Leder

Kommuner skal presses til at investere i ledige

Ny lov om regelforenkling på beskæftigelsesområdet betyder, at kommunerne har fået en meget dårligere undskyldning for ikke at investere i deres ledige borgere
28. august 2018

I Danmark er der i årtier blevet lovgivet, som om arbejdsløshed var den enkelte lediges egen skyld. Og kontrolindsatsen over for den arbejdsløse er vokset, ligesom kommunerne er blevet stillet over for en mængde af proceskrav, så staten kan kontrollere, om de gør nok for at få de ledige i arbejde.

Nu er der imidlertid godt nyt til alle de, der ønsker sig et mere solidarisk samfund, og til de arbejdsløse, som udmærket godt ved, at deres ledighed ikke kun handler om deres egen vilje til at skaffe sig et job. Det mener et bredt flertal i Folketinget, som efter næsten et års forhandlinger landede en aftale om en ny beskæftigelsesindsats i sidste uge.

Det kan lyde banalt, at beskæftigelsesindsatsen fremover skal tage udgangspunkt i den enkelte ledige og ikke en bunke proceskrav til kommunernes sagsbehandlere. Men ikke desto mindre kaldte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) det for historisk, da han præsenterede den nye aftale om regelforenkling på beskæftigelsesområdet, som har netop det fokus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Jeg er ikke imponeret.

John S. Hansen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Katrine Damm, Rolf Andersen, Steen K Petersen, Torben K L Jensen og Hans Ditlev Nissen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Potemkin-kulisser har det med at blive revet ned - Det samme har gode intentioner der bliver gjort frivillige - uden penge.

John S. Hansen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Steen K Petersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar