Læsetid 2 min.

VLAK, DF og R uddeler mandelgaver, men gør det socialt skævt

LEDER
Regeringen, DF og De Radikale er enige om en erhvervspakke, som kommer til at indbære en række afgiftslettelser. De aftalte afgiftslettelser på nydelse skal mindske grænsehandlen.

Regeringen, DF og De Radikale er enige om en erhvervspakke, som kommer til at indbære en række afgiftslettelser. De aftalte afgiftslettelser på nydelse skal mindske grænsehandlen.

Lars Krabbe
14. november 2017

Julestemning i november. En godtepose fik VLAK-regeringen i søndags mikset med Dansk Folkeparti og De Radikale. Mandler bliver tre en halv krone billigere pr. 100 gram. Det sker ved, at afgiften på alle slags nødder bliver ophævet.

De ædruelige kan glæde sig over, at også afgiften på te afskaffes. Knapt så ædruelige teenagere i alle aldre kan skåle på, at afgiften på alkoholsodavand forsvinder. De aftalte afgiftslettelser på nydelse skal mindske grænsehandlen. Og det kan jo være fornuftigt nok.

Mere perspektiv er der i aftalens halvering af afgiften på elvarme. Billigere el tilskynder til øget brug af eldrevne varmepumper i fjernvarmeproduktion, erhverv og husholdninger. Det kan forhåbentlig sikre en nyttiggørelse af overskudsvarmen fra de store datacentre, som Facebook, Google og Apple har gang i at placere her i landet.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Torben K L Jensen
  Torben K L Jensen
 • Brugerbillede for Kristen Carsten Munk
  Kristen Carsten Munk
 • Brugerbillede for Anne Eriksen
  Anne Eriksen
 • Brugerbillede for Anne Schøtt
  Anne Schøtt
 • Brugerbillede for David Zennaro
  David Zennaro
 • Brugerbillede for kjeld jensen
  kjeld jensen
 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
 • Brugerbillede for Dorte Sørensen
  Dorte Sørensen
 • Brugerbillede for Lise Lotte Rahbek
  Lise Lotte Rahbek
 • Brugerbillede for Poul Anker Sørensen
  Poul Anker Sørensen
Torben K L Jensen, Kristen Carsten Munk, Anne Eriksen, Anne Schøtt, David Zennaro, kjeld jensen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Lise Lotte Rahbek og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Dorte Sørensen
Dorte Sørensen

Hørte at argumentet for afgift nedsættelser skulle være at mindske grænsehandlen. Men det må være et humoristisk indslag, da nedsættelse af te og nødder /mandler nok ikke gør nogen forskel.

Hvis politikerne virkelig mente noget med at mindske grænsehandlen så skulle de sætte momsen ned. Men med det får de jo slet ikke penge til deres skattelettelser og dem på overførselsindkomst får mere at gøre godt med i hverdagen - og det er jo ikke godt - når DET SKAL BETALE SIG AT ARBEJDE:
Så er det bedre at aktieejerne får skattelettelser - dem er der mærkelig nok ikke nogen mener, at for dem skal det også BETALE SIG AT ARBEJDE .

Hans Larsen, Finn Egelund, Mikkel Kristensen, Kristen Carsten Munk, Karsten Lundsby, Anne Eriksen, Karl Aage Thomsen, Egon Stich, Torben Bruhn Andersen, David Zennaro, Christian Lucas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Christian Lucas
Christian Lucas

Billigt lefleri med tilhørende vildledning. Gud hvor er vi blevet en lille Wall Street vassalstat.

Eva Schwanenflügel og Karl Aage Thomsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Benny Larsen

Grænsehandlen kunne være mindsket væsentligt hvis V regeringen ikke havde skottet pantaftalen med Slesvig-Holsten.
Når taksterne på storebælt sættes ned stiger grænsehandlen formentlig igen - så tager vi en ny asocial sparerunde - men det er jo ikke regeringens skyld vel ? - NEJ nødvendighedens politik !!!!

Ole Henriksen, Eva Schwanenflügel, Mikkel Kristensen, Anne Eriksen, Karl Aage Thomsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Karl Aage Thomsen
Karl Aage Thomsen

Naivitet eller dumhed, når de tror, at grænsehandlen kan begrænses af nødnedsættelseafgift. Nej, som en skriver, er det eneste der batter, nedsættelse af moms på dagligvarer og sprut. Mon ikke der er mange. DF. Tilhængere, der får en nød galt i halsen af grin over deres politikeres dumheder. Kan DF virkelig blive ved med at score point ved noget så latterligt som en nødafgift. Sgu ikke så sært, at Løkkehjulet elsker dem.

Finn Egelund, Eva Schwanenflügel og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Mikkel Kristensen
Mikkel Kristensen

Jeg kan godt forstå Morten Østergaard har horn i panden på det billede - en stemme på de Radikale er en stemme på hvad?

Brugerbillede for Finn Egelund

Og igen må DSB holde for. Den regering hader kollektiv trafik i almindelighed, og DSB i særdeleshed.

Ole Henriksen, Per Torbensen, Anne Eriksen, Kristen Carsten Munk, Heidi Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar