Læsetid 2 min.

Direktøren for Zentropa fatter tilsyneladende ikke svineriet på sin egen arbejdsplads

LEDER
Det lader til, at direktøren enten ikke har forstået Arbejdstilsynets rapport eller egentlig ikke synes, det er så slemt endda. Og at han ikke har forstået, at det ikke kun var pressen, men Aalbæk selv, som stolt kaldte sig og stadig kalder sig for et svin

Finn Frandsen

12. januar 2018

Svineriet finder ikke sted. Der er ikke dårligt arbejdsmiljø på Zentropa, og der er efter alt at dømme ikke problemer med seksuel chikane på arbejdspladsen.

Det var Arbejdstilsynets konklusion på en undersøgelse af arbejdsmiljøet på Zentropa, som blev sat i gang i november efter historier i Politiken, Radio24syv og Information om chikane, mobning og offentlige ydmygelser af de ansatte.

»Der blev ikke konstateret arbejdsmiljømæssige problemer på undersøgelsestidspunktet,« skrev Zentropa i en pressemeddelse tirsdag.

Til Ritzau triumferende den detroniserede medejer, Peter Aalbæk Jensen: »Tilstandsrapporten her fra det gamle svin i Herfølge er, at jeg står i det frostklare solskinsvejr og er glad i låget.«

Som om han var blevet renset for mistanke. 

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Maria Jensen
  • Katrine Damm
  • Palle Yndal-Olsen
  • Troels Ken Pedersen
  • Frede Jørgensen
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, Maria Jensen, Katrine Damm, Palle Yndal-Olsen, Troels Ken Pedersen, Frede Jørgensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tja, Sandsynligvis er der noget om svineriet, men jeg tror nu vi andre skal slå koldt vand i blodet, for mon ikke Zentropa var og er en af de arbejdspladser som ingen ufrivilligt lader sig ansætte i. Det er da fint, hvis spidserne har fået noget at tænke over, men bør vi ikke bare lade det ligge?

Zentropa er også en virksomhed, der modtager millioner af fællesskabets kroner, og ikke kan klare sig uden massivt offentligt tilskud. Så nej, vi skal ikke bare lade det ligge.

Katrine Marie Christiani, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel og randi christiansen anbefalede denne kommentar

Tak til Rune Lykkeberg - for klart at skære ind til benet. Peter Aalbæk Jensen havde/har en chef, Anders Kjærhauge, som har (og har haft) et objektivt ansvar (iflg. Arbejdsmiljøloven) for 'Ålens' måde at forvalte sin ledelsesmæssige opgave på. Ved at beskytte 'Ålen' beskytter Anders Kjærhauge sig selv. 'Information' kunne gerne gå videre med at tryne Anders Kjærhauge og mange andre topledere, som ikke stilles til ansvar for deres måde at forvalte deres ledelsesmæssige ansvar på ifølge Arbejdsmiljøloven.