.a. for at undersøge, hvordan den gode leder af (by)staten skulle optræde.

»Antigone« er et udmærket eksempel: Kong Kreon forbyder, at forræderen Polyneikes begraves. En hård straf: Grækerne var nemlig overbevist om, at man ikke kunne fortsætte til Hades, hvis ikke man blev begravet. Polyneikes’ søster, Antigone, går imod kongens lov. Guderne siger, at de døde skal begraves. Det ender selvfølgelig med død og ulykke til alle sider – dommen over Antigone ender ultimativt med at koste Kreons egen søn livet.

Som i tragedien Antigone er en gruppe fædre på Nørrebro gået staten i bedene og har blandet sig direkte i bandekrigen: Efter flere måneders skyderier i gaderne, tre dødsofre og 25 sårede er der med fædrenes mellemkomst indgået en våbenhvile.

Det forlyder, at der skal have været et møde i moskeen på Dortheavej. Våbenhvilen skal være accepteret af LTF på den ene side og Brothas, Husum og Nordvest på den anden side. En våbenhvile er ikke en fred – den er en stilstand i en krig i en begrænset periode. I dette tilfælde i en måned.

Overborgmester Frank Jensen (S) reagerede på Facebook med at kalde det »weekendens bedste nyhed«, hvis det rent faktisk fører til et stop for skyderierne. Samtidig tilføjede han: »Freden i vores by skal selvfølgelig ikke afhænge af, om banderne er enige om at holde fred. Kampen mod banderne må fortsætte.«

Den dobbelthed – lettelsen parret med en vis beklemthed ved, at det er banderne og tilsyneladende visse fædregrupper, der i realiteten bestemmer – har været gennemgående.

»Våbenhvile?! Kan du høre ordet. Som var der tale om to nationer, der er i krig,« skrev Frank Jensens partifælle, folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, ligeledes på Facebook.

Uddannelsesminister Søren Pind (V) kritiserer på Twitter overborgmesteren for at rose fædrene:

»En ’våbenhvile’. Føj for pokker.«

Fædregrupper og imamer bør leve op til deres borgerpligt og fortælle politiet, hvem der begår kriminalitet, mener han.

Den Korte Avis udgivet af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow skriver:

»Aftalen er på ingen måde udtryk for, at banderne respekterer danske myndigheder og retter sig efter dem. Tværtimod synes denne aftale at sætte de danske myndigheder helt ud af spillet.«

For Den Korte Avis er aftalen – så langt den nu måtte vise sig at række – »skabt af de muslimske parallelsamfund«:

»Disse samfund er patriarkalske – det er familiefaderen, der bestemmer. Og de er islamiske – aftalen er indgået mellem muslimer, og den er indgået i en moské.«

Civilsamfundets robusthed er et godt våben

Det kan jo alt sammen være sandt nok. Fædrene går imod menneskenes love, som overlader den slags til politiet. Men hvis dette skridt kan forhindre yderligere blodsudgydelser, gør de så ikke ret i det?

Man kan anlægge det pragmatiske synspunkt: Alle kræfter, som medvirker til at bremse det onde, fortjener ros. Vi må ikke lade politikernes egen uformåen overskygge, at fædrene på Nørrebro tilsyneladende har opnået et resultat. Eller man kan forarges principielt: Håndhævelsen af lov og orden bør ligge hos staten, aldrig på gadeplan.

Det gælder i ethvert radikaliseret miljø – blandt bandemedlemmer, religiøse eller politiske fanatikere – at udover målrettede efterforskninger fra politi og efterretningstjenester og visse sikkerhedstiltag er statens bedste våben civilsamfundets robusthed.

Det er ikke en fejl eller et moralsk svigt, at fædregrupper har faciliteret en våbenhvile. Vores bedste håb i kampen mod såvel terrorister som banderne ligger hos fædre, mødre, brødre, søstre, venner, lærere, pædagoger, SSP’ere og forkyndere, som bliver ved med at holde en kontakt til mennesker, som begår eller er på nippet til begå den ultimative lovovertrædelse – at tage et liv.

Advokat Thorkild Høyer spillede en rolle, da Hells Angels og Bandidos indgik en fred i 1990’erne efter en voldsom rockerkrig. Med dræbende skud, sprængstoffer og panserværnsraketter rasede krigen trods vidtgående lovændringer og forøget politiindsats. Der er ikke indgået en fred i bandekrigen på Nørrebro, men våbenhvilen er en forudsætning for, at banderne kan komme til forhandlingsbordet.

Det er nemt som kong Kreon at fælde en hård dom over fædregruppen, som i det mindste midlertidigt har bragt blodudgydelserne til standsning. Men det er ikke klogt. Ligesom man ikke bør straffes for at begrave sine døde, bør man ikke straffes for at række ud til morderisk organiserede kriminelle, hvis det kan redde liv. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er dog bemærkelsesværdigt, at der i i lang fra div. polikeres side er blevet efterspurgt ansvarstagen og aktion fra voksne fra miljøet, og når det så sker, så er får det initiativ så smock!?
Og hvad så hvis den "aftale" kom i stand i en moské ?
Så kan man tale om retsstat, politi, demokrati, det ser jo ved den sødeste grød ikke ud som om, det har hjulpet indtil videre. Desværre .
Og det er den store falliterklæring.
og så kan Søren Barbapapa Poulsen og Rigspolitiet sige herfra og til evigheden at der er fuldkommen styr
på tingene, hvilket har været åbenlyst i måneder, at der absolut Ikke har været.
Sammenligningen med den såkaldte "Store rockerkrig" er vel ganske relevant, den stoppede jo også først da udefrakommende gik ind i det. Desværre .

Jens Winther, Lars-Bo Abdullah Jensen, Viggo Okholm, Karen-Margrete Frederiksen, Janus Agerbo, June Beltoft, Slettet Bruger, Johanna Haas, Thomas Tanghus, Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen, David Zennaro, Børge Neiiendam, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"Det kan jo alt sammen være sandt nok. Fædrene går imod menneskenes love, som overlader den slags til politiet. Men hvis dette skridt kan forhindre yderligere blodsudgydelser, gør de så ikke ret i det?"
Mit svar: Jo!!! - disse fædre fortjener ros - og om muligt et samarbejde med dem fremover!

Lars-Bo Abdullah Jensen, Viggo Okholm, Karen-Margrete Frederiksen, John Damm Sørensen, Torben K L Jensen, Morten Nielsen, June Beltoft, Johanna Haas, Hanne Pedersen, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Karin Hansen, David Zennaro, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Henning Kjær anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Disse fædre, hvem de end er, er ret modige efter min mening.
De kunne risikere at blive skudt.
Istedet har de forhandlet en våbenhvile, der måske er usikker på den lange bane, men som kan afklare noget disse bander imellem, der handler om menneskelighed.
Politikerne er bare pissesure over at det ikke er dem selv, der har opnået en nedlæggelse af våbnene.

Viggo Okholm, Karen-Margrete Frederiksen, John Damm Sørensen, Torben K L Jensen, June Beltoft, Johanna Haas, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Frede Jørgensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Og med hensyn til myterne om at aftalen er afhandlet i en moske, og at der har været en imam indblandet, se Deadline 15. November.

Torben K L Jensen, Holger Madsen, Johanna Haas og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvorfor er politikerne ikke taknemmelige?
Fordi det drejer sig om at være "tough on crime".
Det kan de jo ikke være, når andre forhandler istedet for dem.

John Damm Sørensen, Karsten Lundsby, Janus Agerbo, June Beltoft, Johanna Haas, Frede Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Venstre og DF kan jo ikke have at civilsamfundet faktisk fungerer, fordi det underminerer deres forestilling om at samfundet faktisk er undermineret af antisociale kræfter.
Så derfor må de underminere samfundet så meget som muligt.

Viggo Okholm, Karen-Margrete Frederiksen, Thomas Rasmussen, John Damm Sørensen, Janus Agerbo, June Beltoft, Johanna Haas, Thomas Tanghus, Frede Jørgensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Politikerne er vrede fordi det her udstiller deres impotens og megalomani.

June Beltoft, Johanna Haas, Katrine Damm, Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Jens Thaarup Nyberg og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Jeg har lidt blandede følelser for det her. Jeg er ligeglad med om aftalen er kommet i hus i et kælderlokale eller i en moské. Jeg synes det er fint at tumperne indtil videre ikke skyder i gaderne og håber det fortsætter sådan.
Fædrene burde være fået til politiet med deres viden - noget tyder på at man holder viden skjult for netop politiet og dermed forhindrer mulig opklaring af bandeskyderierne.
Det skriger jo til himlen om parallelsamfund med deres eget sæt af regler. Nuvel krigen er stoppet for nu, men de burde samarbejde med politiet.
Heldigvis kan man håbe at politiet nu kan koncentrere sig om efterforskning og samle de nødvendige beviser.
Politiet ved udmærket hvem det er - de skal bare have bygget sagerne op nu. Fædrene kan meget passende bistå i efterforskningen.

Karen-Margrete Frederiksen, Flemming Berger, June Beltoft, Karsten Lundsby, Jeppe Christensen, Mona Blenstrup og Børge Neiiendam anbefalede denne kommentar

Hvilken viden, ved du at de har? At påstå ud af det blå at fædregruppen skulle have viden om hvad de involverede måtte have begået, synes jeg er tarveligt.
Undebyg din påstand.

Janus Agerbo, Holger Madsen, Trond Meiring, Johanna Haas, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Katrine Damm, Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar

At det er lykkedes en gruppe fædre at forhandle en våbenhvile i bandekonflikten på Nørrebro på plads, bør man hilse det mere end velkomment, men når man hører venstres spidskandidat i København Cecilia Lonning-Skovgaard og integrationsminister Inger Støjberg, fra deres besøg i ghettoen på Nørrebro, tillægge fædrene alle mulige suspekte motiver, kunne man nemt få indtryk af, at det for dem slet ikke handler om at løse bandekonflikten, men derimod om at score nogle billige points (og stemmer) på at tale konflikten op.

Viggo Okholm, Karen-Margrete Frederiksen, John Damm Sørensen, June Beltoft, Trond Meiring, Slettet Bruger, Johanna Haas, Bjarne Bisgaard Jensen, Thomas Tanghus, Hans Larsen, Katrine Damm, Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Fredsaftalen blev lavet i VIOMIS, som flere gange har inviteret Sheik Khalid Yasin til at prædike hos dem om at blive en god muslim fremfor bandemedlem (hvor en god muslim ifølge ham bl.a. er "There's no such thing as a Muslim having a non-Muslim friend").

Nå, lad os se, hvor mange minutter der går, før mit indlæg bliver fjernet.

jens peter hansen

Hvis ordet fader har en relevans så må det være fordi man er fader til et medlem i en af banderne. Da nogle medlemmer jo ikke er mere end 15/16 år så har fædre og mødre et ansvar for dem. Det skulle man måske have taget på sig noget før.

Karen-Margrete Frederiksen, Karsten Lundsby og Mona Blenstrup anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Super artikel, Morten Frich!

Og til Regeringen, DF- og Den Korte Avis: føj for pokker!

Thomas Rasmussen, June Beltoft, Christian Mondrup, Johanna Haas, Karsten Lundsby, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Fra årene 1969-2017 har bandemedlemmer forsøgt at tage livet af hinanden.
Ikke en eneste gang har nogle fædre gået ud og sagt : "Det er for meget min dreng".
Nu når nogle fædre faktisk GØR noget, og forhandler våbenhvile, så er det forkert?
Jeg græmmes !

Katrine Damm, Viggo Okholm, Karen-Margrete Frederiksen, Frede Jørgensen, June Beltoft og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Således argumenterer racister:

Hvis "de" ikke gør noget, er det et problem. Hvis "de" gør noget er det et problem. Ergo er "de" et problem.

Således spår jeg, at verden gå under i hellig forargelse, fordi "vi" betragter "dem" som et problem, i stedet for at se dem som allierede i kampen for en bedre verden for os alle.

Viggo Okholm, Frede Jørgensen, June Beltoft, Christian Mondrup, Johanna Haas, Martin Madsen, Thomas Tanghus, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I øvrigt nej, de fædre der har interveneret, er ikke fædre til gangsterne.

Karen-Margrete Frederiksen, Holger Madsen, Johanna Haas og Erik Fallesen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Tænk engang at Integrationsministeren udtaler, at det handler om imamer og moskeer.
Når hun ikke selv kan finde ud af at integrere. Og når en gruppe hun hader, finder ud af en aftale?

Frede Jørgensen, Karsten Lundsby, June Beltoft, Trond Meiring, Johanna Haas og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er dystopisk at en minister udtaler, at en etnisk gruppe ikke kan blive en del af samfundet
Hvorfor gør hun det?
Fordi den gruppe skal ildeses og marginaliseres.
Har vi hørt om det før?
Ja, det har vi.
Dengang jøderne blev lagt for had.

Viggo Okholm, John Damm Sørensen, Frede Jørgensen, Janus Agerbo, June Beltoft, Hans Larsen og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Martin Madsen, jeg tror du misforstår mig. fædrene der er involveret i våbenhvilen må naturligvis vide hvem der enten trækker i trådene eller kan trække i trådene, den viden bør de dele med politiet.
Jeg ved ikke hvem de er fædre til men åbenbart har de forbindelser de "rigtige" steder, og det er da værd at tale om med politiet.

Karen-Margrete Frederiksen, Morten Nielsen og June Beltoft anbefalede denne kommentar

Er de tikke også lidt for sent at de selv forsøger at gøre noget? Skulle de ikke have gjort noget før? måske dengang de gangstere var små børn.

Karen-Margrete Frederiksen og June Beltoft anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Kan al den snak om parallelsamfund ikke stoppe?
Læste på DRs hjemmeside, at Venstre i København forslog at rive flere almenboliger ned og sælge grundene til private. Vil det ikke netop skabe parallelsamfund, når Venstre vil jage folk væk og lade folk med penge på lommen komme ind i stedet?

Hvor bliver alle de blande boligområder af - hvorfor er der ikke mange flere blande boliger i fx. Nordhavnen og Carlsbergbyen osv. Ville det ikke være en bedre måde at forhindre parallelsamfund på - så vi ikke får rene "rigmands "og "fattigmands" parallelsamfund.

I mine øjne er det godt at fædrene gik ind i konflikten - Jeg forstår ikke hvorfor kritikerne først forlanger, at familien skal tage ansvar og så når de gør så er det meget slemt og skaber parallelsamfund osv.....

Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, June Beltoft, Johanna Haas og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

@Peter
Dengang de var små? Tankepoliti?
Nu gør de noget, og skal så svines til for ikke at have gjort det noget før. Det giver ingen mening.
Ved du om de boede i bydelen før? Ved du om deres børn startede som almindelige børn, som det siden gik skævt for? Hvad ved du?

Eva Schwanenflügel, Janus Agerbo og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Peter Frost hvis det var min søn, der legede med skydevåben, ville jeg nok heller ikke gå til politiet som det første, men i stedet søge en mindelig løsning. Og hvis jeg ønskede som udefrakommende at mægle i konflikten, ville jeg da søge at fremstå så neutralt som muligt, så et samarbejde med politiet er heller ikke en særlig god ide. Husk, politiet er aktivt involveret i dette trekantsdrama og betragtes ikke som en neutral part af de involverede kriminelle, men som en fælles modstander.

Jens Winther, Thomas Rasmussen, Morten Nielsen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Johanna Haas anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Dengang de var børn. Ja, dengang skulle de have blevet varetaget af dygtige pædagoger, der nemt kunne se hvad der var ved at ske. Hvis der var blevet lyttet til pædagogerne.
Det blev der bare ikke. Pædagogerne spurgte om mentor-timer til børnene, men skolen oplyste, at budgettet var brugt.
Hvordan kunne det ske?
Sløseri med pengene.
Så de udsatte fik ingenting, SSP fik ingenting, pædagogerne fik ingenting.
Sådan har det været siden midt 90-erne.

Janus Agerbo, June Beltoft, Trond Meiring og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel, der er et hav a pædagoger sat på den opgave - et hav af fritidsprojekter - you name it they got it.
Nej der er tale om svigt i familiernes opdragelse - det blev senere hen samfundets problem, men der var engang... der skulle familierne tage hånd om deres egne børn.
Hvad mener du med "ingenting" der kastes oceaner af penge i mere eller mindre succesfulde projekter for efterkommere af indvandrere men du kan kun så meget. resten er familiernes ansvar, og det er de bare ikke skarpe nok til.

Karsten Lundsby, Morten Simonsen og Morten Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Med de skyderier der har været så er Nørrebro og NV forandret . I det mindste for en tid. Det ER da alvorligt når beboere ikke tør sende deres børn til fodbold og i øvrigt er nervøse for at bevæge sig rundt. For min skyld må det være folk fra månen der skaber fred, men forældre til børn på 15/16 år HAR altså også et ansvar. Hvorfor er man racist hvis man synes det her er for meget? Jeg savner stadig et samlet københavnsk svar til banderne. Et svar samtlige partier og 98% af befolkningen kan støtte: Vi vil ikke have jeres hærgen i vores by.

Tak for en god artikel med en fin konklusion. Og tak for de mange fine kommentarer.
Ang. begrebet "paralell samfund:" Bandemimijøer har altid udgjort et paralellsamfund. Også dengang banderne var "hvide". Men det er et socialt problem og et problem som bør gøre ondt i hele samfundet og hos alle, at det er Nørrebros unge og Nørrebros børn, som 1. løber den største risiko for at dø eller blive såret af en tilfældig kugle.
2. Har den største risiko for at havme i dagens bander og dø i en tidlig alder af en knap så tilfældig kugle. I en krig uden vindere. Eller i hvert fald en krig, hvor de der for alvor skummer fløden ikke er dem, der skal leve mellem kuglerne.

Viggo Okholm, Flemming Berger, Frede Jørgensen, Karsten Lundsby, Janus Agerbo, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Peter Frost, jeg aner ikke hvor du har dine oplysninger fra?
Jeg har dem til gengæld indefra.
Der er ikke et hav af pædagoger ansat til fritidsinteresser.
Med hensyn til familiernes opdragelse, har der altid været en hvis form for kommunikation tilstede, især i forhold til voldelige forældre med hensyn til besøg af familievejledere.
Desværre er der alt for få krisecentre.

Eva Schwanenflügel, jeg har dem indefra som du selv. den form for kommunikation er ikke nok - forældrene har et forbandet ansvar som de åbenbart tror at omverdenen skal stå for.

Morten Simonsen, Morten Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Peter Frost, alle forældre har 'et forbandet ansvar', som du siger.
Men det har hidtil været god socialpolitik at hjælpe de unger, som forældrene ikke evnede at støtte ?
Hvad er der sket siden?

Du vil, hvis du tage en snak med de pædagoger som allerede kæmper med de omtalte drengebørn, at problemerne starter i hjemmet, og at forældrene lader dem eskalere. Det er et faktum.

Eva Schwanenflügel

Peter, nej, problemet er passivitet.
Hvilket nogle fædre fik gjort op med.
Til Facebookministerens misnøje.

Niels Duus Nielsen

At råbe op om "svigt i opdragelsen" er rent spild af tid, som intet nytter overhovedet i den nuværende situation. For selv hvis det var sandt, ville det jo være alt for sent nu, hvor krigen raser, så hvorfor overhovedet bringe emnet på bane, med mindre man ønsker at så tvivl om en hel befolkningsgruppes evner som forældre?

Okay, man kan selvfølgelig forsøge fremadrettet at gøre forældre bedre egnede til at have børn, hvis man ellers kan blive enige om, hvad der udgør en "god opdragelse" - hvilket jeg faktisk tvivler på, at vi kan blive enige om i dette land bestående af både strammere og slappere!!!

Men hvis det drejer sig om at stoppe den bandekrig, som føres nu og her, giver det simpelthen ikke mening at diskutere, hvem der begyndte - den diskussion kan vi tage, når freden er genoprettet, og vi skal til at se på, hvordan vi forhindrer en ny krig i at bryde ud.

Og jeg har da kendskab til slet ikke så få forbrydere, som fik en "god opdragelse" uden at det forhindrede dem i at blive kriminelle. Min nevø var på et tidspunkt høvding i Hells Angels i Århus, er det nu pludselig forældrenes skyld - altså min bror og min svigerinde, som elskede deres børn og aldrig selv har overtrådt andre love end færdselsloven?

Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Vivi Rindom, Flemming Berger, Karsten Lundsby, susanne christensen og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Det er naivt at tro, at problemer som disse kan forebygges og løses ved at kaste flere penge efter pædagoger og sociale projekter.

Niels Duus Nielsen

Ole Brockdorff, du fremturer med den samme hårde linje, som al erfaring viser ikke virker. Men jeg kan så forstå, at du hellere ser flere skuddrab, så du kan holde din slet skjulte racisme ved lige. Sammenligningen med HA holder ikke en meter, hvis en præst havde kunnet få rockerne til at holde op med at slås med hinanden, ville det da have været en sand kristen gerning, som vedkommende kun ville få tak for.

Men strammerne vil ikke acceptere, at slapperne kan have ret en gang i mellem. Så hellere flere skuddrab!!!

Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Trond Meiring, Janus Agerbo og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel problemerne i hjemmet eskalerer netop fordi der ikke er nogen konsekvens fra forældrene - det er bare sådan det er.
Jamen jeg er skam glad for at snothvalpene nu for en tid stopper med at pløkke rundt omkring sig, men jeg er ikke enig i at det fædrene gør er at tage ansvar - det er damage control, intet andet.
Husk på at man nu leger med tanken om at straffe familierne økonomisk pga. ungernes handlinger...
var det ikke bragt på bane så tror jeg ikke vi så ret meget til de, til lejligheden, ansvarsbevidste fædre.
jeg boede i odense i 0´erne og her var banegården overrendt af unger ned til 12 års alderen ved midnatstide i hverdagene... vagter var der også nogen af, og sandelig også fædre der lavede nul og niks. men de var da til stede.
Jeg er ked af at sige det, men jeg tror ikke på at de har gjort det her fordi de er bekymrede for andre end dem selv. Hvorfor gik de ikke ind i det her for flere år siden - hvorfor tog de ikke kontakt til politiet og tilbød hjælpen inden de selv klarede paragrafferne ( som de selv påstår de har gjort).
De vil ikke involvere dem omkringliggende samfund - ellers havde de gjort det for laaaang tid siden.

Christian Larsen, Jens Bruun og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Pudsigt, egentlig, at det ikke er mødrene, søstrene eller kusinerne som arrangerer denne absurde farce, hvor man aftaler hvordan man bedst kan fordele sine luder- og hashforretninger mellem sig, så "forretningerne" kan genoptages til jul. Men måske har kvinderne ikke helt samme status som mændene i disse eksotiske miljøer!

Når "fædrene", imamerne og andre lyssky personager kan iværksætte en udskydelse af disse ærefulde henrettelser, kunne de - hvis de ville - naturligvis også helt stoppe konflikten for tid og evighed, men hvorfra skulle pengene så komme fra til Audierne, BMWérne eller Mercerne, og palæerne i hjemlandet. Og hvad med æren; den skal vel også fodres en gang imellem!

Nej, det er ikke kun de unge skiderikker selv, som profiterer af "forretningerne"; det forgrener sig langt ud i hele "miljøet"!

Thomas Rasmussen

Fremragende leder.

Pudsigt som de borgerlige i flere måneder har været så smækfornærmede over, at kriminelle begår kriminalitet. Hvorfor skulle de høre op med det, når vores politikorps ikke er i stand til at håndhæve loven alligevel?

Af samme årsag forsøger man nu at lovgive sig ud af politiets inkompetence ved at forbyde LTF. Lidt ligesom at forbyde trafik over motorvejsbroer for at undgå farlige stenkast derfra. Fortesten endnu en (række) sag(er), som stadig er uopklaret af politiet. Det er jo et sammenbrud af SKATske dimensioner.

Katrine Damm, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Skulle man være en smule kynisk, kunne man vel anføre, at de, som med stor energi og indignation har fravalgt fællesskabet og samfundet, jo så også har fravalgt de fordele og den beskyttelse, som fællesskabet ellers giver.

Så en enkeltbillet, plus en pakke rugbrød og (svine)leverpostej, til en øde ø i god afstand fra det grønlandske fastland, ville vel egentlig passe glimrende til LTF´s (Latterlige Taber Familiers) eget syn på samfundssind!

De har klart signaleret, at de ikke gider os, så lad dem dog slippe!

Philip B. Johnsen

Tak til fædrene.
Tak til de unge, der ikke har skudt et par dage.
Alle har et ansvar for, at passe på hinanden, samfundet afhænger af ansvarlige borger.

Til alle haderne, tag ansvar for hadet!

“Ansvar er et bestemt aspekt af de relationer man som person har over de personer, hvorom man anerkender at man er "ansvarlig overfor" dem. Man er i almindelighed ansvarlig overfor mennesker, hvis liv bliver påvirket af ens beslutninger.”

Johanna Haas, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Viggo Okholm, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Er der evt. nogen her, der ved et eller andet om, hvad den "aftale" så lige konkret går ud på?

Nej, @Eskil Nielsen, det ved kun de ærefulde som også ved hvor "krigerne", deres våben og deres "forretninger", er!
Det er vist en forretningshemmelighed!

Christian de Thurah

Philip B.Johnsen

"Tak til de unge, der ikke har skudt et par dage". Ja, det er virkelig rørende.
Ud fra den præmis er der mange, man kunne takke. Den pædofile, der ikke har forgrebet sig på nogen de seneste dage, voldsmanden, der ikke har tævet nogen for nylig, bankrøveren, der holdt pause i weekenden.
Ja, der er meget at være taknemmelig for.

Jeg forstår altså ikke, hvad folk finder så besnærende ved et parallelt retsvæsen som det "fædrerne" og imamerne har etableret.
Kunne nogen mon forklare det??

Morten Frich skriver i lederen: "Man kan anlægge det pragmatiske synspunkt: Alle kræfter, som medvirker til at bremse det onde, fortjener ros." .. så meningen her må vel være, at målet helliger midlet, og skal man drage en konsekvens af det, kan man jo påstå, at LTF, Trump, Erdogan, IS, den lille fede baby i Nordkorea og andre af samme skuffe, alle fortjener ros, for de gør efter eget udsagn alle hvad de kan for at "bremse det onde"!

Eller har Information mon en egen definition af "det onde"?

Philip B. Johnsen

Christian de Thurah
Det er noget af et stråmandsargument, du fik dig bygget der lol.

God weekend og pas nu på hinanden.

Johnny Winther Ronnenberg

Der har siden 90'erne været aktive fædre grupper flere steder i København der i deres fritid "patruljerer" kvarteret så det er ikke noget nyt fænomen. De gør det ikke for deres egne børns skyld, men for kvarterets børn og voksne.

Jeg kan ikke se at det er problem, med mindre at blegfede danskere under navnet "Natteravnene" også patruljerer gaderne om aften og ud på natten, for at forhindre at skidefulde danskere i kommer op slås også er alvorligt problem ;-)

Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Jens Bruun og Peter Frost:
Er det så slemt at nogen ikke mener at man skal handle hårdt mod hårdt eller konsekvenspædagogik uden filtre? Konsekvenspædagogik var inde i pædagogverdenen en tid, mig bekendt gav det ikke bedre opførsel generelt set. Her i Odense er den ene borgmesterkandidat ude med sloganet mindre kys og cola og mere konsekvens. Nu er cola så ikke sundt :) Bortset fra det så er situationen med rockere og bander tilsyneladende i bølger. Hvorfor nogen vælger den vej står vel hen i det uvisse helt som nogen vælger alkohol og stoffer. Problemet her er muligheden for at gemme selvværet bag en kniv eller skydevåben, og ja det er en syg tankegang, men se lige på verden i dag! Hvilket samfund bruger ikke skydevåben, knive samt handelsrestriktioner m.v. mod andre? Rockerne og banderne bruger fuldstændig de samme metoder i den rene form mod dem de ikke kan li, hvad er forskellen? Det er sat på spidsen det her men? Børn og unge tager også rollemodel efter det vi gør fremfor det vi siger. Man kan vel sige at vores største partner globalt set ikke lægger fingrene imellem og her kan Kina måske tælle med. Men ansvaret for at blive kriminel står efter min mening ikke til diskussion: det vil altid være den enkelte person som vælger uanset gruppepres, dårlig opdragelse og andet.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Johnny Winther Ronnenberg
Jeg har været Natteravn i mange år, hyggelig og sjovt.

Christian de Thurah

Blegfede og skidefulde danskere. Hvis tilsvarende generaliseringer blev brugt om mennesket med en anden etnisk baggrund, ville det blive karakteriseret som racisme.

Johnny Winther Ronnenberg

Phillip B, Johnsen

Det har jeg også hørt fra fra min omgangskreds da de kom frem ;-)

Den vigtigste pointe er at at civilsamfundet tog ansvar for det der foregik i nattelivet og at det blev rost for det. Det er ikke det kommer til udtryk her i tråden :-(

Christian de Thurah

Det var helt tilsigtet ;-)

Eva Schwanenflügel og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar

Sider