Leder

Glæd dig over alt det dejlige, du kan gøre i påsken

Her er, hvad du skal tage dig til i påsken: Gør dig en alvorlig tanke eller to, glæd dig over solen, nyd dit påskebord, tril dit æg – og betænk kærlighedens gunstige omstændigheder
Påsken og lyset hører sammen, skriver David Rehling, oven på sin påskesamtale med præst Mikkel Wold.

Påsken og lyset hører sammen, skriver David Rehling, oven på sin påskesamtale med præst Mikkel Wold.

Ida Marie Odgaard

17. april 2019

Påske og lys hører sammen.

Påskens nærmere dato svinger med første fuldmåne efter jævndøgn, men højtiden er uanset himmellegemernes gang sikret en plads i forårslyset. Det røbes af de navne, som påsken bærer på tysk og engelsk. Henholdsvis ’Ostern’ og ’Easter’. Begge har deres oprindelse i det urgermanske ’Austra’, som betyder daggry eller morgenrøde.

Ud fra en kristen tankegang er der det særlige ved påskesøndags morgen, at her opstod Jesus ifølge Det Nye Testamente af graven.

For nutidsmennesker kan det være svært at forstå, hvad der skal forbindes med denne opstandelse: Noget fysisk eller ikkefysisk? Eller hvad? Det har denne avis en påskesamtale om med Marmorkirkens sognepræst Mikkel Wold.

Hans svar er, at opstandelsen også var svær at begribe for 2000 år siden. Til gengæld kan Wold opmuntre ikke-troende med, at opstandelse ikke er forbeholdt de troende. At forkynde andet er – med Wolds ord – at »gøre Gud smålig og gøre ham til genstand for menneskelig målestok«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Henrik Brøndum
ingemaje lange og Henrik Brøndum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu