Leder

Det er ikke Theresa May, der er problemet. Det er betydningen af Brexit

Modstandere af May vælger indtil videre at forlade regeringen i stedet for at vælte premierministeren, fordi de ikke vil overtage Brexit og tage konsekvensen af det valg, de selv har givet briterne
Udenrigsminister Boris Johnson og Brexit-minister David Davis er de to seneste til at forlade Theresa Mays regering. Her ses på vej ud af Downing Street 10.

Udenrigsminister Boris Johnson og Brexit-minister David Davis er de to seneste til at forlade Theresa Mays regering. Her ses på vej ud af Downing Street 10.

Haria Dinendra

10. juli 2018

Der er især én grund til, at Theresa May endnu er premierminister i Storbritannien. Hendes job som leder for en stormagt er attraktivt, men opgaven som forhandler af Brexit er afskyelig. Mange vil gerne af med May som premierminister, men indtil videre har ingen haft mod til at overtage ansvaret for at forhandle Brexit med Bruxelles og forklare det til den britiske befolkning.

May er gået fra ydmygelser til nederlag foran sin befolkning og hele den europæiske offentlighed. Men hvis én i det konservative parti førte an i et opgør for at vælte premierministeren, ville vedkommende også overtage ansvaret for Brexit. Og enhver kan se, at problemet ikke går væk, bare fordi premierministeren forsvinder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • David Zennaro
 • Ejvind Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • C Munk
 • Poul Anker Sørensen
 • Torben K L Jensen
 • Henrik Brøndum
David Zennaro, Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel, C Munk, Poul Anker Sørensen, Torben K L Jensen og Henrik Brøndum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nils Bøjden

"Hvornår indser UK (og andre) at det ikke er muligt at melde sig ud af EU?"

Selvfølgelig er det muligt. Udfordringen for UK er at de både vil ud og ikke vil ud. De vil godt den fri handel , fri service og fri varetransport men de vil ikke nderkaste sig fællesskabets regler på disse områder. De vil godt have et frit arbejdsmarked når de selv kan bvestemme hvem der må komme ind i landet.

Men det er først nu ved at gå op for dem hvad det betyder. G.eks er det ikke muligt for engelske fly at lande i andre lande efter marts næste år, da det er EU der har aftalerne.

https://www.ft.com/content/9461157c-1f97-11e8-9efc-0cd3483b8b80
https://www.ft.com/content/57c0c01c-ef9c-11e6-930f-061b01e23655

Der er 1 mio briiske statsborgere der er retsløse i 2019 når de ikke mere er omfattet af EUs borgerrettigheder. og 3 mio EU statsborgere i UK der har samme problem. Og det problem er det største for UK, da langt størstedelen af EU borgerne i UK er erhvervsaktive, mens størstedelen af UK borgere i EU er pensionister.

https://www.bbc.com/news/uk-politics-42279408

David Breuer, Torben Siersbæk, Claus Nielsen, Ejvind Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Michael Friis og uggi kaldan anbefalede denne kommentar
Jørn Andersen

Det er svært ikke at føle en vis skadefryd overfor den britiske løve,der sprang op med et brøl og faldt ned som et lam.

David Joelsen

Fly fra EU lander da ellers fint i både Norge og Schweiz mens fly fra USA kan lande overalt i EU. Men fra 2019 kan engelske fly ikke lande i EU. De slår sig på lårene af grin i Italien, de gamle, mens de væder halsen i Grappa. “Der skal falde beskyttelsespenge, eller kan vi ikke hjælpe jer”.

Og i mens sidder Jørn oppe i nord, og føler en vis skadefryd.

Det gamle broderskab har stærke bånd.

John S. Hansen

Jeg føler ingen skadefryd, men skam på EU`s vegne. Her ser man tydeligt hvordan EU på ganske chikanøs vis har forholdt sig til et EU land som gjorde det, som vi Danskere også burde gøre; nemlig sige fra og forlade EU. Hvis flere lande følger trop vil det blive stadig mere nødvendigt for EU at opføre sig ordentligt og sige farvel på en pæn måde uden at smække døren i!

David Joelsen, Michael Friis, Per Torbensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Jeg føler heller ingen skadefryd, for følelserne her minder jo om dem ved et forlist parforhold. Og det er svært at se, hvordan man skal komme videre, fordi der bagved også lurer en mistanke om, at valget ikke var fair.
For mig at se, så udstiller hele affæren den afstand, der er mellem befolkningen i Storbritannien og deres politikere. Og før de får gjort den afstand mindre, vil det være svært at finde en holdbar løsning.

John S. Hansen

@ David Z
Hvorfor en mistanke om at valget var unfair?

Vi har i DK en tilsvarende afstand i mellem befolkning og politikere i forhold til EU. Omtrent halvdelen af Danskerne er ikke tilhængere af EU. Dette svarer på ingen måde til repræsentationen i folketinget.
Det at være EU - modstander er tabu i "det pæne politisk korrekte selskab" Man bliver øjeblikkeligt stemplet som værende hard - core nationalist og DF ´er! Det er hæmmende for en god og åben lige debat om EU her i landet.

Dette er absolut ikke et EU-problem, men måske et britisk problem.

Men det er først og fremmest et internt Torry-problem. For Torry-partiet rummer 2 større og en forholdsvis lille gruppe, der på ingen måde er enige i, hvordan skilsmissen skal løses. Eller hvordan forholdet internt i Storbritannien samt landets forhold til EU skal være bagefter.

Derfor har Storbritannien snart har brugt 2 år til at afklare forholdet i et eneste parti - nemlig regeringspartiet. Efterhånden er løsningen nok den, at Theresa May overvejer at udskrive nyvalg, så andre kan hjælpe med en fornuftig løsning. For Torry-partiet har tilsyneladende ingen, der kan afløse Theresa May, og den der evt. træder i stedet, kommer til at slås med præcis de samme uløselige problemer.

Torben Siersbæk

Er der en voksen i nærheden af Downing Street 10?
Hverken Theresa May eller den omvendte gulvmoppe kan tilsyneladende tænke en eneste sammenhængende tanke, og den gamle mand på den anden side af Underhusets Speaker har siger og skriver INTET at tilbyde.
Er der virkelig ingen, der kan fortælle dem, at børnehaven lukker, og de voksne henter børnene?