Leder

Dansk Folkeparti kaster masken og går sammen med Europas ekstreme højre

Ved at danne blok med yderliggående højrepartier i Europa har Dansk Folkeparti afsløret sig. Og gjort det nødvendigt for Venstre at udelukke DF fra at være med i en kommende regering
Ved at danne blok med yderliggående højrepartier i Europa har Dansk Folkeparti afsløret sig. Og gjort det nødvendigt for Venstre at udelukke DF fra at være med i en kommende regering

MIGUEL MEDINA

Debat
10. april 2019

Sig mig, hvem du omgås, så skal jeg sige dig, hvem du er. Sådan lyder en visdom på mange europæiske sprog.

Ved sit valg af europæiske forbundsfæller har Dansk Folkeparti vist, hvem det er. Som udfoldet på forsiden af tirsdagens Information stod Dansk Folkeparti mandag i Milano skulder ved skulder med partier fra det yderste europæiske højre, forsamlet om Italiens demagogiske indenrigsminister Matteo Salvini. Med Salvini som leder vil disse partier ved det kommende valg til EU-parlamentet »redde Europa« – som det fælles slagord lyder.

Redde Europa fra hvad? Som det fremgik af gårsdagens avis, er det europæiske ekstremhøjres fælles mål at bekæmpe kvinders frigørelse, det verdslige samfund og etniske, kulturelle og seksuelle mindretal. Alle de modbydeligheder, som det yderste højre mener, at EU udbreder.

Modsat vil mange europæere, der ikke befinder sig på det yderste højre, nok mene, at i det omfang, EU medvirker til at fremme ligestilling, fordomsfrihed, åbenhed og tolerance, tjener det til EU’s ære. Og er en årsag til, at EU er værd at stå sammen om.

Det er – i bogstaveligste forstand – et ekstremt valg, som Dansk Folkeparti har truffet. DF vil nødigt stå ved, hvor vidtgående. Til Ritzau siger DF’s spidskandidat til EU-valget, Peter Kofod: »Én til én vil det være de færreste i den nye gruppe, der ligner os.«

Åh jo, måske. Men DF har valgt, hvilke kræfter det vil søge at gøre udslagsgivende i EU-Parlamentet.

Mere sløring kan forventes fra et DF, der vil søge at gøre vennevalget til noget fjernt ’nede i Europa, en praktisk-taktisk gruppetilmelding’. Det bør DF ikke slippe afsted med. Med den europæiske platform, DF nu har valgt at stille sig på, bør Venstre forud for folketingsvalget gøre det klart, at DF ikke kommer på tale som dansk regeringsparti. Løkke vil gerne fremstå som en samlende europæisk skikkelse, og hans parti er – sammen med De Radikale – en del af Parlamentets ’Alliance af Liberale og Demokrater for Europa’– det nationalistiske højres modpol.

Om forholdet til Socialdemokratiet gælder, at DF’s Europa-opkobling én gang for alle dementerer DF’s påstand om at være ’det ny Socialdemokrati’. Derimod kan det øge ubehaget ved, at Mette Frederiksen snarere er ved at gøre sit parti til det nye Dansk Folkeparti.

På Dansk Folkepartis hjemmeside blafrer et banner med påskriften: »Der skal være en grænse.«

Den grænse magter DF åbenbart ikke selv at trække. Det må andre drage konsekvensen af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ole Kresten Finnemann Juhl

Var der en maske at kaste?

Kim Folke Knudsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Søren Andersen, Runa Lystlund, Søren Fosberg, Carsten Mortensen, Torben Skov, Hanne Ribens, Christian Mondrup, Poul Anker Sørensen, Michael Christensen, Karsten Lundsby, Olaf Tehrani, Steffen Gliese, ingemaje lange, Mogens Holme, Ole Frank, Johanna Haas, Alvin Jensen, Susanne Kaspersen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Nu toner Dansk Folkeparti rent flag, og viser åbent, at de har lagt sig ind under europas bärme af værste slags.

Og selv den økonomiske politik har den nye italienske regering kørt så meget i sænk, så de allerede efter få måneder ved magten måtte meddele til EU, at økonomien nu går baglæns, medens andre lande i Europa har højkonjunktur.

Lad os håbe, at Venstre, Socialdemokrati og alle andre partier virkelig lægger mærke til det, i stedet for at "stikke" hovedet i jorden i deres iver efter at danne regering.

Men Dansk Folkeparti er kommer i fornemt selskab. Her er det romaer det går ud over, men ellers er det flygtninge, udlændinge, homoseksuelle og andre minoriteter:
https://expo.se/2019/04/fascistisk-mobb-stoppade-mottagandet-av-romer

Kim Folke Knudsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Runa Lystlund, Søren Fosberg, Marianne Stockmarr, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Hanne Ribens, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Steffen Gliese, David Zennaro, ingemaje lange, Thomas Tanghus, Ole Frank, Johanna Haas og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Niels østergård

Er det ikke det parti, Mette Frederiksen vil satse hele sin politiske kapital på?

Kim Folke Knudsen, Lillian Larsen, Benta Victoria Gunnlögsson, Søren Andersen, Gert Romme, Søren Fosberg, Marianne Stockmarr, Carsten Mortensen, Helene Kristensen, Torben Skov, Hanne Ribens, Hans Larsen, Carsten Nørgaard, Christian Mondrup, Poul Anker Sørensen, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Steffen Gliese, Ebbe Overbye, David Zennaro, Mogens Holme, Steen Sohn og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Det springer i øjnene, at Sverigesdemokraterne ikke vil have noget at gøre med den her gruppe. Og senest siden AfD-parlamentarikeren Thomas Ehrhorns tale i Forbundsdagen forleden, burde der være et dobbelt vildsvinehegn mellem AfD og DF.

Når en tysk politiker, fra Forbundsdagens talerstol siger: ""Wir sind uns einig, dass niemand in ein KZ gehört. Wenn es aber darum geht, ..."

The devil is in the ....but.

Jeg vil lige citere den sidste del af hans tale:

""Dafür, wer nach den Maßstäben dieser Zeit zu den 'Asozialen' gehörte, gibt es kaum konkrete Definitionen. Man zählte dazu Landstreicher, Bettler, Sinti und Roma, Alkoholiker, Kleinkriminelle, Zuhälter und solche, die man als arbeitsscheu einstufte. Und ja: Später wurde das Instrument der kriminalpolizeilichen Vorbeugehaft ohne rechtliche Grundlage immer weiter ausgedehnt; das ist richtig. Richtig ist aber auch, dass für die Einstufung als Gewohnheitsverbrecher zunächst mindestens drei Straftaten mit mindestens sechs Monaten Haft vorliegen mussten, und dazu gehörten eben auch Totschläger, Betrüger und Vergewaltiger.

Noch problematischer ist aber die Geschichte der sogenannten Kapos, der sogenannten Grünwinkler, welche die SS mitunter aus eben genau diesen Personengruppen rekrutierte, um sie als Funktionshäftlinge mit Macht und Vergünstigungen auszustatten. Nicht selten schlugen und töteten die Grünwinkler Mithäftlinge. Sie sabotierten den Widerstand im Lager, denunzierten und stahlen. Vorher standen sie am Rande der Gesellschaft, im Lager aber bildeten sie nicht selten die Spitze der Hierarchie der Schinder und Peiniger. Deshalb ist es eben nicht möglich, allen sogenannten 'Asozialen' und 'Berufsverbrechern' eine Art Generalamnestie einzuräumen, sie zu Opfern zu erklären, weil ein Teil von ihnen eben durchaus auch Täter war.""

Kim Folke Knudsen, Gert Romme, Runa Lystlund, Marianne Stockmarr, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

Dansk Folkeopart er jo det ekstreme højre, Nyrup har stadig ret, stuerene bliver de aldrig!

Gert Romme, Torben Bruhn Andersen, Søren Fosberg, Marianne Stockmarr, Jesper Sano Højdal, Steffen Gliese, Lillian Larsen, Ib Gram-Jensen, Hanne Ribens, Carsten Nørgaard, Karsten Lundsby og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Hykleri er lastens cadeau til dyden.

Kim Folke Knudsen, Gert Romme, Runa Lystlund og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nej, Flemming Kattrup, på tide, at folket vågner til modstand imod alle højrefløjens infame forsøg på at splitte folk med fælles interesser for at kunne fastholde magten blandt de få, som det desværre er lykkedes i løbet af de seneste 25 år at tilbageerobre den.

Kim Folke Knudsen, Espen Bøgh, Peter Andersen, Torben Skov, Benta Victoria Gunnlögsson, Gert Romme, Torben Bruhn Andersen, Karen Grue, Runa Lystlund, Søren Fosberg, Ete Forchhammer og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

... og så er der lige spørgsmålet om Messerschmidts troværdighed? m.m....

Peter Andersen, Torben Lindegaard, Gert Romme, Torben Bruhn Andersen, Karen Grue og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar

Åh ja Messerschimdt. Det er jo ham der i 2009 arrangerede en alternativ klima konference hvor diverse klima-benægtere var indbudt For som Pia Kærsgaard udtalte dengang
'klimadebat,har de seneste år udviklet sig til en slags massepsykose.'
men af DF (i modsætning til andre forstår man)
' altid har været skeptiske over for vedtagende dogmer. Vi har aldrig været bange for at udfordre vedtagende sandheder. Vi tror nemlig ikke, at en sandhed er noget, man kan ”forhandle” sig frem til, sådan som det er foregået i IPCC, men at sandheden eksisterer uafhængigt af vores erkendelse. Kort sagt tror vi på saglig og uafhængig forskning' (modsat det som sker i IPCC åbenbart)'

Det er den sædvanlige blanding af mavefornemmelser, uvidenhed og fordomme klassisk DF stil.
Hvad mener de 'kære' DF'er i dag om klimaproblemerne? Og hvordan skal vi kunne løse dem udenfor EU regi?

Kim Folke Knudsen, Peter Andersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Den italienske regering består af andet end Salvini, bl. a vil de indfører dagpengesystem, hvad ekstremt er der ved det?
Ud fra en neoliberal strategi gælder det selvfølgelig om for vestens aviser, at køre på Salvini.
Er det ikke lidt ekstremt, at Tyskland Frankrig og Danmark har serveret flygtning og immigrationsproblemer til den italienske kyst gennem mange år?
Strategien er selvfølgelig at få ordet højrepopulistisk som overskrift hver dag, så alt kan fortsætte som det plejer.

Noget skal vi takke Dansk Folkeparti for, - udlændingedebatten om de fremmed fra især Melleøsten, eller endnu rigtigere; "den demokratiske ret til debatten i samfundet", modsat elitens uret til at udelukke debatten som et samfundsproblem, og dermed knægte borgernes rettighed til debat om et ømtåleligt emne, - et ømtåleligt emne om manglende integration og parallelsamfund, som fortsat ikke er løst efter 40 - 50 år siden integration først kom på tale.

Det har fjernet en politik korrekthedsknyst hos eliten, som gerne så den undertrykt i evighed, - en aldeles udemokratisk knyst er man nødt til at sige, for den demokratiske ret til debat af alle emner er et adelsmærke for et sandt demokrati!

Så er der til gengæld så meget andet man kan klandre DF for i tidens løb, manglende ansvarstagelse for på næsten alle øvrige områder af statsførelsen, som de via deres mandater i folketinget er sluppet behændigt udenom, og alligevel samtidig har selvsmykket sig med at være Danmarks eneste arbejderparti, - et bedrag der virkelig er til at tage og føle på.

Deres omsorg for danske arbejdere har end ikke været middelmådig i de forløbne år, hvor de ikke har modsat sig V og k, og sidenhen V alene overfor de forringelser der er sket på det danske arbejdsmarked.

Det er det rene bedrag Df derimod har præsteret, uden at stå til ansvar.

Hvor ofte i tidens løb har vi ikke set "manden med de små gule sedler til finansloven" gå til møde og hævde, at deres store indflydelse på netop Danmarks økonomiske politik lå i disse få gule sedler, - der alene afstedkom bitte små negleaftryk på finanslovene, for det var ikke det område der optog dem så meget, ja det var nærmest ligegyldigt set i forhold til deres hovedmål.

Vi ser det igen og igen, og i den seneste tid, hvor hævnen overfor DR og Radio 24syv har ført demokratiet på nye afveje, ikke mindst også i forsøget på detailstyre nye produktioner fra DR, hvor historien om fortiden skal fortælles ud fra et DF perspektiv - og intet andet!

Senest et trafikforlig med VLAK med nedlæggelse af "radio 24syv" via et helt sygt afstandskrav, et afstandskrav der i sin tid også angik TV2, men som i mange år ikke er blevet overholdt, og trods omtale for et par år siden, har DF undladt at kræve det opfyldt.

Det store infrastrukturprojekt til 112 mia. med en omfartsvej i Mariager til 3 mia. for sølle 3 ugentlig lastbilers skyld, og en togbane til Billund lufthavn, muligvis fra et gudsforladt sted, der ingen positiv økonomisk infrastruktur betydning har.

Her står vi så med et forbrug på projekter til adskillige mia. inklusive nedlæggelse af Regionerne, og hvor de sparede penge hertil, genbruges i såkaldte nærhedssygehuse, men kaldes friske penge af regeringen og DF i fællesskab, for DF ved ikke bedre.

Samtidig sejler velfærden, såvel kernevelfærden som den ellers almindelige velfærd uden DF tager det alvorligt, for det evner partiets folk nemlig ikke, - nej hudfarve er noget helt andet og let forståeligt for såvel mandaterne og vælgerne.

Partiet fejler på alle områder i forståelsen af statsledelse, og Tulle er ikke den "messias" han selv tror han er, men blot en simpel forfører med tomme og indholdsløse ordfloskler, der nu syntes at vare blevet indset af vælgemassen.

Hvis det som det ser ud til bliver en stor tilbagegang for DF ved det kommende valg, må vælgerne kræve hans afgang sammen med andre ledende medlemmer i partiet top, så friske og bedre egnede kan tage over og føre partiet videre, eller må de langsomt se partier svinde ind til CD niveau i fremtiden.

DF vil så gå over i historien uden at blive savnet!

Citat fra artiklen:"I det omfang, EU medvirker til at fremme ligestilling, fordomsfrihed, åbenhed og tolerance, tjener det til EU's ære. Og det er en årsag til, at EU er værd at stå sammen om". Det er jeg enig i - og mener desuden, at EU trods sine mangler har taget arven op efter Oplysningen.
Derimod står Salvini, Orbán, Kaczynsky, Le Pen og DF for Mod-Oplysningen.
Oplysning og Mod-Oplysning indgår i Europas DNA.
Det kommende EU-valg er afgørende for, om det er Oplysning eller Mod-Oplysning, der går af med sejren.

Kim Folke Knudsen

Nationalisterne har det eksistentielle problem, at de ser alt med nationens øjne og med den nationale befolknings øjne.

Hver nations nationalister hylder deres nationale epos.

Så uanset denne koalition som DF nu overvejer at melde sig ind i.

så handler koalitionens program om alle de folkeslag, religioner, minoritetsgrupper, interesser, som koalitionen af nationalister kan være imod.

Men hvad ellers binder disse nationalistiske partier sammen ?.

end

at være mod muslimer
at være mod flygtninge og immigranter
at være mod pladderhumanister
at være mod jøder og deres indflydelse i de vestlige demokratier.
at være mod russerne.
at være for russerne.
at være mod EU Bureaukrater.
at være mod internationalt samarbejde der forpligter.

Godt at jeg ikke skal deltage i det ragnarok af en koalition.