Leder

Det kan få betydning for Time’s Up’s gennemslagskraft i Danmark, at det politiske forbliver privat

MeToo-bevægelsens styrke ligger i, at personer, der i offentligheden fremstår stærke, bruger den styrke til at vise deres egen sårbarhed
26. januar 2018

Det er en imponerende gestus, at mere end 1.000 danske film- og teaterbranchefolk har skrevet under på et manifest, der skal gøre op med overgreb og grænseoverskridende adfærd i branchen og kræver handling fra både sig selv og andre.

Det så flot ud, da både Berlingske og Politiken gav plads til manifestet fra den danske gren af den internationale Time’s Up-kampagne.

Det lignede en kulmination på en bevægelse, men føles ikke helt sådan.

For i modsætning til måden, #MeToo er blevet forvaltet i USA, har der i Danmark ikke været fornemmelsen af, at én persons historie blev til flere vidnesbyrd, som så blev til en samlet stemme og til sidst en hel bevægelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Troels Ken Pedersen
  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Troels Ken Pedersen, Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Der SKAL ske noget mere.
Det er ikke okay at skrive i en Facebook-kommentar at:
"Roses are red
Violets are blue
Im stronger
So I'll have sex with you"
Fulgt af et billede hvor en mandehånd tvinger et kvindeansigt ned med magt.

David Zennaro, Troels Ken Pedersen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Lotte Ransted

Det der primært skal ske er at lære folk at ringe til politiet. Det der med holdningsændringer er noget som så inddrager alle mænd som potentielle voldtægtsforbrydere. At begå voldtægt er ikke en holdning, det er en kriminel handling som folk med en brist begår. Der er ikke noget holdning i det.

I stedet skal alle de potentielle ofre, os alle sammen, lære at ringe til politiet omgående. Præcist som hvis vi havde haft indbrud, var blevet udsat for fysisk vold, havnede i et biluheld, så et slagsmål eller gud forbyde det så en kuffert uden ejermand i en lufthavn. Jeg kan ikke begribe at man tror at man kan ændre folks holdninger ved at skrive en masse på twitter og give flere oscars til os kvinder og vupti så er der ikke flere voldtægtsforbrydere. Hvor naiv har man lov til at være.

Gør det til en del af samfundslæren i skolerne at lære næste generationer at bruge deres telefon til at ringe til ordensmagten. Den er jo ALTID i deres hånd allerede.

Bliv voksne og lad være med at tro på at der ikke allerede er et system til beskyttelse.

Praecis Lotte Ransted, ring omgaaende, ta til naerliggende hospital og bli testet. Alle hospitaler har voltaegts kit, der kan teste forloebet.

Praecis Lotte Ransted, ring omgaaende, ta til naerliggende hospital og bli testet. Alle hospitaler har voltaegts kit, der kan teste forloebet.