Leder

Efter midtvejsvalget skal ny og loyal justitsminister beskytte en juridisk sårbar Trump

Præsidentens fyring af justitsminister Jeff Sessions ligner et forsøg på at hæve paraderne, inden demokraterne overtager magten i Repræsentanternes Hus. I et senat med flere republikanere har Trump en større chance for at få en loyal justitsminister godkendt næste år. I mellemtiden skal en marionet hjælpe Trump med at rage kastanjerne ud af ilden
9. november 2018

Præsident Donald Trumps fyring af justitsminister Jeff Sessions dagen efter demokraternes erobring af flertallet i Repræsentanternes Hus er ikke en overraskelse.

Siden 2017 havde præsidenten givet flere vink om sin utilfredshed med justitsministeren. Han kunne ikke tilgive Sessions for at have erklæret sig inhabil til at overvåge Roberts Muellers undersøgelse af mulige forbindelser mellem Trump-kampagnen og russiske agenter i 2015-16.

At trækket var forventet, gør det imidlertid ikke mindre foruroligende.

Ideologisk set ligger de to politikere tæt op ad hinanden. Sessions har loyalt ført Trumps konservative politik ud i livet. Under hans ledelse er immigranters, etniske mindretals og transkønnedes rettigheder blevet udhulet og fængselsstraffe forlænget. Adskillelsen mellem religion og stat er blevet sløret.

Målet er at beskytte Trump

Fyringen af Sessions har således intet at gøre med hans indsats. Motivet er at placere en person i stillingen, som vil beskytte Trump mod Mueller og mod de mange undersøgelser og stævninger, demokraterne i Repræsentanternes Hus planlægger at sætte gang i næste år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Olsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Thomas Olsen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu