Leder

Socialdemokratiet går efter de rige, men svigter de fattige

Socialdemokratiet er nødt til at give bedre svar på, hvordan de vil bekæmpe fattigdom i bunden og ikke kun rigdommen i toppen
Når Peter Hummelgaard i forbindelse med sin nye bog, Den syge kapitalisme, siger, at partiet skal balancere mellem bekæmpelse af fattigdom og indvandrerkvinder, der er overrepræsenteret i kontanthjælpssystemet, er det tydeligt, hvorfor S har svært ved at overbevise om det reelle i den nye kamp mod ulighed, skriver Mette-Line Thorup.

Når Peter Hummelgaard i forbindelse med sin nye bog, Den syge kapitalisme, siger, at partiet skal balancere mellem bekæmpelse af fattigdom og indvandrerkvinder, der er overrepræsenteret i kontanthjælpssystemet, er det tydeligt, hvorfor S har svært ved at overbevise om det reelle i den nye kamp mod ulighed, skriver Mette-Line Thorup.

Peter Nygaard Christensen

11. december 2018

»Vi skal balancere en målsætning om at nedbringe antallet af fattige børn med nogle ydelser så eksempelvis indvandrerkvinder, der ikke har haft fast tilknytning til arbejdsmarkedet, men godt kan tage et job, aktivt leder efter et.«

Sådan siger Peter Hummelgaard, Socialdemokratiets EU-ordfører, i mandagens Information.

Socialdemokraterne vil bruge skattesystemet til at bekæmpe ulighed og omfordele fra top til bund.

Det er en vigtig politisk markering. For det har længe heddet sig, at man ikke kan omfordele fælleskabets ressourcer, fordi man risikerer, at arbejdspladser og investeringer flytter til andre himmelstrøg.

Partiet har løftet sløret for sit kommende ulighedsudspil, som bl.a. indebærer en tilbagerulning af skatterabat på kapitalindkomst og skattelettelser på høje aktieindkomster. Men selv om retningen er rigtig, er det et problem, at det ikke nødvendigvis gør noget for de udsatte, at de rige bliver fattigere.

Og i Danmark er der i disse dage, hvor menneskerettighederne fejres, stadig flere mennesker, der lever i fattigdom. Eksempelvis er rekordmange afhængig af julehjælp, mens antallet af fattige børn er steget med 12.000 på et år.

Det er nemt at rive S i næsen, at deres ulighedsudspil påvirker uligheden mindre end SRSF-regeringens lettelser af topskat og selskabskat i 2011. Men Frederiksens problem med troværdighed i budskabet om partiets nye fordelingspolitiske profil og kamp mod kapitalismens uretfærdigheder kan hun ikke kun bebrejde sine forgængere.

Fattigdomsydelserne sender flere og flere ud i fattigdom mere eller mindre under dække af at skulle presse indvandrere i arbejde, men rammer alle uanset hudfarve.

Når Peter Hummelgaard i forbindelse med sin nye bog, Den syge kapitalisme, siger, at partiet skal balancere mellem bekæmpelse af fattigdom og indvandrerkvinder, der er overrepræsenteret i kontanthjælpssystemet, er det tydeligt, hvorfor S har svært ved at overbevise om det reelle i den nye kamp mod ulighed.

Partiet kan bekæmpe voksende ulighed, hvis det vil. Men Socialdemokraterne forregner sig, hvis de tror, at kampen mod grådighed, kan stå alene. De er nødt til at give bedre svar på, hvordan de vil bekæmpe fattigdom i bunden og ikke kun rigdommen i toppen.

Peter Hummelgaard er interviewet – og fotograferet – ret mange gange på Amager og foran lufthavnen, hvor forældrene arbejdede. Men S-politikeren er hverken bleg for at erkende arbejderklasseidentificeringen eller et ambivalent forhold til globaliseringen – i hverrt fald når det kommer til finanskapitalismen. 
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Tanghus
 • Søren Andersen
 • David Zennaro
 • Poul Anker Sørensen
 • Bjarne Andersen
 • Niels Duus Nielsen
 • Christian Mondrup
 • Torben K L Jensen
 • Carsten Svendsen
 • Peter Wulff
 • Torben Skov
 • Ebbe Overbye
 • Viggo Okholm
 • Lise Lotte Rahbek
 • Dorte Sørensen
 • Oluf Husted
 • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus, Søren Andersen, David Zennaro, Poul Anker Sørensen, Bjarne Andersen, Niels Duus Nielsen, Christian Mondrup, Torben K L Jensen, Carsten Svendsen, Peter Wulff, Torben Skov, Ebbe Overbye, Viggo Okholm, Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det var Thorning-regeringen med Mette Frederiksen ved roret som beskæftigelsesminister, der lavede reformen af førtidspension og fleksjob, og indførte de invaliderende, torturlignende og uværdige ressourceforløb.
Det ville være passende, såfremt Mette Frederiksen lovede at rulle sin egen reform tilbage.

For den har resulteret i, at tusindvis af syge danskere bliver fastholdt i årevis på kontanthjælp eller kontanthjælpslignende ydelser, (med dertilhørende kontanthjælpsloft og 225-timers reglen for kontanthjælpsmodtagernes vedkommende).

Hun burde naturligvis også afskaffe kontanthjælpsloftet og den usle integrationsydelse - der atter bliver forringet med den nye finanslov, når mere end 65.000 børn nu er ramt af fattigdom.

Hun har jo sagt at hun vil være børnenes minister - ikke..?

Thomas Tanghus, Søren Andersen, Rolf Andersen, Lars Løfgren, Per Torbensen, Johanna Haas, David Zennaro, Flemming Berger, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Poul Anker Sørensen, Jørgen Larsen, Anne Mette Jørgensen, Henrik Peter Bentzen, Carsten Wienholtz, John S. Hansen, Bjarne Andersen, Niels Duus Nielsen, Ken Sass, Jens J. Pedersen, P.G. Olsen, Philip B. Johnsen, Torben K L Jensen, Pia Nielsen, Carsten Svendsen, Peter Wulff, Inger Marie Just, Benny Larsen, Heidi Larsen, Tue Romanow, Ebbe Overbye, Torben Skov, Viggo Okholm, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen, Peter Andreasen, Arne Lund, Tommy Clausen, Dorte Sørensen, Oluf Husted og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Socialdemokraterne/tiet skal blot sørge for, at ALLE betaler skat, efter en ny og forenklet lovgivning og derefter offentliggøre alles årsopgørelser. (Uden dette smuldre nationer, bare se jer omkring)

David Zennaro, Peter Beck-Lauritzen, Poul Anker Sørensen, Henrik Peter Bentzen, John S. Hansen, P.G. Olsen, Philip B. Johnsen, Torben K L Jensen, Inger Marie Just, Gert Romme, Viggo Okholm, Egon Stich og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Sosserne kommer i konflikt med sit eget gamle slogan "Plads for alle det vil - DK for folket". Vil det så sige, at spekulanter, hvidvaskere, skatte- og momssvindlere ikke længere er en del af folket?

Peter Beck-Lauritzen, Henrik Peter Bentzen, Bjarne Andersen, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Mette Frederiksen oig Hummelgaard støtter sig vel også til cepos: "Børn i de fattigste kontanthjælpsfamilier har godt af at mærke konsekvenserne af de lave sociale ydelser."

Bjarne Andersen, Johanna Haas, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Anne Mette Jørgensen, Henrik Peter Bentzen, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Næste bølge fra Cepos bliver nok, at sult og kulde giver hærdede børn!

Bjarne Andersen, Erik Fuglsang, Johanna Haas, Michael Christensen, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Anne Mette Jørgensen, Henrik Peter Bentzen, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, John S. Hansen, Niels Duus Nielsen, Torben Skov, P.G. Olsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

At fattigdom skulle virke ansporende kan da godt tænkes at være rigtig. Det kan f.eks. anspore til kriminalitet.
Altså fattigdom er godt, især for børn, og den bagvedliggende filosofi er selvfølgelig at fattigdom er selvforskyldt ( du kan bare smøge ærmerne op)
En anden ting der efter disse meningsholderes opfattelse er godt er selvfølgelig grådighed. Det er en følelse de selv kender alt for godt og som virkelig driver dem.

Bjarne Andersen, Torben Skov, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Anne Mette Jørgensen, Henrik Peter Bentzen, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og P.G. Olsen anbefalede denne kommentar

De får helt klart problemer med alt det lort de indførte sidste gang. Det er ikke glemt. Men hvem i alverden skal man stemme på. Det representative demokrati er stødt på grund.

Egon Stich, Thomas Tanghus, Rolf Andersen, Johanna Haas, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Anne Mette Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Torben Skov, Jack Køhler og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Lad os lige se hvad det bliver til med de socialdemokrater der prøver hårdt på at komme ud af Thorning/Corydon´s skygge inden man hælder dem ned af brættet - ud over at øge trykket på deres noget flade bull-shit udmeldinger.

Peter Beck-Lauritzen, Kim Houmøller og Jack Køhler anbefalede denne kommentar

Der skal nok komme mere overvågning og angiveri. Det plejer at være det første de artikulerer. Selvfølgelig først og fremmest rettet mod de fattigste borgere, som desværre er nogle frygtelige snydepelse.

Thomas Tanghus, Johanna Haas, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Anne Mette Jørgensen, Henrik Peter Bentzen, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Erik Starup, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Niels Duus Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Ja Torben man har jo lov at håbe.

Torben K L Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Henrik Peter Bentzen, Eva Schwanenflügel og Jack Køhler anbefalede denne kommentar

Vores skattesystem er sygt med den højeste beskatning i verden. Det er indført og strammet op af skiftende regeringer.
Netto er det hvad der er tilbage efter skat, nedskårne ydelser, det er sølle.
Hvor blev formueskatten af?
Hvor får de 5% de styrtende formuer fra, hvidvask, skatteundragelse ved fiktive selskaber?.
De evindelige henvisning til de ældre, de syge den unge og børnene hænger os ud af halsen.
Kriminelt indbrud i statskassen fremhæves ikke så meget, indkøb af fly, hvis opgivet kunne allokeres til de lavest 'lønnede' med vel mindst kr. 10.000 per måned.
Danmark er i krig, hvad koster det udover drab på civile etc.
Hvorfor ikke 30 timersarbejdsuge, så vi selv bl.a. kan tage os af vores børn, hvor halvdelen af pigerne/teenagere går til psykolog!
Meget er skidt i Danmark, der dog er så enkel at overskue. Det kniber med kvalificerede personer på de bestemmende pladser. (for lang afstand til vælgerne, der sidder foran tv/mobiltelefoner).
Skatteminister/ministeriet (nedskæringer!), udenrigsmister etc.
Hvorfor står der 285 km på mit speedometer?, hvorfor er der ikke i biler, der f.eks. har benzindæksler, der kan åbnes med et en knibs med fingeren og vildt meget andet, en fartskriver, der ved overskridelser kan aflæses af politiet og sende signal til politiet. Naturlig opstilling af fartstolper. (%00 dræbte pr. år og sårede ??)
Hvorfor skal billister miste millioner af timer ved transport på vore veje?
Hvorfor kører togdriften så elendig. (Tegn kontrakt med japanerne)
Hvorfor dit og hvorfor dat. De valgte sidder kort tid og kritik rammer forbi /bliver negligeret.
Der er ingen uddannelse for de valgte/udnævnede personer. De er i erhvervspraktik uden effektivitet de første mange år.
Hvad gør jeg selv for at påvirke galskabet ??

Peter Beck-Lauritzen, Anne Mette Jørgensen, Henrik Peter Bentzen, Bjarne Bisgaard Jensen, Philip B. Johnsen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Hvis pengene blev brugt ordentligt, Torben Knudsen, var der ingen, der gad brokke sig over skatten, for så ville vi se, at vi får noget igen for pengene.

De fleste normale mennesker betaler med glæde (og lidt rituelt brokkeri) til skoler, læger og hjælp til de fattige, fordi de fleste har gået i skole og har prøvet at være syge. Det kniber lidt mere med forståelsen for hjælpen til de fattige, men enhver, der har stået uden indtægter i en periode, sætter pris på det danske socialsystem (eller gjorde, nu er det blevet et tvangsarbejdssystem, men det er en anden diskussion).

Det er derimod de færreste, der kan se ideen i at betale en milliard for et kampfly. Sjovt nok er det de mennesker, som er modstandere af af staten hjælper børn, syge og fattige, som er mest vilde med at købe dyre og unødvendige krigsmaskiner.

Lars Løfgren, Johanna Haas, Flemming Berger, Mogens Holme, Torben K L Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Anne Mette Jørgensen, Henrik Peter Bentzen, Herdis Weins, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Erik Starup, Philip B. Johnsen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ja, det er nu engang lettere at brokke sig over skattesvindelere og åbenlys dumhed i den offentlige forvaltning.

Men hvad havde Information egentlig tænkt sig at Socialdemokratiet skal sige? Vi har en stor gruppe af hjemmegående indvandre husmødre på kontanthjælp. De ØNSKER at gå derhjemme, og snakker kun systemet efter munden for så vidt at de kan få kontanthjælp. Vi har en anden stor gruppe af indvandrer som måske nok vil arbejde, men hvis færdigheder ikke rækker til et job, der er mere værd end kontanthjælpen. Og de er er mange, mange års skolegang væk fra at ændre på det.

Og hvad skal vi så gøre ved det? Give dem højere ydelser så de ikke længere er fattige? Hvis rygtet går at man kan få rigtig gode penge for at gå hjemme eller i folkeskole-for-voksne, så vender de store flygtningestrømme atter blikket mod Danmark. Og så har vi meget hurtigt ikke råd til de ydelser.

Verdens fattigdom er rykket ind i Danmark. Og verden fattigdom kan vi ikke kurere.

Philip B. Johnsen

At tage sig kærligt af de fattige.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen taler i dag tirsdag i folketinget om, stor kærlighed, til de mange tusinder nye børn i sendt fattigdom, nye tusinder børn i fattigdom for, at under ‘tohundrede’ voksne, formodentlig syge borgere, kan presses ud på arbejdsmarkedet.

Foruden Statsminister Lars Løkke Rasmussens kærlighed kærlighed til fattige børn, mener CEPOS ligefrem, at det er sundt, for de nu mere end 65.000 ramte fattige børn, ramt af politisk ‘tilvalgt’ fattigdom i Danmark.

Socialdemokratiet siger intet!

Det siger alt om Socialdemokratiet’s økonomiske blå arbejdsudbud politik.

I standard-økonomisk tankegang arbejdsudbuddet, det samlede antal timer, som de blå økonomisk funderede politikere mener personerne i en befolkning, ønsker at arbejde ved en given realløn, (altså udbuddet af arbejdskraft, ikke udbuddet af jobs), hvor den generelt blå økonomisk funderede, har den opfattelse, at de fattige bogstaveligt talt ’skal’ være sultne nok til ethvert job der tilbydes, precist så sultne, at de fattige ideelt må tage to job, for at holde sulten fra døren, et der betaler huslejen og så et job nummer to, der ’næsten mættet familien’, så de blå økonomisk funderede, har en befolkning, der kan være konkurencedygtigt på produktions enhedspriser i forhold til f.eks. polske teenagers løn og arbejdsvilkår og ikke helt mætte.

Det er en farlig vej at gå, sådan at tage håbet helt fra de voksne, der ikke kommer i arbejde og deres børn ved, at gøre maskerne i sikkerhedsnettet under borgerne større og sende dem i fattigdom.

Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Herdis Weins, Anne Eriksen, Torben Skov, Anne Mette Jørgensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Hvad med en jobgaranti. Vi kan oprette nye job, der er masser at lave. Nedsæt arbejdstiden.
Masser af det arbejde der eksisterer er totalt overflødigt. Væk med alle job som er decideret skadelige for samfundet som f.eks. rådgivning i skatteunddragelse og hvidvask.

Så er der spørgsmålet om hvor meget et arbejde skal takseres til. Personligt synes jeg at de får lidt vel rigeligt oppe i toppen. Hvad skal de med alle de penge? Resultaterne er for det første stigende huspriser i storbyerne hvor dette segment typisk befinder sig og hvor andre almindelige borgere derfor ikke får råd til at bo, det skævrider bare hele boligsektoren og for det andet et stort CO2-udslip fra alle de rejser de foretager.
Jeg tror faktisk der kunne være plads til alle hvis vi bar os fornuftigt ad, men at forestille sig det skulle ske uden nogen kommer til at afgive noget, det tror jeg ikke på, og det er nok her hunden ligger begravet.

Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Herdis Weins, Anne Eriksen og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar

Tør socialdemokraterne pille ved det - Vil de det i det hele taget - svaret blafrer i vinden.

Anne Mette Jørgensen

Hummelgaard er en typisk socialdemokrat. siger et og stemmer noget noget andet.
Det er et parti, som altid har været befolket med pampere. Pampere, som synger sangen: Jeg er opvokset i en betonblok på Amager, Ålborg o.s.v. SF har Pia O. Dyhr med sin mor som gjorde rent.
Det er pinligt og ulideligt at høre på.
Men se engang, jeg sidder på den høje hest nu og det kan I også komme til hvis i bare følger mig.
Tesfaye er den allerværste og direkte pinlig.
Men, men så længe de stemmer for mere krig og mere digitalisering, så er de røvhuller i min verden.
Det er sgu lige før jeg foretrækker LA. De hykler i det mindste ikke.

Egon Stich, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Mads Jacobsen
Påstande bør underbygges med fakta ellers bliver det ikke andet end tyndbenet ævl.
Her er en opfordring til at underbygge dine påstande med fakta:

a) Hvor stor er den gruppe af indvandrerkvinder, du påstår, 'vi' har, og hvordan definerer du 'indvandrerkvinder'?
b) Hvordan kan disse personer, du omtaler, være husmødre og modtage kontanthjælp samtidig?
c) Hvad ved du - helt konkret - om hvad denne af dig omtalte gruppe ønsker?
d) Hvis færdighederne hos borgerne ikke svarer til erhvervslivets krav, så er der tradition for at satse på uddannelse og opkvalificering af arbejdskraften. Hvad VED du om ddin påståede gruppes skolegang og tilgang til uddannelse.
e) Hvilket menneskesyn ligger der bag, når du hævder andre mennesker ikke gider lave noget?
f) Udviklingshjælp i udlandet kan forhindre "flygtningestrømme", for hvis menneskene har det godt, hvor de bor, er der ingen grund til at flygte derfra. Kan vi blive enige om det?
Hvorfor hjælper DK dem så ikke med at undgå krig, fremfor at deltage i krigshandlinger i udlandet?

Anne Mette Jørgensen, Lars Løfgren, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Niels Duus Nielsen, Flemming Berger, Mogens Holme og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Det er et ret smart kampagnesetup, som socialdemokraterne har fået hele middelklasse-pressedanmark til at gø velvilligt med på. Man kan langsomt og drypvis komme med bittesmå ubetydelige forandringer for de velhavende, og det præsenterer pressens så, som om det kom til at betyde noget, og at der trods alt findes en opposition her i landet - og så kan socialdemokraterne så vente til lige op til valget med at lamme al venstrefløjskritik af partiet ved at love at gøre noget ved fattigdomsydelserne: "Var det ikke det, I ville have?"

Og på den måde flytte fokus og debat væk fra den helt generelt stigende ulighed, som socialdemokraterne ikke har tænkt sig at gøre noget ved, og alle de forlig og aftaler som man allerede har indgået med højrefløjen. Og middelklassen kan sukke veltilfreds, når fattigdomsydelserne sættes lidt op - og de reformramte slås tilbage til start, fordi intet i realiteten er lavet om.

Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Flemming Berger, Mogens Holme, Herdis Weins og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Lasse Glavind
Socialdemokratiet ‘er’ et blåt økonomisk parti, Socialdemokratiet kan ikke andet, hvilket i praksis ‘altid’ betyder stigende fattigdom.

Lakmustesten er bæredygtig omstilling, et Danmark der ‘ikke’ søger økonomisk vækst, men en helhjertet bæredygtig omstilling.

Et Danmark der, ikke kan satser på fortsat globalt stigende CO2 udledning og et uundgåligt globalt økonomisk sammenbrud.

En realistisk, ærligt og bæredygtig økonomisk politik, der afspejler, at vores børn skal have en fremtid, da der ikke på noget tidspunkt i de kommende årtier, hvis nogensinde i den virkelige verden, hvor alle er nødsaget til at leve med den førte politik, er udsigt til at der bliver globalt samlet set økonomisk BNP vækst igen, på et alternativt bæredygtigt energiforbrug.

Det er en system forandrende økonomisk omstilling af finanssektoren, fra de overforbrugende rige og ikke bæredygtige produktion og distribution former, til de fattige og udvikling af alternativ CO2 reducerende livsstil, der samtidig fremmer nye bæredygtige arbejdspladser og et samlet set bæredygtigt forbrug.

Det er ikke noget man kan fuske sig til, det kræver rigtigte politikere, der er befolkningens tjenere og ikke kun de riges, for kortsigtede økonomiske gevinster og gode job efter politisk karriere.

Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Lise Lotte Rahbek stiller mange spørgsmål:

a) Hvor stor er den gruppe af indvandrerkvinder, du påstår, ’vi’ har, og hvordan definerer du ’indvandrerkvinder’?

Aner det ikke. Vil du påstå at vi ikke har indvandrekvinder?

b) Hvordan kan disse personer, du omtaler, være husmødre og modtage kontanthjælp samtidig?

Ved at klare minimums kravene for den "matchgruppe" de er placeret i. Jo mindre de kan klare, jo mindre er kravene. Og under alle omstændigheder er kravet at de "forsøger," ikke at de lykkedes.

c) Hvad ved du - helt konkret - om hvad denne af dig omtalte gruppe ønsker?

Fra deres udtalelser. Hvis man spørger dem har de ikke noget imod at udtale at de helst ville blive hjemme og passe deres børn og hjem. Og hvorfor ikke?

d) Hvis færdighederne hos borgerne ikke svarer til erhvervslivets krav, så er der tradition for at satse på uddannelse og opkvalificering af arbejdskraften. Hvad VED du om ddin påståede gruppes skolegang og tilgang til uddannelse.

At de kommer fra ulande, har modtaget utilstrækkelig skolegang og at nogen af dem ikke kan læse. Mener du at de alle har uddannelser der er gør den kvalificerede til at arbejde i Danmark fra i morgen?

e) Hvilket menneskesyn ligger der bag, når du hævder andre mennesker ikke gider lave noget?

Det har jeg aldrig påstået. Hvilket menneskesyn ligger der bag dine stråmands spørgsmål? Vent, jeg ved det: et nemt, selvretfærdigt menneskesyn, hvor dem der siger noget du ikke kan lide at høre, per definition er onde og dumme.

f) Udviklingshjælp i udlandet kan forhindre "flygtningestrømme", for hvis menneskene har det godt, hvor de bor, er der ingen grund til at flygte derfra. Kan vi blive enige om det?

Nej, det kan vi ikke. Udviklingshjælpen har stået på fra før vi begge blev født. På et tidspunkt må vi se i øjnene at den ikke har ændret verden, og at den ikke kan. Vi må aflægge os "den hvide mands byrde" og tro at vi kan, og derfor har pligt til at, lave om på andre folk.

Og Soc. Dems forslag kommer jo nok til at betyde likvidering af en del virksomheder med efterfølgende afskedigelser.

Pengene er for stor dels vedkommende bundet i virksomheder, og hvis der opkræves ekstra skat kan firmaerne ikke emre være profitable.

Så 25.000 afskedigelser?

Lise Lotte Rahbek

Mads Jakobsen
Du fortsætter med at fremsætte påstande uden nogen form for fakta eller dokumentation.
Måske har nogen ud over du selv fornøjelse af debat på dine præmisser. Jeg har spildt min tid.

Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Jeps Lasse Glavind. Når socialdemokraterne går til valg uden at opsige de forlig de har indgået med højrefløjen, betyder det, at de ikke har tænkt sig at ændre på noget som helst, men at de vil fortsætte hvor Løkke slap. Såfremt de da vinder magten. Som jeg ser på det, bør de ikke vinde, med mindre de vil være et alternativ til VLAK-DF.

Så var der én som nævnte, at en stemme på Hummelgaard er en stemme på Mette Frederiksen. Det samme gælder vel om de andre partier, som vil pege på Mette Frederiksen. Det kan jeg ikke se være anderledes! Og at dømme efter den uldne tale Pernille Skipper fører om det emne, kommer det ikke på tal,e at vælte en S-regering, hvis det kan betyde at Løkke kommer til igen. Dermed er venstrefløjen reelt død! Alle valg har endegyldigt højrefløjen som eneste udfald! Og jeg har ingen at stemme på!

Eva Schwanenflügel, Per Torbensen, Egon Stich, Rolf Andersen, Anne Mette Jørgensen, Niels Østergård, Lise Lotte Rahbek og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Udviklingsbistand nytter som en skrædder i helvede. Ok. man flytter lidt fattigdom i et område , for så at se at den stiger et andet sted.
Når de mangfoldige organisationer og stater ikke tør, at se på befolkningstilvæksten er det en kort lykke.
Hvad hjælper det at en pige kommer i skole hvis de 10 eller flere søskende ikke gør?
Desuden skaber det da en kynisk ulighed i familien.
Med krig, som vi deltager livagtigt i, kommer der sult og nød, så så køber vi aflad.
Jeg troede på bistanden i flere år. Men bag ved de hellige ord er det kold kalkule for os rige lande.
vi sender penge og med den anden hånd trykker vi hånd med de der udfører overgreb.
Politikerne har held til at bilde os ind at mere isenkram skal løse problemet. Nu er det Rusland, i morgen er det Kina, i overmorgen er det Iran o.s.v.
Man bilder ungdommen ind, at de gavner både ofrene og sig selv ved at tage uniform på.
Udenrigspolitik er plumråddent.

Nå, nu er mit indlæg med dokumentation blevet slettet. Jeg citerede ellers fra et stort interview af indvandrekvinder som DR nyhederne lavede, hvor de, indvandrekvinderne, sagde nøjagtig det samme som mig. Og det går jo selvfølgelig ikke.