Leder

Med et smalt medieforlig i udsigt kan DF’s korstog mod DR fortsætte for en stund

Når DF tvinger kulturministeren ned fra træet, kan udfaldet af de smalle medieforhandlinger meget vel blive, at de mere liberalistiske dele af regeringsudspillet falder bort
»Forløbet omkring et kommende medieforlig kan kun beskrives som bizart. Det er i hvert tilfælde kaotisk. Kulturminister Mette Bock (LA) udstedte mandag et ultimatum. Inden kl. 18 skulle alle partier acceptere tre krav for at få adgang til forhandlingsbordet: Nemlig et delvist salg af TV 2, en udvidelse af public service-puljen med 380 millioner (over fem år), og at udenlandske streamingtjenester skal pålægges at investere to procent af deres danske omsætning i danske produktioner.« skriver Lasse Jensen.

»Forløbet omkring et kommende medieforlig kan kun beskrives som bizart. Det er i hvert tilfælde kaotisk. Kulturminister Mette Bock (LA) udstedte mandag et ultimatum. Inden kl. 18 skulle alle partier acceptere tre krav for at få adgang til forhandlingsbordet: Nemlig et delvist salg af TV 2, en udvidelse af public service-puljen med 380 millioner (over fem år), og at udenlandske streamingtjenester skal pålægges at investere to procent af deres danske omsætning i danske produktioner.« skriver Lasse Jensen.

Martin Lehmann

21. juni 2018

Det ligner et smalt medieforlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti efter onsdagens tilsyneladende forlis af forsøget på at lave et bredt. Men man skal ikke tage fejl af, at dette forårs kaotiske forhandlingsproces er en fodnote i forhold til den epokegørende ændring i mediepolitikken, som den forudgående rammeaftale mellem DF og regeringstoppen er: Nedskæringen af DR med en femtedel, omlægningen af licensen til skat og fjernelsen af hundreder af millioner fra det danske tv-produktionsmiljø.

Forløbet omkring et kommende medieforlig kan kun beskrives som bizart. Det er i hvert tilfælde kaotisk. Kulturminister Mette Bock (LA) udstedte mandag et ultimatum. Inden kl. 18 skulle alle partier acceptere tre krav for at få adgang til forhandlingsbordet: Nemlig et delvist salg af TV 2, en udvidelse af public service-puljen med 380 millioner (over fem år), og at udenlandske streamingtjenester skal pålægges at investere to procent af deres danske omsætning i danske produktioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Henrik Leffers
 • Kim Folke Knudsen
 • David Zennaro
 • Karen Grue
 • Malan Helge
 • Eva Schwanenflügel
 • ingemaje lange
 • Katrine Damm
 • C Munk
 • Torben K L Jensen
 • Christian Mondrup
 • Dorte Sørensen
 • Oluf Husted
Henrik Leffers, Kim Folke Knudsen, David Zennaro, Karen Grue, Malan Helge, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Katrine Damm, C Munk, Torben K L Jensen, Christian Mondrup, Dorte Sørensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Godt for os og Information at have en journalistisk ildsjæl som Lasse Jensen til at holde alle orienteret om den danske medie-krig der i bund og grund handler om demokrati og samfund.

Tue Romanow, David Zennaro, Bent Gregersen, Karen Grue, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Katrine Damm, Poul Erik Pedersen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Lasse Jensen

Tak! Siden jeg skrev lederen sent torsdag eftermiddag har Socialdemokraterne sagt, at de fortsat forhandler med finansministeren. Det må betyde, at partiet (og SF) stadig synes de er med i en slags forhandling. Kan man forestille sig, at Kristian Jensen giver flere penge og dermed undergraver kulturministerens ultimative krav (som Dansk Folkeparti i dagi øvrigt heller ikke accepterer). Det bliver mere og mere bizart! vh Lasse Jensen

Tue Romanow, David Zennaro, Karen Grue, Flemming Berger, kjeld jensen, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Torben Skov, Katrine Damm, Torben K L Jensen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben Morten Lund

Magtspillet om medieforliget er betændt med falske budskaber, der skal bane vejen for yderligere kommercialisering af vores kommunikation, der ellers burde have et udvidet frirum kaldet public service med herredømmefri samtale.

Bent Gregersen, Torben Skov, C Munk og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

VLAK Marionet Teateret må endnu en gang sande, at det ikke er som i Pinocchio:." Der er ingen bånd som binder mig ". Næh man må ikke optræde på blå scene må man ikke.

For så kommer His Masters Voice Kristian Thulesen Danefæ Dahl og aflyser festen på blå scene.

Forsmædeligt for LA, der efterhånden må se alle deres politiske projekter gå op i røg ikke på grund af oppositionen men på grund af manden, der trækker i trådene til Marionet Teateret.

Hvis Jeg var Socialdemokrat, så ville jeg nok begynde at overveje dette førhen så blå Marionet Teaters kranke skæbne. For sæt at Hr. Teaterdirektør Kristian Thulesen Danefæ Dahl skulle finde på, at forvandle Socialdemokraterne til Det Røde Marionet Teater, så kan han Kristian Thulesen Danefæ Dahl jo kun vinde valget uanset hvad:. Løkke med ført hånd af DF eller Mette Frederiksen med ført hånd af DF.

DF giver ikke ved dørene. Der er ikke plads til statist roller til SF, Alternativet og Enhedslisten. De kan højest få lov til at gøre rent efter hver forestilling med Det Røde Marionet Teater. Grib kost og gulvskrubbe.

DF ser gerne statslige medier, som de kan koste rundt med efter forgodtbefindende. Det går allerede glimrende med truslen om at skære DR ned til sokkeholderne. Det skal nok afholde diverse redaktører for lidt for kritiske indlæg. Man skulle jo nøde save resten af den gren over, som man selv sidder på endnu.

Christian De Thurah

Med al respekt for DR, så er det noget naivt at kalde det et frirum med herredømmefri samtale. Den slags frirum findes ikke. Der er to slags herredømme, det man ikke kan lide, og det, man kan lide. Sidstnævnte kan man let komme til at overse.