Leder

Trumps vicejustitsminister Rod Rosenstein var en kompleks skikkelse i Russiagate. Nu siger han farvel

Vicejustitsminister Rod Rosenstein, der udnævnte den særlige anklager Robert Mueller og fulgte undersøgelsen til dørs, priser i sit afskedsbrev Donald Trump for hans respekt for retsstaten. Det til trods for at præsidenten har skudt til måls efter Rosenstein, Mueller, FBI og Justitsministeriet gennem de sidste to år
Mandag trådte Rod Rosenstein tilbage fra sin post  som USA’s vicejustitsminister og priste i et brev Donald Trump for hans respekt for retsstaten. Det, til trods for at præsidenten i de sidste to år har skudt til måls efter Justitsministeriet og FBI.

Mandag trådte Rod Rosenstein tilbage fra sin post  som USA’s vicejustitsminister og priste i et brev Donald Trump for hans respekt for retsstaten. Det, til trods for at præsidenten i de sidste to år har skudt til måls efter Justitsministeriet og FBI.

Alex Wong

1. maj 2019

USA’s vicejustitsminister Rod Rosenstein er en af de mest komplekse skikkelser i den særlige anklager Robert Muellers to år lange undersøgelse af Ruslands påvirkningskampagne og de mulige forbindelser til Donald Trumps valgkampagne.

Mandag trådte Rosenstein tilbage fra sin post og priste i et brev Donald Trump for hans respekt for retsstaten. Det, til trods for at præsidenten i de sidste to år har skudt til måls efter Justitsministeriet og FBI.

Det var Rosenstein, der i et brev i maj 2017 forsynede Trump med et motiv til at afskedige FBI-chef James Comey (han skulle have fejlhåndteret undersøgelsen af Hillary Clintons e-mails). Dagen efter afviste Rosenstein præsidentens anmodning om offentligt at tage ansvaret for fyringen.

»Jeg lyver ikke,« skal Rosenstein have sagt til Trump, der samme aften i et tv-interview begrundede fyringen af Comey med »denne her russiske ting«.

I Mueller-rapporten konkluderes det, at Trumps egentlige motiv var, at Comey afviste at fortælle offentligheden, hvad han havde sagt til Trump: at han ikke var under mistanke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Christian Mondrup
  • Gert Romme
Niels Duus Nielsen, Christian Mondrup og Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu