Læsetid 2 min.

DF siger nej til topskattelettelser, men tilgodeser alligevel de allerrigeste

LEDER
Senest har det vist sig, at den erhvervspakke, som DF i sidste måned indgik aftale om med regeringen og De Radikale, i ekstrem grad tilgodeser de allermest vellønnede.

Senest har det vist sig, at den erhvervspakke, som DF i sidste måned indgik aftale om med regeringen og De Radikale, i ekstrem grad tilgodeser de allermest vellønnede.

Lars Krabbe

8. december 2017

Under de højspændte forhandlinger om skattereform og finanslov har Dansk Folkeparti slået sig op på at gå imod lettelser af topskatten. Hvis nogen skal have skattelettelser, er det dem med de lavere lønninger, har partiformand Kristian Thulesen Dahl sagt.

Det giver god mening. Vi hører jo så ofte, at DF er borgerlige, når det kommer til værdipolitik, men en slags socialdemokrater, når det handler om fordelingspolitik.

Men sådan er det langt fra altid. Senest har det vist sig, at den erhvervspakke, som DF i sidste måned indgik aftale om med regeringen og De Radikale, i ekstrem grad tilgodeser de allermest vellønnede.

For langt de fleste vil skattelettelserne i pakken være ligegyldige. Mere end 90 procent af danskerne skal betale under 200 kr. mindre om året i skat. Den rigeste procent af befolkningen kan til gengæld se frem til at få lettet skatten med 5.300 kr., altså over 25 gange mere end almindelige danskere. Og de 1.000 mest vellønnede kan slippe 80.000 kr. billigere i skat.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
  Eva Schwanenflügel
 • Brugerbillede for Ejvind Larsen
  Ejvind Larsen
 • Brugerbillede for Steen Sohn
  Steen Sohn
 • Brugerbillede for Erik Karlsen
  Erik Karlsen
 • Brugerbillede for Dorte Sørensen
  Dorte Sørensen
 • Brugerbillede for Thomas Olsen
  Thomas Olsen
 • Brugerbillede for Anker Nielsen
  Anker Nielsen
 • Brugerbillede for Torben K L Jensen
  Torben K L Jensen
 • Brugerbillede for Frede Jørgensen
  Frede Jørgensen
Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, Steen Sohn, Erik Karlsen, Dorte Sørensen, Thomas Olsen, Anker Nielsen, Torben K L Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

DF er i bund og grund ligeglade med velfærd. Sålænge de får lov til at monopolisere 'danskhed' og tilsværte alskens udenlandsk, kan de skiftende regeringer gøre lige hvad de vil - for de kan jo altid kritisere de økonomiske forringelser de har medvirket til ved at blotte bagklogskabens lys og påstå at de var vildledte af de der forfattede forliget.