Leder

Løkkes hemmeligholdelse i storfiskersagen efterlader en grim mistanke

Lars Løkke insisterer på at adskille privatpersonen Lars Løkke og statsministeren Lars Løkke. Noget kunne tyde på, at skillelinjen ikke er så klar, som han gerne vil foregive
Det kan være svært at tro på, at det ikke har spillet en rolle for John-Anker Hametner Larsens engagement i Løkkefonden, at han derigennem kommer i kontakt med landets statsminister.

Det kan være svært at tro på, at det ikke har spillet en rolle for John-Anker Hametner Larsens engagement i Løkkefonden, at han derigennem kommer i kontakt med landets statsminister.

Morten Stricker

2. februar 2018

Der findes angiveligt to udgaver af Lars Løkke Rasmussen: statsministeren og privatpersonen.

Statsministeren Lars Løkke står i spidsen for en regering, hvis politik har været gunstig for de såkaldte storfiskere. Og han har mødtes med storfiskere for at diskutere fiskeripolitik.

Privatpersonen Lars Løkke Rasmussen har fået stillet et attraktivt sommerhus til rådighed en uge i sommerferien af storfiskeren John-Anker Hametner Larsen og har deltaget i hans firmafest. Desuden er privatpersonen Lars Løkke gift med formanden for Løkkefonden – og Løkkefonden er blevet betænkt med mange hundredetusinde kroner af en række storfiskere. En af disse donorer er John-Anker Hametner Larsen, som også afholder en årlig nytårskur for fonden og derigennem har rejst over 1,2 mio. kr.

Men, og det var meget magtpåliggende for statsministeren at understrege, da han onsdag var i samråd i Folketinget om sagen: Privatpersonen Lars Løkke og statsministeren Lars Løkke skal holdes skarpt adskilt, og privatpersonen Lars Løkkes relationer er bestemt ikke »styrende« for statsministeren Lars Løkkes politik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Lillian Larsen
 • Anders Graae
 • Katrine Damm
 • Leif Koldkjær
 • Ejvind Larsen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Helle Walther
 • Anker Nielsen
 • Bjarne Andersen
 • Niels Duus Nielsen
 • Dorte Sørensen
 • Malan Helge
 • Poul Anker Sørensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Rasmus Knus
Lillian Larsen, Anders Graae, Katrine Damm, Leif Koldkjær, Ejvind Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Helle Walther, Anker Nielsen, Bjarne Andersen, Niels Duus Nielsen, Dorte Sørensen, Malan Helge, Poul Anker Sørensen, Lise Lotte Rahbek og Rasmus Knus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Det er vist ikke kun en mistanke?

Ib Christensen, Egon Stich, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Helle Walther, Marlene Bogs, kjeld jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Danmarks statsminister er altid statsminister.

Den pseudoopdeling som Lars Løkke meget svagt argumenterer for, finder kun anvendelse i et ukritisk forestillet rum, hvor magthaverens ord er lov.

Statsministeren har naturligvis ret til et privatliv - primært med famille og gamle venner uden for offentligheden - ikke sammen med topaktører fra fiskerierhvervet, samtidigt med at der forhandles ny regulering på området.

Danmark bør hurtigst muligt indføre et register, hvor kontakter mellem politikere, lobbyister, erhvervsliv etc. noteres og er tilgængeligt for offentligheden. Ellers forsvinder den sidste rest af tillid fra befolkningens side til politikerne.

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Verner Nielsen, Britta Hansen, Tino Rozzo, Nette Skov, Toke Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Kirsten Lindemark, Helle Walther, Marlene Bogs, Søren Fosberg, Bjarne Andersen, Janus Agerbo, kjeld jensen, Benny Larsen, Karsten Lundsby, Kim Houmøller og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Hold nu op. Løkke er jo ikke korrupt. Det har ingen 'styrende' indflydelse på Venstres politik hvem de får penge fra.

Jeppe Hemdorff Nissen

Nej, det er han da ikke, han fiflede heller ikke med kørepengene, fløj ikke på første klasse og tog ikke sin datter med uden selv at betale, han købte ikke arbejdstøj på firmaets konto uden at betale skat af den mulige private brug, selvom det kan være særligt beskidt at arbejde som politiker.

Privatpersonen Lars skifter fra ministerbilen til minibil halvvejs fra arbejde, og overnatter ikke i tjenestebolig, på konstant tilkald hvilket kunne have forklaret den rimelige hyre og den fine pension, men på en helt privat adresse.

sådan er det da.

Peter Beck-Lauritzen, Carsten Wienholtz, Verner Nielsen, Tino Rozzo, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Kirsten Lindemark, Helle Walther, Marlene Bogs, Bjarne Andersen, Janus Agerbo, Jacob Mathiasen, kjeld jensen, Søren Jensen, Benny Larsen, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Lars Bo Jensen, Niki Dan Berthelsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Vores statsminister korrupt? - hvilket afskyeligt russisk forsøg med undergravende Fake News mod vores demokrati.

Verner Nielsen, Frede Jørgensen, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, David Joelsen, Niels Duus Nielsen, Benny Larsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

De klær hinanden godt de to bonkammerater på billedet fra torskegildet til ære for Løkkefondens nye forkvinde.

Egon Stich, Nette Skov, Eva Schwanenflügel, Kirsten Lindemark, Jørn Andersen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Jacob Mathiasen

Jeg kan godt forstå at Lars Løkkes økonomi er så hårdt spændt for at han må tigge underbukser hos andre. Alle de ture han har ved håndvasken koster håndsæbe i industrielle mængder.

Verner Nielsen, Britta Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Kirsten Lindemark, Helle Walther, Marlene Bogs, Janus Agerbo og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det her er vist første gang, at en gruppe erhvervsdrivende hvert år betaler et fem-cifret beløb til en "fond", uden forventning om at få noget igen fra "fondens" ejer, Lars Uløkke, der tilhører et parti, hvis motto er noget-for-noget.
Vi må forstå, at når de pågældende erhvervsdrivende gør det, så er det udelukkende af omsorg og ægte medfølelse med de stakkels drenge på kanten (hva' med piger på kanten? er der ingen, der tager sig af dem?).
Enhver antydning af, at vejen til Løkkes hjerte og opmærksomhed går via "fondens" bankkonto, er helt utilstedelig og "ulækker".

Lillian Larsen, Tino Rozzo, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Privatmand eller statsminister?

Hvorfor brugte Lars Løkke Rasmussen ikke lidt af tiden, mens han ventede på at få 'nøglerne til maskinrummet' på Christiansborg retur fra Helle Thorning-Schmidt, til at få styr på sin privatøkonomi ved at deltage i tv-programmet 'Luksusfælden'.

Programmet hvor økonomiske eksperter fra 'det virkelige liv i Velfærdsstaten Danmark' yder gratis rådgivning til jævne danskere med lavvande i husholdningskassen om, hvordan man ved at sætte tæring efter næring et par år kan slippe for senere at måtte optræde i tv-programmet 'I hus til halsen'.

Peter Beck-Lauritzen, Flemming Berger, kjeld jensen, Steen Bahnsen, Eva Schwanenflügel, David Joelsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Kleptomani kan det vel også kaldes, hvis man ikke kan lade være med at anvende offentlige midler til egen berigelse?

kjeld jensen, Eva Schwanenflügel og Marlene Bogs anbefalede denne kommentar

Jeg synes det er helt utroligt Løkke kan tro, at man kan optræde og udtale sig, som han gør for 117 gang i en dårlig sag for ham, uden journalister graver. Selv Berlingske er på dupperne her. Der afsløres mere og mere. Jeg kender ikke nogen kvotekonge, nej jeg bor blot i hans sommerhus gratis, og ses med ham hvert 5 år m.m.samt holder møder med ham og sms, men jeg kender ham da ikke. ????
Hvorefter Ventres Jan Jørgensen i debat torsdag siger, har I ikke lånt sommerhus af venner osv osv. Jamen Løkke havde jo lige benægtet i nov. på samråd at den kontakt eksisterede. Sagen kommer i folketingssalen på et tidspunkt, og DF undergraver egen troværdighed også.
Maria fra Ø har 100% ret, der skal åbenhed frem med hensyn til alle partier, deres partistøtte osv lobby register, der skal åbenhed.

Torben Bruhn Andersen, kjeld jensen, Nette Skov, Eva Schwanenflügel og Kirsten Lindemark anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Lovgivningen siger, at en minister kan påberåbe sig privatlivets fred - MED MINDRE det har væsentlig betydning og offentlig interesse.
Mon ikke det er i offentlighedens interesse at få oplyst, hvor mange gange statsministeriet lavede beregninger på Løkkes møder med storfiskerne?

Helle Walther, Egon Stich og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Jeg gad vide om befolkningen ikke forstå magtmennesker som Løkke og Trump eller om vælgere mf. ‘ikke vil’ forstå Løkke og f.eks. Trump?

Det er ikke det oppositionen, siger om Løkke eller f.eks. Trump, men det oppositionen ‘ikke siger’ om bl.a. Løkke og Trump, der er vigtig at bemærke.

Løkke og bl.a. Trump er indbegrebet af pengenes, magtens og ondskabens arrogance og de lægger ikke skjul på det.

Løkke, Trump, Macron og Merkel købte antidemokratiske politikere.
Dagens politiske magtudøvelse, bygget på ‘uvidenskabelig’ økonomiske religiøsitet og er en åbenlys grundlæggende forbrydelse mod menneskeligheden.

Politikeres ønske om forbrugsdrevet økonomisk vækst, som i dag fortsat, er på 98% olie, kul og gas afbrænding efter mere end hundred års advarsler om de fatale eksistentielle konsekvenser, af denne fortsatte praksis, hvor de Trump’ske politike globale ledere tjener ‘deres’ og ikke befolkningenernes interesser, kun de få superrige magthavere og det er en klokke klar forbrydelse, der ikke videnskablig underbygget kan benægtes.

Fra link:
“Vedvarende energi som biomasse, vind og sol udgør mindre end ‘tre procent’ af det samlede energi forbrug i 2015.”
Link: http://www.eof.dk/Viden/Statistik/Globalt%20forbrug%20af%20energi/global...

Climate Change & Anthropocene Extinction 15: On 65% Earth surface biodiversity is beyond safe limit
Posted on August 21, 2017 by Rolf Schuttenhelm

“Again, the use of a geographical approach (and here defining biodiversity as ‘biotic intactness’) shows the Holocene-Anthropocene Mass Extinction is progressing faster then generally thought and ‘biodiversity safe limits’, however arbitrarily defined, have already been passed on most of the planet’s land surface.”
Link: http://www.bitsofscience.org/anthropocene-extinction-earth-biodiversity-...

Peter Beck-Lauritzen, Egon Stich, kjeld jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Mistanke?

Hvad er det for noget vrøvl!

Der er intet politisk stukket under gulvtæppet, det politiske virke er i bund og grund korrupt og alle der gider at åbne øjnene, kan se det, hvis nogen påstår, at de ikke kan se det?

Så lyver de!

Egon Stich, Toke Andersen, Eva Schwanenflügel og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Philip B. Johnson
Undskyld, men jeg savner en samlende analyse.
Du giver os virkelig mange links, og jeg har set mange af dem.
De samlende links kunne du selv overføre, eller berette om.
Jeg bruger selv megen tid på at finde ud af alt muligt.

morten rosendahl larsen

Den sag er da parkeret....Og den snot forvirrede sensationshungrende hob af journalister, er videre til nye "breaking news" historier, det er Business as usual..."Lad os så i stedet kigge fremad"...man kan åbenbart slippe afsted med hvad som helst her i bananrepublikken efterhånden...?

Philip B. Johnsen

@Eva Schwanenflügel
Dette er jo bare, et nyt eksempel, af de mange tusinder andre politiske løgne, vi alle er omgivet af.

Jeg tror ikke på befolkningen, er så dumme, at de ikke selv kan se, at de bliver snydt af politikerene.

Prøv at se på markerne rundt omkring dig i landet, vandet stiger og politikere lyver konstant om årsagen.

Hvodan går det med det såkalte ‘oversete’ grundvand, der stiger og truer en million danskeres private husstande og havet lige så, i det flade våde Danmark, vores Danmark, der de seneste 150 år har fået 25% mere nedbør om året (DMI statistik), det bliver helt sikkert godt, at få en ‘rigtig’ klimaminister en dag.

Fra DMI,
“Cirka en million danske adresser ud af de samlede 3,6 millioner adresser har et meget højt grundvandsspejl (få centimeters dybde) under kraftigt nedbør.

Det sandsynlige scenarie med ændret klima og mere fremtidigt nedbør vil gøre, at grundvandsspejlet hæves. Det fører til, at områder bliver omdannet til vådområde.”
Kilder: DMI, dingeo.dk

Lokalt som globalt er det historien om ‘Kejserens nye klæder’.

Det er s.. blevet for pinligt!

Har du penge kan du få ( læs statsministeren i tale ) og har du ingen, må du gå ( lang næse). Jeg synes Løkke misbruger Løkkefonden som begreb for egen vindings skyld.

Egon Stich, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Der er en ting jeg ikke forstår. Vigtigt og fint, at tage LLR's relationer til fiskekongerne under lup og sige 'in dubio pro reo' og undersøge sagen videre.

Men hvordan kan det være, at et gratis ophold på en uge i én af fiskekongernes sommerhus til en værdi af 10.000 DKK ikke i sig selv udløser mere og andet end samråd men direkte går til undersøgelse for korruption og bestikkelse? Det er da umuligt, at tolke denne favør på anden måde?

Hvor mange kommentarfelter skal vi endnu fylde med de samme konstateringer? Hvorfor blive ved med at lade, som om nogen stadig var i tvivl om mandens korrupte adfærd.

Toke Andersen, morten rosendahl larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Eva Schwanenflügel “Rain”
Har ikke set den, skal ved lejlighed, se den.

@Britta B. Hansen
Løkke var ikke minister på det tidspunkt, hvor LLR modtog gaven, men om han er personlig skattepligtige og om der er svaret skat af ‘gaven’ eller, hvad man eller vil kalde sommerhusopholdet, indbetalingen til partiet og fonden i den sammenhæng, er et spørgsmål, der sansynligvis ikke vil blive opklaret, da Folketinget fyrede alle Skat's bedste folk, helt bevist, før et nyt EDB systeme, kunne overtage deres arbejde, et nyt edb system, der aldrig kom til at fungere og efterfølgende har Folketinget systematisk sikret sig, at det fortsat ikke er muligt, at ansætte kvalificeret personale i tilstrækkeligt antal, på trods af Folketinget er velvidende om, at der er meget store gevinster for samfundet ved, at ansætte flere folk.

Fra link

Ifølge Bagge og Bygholm er Skat blevet sparet i stykker, efter at staten overtog opgaven fra kommunerne i 2005.

En storstilet omlægning, der blev gennemført, af den daværende VK-regering, men som med Bygholms ord blev baseret på en:

»religiøs politisk fokusering på besparelser«.

Link: https://politiken.dk/oekonomi/art5535061/Svag-kontrol-får-firmaer-til-at-snyde-med-skatten

‘Statsrevisorernes Beretning om Skatteministeriets økonomistyring 3/2015’
"Statsrevisorerne kritiserer skarpt, at Skatteministeriet ikke har sikret rammer og grundlag for en tilfredsstillende opgaveløsning i SKAT.

SKATs drift og styring er ikke tilstrækkelig effektiv og sikker.”

Link: http://www.ft.dk/organisation/folketingets-institutioner/statsrevisorerne
Link: https://www.altinget.dk/artikel/statsrevisorer-uddeler-skarp-kritik-til-...

Det er i modsætning til hvad det politiske Danmark vil forsøge, at forklare befolkningen, er det sund fornuft og rigtigt, at betale og opkræve både moms og skat.

Danmark mf. kan med fordel stoppe virksomheder og privatpersoner, der snyder i porten, til fordel for retfærdig skat og momsbetalende velfungerende virksomhedder og borgere, der tjener borgerne og samfundet til gavn, men i dag bliver lovlydige borgere, udkonkurreret af svindlerne, der ikke retsforfølges af politiske økonomiske religiøse årsager.

Alternativet til inddrivelse af retsmæssige moms og skat, er afvikling af velfærdsstaten, demokrati og retsstat.
Det er humlen i hele sagen.

Philip B. Johnsen

PS.
Deres politiske magt er tilranet og udøvet ved økonomisk ulighedsskabende tiltag, som indførsel af konkurencestaten og afvikling af velfærdsstaten.

Skattespekulation, skattesvindel eller skatteunddragelse, lovligt eller ulovligt, uanset hvilken type der er tale om, er lig med stigende globale økonomiske ulighed, manglende investeringer i globale og lokale udfordringer, som de menneskeskabte klimaforandringer, bekæmpe fattigdom, sikring af vital infrastruktur for alle, sygehuse, strøm, vand, sanitet og undervisning mm.

Vælg ærlige politikere eller betal med jeres børns fremtid!

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Philip: Fint, han var ikke statsminister, da han fik foræret gaven. Han var stadig politiker med indflydelse på området. Derudover har han valgt at indløse gaven under sin tid som statsminister!

Der burde ikke være noget til hindring for at indlede alvorlige konsekvenser.

Peter Beck-Lauritzen

Hvorfor henvender "kvotekongen" sig til Lars "sølle" Rasmussen? Det er jo hans kone der er formand for Løkke-fonden og som får pengene. L"s"R må ikke have noget at gøre med Løkke-fonden som statsminister!
Offentlighedspersonen L"s"R er vel ligeså offentlig som Lene Esbensen? Hun måtte stå til offentlig regnskab døgnet rundt, som minister, ref. L"s"R, og ikke holde ferie på Mallorca, når hun skulle møde Clinton!
Der er noget der ikke stemmer på min "kugleramme".
Få ham nu flyttet, han har for længst haft en "strålende fremtid" bag sig!