Leder

Trump er på juridisk glatis efter eksadvokats vidneudsagn

Præsidentens tidligere advokat Michael Cohen er rede til at bevidne, at Trump i de sidste uger af valgkampen i 2016 bedrog vælgerne ved at beordre bestikkelse af to tidligere elskerinder for at opnå deres tavshed. Det er ifølge anklagemyndigheden en overtrædelse af kampagnefinansieringsloven og kan ifølge eksperter begrunde en rigsretssag
Præsidentens tidligere advokat Michael Cohen er rede til at bevidne, at Trump i de sidste uger af valgkampen i 2016 bedrog vælgerne ved at beordre bestikkelse af to tidligere elskerinder for at opnå deres tavshed. Det er ifølge anklagemyndigheden en overtrædelse af kampagnefinansieringsloven og kan ifølge eksperter begrunde en rigsretssag

AL DRAGO

10. december 2018

Præsident Donald Trumps juridiske situation udviklede sig i sidste uge fra skrøbelig til sårbar. Det skete i forbindelse med det amerikanske justitsministeriums afrapportering til forbundsdomstole om tre kronvidners samarbejde med anklagemyndigheden.

De tre mænd – Trumps forhenværende advokat Michael Cohen, tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og tidligere kampagnechef Paul Manafort – står alle til fængselsstraf. Den særlige anklager Robert Mueller anbefalede kortere tid bag tremmerne for Cohen og Flynn, mens Manafort – der flere gange er blevet grebet i at lyve til Mueller – risikerer en hård fængselsdom.

Anklagemyndigheden er pålagt at fremlægge sine argumenter i retten for nedsat fængselsstraf. Det medbringer normalt afsløring af detaljer om de samarbejdende vidners lovovertrædelser og kan let implicere andre – i dette tilfælde Donald Trump.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Steen Bahnsen
  • John Hansen
  • Eva Schwanenflügel
  • bjarne faurbye
Olaf Tehrani, Steen Bahnsen, John Hansen, Eva Schwanenflügel og bjarne faurbye anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

4 års fængsel for at have faciliteret en udbealing fra Trump til de 2 kvinder - det er jo det glade vanvid !!

Kun 4 års fængsel for at have tjent en mafialignende svindelorganisation i 14 år - det er jo det glade vanvid!

Henrik L Nielsen, Flemming Berger, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Jon Grundtvig, Ole Meyer og Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Mueller kommer aldrig til at finde noget "collusion", men når man kigger sumpen af Washington-lobbyister og politiske rådgivere efter i sømmene, vælter pusset ud. Ingen tvivl om at have Mueller kigget på Clintons hold havde resultatet blevet det samme. Det er allerede kommet frem at Trumps mand Manafort havde Clintons rådgiver John Podestas lillebror med for at lave fiduser I Ukraine.

EU kunne lære meget af denne sag. Lobby-grupper fra alle industri- og finansvirksomheder sidder med når der skal laves f.eks. Hvidvaskningslovgivning eller handelsaftaler - og findes nye skattely. Sad Christian Hyldahl med? eller den danske Banks chefer? eller havde Britta sendt pigerne?

Lad os være realistiske.
- Donald John Trump har meget mere succes hos sine vælgere end tidligere, og de tror på alt, han siger.
- Og Det Republikanske Parti ønsker på ingen måde nogen skandale 2 år før næste valg, selv om også nogle her gerne vil af med ham.
- Desuden tøver også Demokraterne med at forlange rigsretssag mod ham på dette tidspunkt, og det gør de bl.a. for ikke at gøre ham til "offer" overfor hans tilhængere. For det vil kunne styrke ham betydeligt, så han bliver endnu vanskeligere at komme af med.

Derfor kan man godt fastslå, at Donald John Trump faktisk har gjort sig immun overfor en evt. rigsretssag. - I hvert fald på dette tidspunkt og hvis ikke der kommer åbenlyse skandaler til.