Leder

Kartofler og broccoli kan ikke rette op på den skammelige behandling af børn, Sjælsmark er udtryk for

Uanset hvor afstumpet det kan virke at nægte en sulten dreng lidt godt til ganen, er det ikke dét, der for alvor bør føre til ramaskrig mod indkvartering af børnefamilier i den tidligere kaserne
Over hundrede beboere fra Udrejsecenter Sjælsmark demonstrerede tirsdag den 20. november foran Christiansborg for bedre forhold på centrene. Herunder bedre undervisning forbørnene og mulighed for selv at lave mad.

Over hundrede beboere fra Udrejsecenter Sjælsmark demonstrerede tirsdag den 20. november foran Christiansborg for bedre forhold på centrene. Herunder bedre undervisning forbørnene og mulighed for selv at lave mad.

Tobias Nilsson

5. januar 2019

En video har vakt fornyet opsigt om forholdene for børn på Udrejsecenter Sjælsmark. Ifølge videoen, som kan ses på politiken.dk, afviser en medarbejder i centerets kantine at give en femårig dreng en kartoffel og lidt broccoli, fordi den slags lækkerier i henhold til de på for stedet gældende regler er reserveret til børn under tre år.

Uanset hvor afstumpet det kan virke at nægte en sulten dreng lidt godt til ganen, er det ikke dét, der for alvor bør føre til ramaskrig mod indkvartering af børnefamilier i den tidligere kaserne. Det er derimod selve den omstændighed, at et flertal i Folketinget helt uden skrubler bakker op om, at et stort antal børn i Danmark skal tilbringe år af deres liv uden de muligheder for et godt børneliv, som vi ellers tilstræber at give til alle andre børn.

En del af den officielle begrundelse for at placere børnefamilier i udrejsecenteret er, at forældrene har fået afslag på asyl, og at de derfor skal ud af landet så hurtigt som muligt. Men det er der for de fleste af børnene lange udsigter til.

Ombudsmanden konstaterer således i en rapport fra lige før jul, at 70 af i alt 93 børn på centeret kommer fra såkaldt fastlåste lande, dvs. lande hvortil der ikke er udsigt til at få familierne tvangsudsendt.

Ombudsmanden slog fast i rapporten, at forholdene i Udrejsecenter Sjælsmark er egnede til »væsentligt« at begrænse børnenes muligheder for »naturlig udvikling og livsudfoldelse«.

Uro, ensomhed og uoverskuelighed er således »i betydeligt omfang« karakteristiske for børnenes hverdag.

Og selv om Ombudsmanden ikke havde grundlag for at konkludere, at forholdene »generelt« var i strid med Danmarks internationale forpligtelser, så levnede hans rapport ikke tvivl om, hvad der er det vigtigste spørgsmål at få løst i forhold til at forbedre børnenes trivsel:

Det er »almindeligt indlysende«, skrev Ombudsmanden, at børnene vil trives og udvikle sig bedre i en almindelig hverdag i det omkringliggende samfund end ved at være kaserneret sammen med andre børn, der alle har de samme vanskeligheder som dem selv.

Der skal derfor meget mere end kartofler og broccoli til at rette op på den skammelige behandling af børn, som Sjælsmark er udtryk for.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • David Breuer
 • Torsten Jacobsen
 • Katrine Damm
 • Eva Schwanenflügel
 • Runa Lystlund
 • Christian Mondrup
 • Anne Eriksen
 • Elisabeth From
 • Carsten Mortensen
 • Niels Duus Nielsen
 • Dorte Sørensen
 • Kim Folke Knudsen
 • Poul Anker Sørensen
 • Trond Meiring
 • Hans Larsen
David Breuer, Torsten Jacobsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Runa Lystlund, Christian Mondrup, Anne Eriksen, Elisabeth From, Carsten Mortensen, Niels Duus Nielsen, Dorte Sørensen, Kim Folke Knudsen, Poul Anker Sørensen, Trond Meiring og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Trond Meiring

Lorteland!!

Anne Mette Jørgensen, Britta Hansen, Søren Andersen, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Steen K Petersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Man kan ikke udsende deres forældre af forskellige grund, punktum. Man kan ikke træffe afgørelser, der ikke kan effektueres, punktum. Det er narreværk, fantasi.

Elisabeth Andersen, Vibeke Hansen, Anne Mette Jørgensen, Runa Lystlund, Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Christel Gruner-Olesen og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Oven i det hele kommer nu også denne information om, at Kriminalforsorgen i Danmark ikke vil servere broccoli og kartofter for 5-årige.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/politisk-forargelse-5-aarig-naegtet-ka...

Jeg syntes faktisk, at det relevante personale i Kriminalforsorgen bør afhøres med en sigtets rettigheder. Og samtidig kan man jo udspørge dem om deres eventuelle kendskab til FN´s konvention for børns rettigheder.

Dette er simpelt hen så groft - også i henhold til børnekonventionen, at det skal man ikke bare kunne "tørre af" på ledelsen - heller ikke den politiske ledelse. For hvis dette er besluttet af "systemet", bør de relevante medarbejdere jo udføre "civil ulydighed", og nægte at udføre ordren.

Denne form for stupide offentligt ansatte - anset om de er embedsmænd eller ikke, bør man absolut ikke acceptere og aflønne i det danske samfund. For vi taler altså om mennesker (indsatte), der er frataget muligheden for selv at sørge for mad til deres børn.
- Ud med disse skiderikker, og det kan ikke gå hurtigt nok.

Og at der tilsyneladende også er andre stupide fjolser Danmark, der mener det samme som kriminalforsorgen, og heller har det mindste kendskab til børnekonventionens indhold, forbavser mig egentlig ikke. Til gengæld har jeg nu forsynet alle større medier i mine 2 opholdslande med en loyal oversættelse af, hvad jeg har kunnet finde i de 2 største danske medier om dette.

Anne Schøtt, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Kim Houmøller, Daniel Joelsen, Vibeke Hansen, Viggo Okholm, Katrine Damm, Anne Mette Jørgensen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Jesper Sano Højdal, Anne Eriksen, Elisabeth From, Egon Stich, Anders Reinholdt, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Jonna Jensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Steen K Petersen, Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Trond Meiring, Hans Larsen og Johanna Haas anbefalede denne kommentar

Så sandt som det er sagt: at nægte et 5 årigt barn at få opfyldt sit yderst beskedne ønske om en kartoffel og lidt broccoli er kun et barokt udslag af den politik regeringen fører. Og som der jo forøvrigt på ingen måde lægges skjul på: dådan går det, når man som tidligere midterparti ligger i med DF og alle deres ulyksalige og pinagtige "udlændingestramninger". Og sådan vil det fortsat gå valget - i rask trav mod stadig større umenneskelighed - hvor S som der lægges op til vil alliere sig med DF på præcis samme måde som V har gjort.
Kun hvis den almindelige vælger siger fra og sætter sit kryds ved andre partier end V, DF og S er der mulighed for at stoppe dette xenofobiske vanvid. Der er jo trods alt alternativer og partier, der har større ambitioner på menneskehedens vegne og for planeten end at samle al sin politiske energi om at lægge flygtninge og deres børn for had og ødelægge børneliv så effektivt som muligt.
Hvis man har tænkt sig at stemme S eller V ved det kommende folketingsvalg er det ret beset hykleri at være i oprør over kartofler, broccoli, Lindholm og nedsættelse af integrationsydelsen til under eksistensminimum med mere.
Ombudsmandens konklusioner kan jeg slet ikke følge. Det tror jeg heller ikke sagkundskaben i form af børnepsykologer og børnepsykiatere kan.
Tak til Information for denne leder og dens klare holdning.

Daniel Joelsen, Vibeke Hansen, Flemming Berger, Viggo Okholm, Lars Løfgren, Katrine Damm, Ken Sass, Anne Mette Jørgensen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Jane Nielsen, Steffen Gliese, Verner Nielsen, Jesper Sano Højdal, Gert Romme, Anne Eriksen, Elisabeth From, Nike Forsander Lorentsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Herdis Weins, Trond Meiring, Holger Madsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Hvor fanden finder myndighederne de folk som vil udføre dette beskidte arbejde. Uden at være jurist vil jeg hævde følgende.
Ved opgøret efter anden verdenskrig blev det fastslået, at folk er personligt ansvarlige for deres handlinger og kan straffes. Det hjælper ikke at hævde, at man bare udfører sit arbejde eller handler efter ordre.
Så overtræder de menneskerettighedskonventionen må det nødvendigvis også få konsekvenser for andre end de som giver ordrerne.

Kim Houmøller, Søren Jensen, Daniel Joelsen, Flemming Berger, Katrine Damm, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Steffen Gliese, Verner Nielsen, Jesper Sano Højdal, Gert Romme, Elisabeth From, Egon Stich, Carsten Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Ete Forchhammer , Hans Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Søren Jensen

Hvordan man være stolt over at være dansk, når vi behandler vore medmennesker som om de er undermennesker. Det der gav os er særligt sammenhold, de værdier vi engang kunne prale af, det foregangsland vi engang var, er væk. Vi er blevet en flok svin.
Øf øf Pia, Øf øf Martin, Øf øf Løkke og øf for det Kristian, Øf til dig Inger og grynt.

Elisabeth Andersen, Torben Skov, Britta Hansen, Steffen Gliese, Verner Nielsen, Jesper Sano Højdal og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tja forekommer opførslen på You Tube indslaget lidt bekendt.

Var der en ledig som har oplevet lignende absurde situationer på Jobcenteret ?

Var der en ressourceydelsesperson, som sidder fast i forløbet, der har oplevet lignende situationer ?

Var der en sygedagpengemodtager, der har oplevet absurde krav fra lovmaskinens mange operatører ?

eller har vi andre oplevet, at der er blevet betydeligt lavere til loftet i Danmark.

Det er et latterligt regelrytteri, hvor en stakkels dreng henvist til et liv i et tomrum på en kaserne end ikke kan få udleveret en kartoffel og en buket broccoli, fordi personalet har fået instruks om, at sådan skal det være.

Men der er selvfølgelig den risiko, at hvis drengen mod alle regler fik udleveret en kartoffel og en buket broccoli, så ville Nye Borgerlige og dernæst DF tage sagen op med krav om en stramning.

GODNAT OG SOV GODT.

Lillian Larsen, Elisabeth Andersen, Kim Houmøller, Viggo Okholm, Lars Løfgren, Mogens Holme, Katrine Damm, Anne Mette Jørgensen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Johanna Haas, Jane Nielsen, Steffen Gliese, Gert Romme, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen, Trond Meiring og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvad får beboerne på Sjælsmark at spise og har et flertal i Folketinget lavet spisesedler - hvis det er rigtigt så er Danmark virkelig langt ude.
Hvad vil der ske med personalet hvis de gav en 5 års dreng kartofler og lidt broccoli.( Er det ellers ikke det mange forældre er kede af at de ikke kan få deres mindre børn til at spise.) Bliver personalet sagt op eller hvad sker der med dem hvis de overtræder de af Folketinget vedtagne madordninger?

Hvis familierne igen måtte lave deres egen mad så ville et sådant problem ikke ske. Så var problemet nok mere om familierne fik penge nok til selv at kunne købe kartofler og broccoli.

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Berith Skovbo, Torben Skov, Mogens Holme, Katrine Damm, Anne Mette Jørgensen, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Steffen Gliese, Gert Romme, Carsten Mortensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Måtte denne varme kartoffel forblive varm, og medføre fokus på det egentlige problem, som Ulrik Dahlin så sørgeligt rigtigt skriver, som der blev holdt høring om i Vor Frue Kirke i Kbh., og som heldigvis flere og flere uden for DF's sandkasse kan se.

Kim Folke Knudsen, Trond Meiring, Lars Løfgren, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Runa Lystlund, Johanna Haas, Steffen Gliese, Elisabeth From og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Bespisning i Udrejsecenter Sjælsmark
Du tilbydes bespisning i centerets cafeteria tre gange dagligt. Bespisning foregår kun på bestemte tidspunkter, som fremgår af opslag ved cafeteriaet.

https://publicsquare.dk/artikel/kunst/bespisning-i-udrejsecenter-sjaelsmark

Velbekomme

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas, Steffen Gliese, Trond Meiring, Carsten Mortensen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Højrefløjen plejer at få ondt i røven, når vi antyder, at de er onde, hvorefter de påstår at næ, nej, det er skam venstrefløjen der er dumme.

Her har vi så beviset på, at medlemmerne af højrefløjen ER onde. Om os på venstrefløjen så er dumme melder historien intet om, men selv hvis vi er, vil jeg personligt hellere være en stupid og nyttig idiot, så længe min nytteværdi kommer de stakkels unger til gode.

Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Kim Folke Knudsen, Trond Meiring, Katrine Damm, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Runa Lystlund, Elisabeth From, Trond Meiring og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

PS: Jeg røg først op i det røde felt, fordi jeg troede at de tvang ungerne til at spise brokkoli, hvilket i min barndom var at sammenligne med tortur, men ungerne vil åbenbart gerne have brokkoli, forstå det, hvem, der kan, og så skal de sgu også have det. At vise dem noget mad, og så sige, at det må de ikke få, er som at stjæle slik fra børn.

Jeg er så vred lige nu, at jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op med mig selv. Jeg skal i hvert fald ikke ud blandt andre mennesker, for hvis der er nogen, der kommer til at sige noget grimt om flygtninge og/eller indvandrere, får de sgu en på skrinet!

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Trond Meiring, Mogens Holme, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Johanna Haas, Steffen Gliese, Jesper Sano Højdal, Elisabeth From, Trond Meiring og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Lasse Reinholt

Hvis han havde fået maden ville overskriften have heddet "2-årig måtte gå sulten i seng på Sjælsmark" fordi en 5-årig tog det sidste. Kantinen har jo nok afmålt mængderne i forhold til antal personer.

Hvor er historien i dette overhovedet? Samtidig går barnet rundt med en banan og på fotoet spiser de vandmelon.

Mette Poulsen, Bjarne Frederiksen, Anne Nielsen og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar
Lasse Reinholt

@Steffen Gliese: Du skrev "Man kan ikke udsende deres forældre af forskellige grund" - grunden er, at de ikke vil, og så er modtagerlandet ikke forpligtet til at tage mod dem.

Dorte Sørensen

Lasse Reinholt mon det er så enkelt. Ville du rejse tilbage, hvis du blev anholdt, dræbt osv ved tilbagekomsten?

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Runa Lystlund, Johanna Haas, Steffen Gliese, Gert Romme, Niels Duus Nielsen og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

"På trods af vores handlinger, under udførelsen af vort arbejde, bevarede vi dog vor anstændighed...."
Citat, efter hukommelsen, fra retssagerne i Nürnberg for længe siden.
Men hængt blev de dog.

Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Torben Skov, Anne Mette Jørgensen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Britta Hansen, Johanna Haas, Steffen Gliese, Gert Romme og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvordan ender man på tålt ophold og hvorfor virker det ikke - det er nemlig dokumenteret?

"Mange afviste asylansøgere i udvisningscentrene oplever, at deres asylansøgninger er blevet
afvist på falsk grundlag, eller fordi deres lande er blevet erklæret som værende sikre af de dan-
ske myndigheder."
Om man får tildelt asyl er som at spille i lotteriet. Der er f.eks. store forskelle på hvem og hvor mange der får asyl alt efter hvilket land i EU der bliver ansøgt og der er også forskelle fra år til år som er uforklarlige.
"Ifølge advokater fra det uafhængige ’Jurarådgivningen’ er den danske retsstat “bragt i knæ”
fordi ”stort set ingen af de forvaltningsretlige grundsætninger efterleves i Udlændingestyrelsen,
desværre ofte støttet af udtalelser fra (Udlændinge- og Integrationsminister) Inger Støjberg.”

"Andre kan ikke udvises på trods af deres egen indsats for at forlade landet. De står med andre ord overfor politiske eller praktiske hindringer for udrejse."
Dertil kan være flere årsager: statsløshed, modtagerland nægter at modtage af politiske grunde, der eksisterer ingen statslige myndigheder med ansvar for det pågældende land eller det er umuligt at fremskaffe gyldige identitetspapirer.

"Ifølge Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter var der i november 2017 956 personer i udrejseposition’ i Danmark. 512 af dem er i en låst udsendelsesposition (det vil sige juridisk strandede), og for yderligere 246 personer ser politiet ”begrænsede muligheder” for at håndhæve udvisningen. Det betyder, at mindst 758 af de 956 personer i ’udrejseposition’ risikerer at ende i udvisningscentre på ubestemt tid og med meget begrænsede alternative fremtidsudsigter.

Her synes EU og DF at have fælles fodslag for...
"Udvisningscentrene er en del af den såkaldte ”udvisningsvending” i Den Europæiske Migration-
spolitik, hvor stater bruger stigende ressourcer og bestræbelser på at tilbageholde, afskrække og
udvise ”uønskede” udlændinge."
"De motivationsfremmende foranstaltninger og deres håndhævelse i udvisningscentrene fun-
gerer i overensstemmelse med en politisk ”afskrækkelseslogik.” Afskrækkelsespolitikker går ud
på at stater bevidst forværrer de materielle og psykologiske forhold for asylansøgere og ”uønskede” migranter. De har et dobbelt formål: at presse individer til at udrejse og at afskrække fremtidige asylansøgere fra at komme. Internationale undersøgelser viser imidlertid, at disse strategier sjældent virker: i stedet forværrer de blot situationen for mennesker, der allerede er meget udsatte".

Interessant rapport http://refugees.dk/media/1756/stop-killing-us_dk.pdf

Elisabeth Andersen, Ete Forchhammer , Flemming Berger, Trond Meiring, Berith Skovbo, Torben Skov, Katrine Damm, Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jan Kauffmann

I et kantine køkken er der afmaalte portioner, udregnet til X antal der skal bespises.
For de under 5 arrige er der saaledes afmaalt X antal portioner til X antal personer.
Skulle man give den dreng det faderen forlangte, saa vil der vaere en anden under 5 aar, der ville faa mindre, da alt jo er maalt og vejet i et kantine koekken.
Men han fik hvad der var den dag til hans alders gruppe, nemlig Banan og salat.

Flemming Skov-Larsen, Bjarne Frederiksen og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar
torben - nielsen

Mon ikke man i køkkener og kantiner landet over, kan opleve, at en voksen siger til et barn at, du kan ikke få det her at spise, - du skal spise dette her.

Det, som har gjort denne historie, til en historie, er at den er foregået på udrejsecenter Sjælsmark.

Havde den været filmet et hvilket som helst andet sted, havde det været en ingen historie.

Flemming Skov-Larsen, Erik Fuglsang og Bjarne Frederiksen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Jeg synes I burde gå ind på Jyllands- Postens blogs og læse de vederstyggelige kommentarer vores landsmænd skriver om denne sag. Vin

Mange glæder sig til at Pernille Vermund får udvist alle disse udlændinge, der både vil have kartofler og broccoli.

Det kommentatorene refererer til er arkitekten, med de mange små nu lukkede firmaer. Hvor meget har hun bidraget til Danmarks økonomi med overskud. Gå ind på Virk.dk og se hvad hun har bidraget med. At de tør stemme på hende. Det er mig en gåde.

Kim Houmøller, Steffen Gliese, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det fremgår af Politikens artikel, at det er Udlændingestyrelsen der har udstedt regler for hvem der må få hvilken kantinemad, og at disse regler håndhæves af Kriminalforsorgens medarbejdere, der også agerer som kantinepersonale.

En af reglerne er at kogte grøntsager udelukkende er forbeholdt børn under 3 år, angiveligt 'fordi de ikke har tænder, eller har lært at tygge rå grøntsager'.
Det er således en GENEREL REGEL, der gælder hver dag i året - og ikke en undtagelse der handler om at kantinen en enkelt dag 'mangler mad til de små børn'.

Siden vi alle er opvokset med kartoflens og kålens lovprisninger syngende for ørerne ved middagsbordet, og ved hvor sundt det er at spise disse grøntsager, forekommer det som en højst besynderlig og helbredsunderminerende regel.
Ovenikøbet er det pæredanske spiser.. (Hvor er DF her..?)
Må børnene så gerne få rå broccoli? Rå kartofler er giftige, må de få dem?

Det må konstateres, at Udlændingestyrelsen går i så små sko, at børn på under 3 år burde kunne passe dem.

Sjælsmark udrejsecenter er en skændsel, og behandlingen af de ulyksalige flygtningebørn er stik imod FN's Børnekonvention, som Danmark har skrevet under på.

Med al tydelighed kun proforma !!

Her er Politikens artikel - der er ingen betalingsmur :
https://politiken.dk/indland/art6947113/Kun-sm%C3%A5-b%C3%B8rn-m%C3%A5-f...

Elisabeth Andersen, David Breuer, Erik Fuglsang, Johanna Haas, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Trond Meiring, Steffen Gliese, Torben Skov, Mogens Holme, Katrine Damm og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Frede, jeg tror bl.a. Pia Nielsens pointe er, at det hele er fuldstændig regelstyret og trøstesløst.
Har du prøvet at følge linket?

Pia Nielsen, Johanna Haas, Steffen Gliese og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Tilbage i 1993-94 arbejdede jeg kort i Allerød på et Røde Kors center, hvor flygtningene fra Jugoslavien var underlagt absurde regler. Asylcentret var styret af Røde kors.Det var en forhenværende kostskole.
Bl. a var det forbudt at lave mad. Kokken "vidste" ikke , at optøning af kød ikke skal foregå på et bord i fuld sol og høj varme i et døgn. Samme grill stegte kyllingelår og smagløse grønsager uge efter uge. De var i det hele taget frarøvet at lave noget som helst meningsfyldt.
Det var dengang forbudt for flygtningene at komme til tandlæge. I stedet blev de tilbudt panodiler i hobetal. En gang imellem kom en psykiater og tydeligt gav han udtryk for sin afsky ved direkte at udtale, at han aldrig havde set så grimme mennesker.
Tilbage hos mig står spørgsmålet om hvorfor Røde Kors står for de forhold på vores asylcentre. Ingen skal bilde mig ind, at de ikke er informeret af diverse styrelser inden de siger JA til opgaven.
Ikke alle der flager har noget godt at flage for.

Elisabeth Andersen, Torben Skov, Johanna Haas, Kim Folke Knudsen, Trond Meiring, Steffen Gliese, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Eva

Gu er det et regelstyret og trøstesløst sted,
men hvad er der galt med maden?

Eva Schwanenflügel

Frede, ville du have lyst til at leve af en kantine-menu andre havde regelsat og forudbestemt for dig i en uendelighed af nul-indholdsdage ?!?

Erik Fuglsang, Kim Folke Knudsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Eva

Øh, lad mig lige tænke mig om - nej, det har jeg ikke lyst til

Men hvad burde der gøres ved det?

Frede Jørgensen -
det allerførste ville være, at lade de indsatte selv stå for maden - såvel menu, tilberedning og indkøb. Gerne i grupper, så bliver det billigere - og så går der tid med at planlægge sammen.
Jeg undrer mig i øvrigt over, at enkelt kartoffel eller 10 kan få hele madmængden til at falde fra hinanden. Er der en nøje - og meget lille - dosis kartofler etc. tilmålt pr. barn ?
Hvad med i øvrigt at lave små kolonihaver, som de indsatte kan dyrke sammen ? Nå nej, så får de sikkert lyst til at blive her !
Jamen for helvede - hvor småt kan det blive !
Se iøvrigt her:
https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art6935799/Der-er-51-grunde-til-...
Det er SÅ synd for Hørsholm kommune.

Pia Nielsen, Elisabeth Andersen, Torben Skov, Johanna Haas, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Trond Meiring, Steffen Gliese, Frede Jørgensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Herdis

Jeg er 100% enig - og det ville give et indtryk,
at Danmark ér et humanistisk land!

Hvem i folketinget ville have noget imod det?

Lillian Larsen, Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Anne Mette Jørgensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Hvordan kan en "humanitær" hjælpeorganisation sanktionere dette uvæsen.
Tjener de penge på det - udover hvad driften og lønninger angår?

Frede Jørgensen -
efterhånden er der jo en del personer i Folketinget, der opfatter ordet humanist som et skældsord SUK

Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, Torben Skov, Steffen Gliese, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Herdis

Ja, og det er skammeligt og uforståeligt - hvis man spørger mig!

Steffen Gliese, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Frede, børnefamilier burde overhovedet ikke bo på en sjælsløs kaserne som Sjælsmark.
Men i det omfang de var nødt til det, så skulle de selvfølgelig have lov til at skabe en nogenlunde hjemlig tilværelse, med madlavning og indkøb.
God idé med køkkenhaver, Herdis. Men du har helt ret, det ville være den rene 'pladderhumanisme', som det så smukt kaldes nu om dage..

PS. Anne Mette, det er ikke Røde Kors, der driver lejren, men Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen.

Torben Skov, Steffen Gliese, Anne Mette Jørgensen, Kim Folke Knudsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Eva

Jo, familier med børn kunne godt bo der midlertidigt,
hvis forholdende var mere menneskelige...

Men vi har en regering der er meget syg!

Niels Duus Nielsen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Johanna Haas og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Hvornår i historien er alle flygtninge vendt tilbage til det land, som var deres oprindelsesland ?.

Eksempel var det en tysk og europæisk forventning, at jøder med tysk statsborgerskab før 1933 skulle vende tilbage til BRD efter at Vesttyskland igen blev et demokrati i 1949 ?

Eksempel kunne de fra Polen landsforviste og etnisk udrensede tyskere fra Pommern, Schlesien, Danzig og andre områder af før 1939 Polen forventes at miste deres opholdstilladelse i det nuværende Tyskland, for nu er Polen et demokrati og så kan de tage tilbage til der, hvor de kom fra ?

Eksempel Statsløse Palæstinensere. De har intet land og ingen nation at vende tilbage til.

Eksempel lande i opløsning Syrien, Libyen, Yemen med videre. Hvor er stats myndigheden som kan sikre en betryggende modtagelse af de nuværende afviste flygtninge ?

Vi har en debat herhjemme, hvor alt skal males i sort eller hvidt. Nuancen og den personlige historie den er der ikke plads til. Alle skal proppes ned i den samme kødhakkemaskine af et bureaukrati, som med nidkærhed bestyres og overvåges af DF og senest af deres måske efterfølger Nye Borgerlige ( De er hverken nye med deres middelalderholdninger og borgerlige er de heller ikke, de er et politisk afskum af værste klasse ).

Nej jeg har har ikke ondt af, at Said Mansour udvises og tilbagesendes til Marokko for det personlige ansvar som voksen tæller. Du må stå til ansvar for dine handlinger og forlade Danmark, hvis du ikke vil Danmark og danskerne det godt.

Men det lille barn og hans forældre og søskende ?? De utallige familier,som nu er fanget i musefælden af konstante stramninger og som nu sidder fast i Udrejsecenterets triste monotoni. Her må der være plads til at fare med lempe. Børn og børnefamilier skal ikke interneres på en kaserne. De skal være et sted, hvor de selv kan lave mad og opnå en rimelig tilværelse på midlertidige vilkår, indtil hjemrejsespørgsmålet er endeligt afklaret. Vi skal ikke ødelægge mennesker, som er havnet her uden mulighed for permanent ophold. Vi skal forberede dem og udruste dem med den fornødne hjælp, så de kan vende tilbage hvis der er betryggende mulighed for dette.

Der bør indføres en maksimumsgrænse for, hvor længe et menneske og en familie kan sidde fast i et udrejsecenter. Derefter skal der ved lov kunne gives midlertidig opholdstilladelse og hvis forløbet er godt , så efterfuldt af en permanent opholdstilladelse.

Det handler for mig ikke om et politiske valg. Det handler om den medmenneskelighed, som du som menneske må udvise overfor din næste, som er havnet i nød. Den der ikke ser sin næstes nød og elendighed ender selv sine dage som en følelsesløs ulykkelig isklump.

Pia Nielsen, Niels Duus Nielsen, Torben Skov, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Marie Jensen, Johanna Haas, Trond Meiring, Herdis Weins og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Der kommer desværre ikke, ved politisk debat i Folketinget eller på tv, en ændring i politikeres medmenneskelighed, kun ved et fravalg af politiske kandidater der mishandlet andre mennesker, ved et folketingsvalg, kan minimere brug af politisk legaliseret tortur til afskærmning af fremtidige asylansøgere.

Anti-medmenneskelig politisk radikalisering bygger på, The Dark Triad politiske mennesker, hvor empati, skyldfølelse og naturligvis medmenneskelighed preller af, som vand på en gås.

Niels Duus Nielsen, Elisabeth Andersen, Torben Skov, Steffen Gliese, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Eva.
Hvornår er skiltet med logoet fra Røde kors taget ned?
De fotos jeg har set må så være gamle eller hur?

Eva Schwanenflügel

Anne Mette - jeg skal ikke kunne sige, om Sjælsmark før har været drevet af Røde Kors, for det aner jeg ikke.
Men på Kriminalforsorgens hjemmeside står der følgende :

" og fakta
Steder og kontakt
Udrejsecenter Sjælsmark

Udrejsecenter Sjælsmark
Sjælsmarkvej 10
2970 Hørsholm

Find vej

Tlf. +45 7255 5500
E-mail sjaelsmark@krfo.dk

CVR-nr. 53383211
EAN-nr. 5798000141131
P-nr. 1019975262

Kriminalforsorgen er efter kontrakt med Udlændingestyrelsen operatør på to udrejsecentre for afviste asylansøgere; mennesker, der er udvist ved dom; samt mennesker på tålt ophold: Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland og Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland.

Udrejsecenter Sjælsmark er døgnbemandet og med adgangskontrol.

Beboerne kan frit forlade centeret, men ifølge Udlændingeloven skal de bo på adressen. Hvis de ønsker at overnatte uden for centeret, skal de ansøge om det på forhånd."

Steffen Gliese og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Altinget.dk skriver idag, at Mattias Tesfaye (S) nu opfordrer Hørsholm kommune til at tvangsfjerne børn, der mistrives på Sjælsmark Udrejsecenter.

Men borgmester Morten Slotved (K) har kun hovedrysten tilovers for Mattias Tesfayes udtalelser.

"Mattias Tesfayes opfordring er pinlig. Hvis han havde sat sig ind i tingene, ville han vide, at vi gør nøjagtigt, som han siger. I 2018 havde vi 51 sager om børnemistrivsel på Sjælsmark. Det svarer til over 40 procent af de underretninger om børn, som kommunen fik.
Og jeg kan garantere, at vi behandler Sjælsmark-børnene med præcis samme respekt som resten af kommunens børn, siger Morten Slotved til Altinget."

Morten Slotved har gennem længere tid opfordret til at Sjælsmark Udrejsecenter bliver lukket.

Niels Duus Nielsen, Dorte Sørensen, Johanna Haas og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Her til aften kom det frem at Røde Kors driver skole for børnene og desuden har jeg erfaret, at de også står for læge og andet. så helt uden medvirken er Røde kors ikke.

Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det lader til, at en hel hær af aktører er inde over driften af den skamplet på Danmark..
Hvor hørte du om Røde Kors involvering, Anne Mette?

Dorte Sørensen

http://www.ombudsmanden.dk/find/nyheder/alle/boern_i_udrejsecenter_sjael...

et link til Ombudsmandens redegørelse, hvor der i afsnit 2 .1.2 side 7 bl.a. står - "Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen har indgået kontrakt med Røde
Kors om at stå for bl.a. børnehavetilbud, fritidstilbud og sundheds og omsorgsydelser. "

Hvilke forhold børn havde haft, hvis ikke Røde Kors var gået ind kan også være et spørgsmål. Røde Kors stod mig bekendt også for pakkerne til de danske fanger i de tyske lejre under 2. Verdenskrig.

Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hej Frede -
Vedrørende kommentar Pia Nielsen 08:35 -

Min pointe. Jeg kunne sikkert også have fundet billeder af mad fra hjemmeplejen.

Udefra kommende tilberedt mad - kunne du tænke dig at leve af det. Du synes måske det ser varieret ud og , næringsbehovene er dækket men i længden er det mere af det samme. Kedeligt og forudsigeligt og også ofte udkogt, især grøntsagerne er forfærdelige, med samme smage. Som nogle ganske rigtigt formulerer det så bliver det trøstesløst.

Maden er det vi har tætteset på. De fleste af os kan i vid udstrækning selv bestemme hvad vi putter i munden. Mad er noget der kan dele vandene sevl internt i familien. Den er en meget vigtig del af vores liv. Mad forbinder sig til omsorg og kærlighed. Derfor er det ikke i orden at mennesker skal leve under sådanne forhold i længere tid - flere år. Jeg er ikke bamge for at benævne det psykisk tortur. Det er et præcist målrettet instrument til at gøre forholdene utålelige, for det fratager familien en beskæftigelsesmulighed, et minimunm af indhold i tilværelsen og nogensomhelst form for selvbestemmelse.

Godt opsummeret af Eva med ordene "Fuldstændig regelstyret og trøstesløst".

Niels Duus Nielsen

"Altinget.dk skriver idag, at Mattias Tesfaye (S) nu opfordrer Hørsholm kommune til at tvangsfjerne børn, der mistrives på Sjælsmark Udrejsecenter."

Den mand er farlig. Først godkender han, at børnene lever under forhold, hvor de mistrives, derefter vil han tvangsfjerne børnene på grund af mistrivsel. Har han mon aktier i en tvangsfjerningsanstalt? Trump kunne ikke have gjort det bedre!