Leder

Endnu en gang er politiet taget med fingrene i kagedåsen i den nærmest komisk skandaløse Tibetsag

For hver ny afsløring i Tibetsagen ryger en lille flig af den tillid til myndighederne, der er afgørende i et demokratisk retssamfund
Kinas tidligere præsident Hu Jintao med sin kone Liu Yongqing efter en sejltur rundt i Københavns Havn fredag d. 15. juni 2012. I dag trækker besøget stadig tråde, hvor Tibetsagen igen er blusset op.

Kinas tidligere præsident Hu Jintao med sin kone Liu Yongqing efter en sejltur rundt i Københavns Havn fredag d. 15. juni 2012. I dag trækker besøget stadig tråde, hvor Tibetsagen igen er blusset op.

Keld Navntoft

28. august 2018

Tibetsagen bliver ved med at kaste nye skandaler af sig.

Først forhindrede politiet fredelige demonstranter i at blive set, i strid med grundloven. Så dækkede de over lovbruddene og løj om dem for Folketinget i årevis. Siden dukkede et ukendt mailarkiv, som måske indeholder nye spor i sagen, tilfældigvis op i Rigspolitiet.

Nu viser det sig, at Rigspolitiet, mens Tibetskandalen rullede for fulde gardiner, indførte nye regler, som vil gøre det nemmere for politiet at dække over sig selv i fremtiden. Det afslørede DR i sidste uge.

Rigspolitiet ændrede i 2015 fristen for, hvor længe optagelser af politiets radiokommunikation skal gemmes. Før var det tre år. Men fremover skal optagelserne kun gemmes i et halvt år. Det blev besluttet kun en måned efter, at Rigspolitiet var blevet tvunget til at udlevere de afgørende lydoptagelser i Tibetsagen i forbindelse med en retssag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Klaus Lundahl Engelholt
 • Alvin Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Kasper Kjær
 • Hans Larsen
 • Bjarne Andersen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Kurt Nielsen
 • Toke Andersen
 • David Zennaro
 • Ejvind Larsen
 • Trond Meiring
 • Tommy Clausen
 • Morten Wieth
 • Poul Anker Sørensen
 • Torben Lindegaard
Klaus Lundahl Engelholt, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Kasper Kjær, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Kurt Nielsen, Toke Andersen, David Zennaro, Ejvind Larsen, Trond Meiring, Tommy Clausen, Morten Wieth, Poul Anker Sørensen og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Sebastian Abrahamsen

Det er befriende, at du så stjerneklart fastslår, at Politiets forklaring på den fremrykkede slettefrist er uden mening.
Jeg hørte på DR Radio en talsmand for Rigspolitiet forklare sagen - rent volapyk - og har været på en stille raseri-syder lige siden.

Det er forargeligt ud over alle grænser, at Politiet får lov til dels at slette optagelserne efter 6 måneder og dels får lov til at give den slags søforklaringer uden personalemæssige konsekvenser.

Der kommer i øvrigt helt sikkert en Tibet Kommission mere.
Den genetablerede Kommission skal ikke undersøge Politiets og Ministeriernes mørklægningen i den første undersøgelse - det må komme senere, siger Søren Pape.

Lise Lotte Rahbek, Verner Nielsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, John Poulsen, søren ploug, Bjarne Andersen, Torben Bruhn Andersen, Jacob Mathiasen, Anders Olesen, Tue Romanow, Bjarne Bisgaard Jensen, Kurt Nielsen, Toke Andersen, Ejvind Larsen, Trond Meiring, Steffen Gliese, Tommy Clausen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

ja, vær helt sikker på, at Søren Pape, og hele den "liberale" borgerlige regering vil gøre alt for at intet kommer frem.
Og der vil nok være et enkelt andet stort parti der vil støtte dem i bestræbelserne.

Egon Stich, Verner Nielsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, John Poulsen, søren ploug, Steen K Petersen, Bjarne Andersen, Torben Bruhn Andersen, Jacob Mathiasen, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Ejvind Larsen, Trond Meiring og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Man kan bare konstatere at politiledelsen lyver, prøver på mørklægning, og forhindre opklaring, og alt dette i en demokrati! Hvordan demokrati.... Sandheden er at den der sover i et demokratieskt land, vågner op i et diktatur!

Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Flemming Berger, John Poulsen, Claus Nielsen, søren ploug, Steen K Petersen, Bjarne Andersen, Benjamin Bjerre, Jacob Mathiasen, Bjarne Bisgaard Jensen, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr, Ejvind Larsen, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

"Det er ikke principper; det er penge", som det handler om: Penge fra øget handel med Kina.
Tibetflag ville have kunnet virke "nedslående" på handels ministeren og konkret have kostet. Defor må vi regne med at et ministerie har været inde over, Lars Løkke gætter jeg. TYS TYS.

Verner Nielsen, Alvin Jensen, Karsten Lundsby, søren ploug, Jacob Mathiasen, Kurt Nielsen, Marianne Stockmarr og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Frederik Rytzel

Samtlige bærende partier i folketinget er fedtet ind i denne ekstremt gustne sag.
De primært ansvarlige må være:
1. Morten Bødskov(S) der var justitsminister under besøget i 2012.
I Danmark er det Justitsministeriet der giver ordrer og befalinger til politiet. Hvis Udenrigsministeriet har særlige ønsker i forbindelse med besøg fra andre lande - fx særlige sikkerhedsforanstaltninger - rettes henvendelse til Justitsministeriet der så varetager kommunikation med politiet.
2. Helle Thorning Schmidt(S) der var statsminister under besøget i 2012.
I Danmark er det Statsministeren der har det overstående ansvar for alle statens dispositioner - inkl grundlovsbrud begået af andre ministerier.

Claus Nielsen, Verner Nielsen, Alvin Jensen, Flemming Berger, søren ploug, Bjarne Andersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I Kina er arbejdsforholdene for mange arbejdere forbryderiske. De elektroniske maskiner, vi skriver vores indlæg på om Tibetflaget, er fremstillet i et land af som af venstrefløjen blev beundret også selv om det havde besat undertrykt Tibet. Engang var det arbejdernes naturlige ret til at nyde frugterne af deres sure slid der var på programmet, nu er det lamaen og religiøse bevægelser der er venstrefløjens kæledækker. Der var ingen på venstrefløjen der forsvarede det feudale teokratiske Tibet i hine tider. Nu er en flagnedrivning mere vigtig end kampen for ordentlige forhold i verdens mest folkerige land. Om jeg helt forstår det.

Torben Lindegaard

@jens peter hansen kl. 10:47

"Nu er en flagnedrivning mere vigtig end kampen for ordentlige forhold i verdens mest folkerige land."
citat fra læserbrevet

Du sammenstiller 2 forskellige problemstillinger på en fordummende måde.

Der er ikke tale om et alternativ imellem ordentlige arbejdsforhold i Kina & grundlovsoverholdelse i Danmark - vi ønsker begge dele.

Claus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, søren ploug, Steen K Petersen og Benjamin Bjerre anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Det er nu, hvor Tibetsagen er højt profileret, at man skal teste de demokratiske rettigheder og vejre med flaget i tide og utide - f.eks.foran Den lille Havfrue, så det kan komme med på alle de kinesiske turistfotos.

Formentlig vil ingen betjent turde så meget som løfte et øjenbryn.

/O

Claus Nielsen, Verner Nielsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, John Poulsen, Hans Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Bananreplublik, og så langt fra det idealiseret billed af Danmark , som medierne ynder at bringe og sole sig i, når udenlandske politikere uden reel indsigt pt. roser landet som det eksemplvis var engang.

Det bliver kun ved indtil den dag en journalist skriver til den udenlandske press og fortæller dem, hvordan landet i virkeligheden ligger.

Something is rotten in Denmark , indeed.

Torben Lindegaard

@olivier goulin kl. 11:31

"Formentlig vil ingen betjent turde så meget som løfte et øjenbryn."
citat fra læserbrevet

Nej, så hører alt jo op.

Betjentene skulle allerede under de forskellige besøg, have beskyttet vores grundlovsikrede rettigheder, frem for at lefle for kineserne og de ordrer besøgene måtte kunne kaste af sig.

Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jeg har fået en del slag foran den amerikanske ambassade. Det eneste jeg gjorde var at deltage i en demo. Flagsagen er et overgreb.Ja uha. Billederne er nu nærmest fredelige. Men princippet ...er vigtigere end den massive undertrykkelse. Det synes jeg ikke er fordummende, men temmelig proportionsforvrængende.