Leder

DR er blevet så bange, at man ikke tør bringe ’Jul i republikken’ af frygt for DF

Både instruktøren og andre involverede i julekalenderen mener, at problemet var, at vores egen journalist og tidligere chefredaktør Georg Metz var speaker, mens Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen var præsident i den republik, som julekalenderen foregår i.

Både instruktøren og andre involverede i julekalenderen mener, at problemet var, at vores egen journalist og tidligere chefredaktør Georg Metz var speaker, mens Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen var præsident i den republik, som julekalenderen foregår i.

Jan Sommer

Debat
6. december 2017

Det politiske pres, som Dansk Folkeparti og andre borgerlige gennem de seneste mange år har udsat Danmarks Radio for, har virket. Det må være konklusionen efter Ekstra Bladets historie om, at DR har droppet P1-julekalenderen Jul i republikken.

Der kan være flere forklaringer. Selv angiver DR manglende kvalitet som årsag, men det er svært ikke at se det som politisk selvcensur. Det mener både instruktøren og andre involverede i julekalenderen. Problemet med serien var angiveligt, at journalist Georg Metz var speaker, mens – og hold nu fast – Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen var præsident i den republik, som julekalenderen foregår i.

»Efter at vi havde optaget en stor del af julekalenderen med Johanne Schmidt-Nielsen og Georg Metz, fik jeg besked på, at der ikke måtte være to venstreorienterede navne på rollelisten på et DR-produkt,« siger instruktør Lotte Svendsen til BT.

Hun valgte efterfølgende at klippe Johanne Schmidt-Nielsen ud og fik ifølge samme avis at vide, at hendes navn end ikke måtte nævnes i julekalenderen, fordi det ikke ville se godt ud lige op til forhandlingerne om medieforliget.

Det er muligt, at serien efter redigeringen var blevet så dårlig, at den ikke længere gav mening – det finder vi aldrig ud af. Men uanset hvad viser forløbet, at DR er blevet så bange for at træde nogen over tæerne, at man ikke længere tør tage så meget som et enkelt skridt i en given retning. Det går ud over lytterne, som ikke får den kvalitet, de fortjener og i øvrigt betaler for.

At censuren er en konsekvens af de mange historier om politisk bias i DR, virker indlysende – senest med Historien om Danmark, som blandt andre DF’s Søren Espersen kaldte »en gang venstresnoet propaganda i helt stor stil«. Han sagde tilmed, at han ville huske det til forhandlingerne om et nyt medieforlig.

At politikere på den måde blander sig direkte i indholdet af en statslig medievirksomhed og samtidig truer med besparelser, er ikke noget, man normalt forbinder med det danske samfund. Men trods truslerne bør DR stå fast. Det er ikke de venstreorienterede journalister og programplanlæggere, der er DR’s primære problem.

Det er det lag af ledere i den uoverskuelige koncern, som ikke tør bringe en satirisk julekalender af frygt for reaktionerne fra Dansk Folkeparti. Det er dem, der underminerer DR’s autoritet. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Jacobsen

Julen er blevet erklæret ulovlig i Danmark, idet julemanden går i røde klæder. Magen til venstre orienteret, socialistisk, kommunistisk samfundsundergravende klæder er helt uhørt og julemanden og hans kommunistiske pak bør i dømmes fængsel på livstid, hvor han M/K skal samle klemmer resten af sine dage.

Faktisk stærkt diskriminerende det hedder Julemanden. Fremover skal det kaldes Julepersonen. #MeToo.

lars søgaard-jensen, peter juhl petersen, Anders Graae, Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Vibeke Hansen, Per Meinertsen, Niki Dan Berthelsen, Svend Erik Sokkelund, Jørn Andersen, kjeld jensen, Curt Sørensen, Espen Bøgh, Arne Lund, Birger Bartholomæussen, Niels Duus Nielsen, Alvin Jensen, Jørgen Wassmann, Karsten Lundsby og Malan Helge anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Nej politikere skal ikke blande sig. Hvorfor fan skal den søde Johanne så blandes ind i en Julekalender ?

Hans Aagaard, Christian Larsen, Bjarne Frederiksen og Mikkel Schou anbefalede denne kommentar

Jeg håber, at bl.a. DF slår hårdt ned på DR der hvor det er væsentligt, som f.eks at det nu er anden gang på en måned, jeg har sat mig til rette for at se krimi ca 22.30 kun for at opdage, at den så jeg da for kort tid siden på samme tidspunkt på samme kanal - og uden den var mærket med G - det rette havde naturligvis været at skrive hvilken dag, krimien havde været vist. Men så er det nok alt for let at opdage, hvor groteskt programplanlæggerne opererer.
Og så ikke et ord om det af Georg M så korrekt påviste skrækkelige med at begynde overdreven anbefaling af andre programmer allerede inden rulleteksterne begynder.

Jeg håber at alle gennemskuer de elendige chefers slesken (kvinder allesammen?)

lars søgaard-jensen, Egon Stich, Torben Bruhn Andersen, Jørn Andersen, Kim Houmøller og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Skal despotiet fungere, er medierne nødt til at være tandløse efterplaprere. Despotiet stortrives og vokser i Danmark!

lars søgaard-jensen, Jan Pedersen, peter juhl petersen, Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Espen Bøgh, Vibeke Hansen, Niels Duus Nielsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Man kan kun se frem til fredag og ugens Intermetzo!

lars søgaard-jensen, Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Svend Erik Sokkelund, Per Husfeldt, Nils Hommel, Knud Chr. Pedersen, Katrine Damm og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

DR virker som om, de nu simpelthen er blevet bange for deres egen skygge.
Tvivler på at det vil komme hverken DR eller os andre til gode.
Og så lyder serien altså rigtig skæg!
Så DR tag jer lige sammen og send den - så kan man jo brokke sig bagefter.
Kirsten Birgit har i øvrigt talt med både Johanne og Lotte Svendsen, det var både underholdende og oplysende.

Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel, Jan August, Johanna Haas, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Mikkel Kristensen, Ulla Holger, kjeld jensen, Karsten Lundsby, Eva Bertram og Søren Jacobsen anbefalede denne kommentar

Absurditeterne bliver kun overgået af at P1 i morges i ramme alvor omtalte Georg Metz som ventreorienteret(!)

Men hvor er det sørgeligt, at vi alle skal betale tvangslicens til Danmarks Demokratiske Radio, og deres højreorienterede medieplatform.

ulla enevoldsen, Hanna Grarversen, Verner Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Nils Hommel, Anne Mette Jørgensen, Torben Skov og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Til næste år forsøger man måske med Martin Henriksen og Karen Jespersen.

Marie Jensen, Eva Schwanenflügel, Henrik holm hansen, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Kan vi få en julekalender om ledelsen i en virksomhed, der udvikler en fobi overfor julen, fordi deres bestyrelse udgøres af 60% nåsårer, og derfor febrilsk forsøger at forbyde alle juleaktiviteter i firmaet for at glæde bestyrelsen?

Afslutningen kan jo være, at nåsåernes konsortium overtager virksomheden (hvilket er deres egentlige motivation) og leder det mod en ny trist og grå fremtid, hvor december kaldes "2. november" og ingen er glade.

Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel, Jørn Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

I P1-Morgen fortalte Lotte Svendsen om hendes syn på skrotningen af P1's julekalender. P1-Eftermidag taler nu med G. Metz .

Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Johanne S-N fortalte at hun kun var med i 2 afsnit og hun kun havde 6 replikker - så det var en meget lille rolle. Lotte Svendsen var ret ærgelig og sur over at der var sat minus ved hendes og Horns arbejde. Metz var forundret over at ledelsen sådan skulle efterse enkelte udsendelser og ikke lod andre tage ansvaret for de enkelte udsendelser. Spændt på at læse hans reaktion her i avisen.

Men det er vel på plads at ønske DF tillykke med, at de nu helt har kuet DR. Måske skal DR nu kaldes DF's radio og TV.

Marie Jensen, Eva Schwanenflügel, Henrik holm hansen, Johanna Haas, Ole Kristensen, Carsten Wienholtz, Mikkel Kristensen, Per Husfeldt, Aylin Jensen, Jørn Andersen, ingemaje lange, Anne Mette Jørgensen, Vibeke Hansen, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Katrine Damm og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Det er sgu da også noget pjat, at putte en højt profileret EL-politiker ind i en julekalender. Kan man ikke lave noget, der har politisk tand, ved at bruge ikke-politikere?

Henrik L Nielsen

Er der ikke nogen der kan lække den? Så kan vi selv vurdere om det var politik eller kvalitet der var bag aflysningen.

lars søgaard-jensen, Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Nils Hommel, Svend Erik Sokkelund, Jørn Andersen, ingemaje lange, Hans Nielsen, Karsten Lundsby, Dorte Sørensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Mon ikke JS-N var tænkt som et satirisk element i julekalenderen?
DR's Kulturdirektør fortalte til P1-morgen , at hun var en politiker der gik ind for en præsident i Danmark så derfor var hun en der ture tage denne satiriske-rolle.
(DR kunne jo også ha' spurgt Z Stampe, men hun er jo ikke på vej ud af Folketinget. Dog havde Z Stampe nok også været for rød i DF's smag)

Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Der er kun en ting at sige til dette: Rød front!

Hanna Grarversen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Fx. med flere DF's krav om at ændre det sidste afsnit af DR's Danmarks historie fordi den ikke var fortalt som DF ønskede - så skal der ikke megen fantasi til at tro , at DR er blevet bange for DF og regeringen ved de forestående medieforhandlinger.

Eva Schwanenflügel, Aylin Jensen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Gert Lindberg det eneste, der er RØDT i DR er farven på bogstaverne ellers er alt mere SORT/BLÅT.

lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Carsten Wienholtz, Aylin Jensen, Anne Mette Jørgensen, Hans Larsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Nu kan det jo tænkes at man, undtagelsesvis, skal tage DR-ledelsens ord for gode varer; At der rent faktisk er tale om en julekalender, der ikke honorerer DRs almindelige kvalitetskriterier. På den baggrund forekommer alt ovenstående en anelse spekulativt.

Michael Kongstad Nielsen

René Arestrup - en anelse?

Det kan jo sagtens være Rene Arestrup, men nu er der vel efterhånden rigtig mange som gerne vil høre den, og så kan man jo tage stilling bagefter.
Reklamerne helt op til man besluttede at aflyse, lød faktisk ret sjove.
Den er jo produceret, så kom nu bare med den.

Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Men er det ikke mere spekulativt at tage den manglende kvalitet for gode vare. DR's ledelse har fulgt med i udviklingen og godkendt manuskriptet osv.
Mon ikke det er nærmere "sandheden" at de fik "kolde fødder" i frygt for voldsom kritik fra DF og regeringen og dermed store nedskæringer i medieforliget.

lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Aylin Jensen, Jørn Andersen, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Lotte Svendsen og hendes hold kan ledelsen holde opsyn med hele tiden.
Det kan godt ende med nogle fejlskud. Det gjorde det her.

Michael Kongstad Nielsen

- ikke -

DF har -heldigvis - fået en gang buksevand ved kommunal- og regionsvalget. Og på landsplan taber partiet også terræn, så nu gælder det om at markere sig andre måder. Her sker det ved indirekte at true DR med hvad der kan ske ved det kommende medieforlig.
Som vanligt vil der ikke være andre partier end DF, der blander sig i såvel denne som andre sager med kulturelt og lign. indhold. Nok fordi de andre partier ikke har nogen kulturpolitik, og hvis de har, så går de meget stille med den. DF har lært af 30'ernes despoter hvor vigtig kulturen er, og jeg må sige, at de udnytter denne indsigt fuldt ud. Og de andre partier og de fleste medier med, lader DF få frit løb.

Tino Rozzo, ulla enevoldsen, lars søgaard-jensen, Espen Bøgh, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Carsten Wienholtz, Mikkel Kristensen, Aylin Jensen, Svend Erik Sokkelund og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

DF har -heldigvis - fået en gang buksevand ved kommunal- og regionsvalget. Og på landsplan taber partiet også terræn, så nu gælder det om at markere sig andre måder. Her sker det ved indirekte at true DR med hvad der kan ske ved det kommende medieforlig.
Som vanligt vil der ikke være andre partier end DF, der blander sig i såvel denne som andre sager med kulturelt og lign. indhold. Nok fordi de andre partier ikke har nogen kulturpolitik, og hvis de har, så går de meget stille med den. DF har lært af 30'ernes despoter hvor vigtig kulturen er, og jeg må sige, at de udnytter denne indsigt fuldt ud. Og de andre partier og de fleste medier med, lader DF få frit løb.

ulrik mortensen

Det er sket før, at DR dropper en 'kontroversiel' julekalender. Dr's H.A.S.H. julekalender fik kun to afsnit. Begrundelsen var iflg. DR2s kanalchef, Arne Notkin, "at den ikke var sjov nok". Istedet gik Information ind og viste julekalenderen: https://www.information.dk/kultur/2010/11/information-viser-eksplosiv-ju...

Njaee Arne Lund , så vidt jeg husker, så var der vist også Venstre- folk, der var ude med riven efter Danmarks historien, hvad den nu hed... Og Mette Borck, LA er kulturminister og varsler nedskæringer ....

ulla enevoldsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Bo Stefan Nielsen

Under opslaget 'Danmark, Politik, medier og samfund, 2017' kan der i annalerne læses om bl.a.:

"En politisk kultur og et samfundssyn, hvor en såkaldt 'julekalender' blev produceret, vurderet og kasseret pga frygt for ekstremister. I dag kæmper forskerne fortsat med at forstå hvordan, banaliteter som denne kunne optage folk i den offentlige debat netop ved den kritiske grænse for om det økologiske og klimamæssige sammenbrud kunne afværges og civilisationen bestå. Én populær teori er, at et uhyre flertal på det tidspunkt i historien var kronisk skidefulde."

Homo Sapiens kolonien her på Mars kæmper som bekendt med ganske anderledes og mere 'jord'-nære problematikker. Men hvis vores lille og skrøbelige population og art skal have en rimelig chance for at klare den denne gang, er vi nødt til at prøve at forstå denne ufattelige ubevidsthed og dødsdrift, vore forfædre fra Den Forkullede Planet var domineret af. Herunder hvordan fanden i helvede, en birolle i et underholdningsprogram til den eneste nogenlunde åndsnærværende repræsentant for datidens politiske system kunne lede til en styrkelse af de mest tilbagestående ditto.

Med ønsket om en Merry Humanismas og et godt nyt Marsår.

lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Lars Rasmussen og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar

Tidligere DR-chefer kalder indgrebet mod juleserien endnu en møgsag for DR:
https://www.b.dk/kultur/tidligere-dr-chefer-droppet-julekalender-bliver-...

Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Per Meinertsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Dem er vi heldigvis ligeglade med.

Der er ikke brug for den lille skaldede hystade fra det idylliske udkants Danmark, og hans fascistiske metoder overfor statslige institutioner som DR for deres programmer, - ikke blot kritik overfor programmer men også efterfulgt af fascismens trusler imod institutionerne samtidig.

For nylig var der en udsendelse om det historiske "film Danmark" og hvor især filmselskabet med Henning Karmak, ASA film, gjorde sig ovenud bemærket under besættelsen af Danmark, med sit medlemskab af det Danske Nationalsocialistiske Parti, under ledelse af Fritz Clausen(den gode læge fra Åbenrå) og angav personer, venner og andet godtfolk til tyskerne, for kræmmerens økonomiske fortjenestes skyld.

Her savnede jeg virkelig et skrapt indlæg fra Søren Espersen imod borgerskabet handlinger, men tavsheden taler jo sit eget sprog, - og det uden kritik af Karmak og ASA film, og angivelsen af personer til tyskerne, men det vil nok bare ødelægge idyllen i udkants Danmark, at skulle beskæftige sig med, på samme måde, - for moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt ikke mindst for DF'ere!

Det gode borgerskab må sandelig ikkekritiseres, syntes åbenbart at være Søren Espersens mening,, - så hellere kritisere "det venstresnoede" og true sig frem sideløbende i god fascistisk stil, for borgerskabet er den hellige ko og er en del af den sande opfattelse!

Tino Rozzo, Torben Skov, Egon Stich, Vibeke Hansen, Carsten Wienholtz, Aylin Jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Esben, det ville klæde din udmærkede pointe, om du ville argumentere uden at have behov for nedladende kommentarer om andre dele af dk, end der hvor du formentlig bor. Tillige uden at nedgøre andre med henvisning til højde eller hårpragt. Tak.

jens peter hansen, Christian Larsen, Svend Erik Sokkelund og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

Man kunne måske heller ikke gøre grin med kongehuset efter at det er konstateret at prins Henrik er syg?

Det kan være at man har vurderet at det er under niveau at gøre grin med en person som ligger ned, så at sige.

Men ja, det lugter vel mest af at DF endeligt har fået nok pressionsmidler til at påvirke det ellers uafhængige DR.

Kunne nogle journalister afdække hvordan magtstrukturen er i DR?

ulla enevoldsen, lars søgaard-jensen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Svend Erik Sokkelund

Da vor alles Margrethe d. II & Kronprinsen er en slags hovedpersoner i julekalenderen, burde det vel tilkomme De Kgl. Højheder at vurdere, om kalenderen har kvalitet eller ej; om den er værd at forlyste os alle med.

Jeg under gerne Vor kloge Dronning et godt grin!

Den blev produceret lang tid efter meddelelsen om prins Henriks demens.

Svend Erik Sokkelund

Danmarks Riges Grundlov:
"Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres."

ulla enevoldsen, lars søgaard-jensen, Jan Pedersen, Torben Skov, Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Aylin Jensen anbefalede denne kommentar

Jamen, at man(D) i radioen kan høre at Georg Metz er gået hen og blevet venstreorienteret!
Det ER da utroligt!
God jul med eller uden kalender

Torben Skov, Hanna Grarversen, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Det ville Georg Metz så i øvrigt gerne have sig frabedt.
Georg Metz er Gud, så når han er med, så må den julekalender være god!;)

ingemaje lange, 05. december, 2017 - 18:24

Jo.., du har da ret, og det vil jeg undskylde for, men jeg bliver også nødt til i samme åndedrag, at bede dig reflektere lidt over DF's politik og ikke mindst Søren Espersen udfald fra tid til anden, og senest om udsendelsen "Danmark Historie".

DF har det ideologiske ståsted, at sorte er sorte og skal forblive sorte i det danske samfund, - og selv de brune falder ind under begrebet "sorte" i DF's terminologi, og hører ikke til i det danske samfund og skal ekspederes ud af Danmark hurtigst muligt.

Hvad angår udsendelsen om "Danmarks historie", var Søren Espersen på nippet til at sige ordet - "røde lejesvende", hvis ikke han faktisk gjorde det i forbindelse med sin kritik af udsendelsen - om du så bedre kan lide "røde lejesvende" skal jeg ikke kunne sige, - men hvad er forskellen så i øvrigt på "røde lejesvende eller sorte mennesker" overfor mit udsagn om Søren Espersen.

Det fascistiske sindelag som jeg giver Søren Espersen finder jeg er korrekt, da netop truslerne imod DR ovenpå kritikken fra Søren Espersen - ligger helt i tråd med definitionen af fascismen og den metoder overfor andreledes tænkende.

Tino Rozzo, lars søgaard-jensen, Jan Pedersen, Finn Egelund, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Egon Stich og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Instruktøren, Lotte Svendsen, har fået den absurde besked, at der ikke er plads til "to venstreorienterede navne i et DR produkt" fra DRs ledelse.
Som borger tager jeg mig til hovedet over et så åbenlyst idiotisk og absurd ledelsespåbud - og spørger den ledelsesansvarlige, kulturredaktør Tina Smedegård Andersen, og navnlig andre højere oppe i DRs ledelsesluftlag, hvor mange mennesker af borgerlig observans, der så må være på rollelisten i et DR produkt? Og om DR har indført hemmelige kvoteordninger for andre grupper i det danske samfund, son ikke behager DF?
Hvor mange danske borgere med ikke-vestlige navne må der fx optræde på rollelisten i et "DR produkt"?
Jeg vil også rigtig gerne vide om DRs ledelseslag nogensinde har reflekteret over MCartyismen i USA?
Et interessant og helt åbenlyst et meget tiltrængt emne for "et DR produkt." Og lige i øjet i forhold til den tidsånd, som DR bøjer sig så langt ned i muddergrøften for med deres absurde ledelsespåbud, at det bliver helt umuligt at komme op af den igen.
Statsmedierne skal være frie og kritiske og ikke magtens bange lakajer og ivrige tjenere.

ulla enevoldsen, lars søgaard-jensen, Torben Skov, Marie Jensen, Hanna Grarversen, Finn Egelund, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Hans Nielsen, Eva Schwanenflügel og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Fortsæt dybdeboringen i denne sag. Det kan blive en af de bedste julekalendre nogen sinde.
I øvrigt er det en dejlig juletradition med de tilbagevendende hysteriske diskussioner om nogle grundlæggende helt ligegyldige juleemner.

Johanna Haas - Helt enig - Man kan jo bare tage et program som Deadline, hvor der er massiv overvægt af blå kommentatorer, politikere m.fl. Værterne er så blå som de kan blive - med lotte Folke som den eneste undtagelse.
Hvis nogen havde ork dertil, ville man blive forbløffet over ofte personer som Naser Khader, Martin Henriksen, Anna Libak, Helle Ib - fortsæt selv listen - ad nauseam.

ulla enevoldsen, Jan Pedersen, Johanna Haas, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, Egon Stich og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Efter præsident Johanne blev bortretoucheret, faldt ledelsen så pludselig over den upassende rolle Prins Henrik, (Claes Bang), skulle spille, ved at vade Amager tynd i sin søgen efter 'en god grav'. Derfor blev også han udskrevet af kalenderen. Og så er det klart, kvaliteten blev derefter, når hele to figurer var bortamputerede.

PS. Sidste DF-oprop : Udlændinge, der taler engelsk og har deres børn i engelsksprogede skoler danner parallel samfund, og burde lære dansk istedet for.
Imens skal flygtninge nu kun lære arabisk i interneringslejrene så de husker deres sprog når de bliver smidt ud om lidt, for der er jo fred i Aleppo, ikke?

lars søgaard-jensen, Christel Gruner-Olesen, Johanna Haas, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Arne Lund,
De er flyttet ind i Deadline-studiets kælder, hvor Sørine Godtfredsen har permanent residens ;-)

ulla enevoldsen, Marie Jensen, Johanna Haas og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Når Dr's ledelses reaktion på en komplet ligegyldig julekalenderspøg er så langt ude af proportioner, må det være fordi de ved, at illusionen om et venstre/DF Danmark er en skrøbelig membran over de virkelige forhold.

Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Egentlig troede jeg at julen og julemanden var venstrefløjens hadeobjekt nr. et. Det var amerikansk, kommercielt og forløjet. Nu kan jeg forstå at julen er venstreorienteret og progressiv og noget DF vil tage fra os.

Til Peter Knap: hemmeligholdte DR udelukkelseskvoter for venstreorienterede og andre grupper af borgere i det danske samfund - eller en generel grasserende selvcensur i DR af frygt for, at få DF eller andre magthavere på nakken kan - helt uanset ens politiske ståsted - aldrig være ligegyldigt.

lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel og Hans Nielsen anbefalede denne kommentar

Grundlæggende kan jeg ikke rigtig se hvad problemet er med "2 venstreorienterede" i en TV udsendeler skulle give anledning til problemer, mår man samtidig påtænker vi dagligt ser skjorte, slips og jakkeklædte fra borgerskabet give deres mening for det højreorienterede til folket, som en åbenbaring i nutiden.

Vist skal der være balance, men den overbalance vi dagligt oplever i vore medier for de højreorienterede og deres synspunkter, syntes at veje så meget tungere end 2 venstreorienterede i en julekalender.

DR stram nu op og forsvar jeg og giv igen overfor denne påvirkning fra højrefløjen, og det er ikke nok som modvægt overfor højrefløjens dominans i TV og andre udsendelser, jævnligt at spørge et par tilfældige pensionister - og de er glade for livet.

Hans Larsen, lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Christel Gruner-Olesen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

    “Man has been given to understand
    that he lives only by the grace of those in power.
    Let him therefore busy himself sipping coffee, catching butterflies.
    He who cares for the Republic will have his right hand cut off.”

— Czesław Miłosz, Counsels.

...

v1 Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Thullius om at nedlægge censur imod en julekalender.

v2 Det var hverken det første eller det sidste tilfælde af statsautoriseret smagsdommeri, mens den løkkelige navnebror var statholder i Danmark.

v3 Og alle drog hen for at lade sig indskrive, hver til sin rolle.

v4 Også Georg Metz drog op fra byen Hafnia i Dania til Lorteøen, til public service-hovedstaden, som hedder DR Byen, fordi han var af De Røde Lejesvendes hus og slægt,

v5 for at lade sig indskrive sammen med Johanne, sin medskuespillerinde, som ventede et barn (og havde en murermestervilla i Valby).

v6 Og mens de var dér, kom tiden, da julekalenderen skulle indspilles;

v7 og de lavede denne julekalender, den første ordentlige af slagsen siden “The Julekalender” (bob bob bob, ik'?), og klippede og julesløjfede den og lagde den under træet, for det var endnu ikke december.

v8 I den samme egn var der overbetalte DR-bosser, som leanede inde på direktionsgangene og holdt MUS-samtaler med deres licensslaver.

v9 Da stod Lotte Svendsen for dem, og julekalenderens omkostningsniveau fremgik af fakturaen, og de blev grebet af stor frygt.

v10 Men instruktøren sagde til dem: »Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket:

v11 I dag er der lavet jer en julekalender i Statsradiofonien; den er Jul, i Republikken.

v12 Og dette er tegnet, I får: I skal finde tyve og fire afsnit, som er klippe-klistret og pænt pakket ind.«

v13 Og med ét var der sammen med Lotte hend' sjel en broget skuespillerskare, som lovpriste julekalenderen og sang:

        v14 Ja, det´ bår dæjli' i res publica!
        Felicem Nativitatem til one and all!

v15 Og da de rollehavende havde forladt dem og var vendt tilbage til det private arbejdsmarked, sagde direktørerne til hinanden: »Lad os gå ind i studiet og se det, som er sket, og som instruktør Svendsen har forkyndt os.«

v16 De skyndte sig derhen og fandt to venstreorienterede (dvs. mindst én for mange) sammen med de 24 afsnit, som var klar til at blive afspillet i taleradioen.

v17 Da de havde hørt den, fortalte de, hvad der var blevet sagt til dem om denne julekalender,

v18 og alle, der hørte det, undrede sig over, hvad direktørerne fortalte dem; (“Produktionen har haft et manuskript at gå ud fra, men det her er jo et samspil mellem mange dygtige mennesker, og det er på baggrund af en samlet vurdering, at vi nu meget sent vurderer, at vi ikke mener, at vi er i mål.”)

v19 men Lotte gemte alle disse ord i sit hjerte og grundede over dem. (What dælen do we do now?)

v20 Så, efter voldsom trængsel og alarm samt bad publicity, vendte direktørerne tilbage og priste og lovede julekalenderen for alt, hvad de havde hørt og set, sådan som det var blevet newspeaket til dem. (Dog, nissen flytter med.)

v21 Da x antal dage var gået, og julekalenderen skulle omskæres, fik den navnet Samizdat.

...

(Frit efter “Juleevangeliet”.)

Christian Mondrup, Hans Nielsen, Eva Schwanenflügel og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Lars Rasmussen,
APPLAUS, som sædvanligt !! :-D

Sider